TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Onkyo E700M

Beintøffe ørepropper

Lei av skingrende og skrikende ørepropper? Da skal du prøve disse som spiller mye bedre.

Lyd & Bilde mener
+God komfort, fin kvalitet og lyder fyldig og tøft. Behagelig klang.
-I overkant mye bass og lite raffinert lydbilde gjør dem ikke egnet til alt og alle.
Spesifikasjoner
  • Type: Ørepropper
  • Følsomhet: 32 ohm/108 dB
  • Annet: Kabel med mikrofon
Veil. pris 990

Hvis du vil ha god lyd, styr unna de billigste øreproppene. De er sjelden bedre enn de som følger med mobilen, ofte dårligere faktisk. For det er langt bedre lyd å hente hvis man spanderer på seg et par skikkelige ørepropper.

Utvalget av ørepropper er enormt. Foruten å bruke litt mer penger, er vårt råd å velge ørepropper fra noen som kan det. Noen med fartstid. Da virker det kanskje merkelig å snakke om Onkyo, som er bedre kjent for sine forsterkere og receivere, enn for sine hodetelefoner og ørepropper.

Hos Onkyo har man sett det samme som utallige produsenter av elektronikk har sett. Markedet for hodetelefoner vokser inn i himmelen.

Da må man være med, og nå har Onkyo flere modeller i markedet, som er beintøft. Særlig for ørepropper.

Disse for eksempel, er langt fra de dyreste vi har testet. Men de ser dyre ut. Små kammer i blankpolert metall huser 13,5 mm elementer som Onkyo skryter veldig av. Frekvensresponsen er oppsiktsvekkende god, og de er tilpasset høyoppløste musikkfiler, kalt Hi-Res.

Les vår guide til hodetelefoner her.

De er også lette å drive og spiller høyt uten å trenge en ekstra hodetelefonforsterker.

E700M leveres med en snurret ledning som har mikrofon og svar/startstoppknapp, men ikke volumregulering. Pluggen er heller ikke vinklet, som er en fordel på bærbare propper og hodetelefoner, slik at pluggen ikke stikker så mye ut av kontakten.

De leveres med bare tre par avtakbare silikonpropper, og et sett formbare skumpropper, men de kommer i normale størrelser slik at det er mulig å finne noen som passer i øret.

Man kan velge mellom hvit og blank metall, eller sort og silkematt sort metallutførelse. Da er også fargene på ledningen tilpasset.

I denne klassen er det som nevnt tøff konkurranse, og Philips, AKG, Beyerdynamic og Sony er blant de som har meget gode ørepropper i sjiktet oppunder tusenlappen.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

 

Lyden

Straks man har fått dem på plass i ørene, sitter de godt. Bærekomforten er god fordi de små proppene støttes av en flate som legger seg inntil øret, slik at de ikke kommer for dypt inn i øret.

Hvis man som sagt har mest erfaring med øreproppene som fulgte med mobilen, vil E700M fortone seg som en åpenbaring. Her er det både bass og bra dynamikk. Av den typen som er tilstrekkelig for å få Princes Free Yourself til å dundre godt i øregangene. For bassen er definitivt til stede her, litt plump, litt flytende og ikke så presis, men veldig merkbar.

For noen er det for mye bass. Mens det kler Prince og Janets Jacksons nye album ganske godt, faller det mindre heldig ut på Kari Bremnes Det einaste vi ville, Mellisa Horns Du går nu og Thomas Dybdahls From Grace. Da blir det rett og slett for mye av det gode. Men bevares, digger man at bassen hele tiden ligger i forgrunnen, er E700M definitivt verdt å sjekke ut.

Men de som setter pris på mer raffinement, flere detaljer og klangnyanser, bør vurdere om de kan leve med fokuset på bass. For det blir man ikke kvitt.

Akustiske instrumenter er ikke livretten til Onkyo-proppene, som ofte oppleves som ubalanserte, med en litt for varm og innesluttet klang til at musikken får noe særlig dybde. På enkelte stykker musikk blir det veldig ullent, selv om vokaler faktisk lyder relativt godt fokusert og tydelig. Sopraner i operaer, kvinnevokaler og strykere får et slør av varm glød som gjør klangen veldig behagelig – og lyttevennlig, men det irriterer at klaveret, trommene, perkusjon og bassgitarer, celloer og lavfrekvente instrumenter får dominere lydbildet.

Man skal kort sagt ha et ønske om ørepropper med mer og bedre bass enn vanlig for billige ørepropper, og det får man i rikt monn her. Men da må man leve med at bassen ofte dominerer i lydbildet.

 

Prøv før du kjøper

Med god bærekomfort og en kvalitet som går utenpå billige ørepropper, er Onkyo E700M vanvittig mye bedre både å bruke og lytte til. Men de passer ikke for alle. Den generøse bassen kan fort bli for mye av det gode, og passer heller ikke til alt av musikk. Man skal være glad i bass og ofte spille musikk som kler litt ekstra fylde godt. Da er Onkyo-proppene svært gode, men de er ikke noen allround-propper.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.