TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Creative Zen Hybrid

Mer behøver stillheten ikke koste

forfatter
Publisert 11.08.22 - 14:01
Karakter
Creative Zen Hybrid
L&B menerskew
pluss Lyden er god nok og støydempingen grei. Ligner en ANC-hodetelefon i mellomklassen som prøver å ligne en premiummodell. Men prisen er svært lav.
minus Byggekvaliteten er ikke overveldende, og lyden er litt lukket. Støyreduksjonen er også opplevd bedre. Men hvis du bare vil ha litt musikk og litt fred på flyturen, er de et fremragende kjøp.
Spesifikasjoner
  • Type: Over-ear, lukket, trådløs med ANC
  • Elementer: 40 mm med neodymiummagneter
  • Frekvensområde: 20–20 000 Hz (toleranse ikke oppgitt)
  • Aktiv støydemping: ja, samt Ambient mode
  • Antall mikrofoner: 4
  • Batteritid: 27 timer med ANC og Bluetooth
  • Stemmestyring: Google Assistant, Siri (via telefonen)
  • App: Creative SXFI
  • Tilkobling: USB-C (lading), 3,5 mm stereo-minijack, Bluetooth 5.0 (A2DP, AAC, SBC)
  • Vekt: 273 gram
  • Kabler: USB-A til USB-C (80 cm), 3,5 mm stereo minijack kabel (120 cm)
  • Web: creative.com
Veil. pris 1085 Produktside

Det er ikke sånn at verden manglet enda et par hodetelefoner. Faktisk er trådløse hodetelefoner den produktkategorien i hele hjemmeelektronikkbransjen, hvor det langt fra er mangel på valgmuligheter. Vi vasser i dem!

Pene, trådløse ANC-hodetelefoner til nesten ingen penger; de er det til gjengjeld lengre mellom! Og det er akkurat det Creative Zen Hybrid er.

De ligner …

Creative Zen Hybrid har en design som bare kan kalles sikker: ovale øreklokker med plastbøyler og en kunstlærpolstret hodebøyle. Øreputene er myke og trukket med tynt kunstlær. På avstand kan de ligne et par Bose Quiet Comfort 35, Sony WH-1000XM3 eller for den saks skyld flere andre. Bare med et annet navn på øreklokkene.

Når man får Creative Zen Hybrid i hendene og så på hodet, merker man godt at det er snakk om et billigere produkt. Øreputene er ikke fullt så spenstige, og hengslene som sørger for at hodetelefonen kan foldes sammen i vesken, er litt løsere i leddene. Og i stedet for et hardt reiseetui, får man en stoffpose med i pakken. Men hvilken roller spiller det, egentlig? Hodetelefonene vil nok tåle å bli puttet ned i vesken igjen og igjen i flere år.

Creative Zen Hybrid White folded new
Zen Hybrid kan foldes sammen og puttes i håndbagasjen. (Foto: Creative)

Betjeningen er like standardisert som utseendet. En volumknapp skrur opp og ned lyden, og støyreduksjonen slås på og av med en trykknapp, som også brukes til å velge å høre lyden fra omgivelsene. Noe som hos Creative kalles Ambient Mode. Det er ikke et hav av forskjellige nivåer av støyreduksjon og omgivelseslyd å velge mellom. Men hvem bruker det uansett? Støyreduksjonen er forøvrig helt grei. Det er ikke den mest effektive jeg har opplevd, og spesielt den dype rumlingen i en flykabin har jeg hørt bekjempet bedre. Men det meste av støyen blir filtrert bort. Og det kan på en langdistanseflyvning utgjøre forskjellen mellom seks til åtte timers utmattende støy eller like lang tids relativ uforstyrrethet.

Og man trenger ikke være redd for at hodetelefonene går tomme for strøm på halvveien. Med en batteritid på 27 timer kan man fly hele veien rundt jorden på en lading.

man bus phone
Hvis du vil ha litt billig stillhet på turen til en rask ferietur, er Creative Zen Hybrid glimrende. (Foto: Creative)

Lyden av Creative Zen Hybrid

Til en pris som ligger på omkring halvparten av andre billige hodetelefoner, kan man ikke forvente mye. Men det får man faktisk.

Nåvel, lydbildet er litt søvnig. Den øverste diskanten er ikke spesielt luftig, og stemmer mangler litt engasjement og nærhet. Spesielt med støyreduksjonen slått på. Bassen kan også trenge litt mer punch. Nivået er det til gjengjeld nok av. Men selv om Creative Zen Hybrid maler lydbildet med bred pensel, er balansen utmerket, og lyden er aldri skarp eller ubehagelig. I hvert fall så lenge man holder seg unna de mest komplekse opptakene.

Dette er ikke en hodetelefon som er skapt til å dvele over teksturen i hvert anslag på pianoet i Köln Concert. Til det blir lyden litt for kornete og lavoppløst. Og det gjør neppe saken bedre at de mangler avanserte lydprotokoller som LDAC og varianter av aptX. Men til litt popmusikk, podcast eller rett og slett en dose trådløs stillhet under flyturen på vei til ferie eller pendlingen på vei til jobben, er de helt perfekte.

Creative Zen Hybrid White
Designen er mildt sagt gjennomprøvd. Først når man kommer tett på, oppdager man at det er et litt billigere produkt. (Foto: Creative)

Konklusjon

Creative Zen Hybrid er et produkt uten andre ambisjoner enn å gi en behagelig nok lyd og god nok støydemping til en pris hvor alle unntatt konkurrentene kan være med. Og det klarer de fullt ut. De er såpass behagelige i passform og ytelse at selv en gammel grinete hi-fi-anmelder kan konstatere at dette kan man virkelig leve med. Hvis du er i en situasjon hvor du trenger å reise mye med fly (hvem savner ikke det!?), vil en mer eksklusiv hodetelefon nok være bedre. Men til litt elektronisk fred og ro en gang iblant, er det ingen grunn til å betale mer.

Vi har vurdert Creative Zen Hybrid ut fra prisen ved lanseringen. Og da er de altså et fint kjøp. Men ser man seg litt rundt, er det sannsynligvis mulig å finne dem enda billigere.

Legg igjen en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
ANC-ørepropper til budsjettpris Jabra Elite 4 er helt trådløse ørepropper med støydemping til en rimelig penge
Ananas i ørene Bang & Olufsen har laget en ny spesialutgave av sine EX-ørepropper. Denne gangen i ananasgult.
De råeste hodetelefonene under 5000 kroner? De kinesiske hodetelefonene FiiO FT3 kan være det heftigste som er produsert i denne prisklassen.
lbpluss
Storm i et vannglass Argon Audio Quiet Storm ligner et par dyrere hodetelefoner. Lyden er imidlertid ikke i takt med designen.
lbpluss
Proffer trenger ikke betale mer Beyerdynamic DT 900 Pro X er for proffer og entusiaster, er lette å drive med billig utstyr, og de låter mye dyrere enn prislappen.
Følg Lyd & Bilde