Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Creative Zen Hybrid

Mer behøver stillheten ikke koste

Skrevet av / 11.08.22 - 14:01
Creative Zen Hybrid
John Hvidlykke

Det er ikke sånn at verden manglet enda et par hodetelefoner. Faktisk er trådløse hodetelefoner den produktkategorien i hele hjemmeelektronikkbransjen, hvor det langt fra er mangel på valgmuligheter. Vi vasser i dem!

Pene, trådløse ANC-hodetelefoner til nesten ingen penger; de er det til gjengjeld lengre mellom! Og det er akkurat det Creative Zen Hybrid er.

De ligner …

Creative Zen Hybrid har en design som bare kan kalles sikker: ovale øreklokker med plastbøyler og en kunstlærpolstret hodebøyle. Øreputene er myke og trukket med tynt kunstlær. På avstand kan de ligne et par Bose Quiet Comfort 35, Sony WH-1000XM3 eller for den saks skyld flere andre. Bare med et annet navn på øreklokkene.

Når man får Creative Zen Hybrid i hendene og så på hodet, merker man godt at det er snakk om et billigere produkt. Øreputene er ikke fullt så spenstige, og hengslene som sørger for at hodetelefonen kan foldes sammen i vesken, er litt løsere i leddene. Og i stedet for et hardt reiseetui, får man en stoffpose med i pakken. Men hvilken roller spiller det, egentlig? Hodetelefonene vil nok tåle å bli puttet ned i vesken igjen og igjen i flere år.

Creative Zen Hybrid White folded new
Zen Hybrid kan foldes sammen og puttes i håndbagasjen. (Foto: Creative)

Betjeningen er like standardisert som utseendet. En volumknapp skrur opp og ned lyden, og støyreduksjonen slås på og av med en trykknapp, som også brukes til å velge å høre lyden fra omgivelsene. Noe som hos Creative kalles Ambient Mode. Det er ikke et hav av forskjellige nivåer av støyreduksjon og omgivelseslyd å velge mellom. Men hvem bruker det uansett? Støyreduksjonen er forøvrig helt grei. Det er ikke den mest effektive jeg har opplevd, og spesielt den dype rumlingen i en flykabin har jeg hørt bekjempet bedre. Men det meste av støyen blir filtrert bort. Og det kan på en langdistanseflyvning utgjøre forskjellen mellom seks til åtte timers utmattende støy eller like lang tids relativ uforstyrrethet.

Og man trenger ikke være redd for at hodetelefonene går tomme for strøm på halvveien. Med en batteritid på 27 timer kan man fly hele veien rundt jorden på en lading.

man bus phone
Hvis du vil ha litt billig stillhet på turen til en rask ferietur, er Creative Zen Hybrid glimrende. (Foto: Creative)

Lyden av Creative Zen Hybrid

Til en pris som ligger på omkring halvparten av andre billige hodetelefoner, kan man ikke forvente mye. Men det får man faktisk.

Nåvel, lydbildet er litt søvnig. Den øverste diskanten er ikke spesielt luftig, og stemmer mangler litt engasjement og nærhet. Spesielt med støyreduksjonen slått på. Bassen kan også trenge litt mer punch. Nivået er det til gjengjeld nok av. Men selv om Creative Zen Hybrid maler lydbildet med bred pensel, er balansen utmerket, og lyden er aldri skarp eller ubehagelig. I hvert fall så lenge man holder seg unna de mest komplekse opptakene.

Dette er ikke en hodetelefon som er skapt til å dvele over teksturen i hvert anslag på pianoet i Köln Concert. Til det blir lyden litt for kornete og lavoppløst. Og det gjør neppe saken bedre at de mangler avanserte lydprotokoller som LDAC og varianter av aptX. Men til litt popmusikk, podcast eller rett og slett en dose trådløs stillhet under flyturen på vei til ferie eller pendlingen på vei til jobben, er de helt perfekte.

Creative Zen Hybrid White
Designen er mildt sagt gjennomprøvd. Først når man kommer tett på, oppdager man at det er et litt billigere produkt. (Foto: Creative)

Konklusjon

Creative Zen Hybrid er et produkt uten andre ambisjoner enn å gi en behagelig nok lyd og god nok støydemping til en pris hvor alle unntatt konkurrentene kan være med. Og det klarer de fullt ut. De er såpass behagelige i passform og ytelse at selv en gammel grinete hi-fi-anmelder kan konstatere at dette kan man virkelig leve med. Hvis du er i en situasjon hvor du trenger å reise mye med fly (hvem savner ikke det!?), vil en mer eksklusiv hodetelefon nok være bedre. Men til litt elektronisk fred og ro en gang iblant, er det ingen grunn til å betale mer.

Vi har vurdert Creative Zen Hybrid ut fra prisen ved lanseringen. Og da er de altså et fint kjøp. Men ser man seg litt rundt, er det sannsynligvis mulig å finne dem enda billigere.

Karakter
Creative Zen Hybrid
Basic

Lyd & Bilde mener

Lyden er god nok og støydempingen grei. Ligner en ANC-hodetelefon i mellomklassen som prøver å ligne en premiummodell. Men prisen er svært lav. Byggekvaliteten er ikke overveldende, og lyden er litt lukket. Støyreduksjonen er også opplevd bedre. Men hvis du bare vil ha litt musikk og litt fred på flyturen, er de et fremragende kjøp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Yamaha faller igjennom

Best lyd for pengene

Kjøp heller forgjengeren

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Lyd & Bilde
Scroll to Top