TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Logitech Zone Wired Earbuds

God lyd til videomøtet

Logitechs ørepropper til videomøter er ingen teknologisk revolusjon – men de løser et konkret problem lett og rimelig.

forfatter
Publisert 05.01.22 - 07:30
Karakter
Logitech Zone Wired Earbuds
L&B menerskew
pluss Lett å bruke. Virkelig naturlig og ren lyd på tale. Silikonputene i flott kvalitet. Koster ikke mye.
minus Ubrukelige til musikk. Et kablet in-ear-headset er en sjeldenhet i 2022.
Veil. pris 990 Produktside
Spesifikasjoner
  • Type: In-ear, kablet, aktivt headset
  • Drivere: (ikke oppgitt)
  • Frekvensområde: 20–16 000 Hz (toleranse ikke oppgitt)
  • Mikrofon: dobbelt MEMS, støyreduserende
  • App: Logi Tune
  • Møtesoftware: sertifisert til Zoom, Google Meet og Google Voice
  • Kobling: USB-C/USB-A, 4-pol minijack
  • Vekt: 59 gram
  • Web: logitech.com
Annonse fra prisguiden.no

Videomøtene er tilbake. Og selv når vinterkulden og koronaen forhåpentlig slipper taket, må vi regne med at vi i fremtiden kommer til å se kollegene like så mye på skjermen som ved kaffemaskinen. Og med videomøtene på Zoom og Teams følger kampen for å få lyden til å fungere.

Logitech Zone Wired Earbuds er det billigste av en rekke headsets til kontorbruk, som skal løse nettopp det problemet. Et kablet headset som kan kobles til laptopen, mobiltelefonen eller nettbrettet som erstatning for den mer eller mindre tilfeldige mikrofonen og høyttalerne i disse.

Headsettet ligner et alminnelig par kablede ørepropper i business casual dress. Noe de i bunn og grunn også er. Et diskré grafittgrått par som man kan ha i ørene uten at det vekker oppmerksomhet på møtet. Proppene er utstyrt med de største silikonputene jeg noensinne har sett. De dekker nemlig hele øreproppen, og har et lite «horn» som holder dem fast i øret. De to proppene er magnetiske, så de kan klikkes sammen og henge rundt halsen når man ikke bruker dem.

De to proppene er magnetiske, så de kan klikkes sammen og henge rundt halsen når man ikke bruker dem. (Foto: Logitech)

Tre mulige tilkoblinger

Der er tre måter å koble øreproppene til laptop eller mobil på. Kabelen ender umiddelbart i en USB-C-kontakt, men det følger med en USB-A-adapterkontakt. Og man kan hoppe over det innebygde lydkortet som sitter i en fjernkontrollboks på kabelen nevnt ovenfor, og bruke firepolet minijack. Hvis man har en enhet med kun analog utgang (eller en uten standard USB-porter). Mikrofonene, som er av MEMS-typen (chipmikrofoner), er innebygd i øreproppene. Alt leveres i et halvhardt etui som får plass i en lomme.

Oppsettet og å ta dem i bruk er enkelt. For de fleste er det nok å sette kontakten i en USB-port og la systemet ta seg av resten. Hvis man vil finjustere, kan man laste ned programmet Logi Tune (til Windows og Mac), som først og fremst kan brukes til å stille inn hvor mye av egen stemme man skal kunne høre i proppene. Det er også en fembånds EQ-funksjon.

Logitech Zone Wired Earbuds er en lett og billig måte å få god lyd til videomøter på. (Foto: Logitech)

Lydkvaliteten

Logitech Zone Wired Earbuds er beregnet til et ganske bestemt formål. Og det formålet oppfyller headsettet svært godt. Stemmer låter naturlig og rent i ørene, og er man vant til å nøye seg med de tvilsomme høyttalerne i en bærbar eller en mobiltelefon, åpnes en helt ny verden. Det samme gjelder for kollegene, som nå vil kunne høre hva man sier på møtet. Selv om det er langt fra munnen til mikrofonene, er taleforståelsen fin.

Til gjengjeld er det også det eneste headsettet er bra til. Det virker fristende å bruke Logitech Zone Wired Earbuds til å lytte til musikk mens man jobber, men diskanten er begrenset og bassen stort sett ikke-eksisterende. Også selv om man sikrer seg at øreproppene sitter helt lufttett i øregangen.

Logitech Zone Wired Earbuds ligner et alminnelig par ørepropper, men egner seg kun til en ting. (Foto: Logitech)

Konklusjon

Logitech Zone Wired Earbuds er et ganske billig headset som fullt ut løser den oppgaven det er skapt til å løse. Det er idiotsikkert å sette opp og lett å bruke. Og gir en arbeidsgiver et slikt sett til alle hjemmearbeidende medarbeidere, er der en god mulighet for at man slipper å bruke en stor del av alle Zoom-møter på forgjeves å få lyden til å fungere. Men det samme kan man oppnå med de fleste trådløse støyreduserende øretelefoner. Og de kan i tillegg også brukes til bakgrunnsmusikk til arbeidet. Og til å fjerne forstyrrelser fra omgivelsene – enten man er tilbake på det åpne kontorlandskapet eller kjemper for å få arbeidet gjort mens resten av familien også er hjemme. Og det uten å koste vesentlig mer enn et rent møte-headset som Logitechs.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Her har JBL tenkt på alt JBL Tour Pro 2 er et par multikunstnere av noen trådløse ørepropper. Det er nesten ingenting de ikke kan!
lbpluss
Forsterkere som bør blåse liv i hjemmekinoen Hvis en gamp på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster! Si hei til M6x 250.5 og M6x 250.11
lbpluss
En drøm til både studio og nytelse MM-500 er utviklet av og for studioteknikere, for å avsløre alt som ligger i et opptak. Noe som også gir ren nytelse til "vanlige folk".
Spennende nyheter fra Audio-Technica StreamSet-serien er laget spesielt for proffe gamere og Twitch-strømmere.
lbpluss
Unike hodetelefoner Disse hodetelefonene både ser fantastisk ut og låter glimrende. Og med et utseende som bare instrumentmakere kan.
Følg Lyd & Bilde