Search
Generic filters
TEST

Jaybird Vista

 itemprop
TESTJaybird Vista
Karakter
Jaybird Vista

Sportspropper med trøkk i bassen

Jaybird Vista er stabile, og med masse bassenergi! Men her er det også gjort noen rare valg.

Lyd & Bilde mener

Trådløs forbindelse er meget stabil. Brukeren kan tilpasse lyd og funksjoner.
Mørk klang, bassfokusert og en nokså skarp mellomtonegjengivelse. Kun Sub Band Codec (SBC) begrenser lydkvaliteten.
 • Type: helt trådløse ørepropper
 • Bluetooth: 5.0
 • Vanntett: IPX7
 • Kodeker: SBC
 • Batteri: 6 t + 10 t fra etui
 • App: Jaybird MySound
 • Vekt: 2 x 6 g (etui ikke oppgitt)
 • Ladekabel: USB C
 • Antall sett øreputer i esken: 3
 • Web: jaybirdsport.com
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 1890 kr

Sportsproppene Jaybird Vista er spesielle, ved at vingene som fester øreproppene på innsiden av fremre helix sitter fast i selve putene. Tre størrelser følger med: Mellomstore puter uten vinger, mellomstore puter med mellomstore vinger, og store puter med store vinger. Mine ører burde nok kanskje hatt mellomstore puter med store vinger, men den største passformen satt likevel bra, uten at noe løsnet under bruk.

Jaybird har oppgitt rekkevidde til 10 meter, men ute i friluft målte jeg drøyt 50 meter, før lyden droppet ut. Dette er meget bra, men også helt typisk for nyeste 5.0-versjon av Bluetooth, som er det som brukes her.

Den store fordelen med Vista, foruten at de er sertifisert IPX7 som betyr helt vanntett ned til 1 meter, er at de kan brukertilpasses med app. På hver propp sitter en knapp, som lar deg bla i spillelister, stille lydnivå, aktivere stemmeassistent og besvare samtaler, alt etter hvilken knapp og hvor mange ganger den trykkes.

Nytt er at knappene nå kan programmeres individuell for høyre og venstre ørepropp.

Det finnes også en personlig EQ-funksjon, hvor Vista tilpasser lyden etter en rask hørselstest. Jeg kjørte testen et par ganger, og resultatet ble så å si det samme hver gang: For mye bass og diskant, og i det hele tatt bare et veldig rart lydbilde.

Jaybird Vista case
Foto: Jaybird

Lyden av Jaybird Vista

Rett ut av esken har lyden en mørk klangbalanse. Det er en hevelse i bassen, og dessuten en veldig mellomtonefokusert gjengivelse. Det er lite detaljer og luft i toppen, som gjør at akustisk musikk ikke er favorittføden her. Kacey Musgraves har for skarp stemme på countryballaden Slow Burn, og kassegitaren klinger nokså hardt.

Når andre journalister har skrevet at det er for lite bass, har jeg lurt litt på ha de mener. Jeg har stilt meg like spørrende til at folk foretrekker Signature klangbalanse, som man kan sette i appen. Etter hvert har det gått opp for meg at det er for mye av det øvre bassregisteret, og ikke like mye kraft nede i dyp- og mellombassen. Dette får øreproppene til å låte mørkt, men likevel med en flat lyd og tam lyd. Med Signature blir bassen fyldigere også nederst, og diskanten får seg også et etterlengtet løft. Men jeg står på at det er bedre å trekke ned i øvre bassregister, og opp i diskanten, hvis målet er et balansert lydbilde. Skjønt, når du trener kan jeg skjønne at Signature-lyden funker bra, da man får mer fokus på rytmene.

annonse

Rytmisk musikk funker bra til formålet, Sam Feldts Post Malone kommer greit ut, med kjapt avleverte rytmer som gjør det enkelt å holde tritt med rytmene når man er ute og løper.

annonse

Det mangler generelt oppløsning og dynamikk i Vista, som heller ikke støtter verken aptX eller i det minste AAC, som man burde kunne forvente fra et par ørepropper til nesten 2.000 kroner.

Som musikkpropper finnes det definitivt bedre valg. Som treningspropper må Vista dessuten se seg slått av Jabra Elite Active 75t.

Konklusjon

Jaybird Vista er et par meget pålitelige, helt trådløse ørepropper til trening. De sitter først og fremst godt, batteritiden er svært god, og de tåler alt du kan hive på dem av vann og svette. Den trådløse tilkoblingen er meget stabil, utendørs kan du være svært langt bort fra mobiltelefonen og fortsatt høre musikken.

