TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST Jabra Elite 7 Pro

Avanserte og gode

Jabra Elite 7 Pro er gode, med mange kule funksjoner i en avansert app.

forfatter
Publisert 08.12.21 - 09:00
Karakter
Jabra Elite 7 Pro
L&B mener
Avansert men likevel enkelt oppsett i app. Her får du både hørselstest og mulighet for å stille inn optimal støydemping. Lyden er også god.
Vi ønsker noe mer luft helt i toppen,
Spesifikasjoner
  • Type: Helt trådløse ørepropper
  • Bluetooth: 5.2
  • Aktiv støykansellering (ANC): Ja
  • Vanntett: IP57
  • Kodeker: AAC, SBC
  • Batteri: 8 t + 22 t fra etui
  • Vekt: 10,8 g + 44 g etui
  • Lading: USB-C
  • Web: jabra.no
Veil. pris 2.190Pr. 08.12.21 Produktside

Jabra Elite 7 Pro er ganske avanserte. Appen forteller deg om putene sitter tett og dermed gir best mulig støydemping. Deretter kan du justere optimal støydemping med en virtuell spak. Etter denne er stilt inn, er det på tide å gjennomgå en rask hørselstest, for å bestemme hvor godt du hører ulike frekvenser, og lyden justerer seg (litt) deretter.

Les også Et bittelite ANC-flaggskip i øret Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.

I tillegg til aktiv støydemping (ANC) har Jabra Elite 7 Pro også omgivelseslyd, som lar deg høre verden utenfor. Den funker bra, og er noe jeg selv ofte bruker.

Jabra Elite 7 Pro lifestyle(3)-L&B scaled
Foto: Jabra

Lyden av Jabra Elite 7 Pro

Øreproppene låter ganske bra på nært sagt alt av musikk. Liker du ikke helt flat frekvensrespons, vil du kanskje synes det låter litt kjedelig, og selv synes jeg det er litt lite futt i mellomtonen. Men bass og overtoner er bra, og det eneste jeg måtte gjøre var å sette opp midten av mellomtontonen et lite hakk i equalizeren i appen. Da låter det veldig fint på klassisk, hvor vokaler og instrumenter får veldig bra fokus i mellomtonen. Jeg ønsker noe mer luft i overtonene, men totalt sett er jeg fornøyd.

Om produksjonen er litt flat og tam i bassen, som gjelder mye pop og rock, så synes jeg klangmodusen Smooth låter fint. Rundere, varmere og med fyldigere bass. Det finnes mange andre også, og mange vil nok for eksempel like Bass boost-funksjonen.

Jabra Elite 7 Pro-L&B scaled
Foto: Jabra

Talekvaliteten gjennom Elite 7 Pro er ganske bra. Stemmen min kommer klart og bestemt gjennom, men noe digitalt kompresjonsstøy er det i bakgrunnen. Men det er vesentlig mindre enn med Belkin SoundForm Freedom. Konsonanter er ikke like tydelige som med Sennheiser CX Plus, så man må konsentrere seg ørlite mer her.

Kort om støydempingen: Proppene har over snittet god passiv støydemping, og man merker ikke så stor forskjell når man skrur på den aktive støykanselleringen. Lavfrekvent støy dempes litt ekstra, til gjengjeld oppstår tydelig hørbart høyfrekvent sus. Når lyden i tillegg får dårligere dynamikk og basskontroll, bør ANC brukes med omhu.

Også i denne testen:

Technics EAH-AZ60

Fabelaktig Technics

Technics utstråler selvsikkerhet med EAH-AZ60.

Meget god lyd og støydemping. Støtter også den glimrende LDAC-kodeken for enda bedre lyd.
Lyden bør justeres noe i appen.

Belkin SoundForm Freedom

Det er lov å forvente mer

Belkin SoundForm Freedom er helt greie, men koster for mye.

Lang batteritid, stabil tilkobling og ok talekvalitet. iPhone-brukere kan finne igjen tapte ørepropper med "Hvor er?"
Lyden er middelmådig, og uten støykansellering eller app er det lite som forsvarer prisen.

Sennheiser CX Plus True Wireless

Nesten komplett fra Sennheiser

Sennheiser har med CX Plus True Wireless tatt en god ørepropp, og gjort den bedre med støykansellering.

Glimrende lydkvalitet og ok støykansellering. Sidetone gjør at man hører seg selv under samtaler.
Ikke den tetteste passformen.

LG Tone Free FP8

LG overrasker positivt

Med Tone Free FP8 beviser LG at man skal ta dem seriøst når det kommer til lyd.

Brukervennlig og god app, ok støydemping og mulighet for meget god lyd på musikk.
Støydempingen har digitale artefakter i støygulvet. Passformen sitter ikke like tett som enkelte andre. Bare middelmådig samtalekvalitet.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Seriøse trådløse fra Focal Focal Bathys er trådløse hodetelefoner med ANC. Men de konkurrerer ikke mot Sony og Bose, her siktes det nemlig høyere.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde