Search
Generic filters

: Tannoy Revolution DC6T SE

Balansert godlyd

Høyttaleren fra Tannoy leverer et meget balansert og fokusert lydbilde. Et riktig varp!

Lyd & Bilde mener

Imponerende mellomtone Balansert bass
Lydbildet mangler litt fokus
 • 2 ½-veis
 • 1” diskant
 • 6” mellomtone (koaksial)
 • 6” bass
 • 90 dB følsomhet
 • 8 ohm impedans
 • Farger: Espresso brun
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 11995 kr

At Tannoy er fra Storbritannia er lett å se på det vintage-inspirerte utseendet. Dette gjelder også i høyeste grad Revolution-serien.

Dette er SE-versjonen av seriens største gulvmodell, DC6T. Utseendemessig er de identiske, bortsett fra gulvsokkelen som er større, med mer robuste pigger (spikes). Men også høyttalerelementene er forbedret, med doble magneter, og delefilteret er ytterligere raffinert for en bedre lydopplevelse. Videre bruker SE-versjonen ekte trefinér hvor basismodellen har vinylbekledning.

Det spesielle med Tannoy-høyttaleren er koaksialelementet hvor diskanten sitter i sentrum av mellomtonen og spiller igjennom denne. Tannoy kaller dette prinsippet Dual Concentric, som har fordelen av at mellomtone og diskant spiller på nøyaktig samme akse. Dermed spiller det i teorien fint liten rolle for lydbildet om du sitter én eller fire meter fra høyttalerne. Dette gir også gjerne et mer distinkt og punktformet lydbilde, enn når diskantelementet sitter på toppen av frontplata og mellomtonen under denne. I tillegg sitter et basselement i bunnen som gir mer fundament til de dype oktavene.

Vi merker oss en høy følsomhet og behagelig last (8 ohm), og at oppgitt frekvensrespons går helt ned til 30 Hz (-6 dB), som bør bety robust og fyldig lyd fra en slik kompakt høyttaler.

Lydkvaliteten
Tannoys styrke ligger først og fremst i en skikkelig snerten mellomtonegjengivelse. Skarptromma smeller skikkelig! En glimrende sammenheng mellom diskant og mellomtone gjør dessuten at cymbalene blir en integrert del av trommesettet, i stedet for å sveve løst i toppen. Cymbalene er meget distinkte, med god aggressivitet uten å låte spisst eller hardt. Stemmen til Jeff Tweedy fra rockebandet Wilco er åpen, mens klangen fra gitaren kommer godt ut, og strykerne har godt med kjøtt på beinet i det viktige mellomtoneområdet. Der hvor Triangle og Audiovector heller mot det lyse, har Tannoy en større mellomtonegjengivelse og har nok en jevnere frekvenskurve.

Bassen gjør det den skal, nemlig å tilføre fundament til grunntonene. Den er tross spesifikasjonene verken den dypeste eller fyldigste i testen. Dette er en fordel fordi høyttalerne lett kan plasseres tett mot bakveggen og passer i små som mellomstore rom. En ulempe fordi det ellers kan bli litt slankt. Men vit at den er meget velbalansert!

Totalt sett har Tannoy Revolution DC6T en meget velbalansert og oppløst lyd, og meg god dynamikk. De takler å spille ganske høyt, selv om lydbildet ikke er like ryddig og stabilt som med de dyrere høyttalerne.

Konklusjon
Er du ute etter en uproblematisk høyttaler med et meget sammenhengende lydbilde, bør Tannoy DC6T SE høyt opp på lista. Høy følsomhet gjør at den er lett å drive selv med en rimelig forsterker, og med en meget godt integrert diskantgjengivelse som ikke stikker seg nevneverdig ut, skal det mye til å få den til å låte skarpt.

Spesielt mellomtonegjengivelsen er meget imponerende, og får frem klanglagene i musikken på imponerende vis.

Dette er ikke høyttaleren hvor du til enhver tid sitter og peker ut hvor enhver lyd kommer fra med den mest nitidige nøyaktighet, men snarere en livlig høyttaler som låter meget balansert, underholdende og ”live”.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev.
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Triangle Color

  Inngangsbilletten

  Triangle Color er en interessant inngangsbillett til de seriøse musikkopplevelsene.

  System Audio Mantra 50

  Rock'n Roll hele døgnet

  Når det kommer til høyttalere som spiller livlig og tøft, har System Audio Mantra 50 et rykte å leve opp til. Heldigvis ble vi ikke skuffet…

  Audiovector X3 Super

  Et kupp til prisen?

  Audiovector hevder at deres nye X3 Super-høyttalere er sammenlignbare med langt dyrere høyttalere. I denne testen har vi god anledning til å sjekke ut akkurat den påstanden!

  KEF R500

  Perspektivmesteren

  KEFs R500 høyttalere passer midt i blinken for deg som vil ha musikken servert på sølvfat, med en presisjon i lydbildet som få andre høyttalere kan matche.

  Oppsummering

  Fornuftig luksuslyd

  De som betaler litt ekstra, kan få et par lekre gulvhøyttalere med en riktig smak av high-end-lyd. Her er det flere av dem.

  Sonus Faber Venere 2.5

  Ferrarilyd til fiat-pris

  Det er ikke bare nasjonaliteten Sonus Faber har til felles med Ferrari. Det er også prisene. Inntil nå.

  Les også

  Vi har lurt på når high-end-klassen skulle få sine første støydempende hodetelefoner. Det er selvsagt Bang & Olufsen som er først, og Beoplay H95 gir mersmak!
  Den nyeste iMac-en er den beste stasjonære Mac-en for mange, tross en ikke uvesentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.
  Elipsons Legacy-høyttalere både ser ut og låter dyrere enn de er. Hvis du bryr deg mer om nobel eksklusivitet enn tung rock.
  Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!

  Nå kan du laste ned Disney+

  Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig
  for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den!   
  Les mer her >>
  close-link