annonse
annonse

test: Ilicon hypƐar Sonic Superior PRO

Mars 2018
Ilicon hypƐar Sonic Superior PRO
Mars 2018
Ilicon hypƐar Sonic Superior PRO

Skreddersydd lyd

Skreddersydde high-end øreputer av silikon gir mye bedre lyd fra dine favoritt-ørepropper.

Pluss
Forbedringen i lyd er stor: slanke ørepropper får mer fraspark i bassen, mens de med for mye bass nyter godt av at den strammes opp. Musikken får bedre fokus.
Minus
Kan være knotete å få inn i øret.

Når vi i redaksjonen tester og anmelder ørepropper, så uttaler vi oss gjerne ganske så bastant når det kommer til lydkvalitet. For eksempel om det mangler bass, er for mye bass, eller om lyden generelt virker ubalansert. Og selvsagt om passformen er god eller ikke.

Les: Test av 5 high-end musikkpropper

Et problem med dette er at alles ører er forskjellige. En musikkpropp som sitter bra i mine ører, kan for eksempel hamres ned av en kollega, fordi de til stadig faller ut. Og omvendt. Det følger ofte med mange puter av ulike størrelser og materialer, slik at det skal være mulig å finne den som passer best i ens egne ører. Men det blir likevel en tilnærming. Løsningen på dårlig passform er skreddersydde puter støpt til dine ører.

Ilicon hypƐar Sonic Superior har et akustisk filter som slipper noe lyd utenfra inn på kontrollert vis, med jevn frekvensrespons. Dette for å åpne opp lyden mer. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Første gang jeg tok øreavstøpning for å teste et par proffpropper, fant jeg ut at jeg har en 90 graders sving i øregangen, som passer universalputer dårlig. Det betyr at de gjerne ikke kommer langt nok inn, og med feil puter kan det fort låte bassfattig. Som regel passer et av de medfølgende puteparene fint, men noen ganger er det ikke så lett. Og uansett hva slags ører du har, vil universalputene aldri kunne måle seg med et par som er spesiallaget for nettopp dine ører.

Ilicon hypƐar Sonic Budget er ulakkert, printet fra et rimeligere materiale. Her kan du tydelig se printlagene. Kul detalj med rød og svart pute. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Hvis du ønsker bedre lyd enn du får fra dine musikkpropper, er det derfor rimelig å stille seg spørsmålet: skal man skifte dem ut helt – eller oppgradere øreputene? Det å oppgradere til skreddersydde øreputer kan være en langt rimeligere og bedre investering, enn å skifte fra et par 2.000 kroners musikkpropper til et som koster det dobbelte.

3D-skanning

Når man skal støpe ørepropper ut fra en form, gjør man som regel dette ved å sprøyte guffe inn i ørene, hvorpå man må sitte en god stund og vente på at det hele stivner, og danner en negativ blåkopi av øregangen. Det funker, men det er litt ubehagelig.

Test: Klipsch Heritage HP-3 – spinnville hodetelefoner

Svenske Ilicon har en annen fremgangsmetode. Her skannes øret med en håndholdt 3D-skanner, nærmest uten berøring. En CAD-fil lages av skanningene, slik at Ilicon kan 3D-printe et par helt nye øreputer i silikon.

Dette er håndskanneren som Ilicon bruker for å gjøre 3D-skanning av ørene. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Ilicon har kontor i Jönköping, og det er også her 3D-skanningen foregår, på timebestilling. Dersom du ikke kan ta reisen, kan du alternativt gå og få øreavstøping hos en audiograf for noen få hundrelapper, og deretter sende avstøpningen til Ilicon for utforming av øreputene. Ilikon kan eventuelt sende ut sin mann i felten for skanning, dersom antallet bestillinger i et geografisk område er stort nok til å forsvare det økonomisk.

