LSTN 990 - LSTN Troubadours

Vil redde verden

I tillegg til ønsket om god lyd fra trehodetelefoner, støtter LSTN humanitære formål for hver hodetelefon de selger.

Hodetelefonene fra LSTN sitter meget behagelig på ørene. Lyden er varm og behagelig, og med detaljer nok til å fungere til det meste. Inkludert i prisen får du god samvittighet, da du er med å støtte hørselshemmede med høreapparat.
Det mangler litt oppløsning helt øverst. Bassen kan oppleves som overstadig fyldig og varm. Fjernkontrollen på kabelen funker dårlig til musikk.

LSTN har inngått samarbeid med Starkey Hearing Foundation, og for hver hodetelefon de selger, doneres en sum penger for å gi fattige, hørselshemmede mennesker høreapparat. På deres hjemmeside lstnheadphones.com står det at veldedighetsprogrammet ikke er en markedsføringsgimmick, men rett og slett grunnen til at de startet med hodetelefoner i første omgang.

Oppbygning
LSTN Troubadours bruker et 40 mm element, som er ganske standard for hodetelefoner av denne størrelsen. En følsomhet på 101 dB med 1 mW kombinert med impedans på 32 ohm gjør dem til grei skuring å drive fra de aller fleste musikkspillere, inkludert mobiltelefoner.

Hodetelefonene tilbys i ulike treverk, de vi har fått til test er i kirsebærtre. De finnes også i ibenholt, bøk og sebratre, som i følge målingskurver oppgitt på hjemmesiden deres noe ulike klanglige egenskaper. Kirsebærtre brukes for øvrig ofte til gitartopper, noe LSTN gjør et poeng ut av.

Passform
Hodetelefonene ligger meget behagelig på ørene. Putene er myke, og klokkene er store nok til å gå delvis rundt øret.

Brukervennlighet
Kabelen er avtakbar, med innebygd mikrofon med fjernstyring. Når innkommende samtaler skal besvares, trykker du på selve mikrofonen, da knappen ligger skjult under denne. Denne ene knappen utgjør hele fjernkontrollen, som innebærer at du ikke kan styre lydnivået fra denne. Når du hører musikk, trykker du én gang for å pause, to ganger for å hoppe videre til neste sang, og tre ganger for å gå tilbake til foregående melodi. Dette er mer knotete enn praktisk til musikk, men telefonsamtaler er i hvert fall enkle å besvare.

Lydkvalitet
I forhold til Esmooth ES-821EBmc til 600 kroner har Troubadours bedre oppløsning oppover, hvor Esmooth mangler en del på detaljer og gjennomsiktighet.

LSTN har en god og fyldig bass bassgjengivelse, om enn noe tilbakelent mellomtone. Resultatet er et varmt lydbilde, mens lysere kvinnevokaler og andre lyse instrumenter blir noe runde.

annonse

Stemmen til Ani DiFranco på balladen ”Sorry I Am” i 24-bit / 88,2 kHz remaster, spilt inn kun med en kassegitar og Anis stemme, med en stor studioklang, låter ikke fullt så distinkt som jeg ønsker, det mangler litt romklang fra studioet, da LSTN fokuserer mer på den fyldige klangen fra gitarkabinettet. Stemmen til Ani kommer litt mer i bakgrunnen.

annonse
" style="text-align:center;margin-bottom:20px;width:930px;" class="hidead desktopads deskad">

Kort oppsummert er hodetelefonene et meget godt kjøp i sin prisklasse. De er lett å like og spiller varmt og deilig. Det eneste virkelige ankepunktet er fjernkontrollen som funker dårlig til å styre musikken.

Fakta

  • Lukket klokke
  • Håndfri mikrofon
  • 40 mm element
  • 32 ohm, 101 dB
  • 18Hz-22kHz
  • 183 g
  • Pris: 999 kr
  • Web: platekompaniet.no

Beste priser

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SOMMERTILBUD
6 UKER LB+
FOR KUN 6 KR
Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
PRØV i 6 UKER
close-link