Onkyo E700M

Beintøffe ørepropper

Lei av skingrende og skrikende ørepropper? Da skal du prøve disse som spiller mye bedre.

Pluss
God komfort, fin kvalitet og lyder fyldig og tøft. Behagelig klang.
Minus
I overkant mye bass og lite raffinert lydbilde gjør dem ikke egnet til alt og alle.

Hvis du vil ha god lyd, styr unna de billigste øreproppene. De er sjelden bedre enn de som følger med mobilen, ofte dårligere faktisk. For det er langt bedre lyd å hente hvis man spanderer på seg et par skikkelige ørepropper.

Utvalget av ørepropper er enormt. Foruten å bruke litt mer penger, er vårt råd å velge ørepropper fra noen som kan det. Noen med fartstid. Da virker det kanskje merkelig å snakke om Onkyo, som er bedre kjent for sine forsterkere og receivere, enn for sine hodetelefoner og ørepropper.

Hos Onkyo har man sett det samme som utallige produsenter av elektronikk har sett. Markedet for hodetelefoner vokser inn i himmelen.

Da må man være med, og nå har Onkyo flere modeller i markedet, som er beintøft. Særlig for ørepropper.

Disse for eksempel, er langt fra de dyreste vi har testet. Men de ser dyre ut. Små kammer i blankpolert metall huser 13,5 mm elementer som Onkyo skryter veldig av. Frekvensresponsen er oppsiktsvekkende god, og de er tilpasset høyoppløste musikkfiler, kalt Hi-Res.

Les vår guide til hodetelefoner her.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

De er også lette å drive og spiller høyt uten å trenge en ekstra hodetelefonforsterker.

E700M leveres med en snurret ledning som har mikrofon og svar/startstoppknapp, men ikke volumregulering. Pluggen er heller ikke vinklet, som er en fordel på bærbare propper og hodetelefoner, slik at pluggen ikke stikker så mye ut av kontakten.

De leveres med bare tre par avtakbare silikonpropper, og et sett formbare skumpropper, men de kommer i normale størrelser slik at det er mulig å finne noen som passer i øret.

Man kan velge mellom hvit og blank metall, eller sort og silkematt sort metallutførelse. Da er også fargene på ledningen tilpasset.

I denne klassen er det som nevnt tøff konkurranse, og Philips, AKG, Beyerdynamic og Sony er blant de som har meget gode ørepropper i sjiktet oppunder tusenlappen.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

 

Lyden

Straks man har fått dem på plass i ørene, sitter de godt. Bærekomforten er god fordi de små proppene støttes av en flate som legger seg inntil øret, slik at de ikke kommer for dypt inn i øret.

Hvis man som sagt har mest erfaring med øreproppene som fulgte med mobilen, vil E700M fortone seg som en åpenbaring. Her er det både bass og bra dynamikk. Av den typen som er tilstrekkelig for å få Princes Free Yourself til å dundre godt i øregangene. For bassen er definitivt til stede her, litt plump, litt flytende og ikke så presis, men veldig merkbar.

For noen er det for mye bass. Mens det kler Prince og Janets Jacksons nye album ganske godt, faller det mindre heldig ut på Kari Bremnes Det einaste vi ville, Mellisa Horns Du går nu og Thomas Dybdahls From Grace. Da blir det rett og slett for mye av det gode. Men bevares, digger man at bassen hele tiden ligger i forgrunnen, er E700M definitivt verdt å sjekke ut.

Men de som setter pris på mer raffinement, flere detaljer og klangnyanser, bør vurdere om de kan leve med fokuset på bass. For det blir man ikke kvitt.

Akustiske instrumenter er ikke livretten til Onkyo-proppene, som ofte oppleves som ubalanserte, med en litt for varm og innesluttet klang til at musikken får noe særlig dybde. På enkelte stykker musikk blir det veldig ullent, selv om vokaler faktisk lyder relativt godt fokusert og tydelig. Sopraner i operaer, kvinnevokaler og strykere får et slør av varm glød som gjør klangen veldig behagelig – og lyttevennlig, men det irriterer at klaveret, trommene, perkusjon og bassgitarer, celloer og lavfrekvente instrumenter får dominere lydbildet.

Man skal kort sagt ha et ønske om ørepropper med mer og bedre bass enn vanlig for billige ørepropper, og det får man i rikt monn her. Men da må man leve med at bassen ofte dominerer i lydbildet.

 

Prøv før du kjøper

Med god bærekomfort og en kvalitet som går utenpå billige ørepropper, er Onkyo E700M vanvittig mye bedre både å bruke og lytte til. Men de passer ikke for alle. Den generøse bassen kan fort bli for mye av det gode, og passer heller ikke til alt av musikk. Man skal være glad i bass og ofte spille musikk som kler litt ekstra fylde godt. Da er Onkyo-proppene svært gode, men de er ikke noen allround-propper.