Budsjettmodellen

Du kan velge mellom ulike modeller. Den billigste heter hypƐar Sonic Budget, og koster 499 kroner for et par. Denne er printet med ubehandlet 3D-printmateriale, med hardhet omtrent som viskelær. Ilicon har tatt et fiffig valg og brukt rødt materiale på høyre propp og svart på venstre, så det aldri er noen tvil om hvilken som skal hvor. Du kan få denne lakkert i antibakteriell, blank silikonlakk, da heter den Basic og koster 845 kroner. Denne og alle modeller over kan fås i tre ulike farger: transparent, rød og svart. Venstre og høyre ørepropp har da samme farge, men skilles med hver sin lille prikk: rød for høyre og blå for venstre.

AKG N40 får et veldig løft med 3D-støpte silikonputer. Her fotografert med Sonic Budget, men best resultat fikk vi med Sonic Superior og filter med 12 dB demping. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Toppmodellen

Toppmodellen heter Sonic Superior PRO. Denne er mer avansert, og det er denne som testes her. For det første er materialet i mykere, gjennomsiktig silikon. Mens lydkanalen på Budget-modellen har samme diameter hele veien, er den traktformet på Superior PRO, for å mer effektivt overføre lyden til øret.

Men den største forskjellen ligger i et ekstra hull, hvor det sitter et utskiftbart lydfilter. Dette er av samme type som i spesialtilpassede hørselvern, hvor filteret demper lyd utenfra i en jevn frekvenskurve.

ACS Evolve låter vesentlig bedre sammen med de 3D-støpte silikonputene Sonic Superior. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Filteret utjevner trykket i øret på en kontrollert måte, og når lyd lekker lineært fra utsiden og inn, er tanken at det også lekker lyd like lineært fra musikkproppen og ut. Slik at frekvensresponsen man faktisk hører fra musikkproppene blir mest mulig riktig. Velg mellom filtre av ulik demping, fra 12–27 dB. 12 dB skal gi den beste musikkopplevelsen, men samtidig slippes mer støy inn utenfra.

Behagelig prosess

For å sjekke hva skreddersydde øreputer gjør med lyden, fikk jeg Ilicon til å lage meg puter til to øreproppmodeller: AKG N40, som har en meget fyldig og engasjerende lyd men en noe overdreven bassrespons, og ACS Evolve STUDIO Universal, som jeg opplever meget presis men i overkant nøytral og analytisk.

Proppene ble laget ut ifra et par formstøpte vernepropper jeg har fra før, etter tradisjonelt avstøp. Disse sendte jeg sammen med øreproppmodellene fra AKG og ACS til Ilicon, som så gjorde en 3D-skanning og lagde egne silikonputer til mine modeller.

Gråbein blir skannet! Foto: Audun Hage

 

Wow! Blått laserlys og hele pakka! Foto: Audun Hage

 

En tid etterpå kom Tony Levander fra Ilicon på besøk hos oss, og skannet ørene mine med sitt sofistikerte, bærbare laboratorium. Det var en rask prosess, og meget behagelig i forhold til den tradisjonelle metoden, hvor ørene sprøytes fulle av grønn guffe. Høyteknologisk er det og, med blått laserlys og hele pakka. Skanningene skulle brukes til enda et par puter, til et tredje par ørepropper. Dessverre har jeg ikke rukket å få disse proppene tilbake, innen denne anmeldelsen.

Passform

Siden formene er perfekt tilpasset min øregang, er de også behagelige å ha i. Men de er ikke spesielt enkle å få inn, mye på grunn av min kraftige knekk i øregangen. Det blir en vanesak, det går lettere etter hvert.

Når putene sitter, så sitter de skikkelig. AKG-proppene har bøyler som går rundt ørene, disse føles overflødig når proppene sitter såpass bra fra før.

Lydkvalitet

Det er når man begynner å høre musikk, det blir interessant. Først hører jeg på ACS-proppene. De låter i utgangspunktet meget korrekt, som et analytisk verktøy en lydtekniker kunne mikset musikk til. De viser meg hva som er på opptaket, men de gjør det samtidig på en litt kjedelig måte. Dette er med originalputene.

Slik ser AVC Evolve ut med universale øreputer. Foto: ACS

Med Ilicon-proppene kommer plutselig bassregisteret skikkelig frem. Dypbassen og fundamentet i opptaket blir tydeligere, og det sparker mer løs. Sangen Wargasm av industrial metal-bandet Ministry våkner fra sin overkomprimerte og flate dvale, og begynner å sparke skikkelig. Mer av dypbassen kommer frem, den er stram og kontant, og lydbildet står frem på imponerende vis. Jeg vet at ACS-proppene låter fokusert fra før, og det gjør de fremdeles, bare med en svartere bakgrunn hvor musikken kan poppe ut fra, og da oppleves overtoneområdet samtidig mindre aggressivt. Cymbaler låter blankere og mykere.

AKG N40 med universalputer har overdreven bass. Foto: AKG

 

Man skulle derfor tro at AKG N40, som har litt for mye bass fra før, vil bli enda mer overdrevet. Slik er det ikke. I stedet strammes det opp. Lyden er vesentlig fyldigere enn med ACS, men den blir langt mer fokusert enn den var. Stemmen til Aaron Lee Tasjan på den tragikomiske – og nydelige – countryballaden On Your Side blir klarere, bassgitaren låter som den har fått strammere strenger, og tamburinen kommer lenger frem i lydbildet.

All musikk låter bedre, uansett om øreproppene i utgangspunktet er overdrevet slanke eller ulne og svulstige. Det er som om alt trekkes mer mot det nøytrale. Med flere klangfarger og detaljer.

Filtrene

Ulike lydfiltre påvirker også lyden. Jeg fikk tilsendt tre filtre, som demper henholdsvis 12, 22 og 27 dB. Det var ikke veldig stor forskjell på de to på 22 og 25 dB, da kan man like gjerne velge 27 dB, for mest mulig demping. Men filteret som bare demper 12 dB åpner lyden mer, spesielt bassregisteret blir mer luftig. Litt som en åpen hodetelefon mot en lukket modell. Med AKG-proppene foretrekker jeg dette filteret, mens ACS-proppene drar fordel av den noe fyldigere bassen med 27 dB-filteret. Det kan hende det kan lønne seg å kjøpe to ulike filtre, for å prøve. Det koster for øvrig 350 kroner for et ekstra par filtre.

Konklusjon

hypƐar Sonic Superior PRO er toppmodellen blant svenske Ilicons 3D-skannede øreputer, spesialtilpasset for nettopp dine ører. Dette er høy teknologi pakket inn i et stykke silikon, og med et lydfilter som slipper støy utenfra og inn i kontrollert form forbedres lyden enda et hakk.

Musikken låter mer fokusert, bassen strammes opp, og lydbildet får mer liv. Til 1.695 kroner er dette en stor oppgradering lydmessig, antakelig større enn å oppgradere til bedre ørepropper. Samtidig forhindrer passformen at dine dyrebare ørepropper faller ut.

Vi fikk også et sett med Budget-øreputer. Fordi de mangler lydfilteret har de ikke fullt så frigjort lyd som de dyre øreputene, og de er hardere og ikke fullt så behagelige å ta inn og ut. Men til 495 kroner inkludert skanning er de et enda større kupp! Har du et par rimelige ørepropper du vil oppgradere, er disse mer fornuftig.

For øvrig koster reservepropper 195 kroner pr. stk., uansett om du har kjøpt den billige eller dyre modellen.

