TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST Logitech Zone True Wireless

Ørepropper spesielt til kontoret

Hvis du ikke vil sitte med store hodetelefoner under videomøtene, er Logitech Zone True Wireless et diskré alternativ.

forfatter
Publisert 23.08.22 - 12:00
Karakter
Logitech Zone True Wireless
L&B mener
De gjør det de er laget for, og mer enn det: Lyden er faktisk glimrende. Sitter godt i øret.
Hvorfor skal de koste så mye mer enn sivile trådløse ANC-ørepropper? Betjeningen er litt ulogisk.
Spesifikasjoner
 • Type: In-ear, helt trådløse
 • Møteplattformer: Windows, Mac, Chrome via USB-C/A-receiver, dessuten iOS og Android via Bluetooth
 • Drivere: 12 mm
 • Frekvensområde: 20 Hz–20 kHz (toleranse ikke oppgitt)
 • Aktiv støyreduksjon: ja, med transparency mode
 • Mikrofoner: 3 per kapsel
 • Batteritid: 5 timer (6 timer uten ANC), pluss to ladinger med ladeetui
 • Beskyttelse: IP68
 • Ladning: USB-C, trådløst (Qi)
 • App: LogiTune
 • Tilkobling: Bluetooth 5.0 (multipoint), USB-dongle
 • Vekt: 6,5 g per stk
 • Web: logitech.com
Veil. pris 3.290Pr. 23.08.22 Produktside

Det låter enkelt, men er det ikke. Selv om både datamaskin og mobil har alt som trengs innebygd, kan det være vanskelig å gjøre seg forståelig på videomøter. Et godt webcam hjelper en del. Men så er det lyden. Og her kommer både mikrofon og høyttalere til kort, uansett om det er i telefonen eller i mobilen.

Logitech Zone True Wireless er et forsøk på å gjøre lydsiden av videomøter bedre. Det er umiddelbart snakk om et par trådløse ørepropper med elektronisk støyreduksjon (ANC), men de er spesielt konstruert til integrasjon med møteprogramvare som Zoom og Teams.

Øreproppene ligner umiddelbart de fleste helt trådløse proppene til hjemmebruk. De forholdsvis små proppene er grafittgrå og ganske diskré. Litt uvanlig er den ytre delen av proppene stoffbekledd.

Logitech Zone True Wireless Earbuds

(Foto: Logitech)

Ladeetuiet er lite nok til å få plass i de fleste lommer. Etuiet klarer to fulle ladinger, og kan selv lades trådløst samt med USB-C-kabel.

To koblingsmåter

Som andre ørepropper kan Logitech Zone True Wireless kobles med Bluetooth. Det skjer med en knapp på etuiet, og fungerer problemfritt. Men da Bluetooth langt fra alltid er stabilt, og det for øvrig er en viss forsinkelse av lyden (lag), kan man i stedet bruke en medfølgende USB-dongle, som gir en mer stabil og raskere forbindelse. Som vi er vant til å se på trådløse gaming headsets.

Logitech Zone True Wireless Graphite Box Content Eartip
Ut over selve øreproppene og ladeetuiet får man ekstra gummiputer, ladekabler, USB-lydadapter – og et etui til alt tilbehøret. (Foto: Logitech)

Skapt til kontoret

Logitech Zone True Wireless er sertifisert til bruk med Microsoft Teams, Zoom, Google Meet og Google Voice. Og Logitech lover dessuten at proppene fungerer med andre digitale møteplattformer.

Integrasjon eller ei – man kan fint bruke et par alminnelige hodetelefoner til videomøter. De fleste møteprogramvarene støtter uten videre den lydmaskinvaren som er installert på maskinen.

Men med sin størrelse og en firkantet ”business-design” er Logitech Zone True Wireless betydelig mindre iøynefallende på skjermen, enn for eksempel et kjempestort gaming-headset – også selv om du bedyrer at du har lånt dem av tenåringssønnen!

Logitech Zone True Wireless Woman on video screen
De små trådløse øreproppene er diskré og tiltrekker seg ikke oppmerksomhet på skjermen. (Foto: Logitech)

Problemfritt

Og Logitech-paret løser oppgaven glimrende. Det er enkelt å ta i bruk. Like enkelt som det ville være å koble til henholdsvis en Bluetooth-hodetelefon eller en hodetelefon med trådløs USB-adapter.

