Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

TEST Samsung Galaxy Buds Pro

Samsungs ørepropper utfordrer Airpods Pro

Med samme finesser som Apples ørepropper er de like låst til Samsungs egne mobiler.
Karakter
Samsung Galaxy Buds Pro
Lyd & Bilde mener
Veldig enkle å bruke med Samsung-mobiler. Solid kvalitet. Fyldig lyd med bra separasjon.
Avanserte finesser fungerer bare med nyere Samsung-mobiler. Støydempingen bruker mye strøm . Ikke så smarte touch-kontroller.
Spesifikasjoner

Type: In-ear, helt trådlöøs
Tilkobling: Bluetooth 5.0 (SBC, AAC, Samsung Scalable Codec)
Element: 11 mm + 6,5 mm diskant
Aktiv støydemping: Ja
Tetthet: IPX7 (vanntett)
Batteritid: 6 timer (15 timer ekstra i etuiet)
Stemmestyring: Samsung Bixby
App: Galaxy Wearable
Vekt: 6,3 gram/stk
Web: samsung.no

For to år sidan kom Galaxy Buds, de første helt trådløse øreproppene fra Samsung som vi syntes låt bra. De fikk en oppfølger i fjor i form av Galaxy Buds Live, som ikke holdt mål. Heldigvis viste det seg at de var en parentes og at de ekte etterfølgerne til Buds selvsagt heter Samsung Galaxy Buds Pro. De er forbedret på nesten alle måter med blant annet flere av finessene vi kjenner fra Apple Airpods Pro.

De ”alle” vil ha Folk lar seg ikke avskrekke av en merkelig design, når de flokker rundt Apples AirPods. Og Pro-utgaven er bedre enn noensinne, på alle måter.
Galaxy Buds Galaxy Buds Live Galaxy Buds Pro Apple Airpods Pro
Kodek AAC AAC, Samsung Scalable AAC, Samsung Scalable AAC
Element 6 mm 12 mm 11 mm + 6,5 mm ?
Støydemping Nei ”Ja” Ja Ja
Batteritid
6 h 6 h 8 h 5 h
Batteritid etui 7 h 15 h 20 h 24 h
Vanntett IPX2 IPX2 IPX7 IPX4
Vekt 10 gram 5,6 gram 6,3 gram 5,4 gram

 

Proppene leveres i etuiet som ikke bare beskytter dem i lommen, men nesten tredobler batteritiden, fra proppenes ellers utmerkede batteritid. Det er ikke noe problem å få dem på plass i øret og de sitter godt selv etter et par timers lytting. De ramler ikke ut under normal bruk, men bør neppe brukes til løping selv om de er mer enn godt beskyttet mot svette.

Samsung-proppene er mer komfortable enn de ser ut. (Foto: Samsung)

Oppkoblingen går smidig for seg med nyere Samsung-mobiler, hvor proppene dukker upp på skjermen så fort man åpner etuiet og da er det bare å trykke på tilkobling. I Galaxy Wearable-appen kan man velge hva som skal skje når man holder fingeren på touchkontrollen, selv om det ikke finns så mange valg. Her finner man også ”finn mine ørepropper” som bruker Samsung Smartthings for å søke. Samt muligheten for å velge mellom normal lytting, aktiv støydemping eller medhør, som dog er smidigare å styre med en widget på hjemskjermen.

Annonse

Ladeetuiet gir ytterligere 20 timers batteritid. (Foto: Samsung)

Buds Pro har også avanserte funksjoner som 360-lyd, mulighet for å synke mikrofonene med mobilen, samt sømløs bytte mellom mobil og nettbrett. Dessverre funker alt dette bare med de aller nyeste Galaxy S-modellene. Vi opplevde også at den oppgitte batteritiden med støydempingen på, var vel optimistisk.

Annonse

Hvorfor kunne man ikke klemme inn både batteristatus og knappar i samme widget? (Foto: L&B)

Under pandemien har vi naturligvis ikke kunnet teste støydempingen på fly, men måtte nøye oss med bussen. Og der lykkes de virkelig godt med å stenge ute både bussens brumming, trafikkstøy og høyrøstede passasjerer. Det ble tilstrekkelig stille, og deilig å kunne senke volumet musikken og samtidig høre alt. De er dog ikke helt i Airpods Pro-klassen. Medhør slipper igjennom lyden, men alt får en metallisk klang som ikke er helt behagelig. Men bare for å få hørt annonseringen fra høyttalerne, funker det bra.

Mange finesser, men flere av dem fungerer bare om du har en Samsung-mobil (Foto: L&B)

At Buds Pro låter bedre enn både Buds og Buds Live kommer ikke som noen overraskelse. De to elementene gjør det lettere å skille instrumentene i kompleks musikk, og symbaler drukner ikke av basstrommen. Derimot er diskanten litt spiss. Bassen er dog dyptpløyende og fyldig, og gjør listemusikken medrivende. Men de lykkes ikke helt med å gjenskape lydlandskapet i sanger som Björks Hunter.

Avansert lydteknikk for både elementer og mikrofoner (Foto: Samsung)

Konklusjon

Med Galaxy Buds Pro utfordrer Samsung Apples Airpods Pro og lykkes med de fleste finessene, selv om de, akkurat som Airpods Pro, bare funker på egne mobiler. Lydkvaliteten er bedre enn på tidligere forsøk og i det hele tatt er den riktig god. Men i denne prisklassen utfordres de også av Sennheiser Momentum True Wireless 2, og her må de se seg slått. Veier vi funksjoner, passform, robusthet og betjening, er det likevel vanskelig å gi dem noe annet enn en meget solid anbefaling.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.