Når vi i redaksjonen tester og anmelder ørepropper, så uttaler vi oss gjerne ganske så bastant når det kommer til lydkvalitet. For eksempel om det mangler bass, er for mye bass, eller om lyden generelt virker ubalansert. Og selvsagt om passformen er god eller ikke. Les: Test av 5 high-end musikkpropper Et problem med dette er at alles ører er forskjellige. En musikkpropp som sitter bra i mine ører, kan for eksempel hamres ned av en kollega, fordi de til stadig faller ut. Og omvendt. Det følger ofte med mange puter av ulike størrelser og materialer, slik at det skal være mulig å finne den som passer best i ens egne ører. Men det blir likevel en tilnærming. Løsningen på dårlig passform er skreddersydde puter støpt til dine ører. [caption id="attachment_78440" align="alignnone" width="1000"] Ilicon hypƐar Sonic Superior har et akustisk filter som slipper noe lyd utenfra inn på kontrollert vis, med jevn frekvensrespons. Dette for å åpne opp lyden mer. Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption]   Første gang jeg tok øreavstøpning for å teste et par proffpropper, fant jeg ut at jeg har en 90 graders sving i øregangen, som passer universalputer dårlig. Det betyr at de gjerne ikke kommer langt nok inn, og med feil puter kan det fort låte bassfattig. Som regel passer et av de medfølgende puteparene fint, men noen ganger er det ikke så lett. Og uansett hva slags ører du har, vil universalputene aldri kunne måle seg med et par som er spesiallaget for nettopp dine ører. [caption id="attachment_78441" align="alignnone" width="1000"] Ilicon hypƐar Sonic Budget er ulakkert, printet fra et rimeligere materiale. Her kan du tydelig se printlagene. Kul detalj med rød og svart pute. Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption]   Hvis du ønsker bedre lyd enn du får fra dine musikkpropper, er det derfor rimelig å stille seg spørsmålet: skal man skifte dem ut helt – eller oppgradere øreputene? Det å oppgradere til skreddersydde øreputer kan være en langt rimeligere og bedre investering, enn å skifte fra et par 2.000 kroners musikkpropper til et som koster det dobbelte.

3D-skanning

Når man skal støpe ørepropper ut fra en form, gjør man som regel dette ved å sprøyte guffe inn i ørene, hvorpå man må sitte en god stund og vente på at det hele stivner, og danner en negativ blåkopi av øregangen. Det funker, men det er litt ubehagelig. Test: Klipsch Heritage HP-3 – spinnville hodetelefoner Svenske Ilicon har en annen fremgangsmetode. Her skannes øret med en håndholdt 3D-skanner, nærmest uten berøring. En CAD-fil lages av skanningene, slik at Ilicon kan 3D-printe et par helt nye øreputer i silikon. [caption id="attachment_78444" align="alignnone" width="1000"] Dette er håndskanneren som Ilicon bruker for å gjøre 3D-skanning av ørene. Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption]  
Ilicon har kontor i Jönköping, og det er også her 3D-skanningen foregår, på timebestilling. Dersom du ikke kan ta reisen, kan du alternativt gå og få øreavstøping hos en audiograf for noen få hundrelapper, og deretter sende avstøpningen til Ilicon for utforming av øreputene. Ilikon kan eventuelt sende ut sin mann i felten for skanning, dersom antallet bestillinger i et geografisk område er stort nok til å forsvare det økonomisk.

Budsjettmodellen

Du kan velge mellom ulike modeller. Den billigste heter hypƐar Sonic Budget, og koster 499 kroner for et par. Denne er printet med ubehandlet 3D-printmateriale, med hardhet omtrent som viskelær. Ilicon har tatt et fiffig valg og brukt rødt materiale på høyre propp og svart på venstre, så det aldri er noen tvil om hvilken som skal hvor. Du kan få denne lakkert i antibakteriell, blank silikonlakk, da heter den Basic og koster 845 kroner. Denne og alle modeller over kan fås i tre ulike farger: transparent, rød og svart. Venstre og høyre ørepropp har da samme farge, men skilles med hver sin lille prikk: rød for høyre og blå for venstre. [caption id="attachment_78443" align="alignnone" width="1000"] AKG N40 får et veldig løft med 3D-støpte silikonputer. Her fotografert med Sonic Budget, men best resultat fikk vi med Sonic Superior og filter med 12 dB demping. Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption]  

