TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Urbanista Lisbon

Ikke noe for musikkelskeren

Små nette ørepropper, men iblant kan det få konsekvenser man helst ikke vil ha.

forfatter
Publisert 21.02.22 - 08:30
Karakter
Urbanista Lisbon
L&B menerskew
pluss Veldig behagelige, og sitter bra i ørene.
minus Tynn og udetaljert lyd uten trøkk når du lytter på musikk.
Veil. pris 499 Produktside
Spesifikasjoner
  • Type: In-ear, helt trådløse
  • Bluetooth: 5.0
  • Motstandsdyktighet: –
  • Touch: ja
  • Tilhørende app: nei
  • Batteri: 9 timer lytting, totalt 27 timer inklusiv batterikapasitet i etuiet
  • Proppenes vekt: 4 g/stk.
  • Lading: USB-C
  • Web: urbanista.com

De mintgrønne Urbanista Lisbon gir meg noen gode minner fra sent 80-tall da fargen hadde sin forrige storhetstid, og det bidrar til et smil om munnen.

Etuiet, som føles litt plastaktig, er lite og nett, og skjuler to små ørepropper. Om jeg mente at Nocs NS 1100 Air var store og klumpete, er disse øreproppene absolutt det motsatte. Veldig små og nette, og jeg undres i mitt stille sinn hva det kan få for konsekvenser.

Bild-1-1 Bild-2-1
<
>
Det lille kompakte etuiet skjuler to små nette ørepropper. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Når jeg pakker ut Lisbon fra etuiet og setter dem inn i øret, hører jeg en stemme som forteller meg at hodetelefonene er «connected». Her finnes også touch-funksjon som fungerer galant – hvis jeg bare husker hvilken kommando som gjør hva – men med mitt noe sviktende minne er det jo ikke proppenes feil. For øvrig finnes det ingen finesser eller tilhørende app for å gjøre justeringer, men med tanke på den lave prislappen er det ikke noe jeg forventer, heller.

Komfort

Litt overraskende finnes det ingen ekstra øreputer i pakken, og jeg må nøye meg med de som sitter på fra starten. Proppen har et lite gummihylster med vinge, eller snarere øgle, som gjør at de sitter overraskende bra i mine ører, og de er faktisk såpass behagelige at jeg glemmer at de sitter der. Jeg pleier jo å ha synspunkter om at ørepropper er litt ubehagelige i mine ører, og som oftest beror det på at jeg trenger å finne frem riktig ørepute som sitter bra i øret/øregangen, uten å bare legge seg litt lett foran.

Tross dette sitter de faktisk fast når jeg beveger meg – det hadde jeg ikke forventet meg i det hele tatt!

 

Bild-4-1 Bild-3-1
<
>
Konstruksjonen gjør at Lisbon ikke fyller øregangene, og dermed ikke er like tette som mange andre propper. Imidlertid gjør vingen/løkken at proppene sitter stabilt i selve øret. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Lyden i Urbanista Lisbon

Lisbon har en åpen design som innebærer at de slipper gjennom en hel del bakgrunnslyder. Dette i kombinasjon med at proppene er så små og ikke sitter tett, gjør at tyngden og trøkket i bassen nesten er ikke-eksisterende. Lydopplevelsen blir tynn, og detaljene forsvinner

Jeg prøvelytter på Thunderstruck med AC/DC på min spinningliste, og her er det ingen torden i det hele tatt …

Darins En säng av rosor inneholder ingen dunk, dunk, og med tanke på den åpne designen burde det ha blitt en fulltreffer. Jeg lukker øynene og forestiller meg at det bare er jeg, Darin og hans musikere i rommet. Men selv om det er luftig, forsvinner detaljene, og krispheten i gitaren og det herlige dypet som celloen skal gi, er ikke til stede. I mitt forsøk på å få celloen til å komme til sin rett, trykker jeg på høyre propp for å presse den litt lengre inn i øret, og det resulterer i at volumet blir høyere. Men lydopplevelsen i sin helhet blir liksom ikke bedre av det.

Som pod- eller lydbokspropp fungerer de finfint da du kan bruke dem time etter time uten at det gjør vondt. Så lenge du befinner deg i et rolig miljø eller resten av familien har vett til å være stille.

Jeg ruker alltid å ringe en venn for å teste samtalekvaliteten, og datteren som pleier å være veldig kritisk, hadde ikke noe å klage på. Det låt litt «baderom» over lyden, men ellers kunne hun høre alt jeg sa. Eller så ville hun bare bli kvitt meg.

Konklusjon

Urbanista Lisbon er et par virkelig deilige og nette ørepropper som du kan ha i ørene lenge. Dessverre får konstruksjonen og designen konsekvenser for musikkopplevelsen som generelt blir tynn, uten trøkk og detaljer. Dessuten slipper de gjennom for mye av lyden fra omgivelsene til at de skal fungere i alle miljøer. Setter du pris på en stille stund for deg selv sammen med en pod eller en lydbok, fungerer de aldeles utmerket.

Og du trenger ikke bekymre deg; er ikke mintgrønn din favorittfarge, finnes de også i oransjerødt, gulbeige, cerise og naturligvis – svart.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no
forfatter

Åsa Hallen

(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Her har JBL tenkt på alt JBL Tour Pro 2 er et par multikunstnere av noen trådløse ørepropper. Det er nesten ingenting de ikke kan!
lbpluss
Forsterkere som bør blåse liv i hjemmekinoen Hvis en gamp på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster! Si hei til M6x 250.5 og M6x 250.11
lbpluss
En drøm til både studio og nytelse MM-500 er utviklet av og for studioteknikere, for å avsløre alt som ligger i et opptak. Noe som også gir ren nytelse til "vanlige folk".
Spennende nyheter fra Audio-Technica StreamSet-serien er laget spesielt for proffe gamere og Twitch-strømmere.
lbpluss
Unike hodetelefoner Disse hodetelefonene både ser fantastisk ut og låter glimrende. Og med et utseende som bare instrumentmakere kan.
Følg Lyd & Bilde