Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 11Delta

: DD Audio DXB-03

Klanglig balanse

DD Audio DXB-03 er hodetelefonene for deg som ønsker en fyldig og varm klang kombinert med god dynamikk og flott oppløsning.

Skrevet av / 05.10.14 - 05:00
DD Audio DXB-03
Geir Gråbein Nordby

Der hvor LSTN bruker 40 mm elementer, måler DD Audio sine 50 mm, som indikerer at de kan tåle høyere lydtrykk. Følsomheten på DD Audio er på hele 113 dB mot LSTNs 101 dB, med en mW. Men DD Audio har også høyere impedans, 40 ohm mot 32 ohm, hvilket gjør at de med samme utgangsspenning fra spilleren likevel har omtrent samme lydnivå.

DD Audio har valgt bubingatre som materiale til klokkene. Mange gitarer er laget i dette treverket.

Passform
DXB-03 har puter i samme stoff som LSTN Troubadours. Men disse som er helt runde, ligger utenpå ørene hele veien, og selv om de er veldig behagelige, er ikke komforten fullt på høyde med LSTN sin.

Brukervennlighet
Kabelen til DD Audio er nøyaktig den samme som LSTN. Det betyr at den er avtakbar, med innebygd mikrofon med fjernstyring. Innkommende samtaler besvares ved å trykke på mikrofonen. Denne brukes også for å starte og stoppe musikk. Trykk én gang for å pause, to ganger for å hoppe videre til neste sang, og tre ganger for å gå tilbake til foregående melodi. Ikke noe mindre knotete her enn hos LSTN, men å besvare telefonsamtaler går fint.

Lydkvalitet
Der hvor LSTN har en fyldigere bassgjengivelse og en noe mer tilbakelent mellomtone, er DD Audio også på den fyldige siden men dessuten mer oppløst og fokusert oppover i overtoneområdet. Lyse instrumenter og kvinnevokaler får mer trøkk i midtregisteret og står mer frem i lydbildet.

DD Audio har bedre oppløsning i overtonene, cymbaler er mer distinkt og luftige, og selv om bassen ikke er like fyldig, er den kvalitativt bedre enn hos LSTN. Det er flere klangstrukturer fra kontrabasser her, og elektrisk bass får også et mer distinkt attakk. Stemmen til Ani DiFranco på balladen ”Sorry I Am” i 24-bit/88,2 kHz remaster gjengis med en stor studioklang, og DD Audio får bedre frem romklangen fra studioet enn LSTN, som fokuserer mer på klangen fra gitarkabinettet.

DD Audio DXB-03 låter omtrent like bra som de dyrere Klipsch Status (2.000 kr), og de kan til og med spille like høyt og rytmisk med elektronisk popmusikk, spesielt med en god hodetelefonforsterker. De bare demper ikke støy utenfra fullt så effektivt. Verdt å vite om du skal ha hodetelefoner til flyturen.

DD Audio DXB-03 er utseendemessig veldig lik LSTN Troubadours, og må være produsert på samme fabrikk. Likevel er det en ganske stor prisforskjell mellom dem. Det skjønner man når man hører dem. For DD Audio har laget noen virkelig gode hodetelefoner her.

Lyd & Bilde mener

DD Audio har mer oppløsning oppover enn LSTN Troubadours. Mer detaljer fra opptaksrommet slipper igjennom, og i tillegg er bassen strammere og mer oppløst. Passformen er ikke fullt så omsluttende og komfortabel som hos LSTN, og DD Audio har ikke fullt så mye trøkk i bassen. Fjernkontrollen på kabelen funker dårlig til musikk.

Også i denne testen:

LSTN Troubadours og DD Audio DXB-03

LSTN Troubadours

Vil redde verden

I tillegg til ønsket om god lyd fra trehodetelefoner, støtter LSTN humanitære formål for hver hodetelefon de selger.

Hodetelefonene fra LSTN sitter meget behagelig på ørene. Lyden er varm og behagelig, og med detaljer nok til å fungere til det meste. Inkludert i prisen får du god samvittighet, da du er med å støtte hørselshemmede med høreapparat.
Det mangler litt oppløsning helt øverst. Bassen kan oppleves som overstadig fyldig og varm. Fjernkontrollen på kabelen funker dårlig til musikk.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

JBL fremmer musikken og senker støyen

Yamahas aller beste hodetelefoner – og de koster skjorta

8 trådløse propper for slank lommebok

Musikk låter sjelden mer innbydende

Storm i et vannglass

Scroll to Top