Svakheten i Vista ligger i lydkvaliteten. Selv med sin heftige bass og tøffe rytmer, lider øreproppene av at det mangler luft og åpenhet, og det låter tidvis skarpt. Dette kan delvis fikses i appen, men du kan ikke gjøre noe med grovkornet lyd. Det funker til trening, men det finnes andre treningspropper som låter minst like bra til lavere pris.

annonse

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

  Også i denne testen:

  True Wireless test

  Panasonic S500W black

  Panasonic RZ-S500W

  Pris: 1995 kr
  God støykansellering, nøytral lyd
  Mangler dynamikk, låter flatt og tamt.
  Technics EAH_AZ70W

  Technics EAH-AZ70W

  Pris: 2995 kr Annonse Sjekk beste pris
  God støykansellering, nøytral og oppløst lyd
  Vi ønsker mer trøkk og gnist på rytmisk musikk
   data-srcset

  Creative Outlier Gold

  Pris: 1300 kr Annonse Sjekk beste pris
  Fyldig og rytmisk bass, interessant Super X-Fi-funksjon for holografisk lyd. Fantastisk batteritid!
  Skarp diskant, for lite mellomtone. Veldig "hengekøye"-lyd! EQ-funksjon funker ikke utenfor appen.
   data-srcset

  Jabra Elite Active 75t

  Pris: 2390 kr Annonse Sjekk beste pris
  Effektiv "passiv" støyredusering, fremragende og solid lyd samt glimrende batteritid. De er vanntette og sitter godt fast i ørene, og er derfor også perfekte til trening.
  Den effektive støyreduseringen kan skape en slags osteklokke-følelse. Betjeningen direkte via proppene er litt vanskelig.
   data-srcset

  Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Gen

  Pris: 3450 kr Annonse Sjekk beste pris
  Fin lyd med masse detaljer. Omgivelseslyd som slippes gjennom låter meget naturlig. Trådløs rekkevidde er endelig god, og støtte for trådløs lading er fint.
  Lyden kunne godt vært kraftigere. Berøringsfunksjoner er nokså knotete, og Bluetooth-tilkoblingen kunne vært mer intuitiv. Ikke NFC.
  Klipsch T5 True Wireless

  Klipsch T5 True Wireless

  Pris: 1390 kr Annonse Sjekk beste pris
  Energisk mellomtone, masse sprut og dynamikk. Fantastisk tilfredsstillende ladeetui.
  Grovkornet og nokså skarp lyd.
  Skullcandy sesh evo blue

  Skullcandy Sesh Evo

  Pris: 899 kr
  Energisk bass, funker til trening. Filmlyd-modus låter ganske bra.
  Mangler detaljer, spesielt i overtonene. Standardinnstilling låter ullent. Elendig samtalekvalitet.
   data-srcset

  Sennheiser Momentum True Wireless 2

  Pris: 3190 kr Annonse Sjekk beste pris
  Glimrende lydkvalitet, forbedret betjening, flott passform og – omsider – lang spilletid! Aktiv støyreduksjon kommer godt med i noen situasjoner.
  Utgående samtalelyd er litt mer innestengt enn med forgjengeren. Lydforsinkelse litt stor til actionspill og film.
  Audio Technica ATH-CK3TW

  Audio-Technica ATH-CK3TW

  Pris: 1390 kr Annonse Sjekk beste pris
  Fyldig bass, klare overtoner, god samtalekvalitet. Bedre passform enn tidligere propper fra samme produsent.
  Mellomtoneområdet er for tilbakeholdent, instrumenter og sangstemmer mangler trøkk her.
   data-srcset

  Beats Powerbeats Pro

  Pris: 2590 kr Annonse Sjekk beste pris
  Meget engasjerende lyd, og en passform som aldri faller av. Sømløs integrasjon med Siri. Klasseledende trådløs rekkevidde.
  Det finnes ørepropper med bedre oppløsning helt i toppen. Mangler noen av funksjonene til AirPods Pro.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  TEST

  Jaybird Vista

   itemprop
  TESTJaybird Vista
  Karakter
  Jaybird Vista

  Sportspropper med trøkk i bassen

  Jaybird Vista er stabile, og med masse bassenergi! Men her er det også gjort noen rare valg.

  Lyd & Bilde mener

  Trådløs forbindelse er meget stabil, ute i friluft kunne vi gå over 50 meter fra mobilen før vi begynte å miste signal. Brukeren kan tilpasse både lyd og funksjoner.
  Lyden er noe mørk, med i overkant mye bass og med en nokså skarp mellomtonegjengivelse. Kun Sub Band Codec (SBC) begrenser lydkvaliteten.
  • Element: 6 mm
  • Bluetooth: 5.0
  • Frekvensområde: 20 Hz-20 kHz
  • Batteritid: 6 t +10 t i etui
  • Fjernkontroll/mikrofon: ja/ja
  • Sertifisering: IPX7
  • Vekt: 2 x 6 gram
  • Farger: svart, hvit eller mineralblå
  • Web: jaybirdsport.com
  Vis mer
  Vis mindre

  Veil.pris 1890 kr

  *Oppdatering 30.10.19*

  Da vi først testet Jaybird Vista, kunne man ikke programmere knappene individuelt for høyre og venstre ørepropp, de måtte ha identiske funksjoner, og man kunne ikke hoppe til forrige låt. Dette er nå fikset i en oppdatering. Undertegnede hadde heller ikke testet ut den personlige EQ-funksjonen, hvor Vista tilpasser lyden etter en rask hørseltest. Det er nå gjort, men lyden for min del ble ikke spesielt bra. Altfor mye bass og altfor mye diskant. Jeg står fortsatt på at den EQ-en jeg selv lagde funker best, den som kompenserer for EQ-en målt med EARS målerigg (se skjermbilde lenger ned i artikkel). Og den Signature-lydkarakteren som i følge flere andre anmeldelser er engasjerende med passe mengder bass, har altfor store mengder marsipan for mitt vedkommende. Karakteren står uforandret, fire stjerner.

  Den opprinnelige testen fortsetter:

  Jaybird Vista er produsentens tredje forsøk på helt trådløse ørepropper for aktive mennesker, de to forrige var Run og Run XT.

  Der hvor man på de forrige øreproppene kunne skifte ut både vinger og puter for optimal passform, sitter putene fast i vingene på Vista. Du kan dermed i praksis velge mellom tre passformer: Mellomstore puter uten vinger, mellomstore puter med mellomstore vinger, og store puter med store vinger. Mine ører burde nok kanskje hatt mellomstore puter med store vinger, men den største passformen satt likevel bra, uten at noe løsnet under bruk.

  Kan brukertilpasses

  Den store fordelen med Vista, foruten at de er sertifisert IPX7 som betyr helt vanntett ned til 1 meter, er at de kan brukertilpasses med app. På hver propp sitter nemlig en knapp, og med et trykk kan du besvare og legge på samtaler samt starte og pause musikk. To trykk hopper til neste sang eller avviser innkommende samtale, mens et langt trykk skrur av proppene. Om du er uenig i funksjonene, kan du gå inn i appen og for eksempel aktivere stemmekommandoer med Siri eller Assistant. Men av en eller annen grunn kan man ikke få knappene til å hoppe tilbake til forrige sang. Grrr!

  Bluetooth-tilkobling skjer enkelt, ved å holde inne knappen på ladeetuiet med proppene liggende nedi. Etter paring er det bare å føre dem inn i ørene.

  annonse

  50 meter

  Jaybird har oppgitt rekkevidde til 10 meter, men ute i friluft målte jeg drøyt 50 meter, før lyden droppet ut. Dette er meget bra, men også helt typisk for nyeste 5.0-versjon av Bluetooth, som er det som brukes her.

  annonse
  Øreproppene er berøringsfølsomme, og du kan til en viss grad bestemme funksjonene på berøringene. Foto: Jaybird

  Middelmådig lyd

  Rett ut av esken har lyden en mørk klangbalanse. Det er en hevelse i bassen, og dessuten en veldig mellomtonefokusert gjengivelse. Det er lite detaljer og luft i toppen, som gjør at akustisk musikk ikke er favorittføden her. Kacey Musgraves har for skarp stemme på countryballaden Slow Burn, og kassegitaren klinger nokså hardt.

  Til trening ønsker nok likevel de fleste å høre på musikk med tydelige, elektroniske rytmer, og til det formålet funker Vista ganske bra. Rytmene på Sam Feldts Post Malone kommer greit ut, med kjapt avleverte rytmer som gjør det enkelt å holde tritt med rytmene når man er ute og løper.

  EQ-innstillinger

  Det skal sies at dagens elektrohits har veldig flat lyd, og da kan det være fristende å for eksempel velge Signature lydinnstilling, som har enda fyldigere bass og som drar opp diskanten litt også. Men på det meste av annen musikk gir denne EQ-innstillingen for mye og for slapp bass.

  annonse

  Jeg foretrakk i stedet å lage min egen, hvor jeg dro ned litt i mellomtonen (ca. 1,2 kHz) i tillegg til en god del rundt 9 kHz. Deretter kjørte jeg hele diskantområdet opp igjen, hvorpå lyden ble mer luftig men samtidig mindre skarp. Bassen lot jeg være, da den for det meste er mer enn nok. Plutselig kunne jeg høre på musikk i lengre strekk uten at det ble hardt og plagsomt. Vær oppmerksom på at det er vanskelig å stille inn nøyaktig riktig frekvens på mobilskjermen. Aksen går helt fra 20 Hz til 20 kHz, men kun 20, 110 og 630 Hz er merket opp, i tillegg til 3,5 og 20 kHz. Alle verdier imellom disse blir omtrentlige.