Hvis du vil ha god lyd, styr unna de billigste øreproppene. De er sjelden bedre enn de som følger med mobilen, ofte dårligere faktisk. For det er langt bedre lyd å hente hvis man spanderer på seg et par skikkelige ørepropper. Utvalget av ørepropper er enormt. Foruten å bruke litt mer penger, er vårt råd å velge ørepropper fra noen som kan det. Noen med fartstid. Da virker det kanskje merkelig å snakke om Onkyo, som er bedre kjent for sine forsterkere og receivere, enn for sine hodetelefoner og ørepropper. Hos Onkyo har man sett det samme som utallige produsenter av elektronikk har sett. Markedet for hodetelefoner vokser inn i himmelen. Da må man være med, og nå har Onkyo flere modeller i markedet, som er beintøft. Særlig for ørepropper. Disse for eksempel, er langt fra de dyreste vi har testet. Men de ser dyre ut. Små kammer i blankpolert metall huser 13,5 mm elementer som Onkyo skryter veldig av. Frekvensresponsen er oppsiktsvekkende god, og de er tilpasset høyoppløste musikkfiler, kalt Hi-Res. Les vår guide til hodetelefoner her. De er også lette å drive og spiller høyt uten å trenge en ekstra hodetelefonforsterker. E700M leveres med en snurret ledning som har mikrofon og svar/startstoppknapp, men ikke volumregulering. Pluggen er heller ikke vinklet, som er en fordel på bærbare propper og hodetelefoner, slik at pluggen ikke stikker så mye ut av kontakten. De leveres med bare tre par avtakbare silikonpropper, og et sett formbare skumpropper, men de kommer i normale størrelser slik at det er mulig å finne noen som passer i øret. Man kan velge mellom hvit og blank metall, eller sort og silkematt sort metallutførelse. Da er også fargene på ledningen tilpasset. I denne klassen er det som nevnt tøff konkurranse, og Philips, AKG, Beyerdynamic og Sony er blant de som har meget gode ørepropper i sjiktet oppunder tusenlappen. [caption id="attachment_59428" align="alignnone" width="460"](Foto: Produsenten) (Foto: Produsenten)[/caption]  

Lyden

Straks man har fått dem på plass i ørene, sitter de godt. Bærekomforten er god fordi de små proppene støttes av en flate som legger seg inntil øret, slik at de ikke kommer for dypt inn i øret. Hvis man som sagt har mest erfaring med øreproppene som fulgte med mobilen, vil E700M fortone seg som en åpenbaring. Her er det både bass og bra dynamikk. Av den typen som er tilstrekkelig for å få Princes Free Yourself til å dundre godt i øregangene. For bassen er definitivt til stede her, litt plump, litt flytende og ikke så presis, men veldig merkbar. For noen er det for mye bass. Mens det kler Prince og Janets Jacksons nye album ganske godt, faller det mindre heldig ut på Kari Bremnes Det einaste vi ville, Mellisa Horns Du går nu og Thomas Dybdahls From Grace. Da blir det rett og slett for mye av det gode. Men bevares, digger man at bassen hele tiden ligger i forgrunnen, er E700M definitivt verdt å sjekke ut. Men de som setter pris på mer raffinement, flere detaljer og klangnyanser, bør vurdere om de kan leve med fokuset på bass. For det blir man ikke kvitt. Akustiske instrumenter er ikke livretten til Onkyo-proppene, som ofte oppleves som ubalanserte, med en litt for varm og innesluttet klang til at musikken får noe særlig dybde. På enkelte stykker musikk blir det veldig ullent, selv om vokaler faktisk lyder relativt godt fokusert og tydelig. Sopraner i operaer, kvinnevokaler og strykere får et slør av varm glød som gjør klangen veldig behagelig - og lyttevennlig, men det irriterer at klaveret, trommene, perkusjon og bassgitarer, celloer og lavfrekvente instrumenter får dominere lydbildet. Man skal kort sagt ha et ønske om ørepropper med mer og bedre bass enn vanlig for billige ørepropper, og det får man i rikt monn her. Men da må man leve med at bassen ofte dominerer i lydbildet.  

Prøv før du kjøper

Med god bærekomfort og en kvalitet som går utenpå billige ørepropper, er Onkyo E700M vanvittig mye bedre både å bruke og lytte til. Men de passer ikke for alle. Den generøse bassen kan fort bli for mye av det gode, og passer heller ikke til alt av musikk. Man skal være glad i bass og ofte spille musikk som kler litt ekstra fylde godt. Da er Onkyo-proppene svært gode, men de er ikke noen allround-propper.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Type: Ørepropper
  • Følsomhet: 32 ohm/108 dB
  • Annet: Kabel med mikrofon
Pris: 990,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Stranger Things 3. sesong – første trailer ute!

Den 4. juli vender Netflix tilbake til Hawkins og Stranger Things.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.