Toppmodellen

Toppmodellen heter Sonic Superior PRO. Denne er mer avansert, og det er denne som testes her. For det første er materialet i mykere, gjennomsiktig silikon. Mens lydkanalen på Budget-modellen har samme diameter hele veien, er den traktformet på Superior PRO, for å mer effektivt overføre lyden til øret. Men den største forskjellen ligger i et ekstra hull, hvor det sitter et utskiftbart lydfilter. Dette er av samme type som i spesialtilpassede hørselvern, hvor filteret demper lyd utenfra i en jevn frekvenskurve. [caption id="attachment_78442" align="alignnone" width="1000"] ACS Evolve låter vesentlig bedre sammen med de 3D-støpte silikonputene Sonic Superior. Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption]   Filteret utjevner trykket i øret på en kontrollert måte, og når lyd lekker lineært fra utsiden og inn, er tanken at det også lekker lyd like lineært fra musikkproppen og ut. Slik at frekvensresponsen man faktisk hører fra musikkproppene blir mest mulig riktig. Velg mellom filtre av ulik demping, fra 12–27 dB. 12 dB skal gi den beste musikkopplevelsen, men samtidig slippes mer støy inn utenfra.

Behagelig prosess

For å sjekke hva skreddersydde øreputer gjør med lyden, fikk jeg Ilicon til å lage meg puter til to øreproppmodeller: AKG N40, som har en meget fyldig og engasjerende lyd men en noe overdreven bassrespons, og ACS Evolve STUDIO Universal, som jeg opplever meget presis men i overkant nøytral og analytisk. Proppene ble laget ut ifra et par formstøpte vernepropper jeg har fra før, etter tradisjonelt avstøp. Disse sendte jeg sammen med øreproppmodellene fra AKG og ACS til Ilicon, som så gjorde en 3D-skanning og lagde egne silikonputer til mine modeller. [caption id="attachment_78445" align="alignnone" width="1000"] Gråbein blir skannet! Foto: Audun Hage[/caption]   [caption id="attachment_78446" align="alignnone" width="1000"] Wow! Blått laserlys og hele pakka! Foto: Audun Hage[/caption]   En tid etterpå kom Tony Levander fra Ilicon på besøk hos oss, og skannet ørene mine med sitt sofistikerte, bærbare laboratorium. Det var en rask prosess, og meget behagelig i forhold til den tradisjonelle metoden, hvor ørene sprøytes fulle av grønn guffe. Høyteknologisk er det og, med blått laserlys og hele pakka. Skanningene skulle brukes til enda et par puter, til et tredje par ørepropper. Dessverre har jeg ikke rukket å få disse proppene tilbake, innen denne anmeldelsen.

Passform

Siden formene er perfekt tilpasset min øregang, er de også behagelige å ha i. Men de er ikke spesielt enkle å få inn, mye på grunn av min kraftige knekk i øregangen. Det blir en vanesak, det går lettere etter hvert. Når putene sitter, så sitter de skikkelig. AKG-proppene har bøyler som går rundt ørene, disse føles overflødig når proppene sitter såpass bra fra før.

Lydkvalitet

Det er når man begynner å høre musikk, det blir interessant. Først hører jeg på ACS-proppene. De låter i utgangspunktet meget korrekt, som et analytisk verktøy en lydtekniker kunne mikset musikk til. De viser meg hva som er på opptaket, men de gjør det samtidig på en litt kjedelig måte. Dette er med originalputene. [caption id="attachment_68806" align="alignnone" width="756"] Slik ser AVC Evolve ut med universale øreputer. Foto: ACS[/caption] Med Ilicon-proppene kommer plutselig bassregisteret skikkelig frem. Dypbassen og fundamentet i opptaket blir tydeligere, og det sparker mer løs. Sangen Wargasm av industrial metal-bandet Ministry våkner fra sin overkomprimerte og flate dvale, og begynner å sparke skikkelig. Mer av dypbassen kommer frem, den er stram og kontant, og lydbildet står frem på imponerende vis. Jeg vet at ACS-proppene låter fokusert fra før, og det gjør de fremdeles, bare med en svartere bakgrunn hvor musikken kan poppe ut fra, og da oppleves overtoneområdet samtidig mindre aggressivt. Cymbaler låter blankere og mykere. [caption id="attachment_68805" align="alignnone" width="816"] AKG N40 med universalputer har overdreven bass. Foto: AKG[/caption]   Man skulle derfor tro at AKG N40, som har litt for mye bass fra før, vil bli enda mer overdrevet. Slik er det ikke. I stedet strammes det opp. Lyden er vesentlig fyldigere enn med ACS, men den blir langt mer fokusert enn den var. Stemmen til Aaron Lee Tasjan på den tragikomiske – og nydelige – countryballaden On Your Side blir klarere, bassgitaren låter som den har fått strammere strenger, og tamburinen kommer lenger frem i lydbildet. All musikk låter bedre, uansett om øreproppene i utgangspunktet er overdrevet slanke eller ulne og svulstige. Det er som om alt trekkes mer mot det nøytrale. Med flere klangfarger og detaljer.

Filtrene

Ulike lydfiltre påvirker også lyden. Jeg fikk tilsendt tre filtre, som demper henholdsvis 12, 22 og 27 dB. Det var ikke veldig stor forskjell på de to på 22 og 25 dB, da kan man like gjerne velge 27 dB, for mest mulig demping. Men filteret som bare demper 12 dB åpner lyden mer, spesielt bassregisteret blir mer luftig. Litt som en åpen hodetelefon mot en lukket modell. Med AKG-proppene foretrekker jeg dette filteret, mens ACS-proppene drar fordel av den noe fyldigere bassen med 27 dB-filteret. Det kan hende det kan lønne seg å kjøpe to ulike filtre, for å prøve. Det koster for øvrig 350 kroner for et ekstra par filtre.

Konklusjon

hypƐar Sonic Superior PRO er toppmodellen blant svenske Ilicons 3D-skannede øreputer, spesialtilpasset for nettopp dine ører. Dette er høy teknologi pakket inn i et stykke silikon, og med et lydfilter som slipper støy utenfra og inn i kontrollert form forbedres lyden enda et hakk. Musikken låter mer fokusert, bassen strammes opp, og lydbildet får mer liv. Til 1.695 kroner er dette en stor oppgradering lydmessig, antakelig større enn å oppgradere til bedre ørepropper. Samtidig forhindrer passformen at dine dyrebare ørepropper faller ut. Vi fikk også et sett med Budget-øreputer. Fordi de mangler lydfilteret har de ikke fullt så frigjort lyd som de dyre øreputene, og de er hardere og ikke fullt så behagelige å ta inn og ut. Men til 495 kroner inkludert skanning er de et enda større kupp! Har du et par rimelige ørepropper du vil oppgradere, er disse mer fornuftig. For øvrig koster reservepropper 195 kroner pr. stk., uansett om du har kjøpt den billige eller dyre modellen.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Type: In-ear

Støydemping: 12–27 dB

Pris: 1695,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
gruppetest
5 partyhøyttalere

Maksimal bass for maksimal fest

Her er de mest høylytte trådløse høyttalerne som setter fart på hjemmefestens dansegulv.

Duell
Smartklokker – Huawei vs. Samsung

Smartklokkeduell: Kina vs. Korea

Både Huawei og Samsung er klar med nye smartklokker med fokus på fitness og trening. Vinneruret er også det smarteste.

Lovende lyd fra B&W

Vi har hørt på Formation-høyttalerne

Annonsørinnhold
Asus Zenbook-serie

Asus går helt til kanten med ny Zenbook-serie

17 timers batteritid, en skjerm som utgjør 95 prosent av overflaten og numerisk tastatur gjemt i laptopens touchpad. Alt sammen testet for å leve opp til militære standarder. Asus flytter grensen for hva man kan forvente av en laptop som veier under 1700 gram.

