Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Tannoy Revolution DC6T SE

Balansert godlyd

Høyttaleren fra Tannoy leverer et meget balansert og fokusert lydbilde. Et riktig varp!
Lyd & Bilde mener
Imponerende mellomtone Balansert bass
Lydbildet mangler litt fokus
Spesifikasjoner
  • 2 ½-veis
  • 1” diskant
  • 6” mellomtone (koaksial)
  • 6” bass
  • 90 dB følsomhet
  • 8 ohm impedans
  • Farger: Espresso brun

At Tannoy er fra Storbritannia er lett å se på det vintage-inspirerte utseendet. Dette gjelder også i høyeste grad Revolution-serien.

Dette er SE-versjonen av seriens største gulvmodell, DC6T. Utseendemessig er de identiske, bortsett fra gulvsokkelen som er større, med mer robuste pigger (spikes). Men også høyttalerelementene er forbedret, med doble magneter, og delefilteret er ytterligere raffinert for en bedre lydopplevelse. Videre bruker SE-versjonen ekte trefinér hvor basismodellen har vinylbekledning.

Det spesielle med Tannoy-høyttaleren er koaksialelementet hvor diskanten sitter i sentrum av mellomtonen og spiller igjennom denne. Tannoy kaller dette prinsippet Dual Concentric, som har fordelen av at mellomtone og diskant spiller på nøyaktig samme akse. Dermed spiller det i teorien fint liten rolle for lydbildet om du sitter én eller fire meter fra høyttalerne. Dette gir også gjerne et mer distinkt og punktformet lydbilde, enn når diskantelementet sitter på toppen av frontplata og mellomtonen under denne. I tillegg sitter et basselement i bunnen som gir mer fundament til de dype oktavene.

Vi merker oss en høy følsomhet og behagelig last (8 ohm), og at oppgitt frekvensrespons går helt ned til 30 Hz (-6 dB), som bør bety robust og fyldig lyd fra en slik kompakt høyttaler.

Lydkvaliteten
Tannoys styrke ligger først og fremst i en skikkelig snerten mellomtonegjengivelse. Skarptromma smeller skikkelig! En glimrende sammenheng mellom diskant og mellomtone gjør dessuten at cymbalene blir en integrert del av trommesettet, i stedet for å sveve løst i toppen. Cymbalene er meget distinkte, med god aggressivitet uten å låte spisst eller hardt. Stemmen til Jeff Tweedy fra rockebandet Wilco er åpen, mens klangen fra gitaren kommer godt ut, og strykerne har godt med kjøtt på beinet i det viktige mellomtoneområdet. Der hvor Triangle og Audiovector heller mot det lyse, har Tannoy en større mellomtonegjengivelse og har nok en jevnere frekvenskurve.

Annonse

Bassen gjør det den skal, nemlig å tilføre fundament til grunntonene. Den er tross spesifikasjonene verken den dypeste eller fyldigste i testen. Dette er en fordel fordi høyttalerne lett kan plasseres tett mot bakveggen og passer i små som mellomstore rom. En ulempe fordi det ellers kan bli litt slankt. Men vit at den er meget velbalansert!

Totalt sett har Tannoy Revolution DC6T en meget velbalansert og oppløst lyd, og meg god dynamikk. De takler å spille ganske høyt, selv om lydbildet ikke er like ryddig og stabilt som med de dyrere høyttalerne.

Annonse

Konklusjon
Er du ute etter en uproblematisk høyttaler med et meget sammenhengende lydbilde, bør Tannoy DC6T SE høyt opp på lista. Høy følsomhet gjør at den er lett å drive selv med en rimelig forsterker, og med en meget godt integrert diskantgjengivelse som ikke stikker seg nevneverdig ut, skal det mye til å få den til å låte skarpt.

Spesielt mellomtonegjengivelsen er meget imponerende, og får frem klanglagene i musikken på imponerende vis.

Dette er ikke høyttaleren hvor du til enhver tid sitter og peker ut hvor enhver lyd kommer fra med den mest nitidige nøyaktighet, men snarere en livlig høyttaler som låter meget balansert, underholdende og ”live”.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Triangle Color

Inngangsbilletten

Triangle Color er en interessant inngangsbillett til de seriøse musikkopplevelsene.

Kompakte mål Fyldig bass Spiller godt lavt
Litt slank mellomtone

System Audio Mantra 50

Rock'n Roll hele døgnet

Når det kommer til høyttalere som spiller livlig og tøft, har System Audio Mantra 50 et rykte å leve opp til. Heldigvis ble vi ikke skuffet…

Stram og dynamisk bassgjengivelse Åpen og distinkt mellomtone Flott timing
Spiller ikke kjellerdypt

Audiovector X3 Super

Et kupp til prisen?

Audiovector hevder at deres nye X3 Super-høyttalere er sammenlignbare med langt dyrere høyttalere. I denne testen har vi god anledning til å sjekke ut akkurat den påstanden!

Friske overtoner Stram og veldefinert bass
Litt slank mellomtone Krever god forsterker

KEF R500

Perspektivmesteren

KEFs R500 høyttalere passer midt i blinken for deg som vil ha musikken servert på sølvfat, med en presisjon i lydbildet som få andre høyttalere kan matche.

Mesterlig fokus Stram og kontrollert bass
Slanke i dypbassen Krever muskelforsterker

Oppsummering

Fornuftig luksuslyd

De som betaler litt ekstra, kan få et par lekre gulvhøyttalere med en riktig smak av high-end-lyd. Her er det flere av dem.

Sonus Faber Venere 2.5

Ferrarilyd til fiat-pris

Det er ikke bare nasjonaliteten Sonus Faber har til felles med Ferrari. Det er også prisene. Inntil nå.

Stort lydbilde Kontant og stram bass Varm mellomtone
Kabinett kunne vært mer solid
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.