  I appen kan du velge mellom ulike forhåndssatte EQ-innstillinger, eller du kan lage helt egne. Her har vi prøvd å kompensere for Vistas mørke klangkarakter, for å få til noe som nærmer seg en nøytral opplevelse. Foto: skjermbilde

  Livløst

  miniDSP EARS er en billig målerigg, som nok ikke er nøyaktig nok til å ta helt bokstavelig. Men den gir likevel et godt bilde på klangsignaturen til ulike hodetelefoner og ørepropper. Som Jaybird Vista, avbildet her. Foto: Geir Gråbein Nordby

  Selv med EQ-innstillingene slik jeg ønsker dem, er lyden litt flat og uengasjerende. Det mangler oppløsning og dynamikk, og etter å ha lest litt i spesifikasjonene kommer det frem at disse øreproppene verken støtter aptX eller AAC, som begge ville hjulpet på lydkvaliteten. I stedet brukes kun Sub Band Codec, som er den dårligste lydkodeken man kan bruke til å overføre lyd over Bluetooth. Og jeg må si jeg har lite forståelse for dette valget, med et par ørepropper til nesten 2.000 kroner.

  Kygo E7/900 får du nå til rundt halve prisen, og disse gir bedre lyd med AAC-kodek, har samme trådløse rekkevidde og IPX7-sertifisering som Jaybird Vista. Kygos eneste ulempe i forhold til Jaybird er batteritiden, som er begrenset til 3 timer (9 ekstra fra etuiet).

  Hvis du er ute etter helt trådløse ørepropper til å virkelig nyte musikk til, og ikke er avhengig av treningsfunksjonen, er for eksempel Sennheiser Momentum True Wireless i en helt annen liga.

  Om du synes 6 timers batteritid er knapt, får du ytterligere 10 timer fra ladeetuiet. Foto: Jaybird

  Konklusjon

  Jaybird Vista er et par meget pålitelige, helt trådløse ørepropper til trening. De sitter først og fremst godt, batteritiden er svært god, og de tåler alt du kan hive på dem av vann og svette. Den trådløse tilkoblingen er meget stabil, utendørs kan du være svært langt bort fra mobiltelefonen og fortsatt høre musikken.

  Frekvensmåling av Jaybird Vista, blå graf er gjennomsnittsmåling for venstre, rød for høyre. Svart er gjennomsnitt av begge. Hakket ved 50 Hz er antakelig fra strømforsyningen til noe elektronikk som har hatt kontakt med bordet måleriggen sto på, og kan overses. Klangkarakteren er mørk, med overdrevet energi under 1 kHz. Deretter kommer en kraftig forsterkning ved 8 kHz for å få frem detaljene i overtonene. Men det blir litt skarpt. Dette kan bøtes på i appens EQ-innstilling. Illustrasjon: Skjermdump fra Room EQ Wizard.

  Svakheten i Vista ligger i lydkvaliteten. Selv med sin heftige bass og tøffe rytmer, lider øreproppene av at det mangler luft og åpenhet, og det låter tidvis skarpt. Dette kan delvis fikses i appen, men at lyden er nokså grovkornet er verre å gjøre noe med. Det funker til trening, men det finnes andre treningspropper som låter minst like bra til lavere pris. Skal du dessuten høre på musikk i andre miljøer ville vi kanskje valgt noe annet.

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
   Har du noe å tilføye?
   Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
   Motta varsler
   Varlse meg om
   0 Kommentarer
   Inline Feedbacks
   View all comments

   Alternativer til Jaybird Vista

    data-srcset

   JBL uten spesielle fordeler

   JBLs støydemper i mellomprisklassen har de grunnleggende tingene på plass. Men verken lyd eller funksjoner imponerer.

   (Foto: Jabra)

   Overlegne treningspropper

   Jabra Elite Active 75t er kanskje de beste trådløse treningsproppene man kan kjøpe for penger.

    data-srcset

   Bravo, Sennheiser!

   Sennheiser når helt til topps med sin nyeste utgave av Momentum True Wireless.

   B&O Beoplay E8 3rd Generation

   Endelig er luksusproppene gjort riktig

   Bang & Olufsen har prøvd og feilet noen ganger med sine helt trådløse Beoplay E8. Den tredje utgaven er den beste så langt.

   🔥  Sommertilbud - Full tilgang til hele Lyd & Bilde i 3 uker for 3 kr!
   Prøv i 3 uker
   close-image