Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Logitech Zone Wired Earbuds

God lyd til videomøtet

Logitechs ørepropper til videomøter er ingen teknologisk revolusjon – men de løser et konkret problem lett og rimelig.

Skrevet av / 05.01.22 - 07:30
Logitech Zone Wired Earbuds
John Hvidlykke

Videomøtene er tilbake. Og selv når vinterkulden og koronaen forhåpentlig slipper taket, må vi regne med at vi i fremtiden kommer til å se kollegene like så mye på skjermen som ved kaffemaskinen. Og med videomøtene på Zoom og Teams følger kampen for å få lyden til å fungere.

Logitech Zone Wired Earbuds er det billigste av en rekke headsets til kontorbruk, som skal løse nettopp det problemet. Et kablet headset som kan kobles til laptopen, mobiltelefonen eller nettbrettet som erstatning for den mer eller mindre tilfeldige mikrofonen og høyttalerne i disse.

Headsettet ligner et alminnelig par kablede ørepropper i business casual dress. Noe de i bunn og grunn også er. Et diskré grafittgrått par som man kan ha i ørene uten at det vekker oppmerksomhet på møtet. Proppene er utstyrt med de største silikonputene jeg noensinne har sett. De dekker nemlig hele øreproppen, og har et lite «horn» som holder dem fast i øret. De to proppene er magnetiske, så de kan klikkes sammen og henge rundt halsen når man ikke bruker dem.

De to proppene er magnetiske, så de kan klikkes sammen og henge rundt halsen når man ikke bruker dem. (Foto: Logitech)

Tre mulige tilkoblinger

Der er tre måter å koble øreproppene til laptop eller mobil på. Kabelen ender umiddelbart i en USB-C-kontakt, men det følger med en USB-A-adapterkontakt. Og man kan hoppe over det innebygde lydkortet som sitter i en fjernkontrollboks på kabelen nevnt ovenfor, og bruke firepolet minijack. Hvis man har en enhet med kun analog utgang (eller en uten standard USB-porter). Mikrofonene, som er av MEMS-typen (chipmikrofoner), er innebygd i øreproppene. Alt leveres i et halvhardt etui som får plass i en lomme.

Oppsettet og å ta dem i bruk er enkelt. For de fleste er det nok å sette kontakten i en USB-port og la systemet ta seg av resten. Hvis man vil finjustere, kan man laste ned programmet Logi Tune (til Windows og Mac), som først og fremst kan brukes til å stille inn hvor mye av egen stemme man skal kunne høre i proppene. Det er også en fembånds EQ-funksjon.

Logitech Zone Wired Earbuds er en lett og billig måte å få god lyd til videomøter på. (Foto: Logitech)

Lydkvaliteten

Logitech Zone Wired Earbuds er beregnet til et ganske bestemt formål. Og det formålet oppfyller headsettet svært godt. Stemmer låter naturlig og rent i ørene, og er man vant til å nøye seg med de tvilsomme høyttalerne i en bærbar eller en mobiltelefon, åpnes en helt ny verden. Det samme gjelder for kollegene, som nå vil kunne høre hva man sier på møtet. Selv om det er langt fra munnen til mikrofonene, er taleforståelsen fin.

Til gjengjeld er det også det eneste headsettet er bra til. Det virker fristende å bruke Logitech Zone Wired Earbuds til å lytte til musikk mens man jobber, men diskanten er begrenset og bassen stort sett ikke-eksisterende. Også selv om man sikrer seg at øreproppene sitter helt lufttett i øregangen.

Logitech Zone Wired Earbuds ligner et alminnelig par ørepropper, men egner seg kun til en ting. (Foto: Logitech)

Konklusjon

Logitech Zone Wired Earbuds er et ganske billig headset som fullt ut løser den oppgaven det er skapt til å løse. Det er idiotsikkert å sette opp og lett å bruke. Og gir en arbeidsgiver et slikt sett til alle hjemmearbeidende medarbeidere, er der en god mulighet for at man slipper å bruke en stor del av alle Zoom-møter på forgjeves å få lyden til å fungere. Men det samme kan man oppnå med de fleste trådløse støyreduserende øretelefoner. Og de kan i tillegg også brukes til bakgrunnsmusikk til arbeidet. Og til å fjerne forstyrrelser fra omgivelsene – enten man er tilbake på det åpne kontorlandskapet eller kjemper for å få arbeidet gjort mens resten av familien også er hjemme. Og det uten å koste vesentlig mer enn et rent møte-headset som Logitechs.

Karakter
Logitech Zone Wired Earbuds
Basic

Lyd & Bilde mener

Lett å bruke. Virkelig naturlig og ren lyd på tale. Silikonputene i flott kvalitet. Koster ikke mye. Ubrukelige til musikk. Et kablet in-ear-headset er en sjeldenhet i 2022.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

Scroll to Top