Formation: Trådløse high-end høyttalere fra B&W

Bowers & Wilkins overrasker med en komplett ny serie med trådløse høyttalere - snakker vi en ny Sonos-killer?

Acer går etter Apple

New York: Etter stor suksess med gaming-PCer, ønsker Acer nå å tiltrekke seg de kreative brukerne.

gruppetest
7 par vegghøyttalere

Lyd, lyd fra veggen der

Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

test
Leica Q2

Verdens beste ­kompaktkamera

Når kun det beste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

anmeldelse
Quicksand – Störst av allt, sesong 1

Skremmende samtidsdrama

Skremmende drama som bringer den amerikanske våpenkulturen inn i vår egen trygge bakgård.

Her er Samsungs super-selfiekamera

Den nye A-serien går fra budsjett til luksus med heldekkende skjerm og vendbart trippelkamera!

Samsung Galaxy Fold kan bestilles 26. april

Norge er blant de første landene i verden hvor Samsung Galaxy Fold kommer for salg. Prisen? 21.000 kroner.

test
Sony Xperia 10 Plus

Bomskudd i bredformat

Tross 21:9-skjerm har Xperia 10 Plus for mange kompromisser til å overbevise.

Ikeas smarte høyttalere er her

I sommer kommer høyttalerne Symfonisk, som er et resultat av et samarbeid med Sonos.

annonse
test
Motorola moto G7 Plus

Kongen av mellomklassen

Motorola moto G7 Plus snakker til fornuften. Selvfølgelig er flaggskipmodellene på markedet bedre, men de er også tre ganger dyrere.

Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

Går det an skjule en TV på nesten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gjør et overbevisende forsøk på det.

anmeldelse
I Am the Night, sesong 1

Herlig retromysterium

I svette og varme Nevada vokser Pat opp – som 16-åring snus livet hennes på hodet i det familiebakgrunnen blir kjent.

Åpent kontorlandskap? Disse hodetelefonene lover evig lykke

Logitech lanserer to modeller for deg som sjeneres av støy i kontorlokalene.

anmeldelse
Creed II

Nostalgisk testosteronbombe!

Stallone gjenforener alle kreftene fra «klassikeren» Rocky IV i en pompøs nostalgitripp.

anmeldelse
Widows

Heftig girl power!

Et spektakulært kupp går spektakulært til helvete – enkene viderefører ektemennenes tvilsomme geskjeft.

Klassisk rock på biblioteket

Opplev vintage high-end på biblioteket og lytt til musikk som på kult-barene i Japan.

Hi-fi-vår i hovedstaden

Denne helgen ringes våren inn, med messer og tilbud i flere butikker i hovedstaden.

Speilrefleks? Prøv igjen

Panasonic Lumix G90 er litt utenom det vanlige.

test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD

En real storslegge

Kan noen få naboene til å slutte å kjefte? Jeg prøver å høre musikk her!

test
Canon RF 28-70mm f2 L USM

Perfeksjonert og lyssterk zoom

Du har ikke sett maken. Ikke vi heller. Canons massive 28-70mm er rett og slett rå.

anmeldelse
Fabeldyr 2: Grindelwalds forbrytelser

Visuell fantasimagi

Harry Potter-universet veves mer og mer inn i Fabeldyr-universet, i en visuell fest av en film.

anmeldelse
Hunter Killer

Mayday! Mayday!

Filmen ble sluppet den 1. april – vi trodde først det var en aprilspøk…

Vårt kundesenter hjelper deg hvis du har spørsmål eller trenger hjelp vedrørende ditt abonnement.

Du kan sende mail eller ta en telefon.

Åpningstider: mandag – fredag

0900 – 1130 og 1230 – 1500.

Support Tlf: 815 73 510

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Motta Lyd & Bilde Nyhetsbrev

×