Testeksemplaret av Logitech Zone True Wireless satt ganske stabilt og behagelig i mine ellers så ganske ørepropp-uvennlige ører. Jeg kunne uten merkbart ubehag bruke dem i flere timer. Til og med under en hetebølge.

Og så låter de flott. Hi-fi-egenskaper er ikke det viktigste kravet til et videomøte-headset, som egentlig bare trenger god taleforståelse, men ikke dyp, fast bass eller luftig diskant. Men i tillegg til å gjøre det lett å følge samtalen på Zoom-møtet, fungerer Zone True Wireless også som musikalsk lydboble når du vil ha arbeidsro fra kollegenes formålsløse pludring. Og her hjelper ANC til.

OK støyreduksjon

Den elektroniske støyreduksjonen er kanskje tunet annerledes enn vanlige ANC-ørepropper. Den demper lyden fra omgivelsene. Men ikke så voldsomt som gode sivile ANC-hodetelefoner. Knirkende kontorstoler og dype frekvenser undertrykkes effektivt, mens klaprende taster bare dempes litt.

De fleste ANC-hodetelefonene har et hørbart sus fra elektronikken når støyreduksjonen er slått på. Og Logitech-proppene er ikke de mest lydløse vi har hørt. Men suset oppdages bare i stille omgivelser – og det er ikke der elektronisk støyreduksjon gir mest mening …

Logitech Zone True Wireless har naturligvis en Transparency mode hvor lyden fra omgivelsene sendes inn i ørene. Den fungerer glimrende. Både ANC og omgivelseslyd er enten/eller. Man kan i appen velge enten ANC, omgivelseslyd eller ingenting.

For et kontorheadset er det litt overraskende at Zone True Wireless er helt vanntette. Proppene er sertifisert til IP68, som er den beste tetthetsgraden, og de kan derfor brukes i all slags vær, og tåler til og med å komme helt under vann.

Logitech Zone True Wireless GroupShot
Ladeetuiet har strøm til to ladinger, og kan lades trådløst. (Foto: Logitech)

Vanskelig betjening

Betjeningen er ikke enkel. I veiledningen kan man se hvordan man kan slå mikrofonen av og på, starte og stoppe musikken, og skifte til møtelyd ved hjelp av korte og lange trykk på knappen på henholdsvis høyre og venstre kapsel.

Den slags er normalt komplisert. Imidlertid er det kun en knapp på den høyre kapselen, noe som gjør både forklaringen og betjeningen meningsløs. Den venstre kapselen er dekket av stoff, og ingen forsøk avslørte noen skjult funksjon her.

Problemet er mindre enn man kunne frykte. Det er likevel alltid lettere å styre helt trådløse propper med styreappen på mobilen. Og når proppene er på, kommer møtelyden automatisk i ørene når Zoom eller Teams startes.

Konkurrenter

Jeg har ikke tidligere sett helt trådløse ørepropper spesielt til møtebruk. Men det betyr ikke at Logitech Zone True Wireless er uten konkurranse. Hvis du kan leve med et kablet headset, finnes det en billigere modell i Zone-serien, som koster en brøkdel og gir helt brukbar lyd til møtene. Lydkvaliteten er imidlertid bare egnet til tale, og det er ingen ANC.

En overraskende konkurrent er EPOS GTW 270 Hybrid, som er et helt trådløst gaming-headset. EPOS-proppene har både Bluetooth og forsinkelsesfri forbindelse med USB-dongle. Og de koster i dag omkring halvparten av Logitech Zone True Wireless. Man må imidlertid klare seg uten ANC.

Konklusjon

Logitech Zone True Wireless er en imponerende enkel løsning for å få god lyd til møtene. Og de løser ikke bare oppgaven perfekt, men tilfører et par ekstra fordeler underveis. For det første er de ganske elegante og diskré, og distraherer ikke fra samtalen. Og for det andre utmerker de seg ved glimrende lydkvalitet og en velfungerende elektronisk støyreduksjon. Så du kan etter jobben fortsette med å bruke dem til å høre musikk på hjemturen og under treningen.

Dessverre er øreproppene også unødvendig dyre, sammenlignet med støyreduserende ørepropper til hjemmebruk – som også kan brukes til videomøter. Den trådløse USB-mottakeren er nyttig. Men man kan mistenke Logitech for å ha lagt ekstra på prisen fordi det er snakk om et produkt til kontorbruk – hvor man er mer vant til å betale en høyere pris, enn privatbrukere som kjøper for egne penger.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Følg Lyd & Bilde