TEST: LSTN Troubadours – Vil redde verden
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

LSTN Troubadours

Vil redde verden

I tillegg til ønsket om god lyd fra trehodetelefoner, støtter LSTN humanitære formål for hver hodetelefon de selger.

forfatter
Publisert 05.10.14 - 05:00
L&B mener
Hodetelefonene fra LSTN sitter meget behagelig på ørene. Lyden er varm og behagelig, og med detaljer nok til å fungere til det meste. Inkludert i prisen får du god samvittighet, da du er med å støtte hørselshemmede med høreapparat.
Det mangler litt oppløsning helt øverst. Bassen kan oppleves som overstadig fyldig og varm. Fjernkontrollen på kabelen funker dårlig til musikk.
Spesifikasjoner
  • Lukket klokke
  • Håndfri mikrofon
  • 40 mm element
  • 32 ohm, 101 dB
  • 18Hz-22kHz
  • 183 g
  • Pris: 999 kr
  • Web: platekompaniet.no
Veil. pris 999Pr. 05.10.14 Produktside

LSTN har inngått samarbeid med Starkey Hearing Foundation, og for hver hodetelefon de selger, doneres en sum penger for å gi fattige, hørselshemmede mennesker høreapparat. På deres hjemmeside lstnheadphones.com står det at veldedighetsprogrammet ikke er en markedsføringsgimmick, men rett og slett grunnen til at de startet med hodetelefoner i første omgang.

Oppbygning
LSTN Troubadours bruker et 40 mm element, som er ganske standard for hodetelefoner av denne størrelsen. En følsomhet på 101 dB med 1 mW kombinert med impedans på 32 ohm gjør dem til grei skuring å drive fra de aller fleste musikkspillere, inkludert mobiltelefoner.

Hodetelefonene tilbys i ulike treverk, de vi har fått til test er i kirsebærtre. De finnes også i ibenholt, bøk og sebratre, som i følge målingskurver oppgitt på hjemmesiden deres noe ulike klanglige egenskaper. Kirsebærtre brukes for øvrig ofte til gitartopper, noe LSTN gjør et poeng ut av.

Passform
Hodetelefonene ligger meget behagelig på ørene. Putene er myke, og klokkene er store nok til å gå delvis rundt øret.

Brukervennlighet
Kabelen er avtakbar, med innebygd mikrofon med fjernstyring. Når innkommende samtaler skal besvares, trykker du på selve mikrofonen, da knappen ligger skjult under denne. Denne ene knappen utgjør hele fjernkontrollen, som innebærer at du ikke kan styre lydnivået fra denne. Når du hører musikk, trykker du én gang for å pause, to ganger for å hoppe videre til neste sang, og tre ganger for å gå tilbake til foregående melodi. Dette er mer knotete enn praktisk til musikk, men telefonsamtaler er i hvert fall enkle å besvare.

Lydkvalitet
I forhold til Esmooth ES-821EBmc til 600 kroner har Troubadours bedre oppløsning oppover, hvor Esmooth mangler en del på detaljer og gjennomsiktighet.

LSTN har en god og fyldig bass bassgjengivelse, om enn noe tilbakelent mellomtone. Resultatet er et varmt lydbilde, mens lysere kvinnevokaler og andre lyse instrumenter blir noe runde.

Stemmen til Ani DiFranco på balladen ”Sorry I Am” i 24-bit / 88,2 kHz remaster, spilt inn kun med en kassegitar og Anis stemme, med en stor studioklang, låter ikke fullt så distinkt som jeg ønsker, det mangler litt romklang fra studioet, da LSTN fokuserer mer på den fyldige klangen fra gitarkabinettet. Stemmen til Ani kommer litt mer i bakgrunnen.

Kort oppsummert er hodetelefonene et meget godt kjøp i sin prisklasse. De er lett å like og spiller varmt og deilig. Det eneste virkelige ankepunktet er fjernkontrollen som funker dårlig til å styre musikken.

Også i denne testen:

DD Audio DXB-03

Klanglig balanse

DD Audio DXB-03 er hodetelefonene for deg som ønsker en fyldig og varm klang kombinert med god dynamikk og flott oppløsning.

DD Audio har mer oppløsning oppover enn LSTN Troubadours. Mer detaljer fra opptaksrommet slipper igjennom, og i tillegg er bassen strammere og mer oppløst.
Passformen er ikke fullt så omsluttende og komfortabel som hos LSTN, og DD Audio har ikke fullt så mye trøkk i bassen. Fjernkontrollen på kabelen funker dårlig til musikk.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Festhøyttalere og massevis av true wireless fra JBL Uansett smak og lommebok burde du finne et par trådløse ørepropper fra JBL som passer. De har også nye festhøyttalere.
Billig USB-DAC fra Creative Sond Blaster X1 er en kompakt og rimelig USB-DAC til PC-en.
Finnes det lys finnes det lyd Uendelig spilletid takket være solcelleteknologi
Fantastisk lyd fra B&W Px7 S2 er rett og slett et fantastisk vellydende par hodetelefoner, som i tillegg har støykansellering.
Glitrende fra Sennheiser Etter tre år har Sennheiser endelig oppdatert sine Momentum trådløse hodetelefoner. Og Momentum 4 Wireless skuffer ikke.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend