Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Argon Audio Quiet Storm

Lekker design – middelmådig lyd

Argon Audio Quiet Storm ligner et par dyrere hodetelefoner. Lyden er imidlertid ikke i takt med designen.

Skrevet av / 17.03.23 - 14:00
Argon Audio Quiet Storm
John Hvidlykke

Det var med en viss forhåpning vi mottok Argon Audio Quiet Storm til test. Konkurransen på trådløse hodetelefoner er ganske hard og ubønnhørlig. Men vi har testet en del produkter fra Argon, og de har ofte imponert med lydkvalitet til en meget tilgjengelig pris. Argon Audio Forte A5 MK 2 er for eksempel en av de beste billige trådløse høyttalere vi kjenner til.

Førsteinntrykket er absolutt positivt. Hodetelefonene leveres i et hardt transportetui, som imidlertid er ganske stort, da de ikke kan foldes sammen. Det følger med en kort USB-kabel til lading og en minijack-kabel til passiv drift. Den kommer vi tilbake til.

Quiet Storm ser dyrere og lekrere ut enn prisen antyder. (Foto: Argon Audio)

Designen er ganske elegant: Øreklokkene og den kunstlærbekledde hodebøylen er kullsorte. På siden av øreklokkene gir et deksel med metalliske detaljer et raffinert preg.

Alt, også hodebøylen og holderne til øreklokkene, er laget av plast. Men det er i orden, da konkurrenter til den dobbelte prisen gjør det samme.

Betjeningen er behagelig enkel. Fire knapper til ANC, lydstyrke og på/av. Det er selvfølgelig billigere å lage enn touchstyring på øreklokken – og det virker presist og sikkert. Hver gang!

Betjeningen skjer med knapper, en behagelig avveksling fra de evinnelige touchpanelene. (Foto: Argon Audio)

Der er ingen styrings-app til Argon Audio Quiet Storm, og heller ingen stemmestyring. Hodetelefonene parer med Bluetooth når de slås på første gang. Enkelt. De støtter ikke en lang rekke moderne lydprotokoller, men AAC fungerer. Det er greit til denne prisen.

Lyden av Argon Audio Quiet Storm

Argon Audio Quiet Storm ligner et luksusprodukt. Den eksklusive designen matches dessverre ikke helt på lydsiden.

Den gode nyheten er at støyreduksjonen er ganske effektiv, og den fjerner lyden av kollegene på kontoret eller støyen under transport, utmerket. Jo, vi har hørt den bedre, men det er helt tilstrekkelig.

Dessverre er lyden med ANC satt til temmelig tung og mørk. Bassen virker umiddelbart fyldig, men ved lengre lytting blir det klart at den er overdrevet. Med diskanten er det dessverre omvendt. ANC påvirker uunngåelig lyden i større eller mindre grad. Men på Quiet Storm er lyden direkte mørk og innelukket. Og da det ikke finnes en styre-app, er det ingen mulighet for å rette opp klangbalansen.

Omvendt blir det når man skifter Ambient mode (lyd fra omgivelsene) eller slår lydmanipuleringen helt av. Da får man et lydbilde som ikke er så lukket i toppen, men som til gjengjeld direkte mangler bass.

Støyreduksjonen er effektiv. Men det går utover lyden. (Foto: Argon Audio)

Passiv drift

Argon Audio Quiet Storm kan også brukes helt passivt – det vil si kablet og med elektronikken slått av. Her virker støyreduksjon og ambient mode av gode grunner ikke. Jeg prøvde hodetelefonene på den veldig fine Creative Sound Blaster X5. Og forskjellen var som natt og dag! Vekk var den skumle lyden og tunge bassen fra ANC-innstillingen, og den tynne gjengivelsen med ANC slått av. Som rent passive hodetelefoner leverer Quiet Storm en balansert og hederlig nyansert gjengivelse. Ikke uten forvrengning, men fortsatt i en helt annen klasse enn med elektronikken påslått.

Dessverre er passiv kablet drift ikke den måten hodetelefonene noen gang vil bli brukt. Hvem vil betale for trådløshet og støyreduksjon – for så å bruke dem passivt via en hodetelefonforsterker, som koster flere ganger mer enn hodetelefonene?

Konkurrenter

Ingen produktkategori er så stor og konkurransepreget som hodetelefoner. Og det gjelder spesielt støyreduserende, trådløse hodetelefoner. Vi kan ikke nevne alle, men en av de mest markante konkurrentene er Sony WH-XB910N, som i praksis kan finnes til samme pris som Quiet Storm eller enda billigere. Creative Zen Hybrid ser ikke så eksklusive ut, men låter bra nok, og koster under halvparten av Argon.

Det følger med et nydelig reiseetui. (Foto: Argon Audio)

Konklusjon

Argon Audio Quiet Storm ser bedre ut enn prisen antyder. Og Argons første ANC-hodetelefoner har faktisk mange gode sider. Som en logisk og enkel betjening. Lyden står dessverre ikke i stil med mekanikken. Uten ANC er lyden tynn, mens den med støyreduksjonen av skifter karakter og blir skummel. Quiet Storm er imidlertid en billig hodetelefon, og man må stille kravene deretter. Men konkurransen på billige ANC-hodetelefoner er beinhard, og vi har hørt bedre i denne prisklassen – og faktisk også til en lavere pris. Så selv om du kanskje bare er ute etter litt stilhet på den årlige flyreisen, kan du like godt prøve å få mest mulig for pengene.

Karakter
Argon Audio Quiet Storm
Basic

Lyd & Bilde mener

Lekker design. De ligner og føles dyrere enn de er. Enkel betjening. Støyreduksjonen demper godt. Lydkvaliteten er opplevd bedre til mindre penger. Ingen app.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Yamaha faller igjennom

Best lyd for pengene

Kjøp heller forgjengeren

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Scroll to Top