TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Beats Fit Pro

Holder støyen ute under treningen

Beats Fit Pro har aktiv støykansellering og 3D-lyd. De sitter fabelaktig, men hvordan låter de?

forfatter
Publisert 13.04.22 - 09:00
Karakter
Beats Fit Pro
L&B menerskew
pluss Nydelig passform, god støykansellering og distinkt lyd. Romtilpasset lyd kan ha interesse for noen.
minus Mangler litt fylde og varme i stemmeregisteret, kan låte litt spisst – spesielt med støykansellering aktivert.
Veil. pris 2490 Produktside
Spesifikasjoner
  • Type: Helt trådløse ørepropper
  • Bluetooth: 5.0
  • Vanntett: IPX4
  • Kodeker: AAC, SBC
  • Batteri: 6 t + 15 t m/ ANC, 7 t + 17 t u/ ANC
  • Vekt: 2 x 5,6g + 55,1 g (etui)
  • Lading: USB-C
  • Farger: Grå, svart, hvit, lilla
  • Web: apple.com
Annonse fra prisguiden.no

Apple-eide Beats hevder Fit Pro er deres mest avanserte ørepropper hittil, og henvender seg mot aktive brukere og treningsnarkomane. Og med 6-7 timer spilletid i proppene alene og 2,5 ganger ekstra ladinger i etuiet, bør du ha nok krutt til treningsøktene gjennom uken.

Beats Fit Pro 3 lifestyle2 LB scaled 1
Klar for treningsøkten, med Beats Fit Pro. Foto: Beats

Vingefester

Utseendemessig minner sportsproppene Beats Fit Pro om et par Studio Buds, bare med et par vingetupper for å holde seg bedre på plass i øret under treningen. Der hvor de eldre Powerbeats Pro har bøyler som går rundt ørene, sitter vingene på Fit Pro i stedet på innsiden av kanten på ytterøret. Vingene er bøybare, og presser utover som en fjær for å holde øreproppene skikkelig på plass.

Passformen er meget god og behagelig. Og så raskt det går å sette dem inn! Der det kan være litt knotete å få på plass Powerbeats Pro i og rundt ørene, sitter Beats Fit Pro som et skudd med én gang. Vinger på innsiden av ørene er mye enklere å få på plass, enn ørebøyler.

Som AirPods Pro har Beats Fit Pro små ventiler som hindrer vakuumfølelse i ørene (litt som følelsen av å være under vann), og det funker. Det er helt klart mindre gnisselyder her enn med endel andre propper.

Beats Fit Pro settings 3
Beats Fit Pro støtter Spatial Audio med Dolby Atmos. Skjermbilde: iPhone

Apple H1 prosessor

Beats Fit Pro bruker H1-chippen fra Apple, den samme som sitter AirPods Pro og i de nyeste AirPods 3. Med denne kan øreproppene enkelt pares med iPhone bare ved å holde den i umiddelbar nærhet. Du vil også kunne sjekke om øreputene sitter riktig, eller om de bør byttes til mindre eller større type. Du får automatisk bytting mellom iCloud-enheter, og kan dele musikken til andre Apple-brukere i nærheten. Si «Hei, Siri» for å aktivere stemmestyringen, og selvsagt kan du finne igjen øreproppene med «Hvor er»-appen.

Ønsker du samme bekvemmelighet med Android, må du først laste ned Beats-appen. Deretter pares øreproppene automatisk.

Spatial Audio

Apple Music-abonnenter vil sette pris på at Fit Pro støtter Spatial Audio, på norsk kalt Romtilpasset lyd, kodet med Dolby Atmos-lydspor. Dette finnes på utvalgte musikkutgivelser i Apple Music-katalogen, og støttes av alle nyere Apple-enheter, inkludert Mac.

Med Spatial Audio føler man musikken utenfor og rundt hodet. Fokus i lydbildet flytter seg hvis man beveger på hodet, eller du kan også velge å låse lydbildet. Dette fungerer kun på iPhone, og gjøres ved å dra ned fra skjermens øvre høyre hjørne, og holde fingeren på lydnivåspaken.

Beats Fit Pro settings
Støyreduksjon skjønner alle hva er, mens Lydfremheving betyr at lyden fra omgivelsene forsterkes. Skjermbilde: iPhone

Støykansellering og omgivelseslyd

Andre funksjoner som dukker opp når du holder inne lydnivåspaken, er Støyreduksjon og Lydfremheving. Sistnevnte kalles også omgivelseslyd, og betyr rett og slett at du slipper omgivelsene forsterket inn i øret, i stedet for å blokkere dem ut. Omvendt av støykansellering, altså.

Disse funksjonene er også tilgjengelige for Android-brukere, med Beats-appen.

Sporing mangler for Android

Der hvor de rimeligere Beats Studio Buds støtter sporing hvis man ikke vet hvor man har lagt proppene, mangler funksjonen av en eller annen grunn hos de vesentlig dyrere Fit Pro.

Beats Fit Pro Graabein
Beats Fit Pro sitter som støpt i journalistens ører. Foto: Geir Gråbein Nordby

Lyden av Fit Pro

Der hvor jeg ikke likte lyden av Studio Buds, var jeg engstelig for at Fit Pro skulle ha samme tynne, skarpe og skjærende lyden. Heldigvis ikke.

Dypbassen er dyp og deilig, med skikkelige subwoofer-vibber. Låta Lilith av den tøffe popstjerna Halseys har plenty med driv helt i bunnen. Det som derimot mangler litt, er energi mellombassen. Når basstromma slår, er det litt mer pløsete her, enn med Powerbeats Pro. Derfor synes jeg det funker bedre å løpe til musikken med Powerbeats Pro.

Powerbeats Pro har også en mer fremtredende og stor mellomtone, hvor stemmene ligger. Den binder bassen bedre sammen med diskanten, hvor Fit Pro holder igjen her. Det gjør også at nedre diskantområde blir en anelse krassere med Fit Pro.

Om du hører på orkestermusikk, vil du nok finne messingene en anelse for spisse i toppen med Fit Pro. Igjen låter det bedre med Powerbeats Pro, som i det hele tatt er en bedre ørepropp om du kan leve uten aktiv støykansellering og såkalt Romtilpasset lyd.

Ingen EQ

Hadde iPhone hatt en manuell EQ, ville jeg dratt ned en anelse ved 3-4 kHz. Dessverre er det bare forhåndsinnstilte klanger, og jeg synes ingen av dem gjør det jeg ønsker. Bedre å la være, da blir dynamikken bedre også. Heller ikke Android-brukere får stilt EQ.

Beats Fit Pro 3 Beats Fit Pro 4 Beats Fit Pro Beats Fit Pro in case LB scaled 1 Beats Fit Pro lifestyle5 LB scaled 1
<
>
Foto: Geir Gråbein Nordby

Konklusjon

Beats Fit Pro er et par gode sportspropper, som gjør det de skal. De sitter meget godt og komfortabelt i ørene, og faller ikke ut når man trener. Så har de aktiv støykansellering, slik at du kan stenge ute resten av verden under treningsøkten. Eller på flyet, for disse kan saktens brukes til vanlig bruk også.

Batteritiden er god, støykanselleringen fungerer som den skal, og det er i det hele tatt mye bra å si om Fits Pro. Lyden er også ganske bra, med dyp bass og distinkt lyd.

Det mangler litt trøkk i mellombassen, og det viktige mellomtoneområdet er litt tynt. Vi skulle gjerne ønske at Fit Pro låt like bra som Powerbeats Pro.

Spatial Audio er en hyggelig funksjon, men det er ikke sikkert du kommer til å bruke den noe særlig.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Her har JBL tenkt på alt JBL Tour Pro 2 er et par multikunstnere av noen trådløse ørepropper. Det er nesten ingenting de ikke kan!
lbpluss
Forsterkere som bør blåse liv i hjemmekinoen Hvis en gamp på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster! Si hei til M6x 250.5 og M6x 250.11
lbpluss
En drøm til både studio og nytelse MM-500 er utviklet av og for studioteknikere, for å avsløre alt som ligger i et opptak. Noe som også gir ren nytelse til "vanlige folk".
Spennende nyheter fra Audio-Technica StreamSet-serien er laget spesielt for proffe gamere og Twitch-strømmere.
lbpluss
Unike hodetelefoner Disse hodetelefonene både ser fantastisk ut og låter glimrende. Og med et utseende som bare instrumentmakere kan.
Følg Lyd & Bilde