Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Pioneer VSX-2021

Velutstyrt kraft

Velutstyrte Pioneer VSX-2021 har en masse innstillingsmuligheter, og er en solid og potent kar. Bare pass på å ikke skru deg bort! Heftig rock dundrer løs. Sangstemmer og strengeinstrumenter er ikke like varme og oppløste med Pioneer. Lydmessig finner du bedre produkter, men tilleggsfunksjonene er glimrende..

Skrevet av / 29.09.11 - 10:51
Pioneer VSX-2021
Geir Gråbein Nordby

Pioneers kandidat har det man forventer at en moderne surroundreceiver skal ha. Her er AirPlay innebygd, og skulle du ønske å i stedet bruke kabel til iPod-en, så gjøres dette via en medfølgende USB-kabel. Fjernkontroll-appen iControlAV2 gir deg dessuten kontroll via iPhone eller iPad, og denne er oversiktlig og fin, med et godt og solid grensesnitt. Endelig finnes denne også for Android-plattformen.

Nettverksstrømming er tilgjengelig via DLNA, og Pioneer har dessuten gjort et nummer ut av Bluetooth. For, selv om dette gir dårligere lyd, gir Pioneer her støtte for at flere kan dele sine sanger fra sin iPhone, iPad eller iPod Touch, og sette opp en felles spilleliste via receiverens skjermmeny.
Forsterkertrinnene i receiveren er oppgradert fra fjoråret, og skal nå ha mer overskudd og gi en varmere klang. Jitterkorreksjon på HDMI er tilgjengelig om du har en kompatibel Blu-ray-spiller fra Pioneer.

Oppsettet av receiveren er intuitivt og enkelt. Kalibrering tar en god stund, men her kalibreres kun for ett punkt i rommet, nemlig hovedplassen i sofaen. Det sparer man tid på kontra å måle flere steder, men så er det heller ikke sikkert du får rettet opp for alle de største problemene i rommet generelt. Uansett, her finnes både fasekorreksjon og korreksjon for stående lydbølger, i tillegg til etterklang, avstand, delefrekvens, lydnivå og tonejustering (EQ).

Lydkvalitet
Når du kalibrerer, sørg for å velge såkalt ”Symmetri”, da velger systemet å korrigere for de mest problematiske frekvensene, fremfor å prøve og gjøre det helt beint når du velger ”All channels adjust”. Sistnevnte blir bare spisst og sjelløst.

Fasekontroll kan på film med fordel settes til ”Full Band”. Det finnes også en mulighet for såkalt ”Virtual height speaker”, som kan brukes om du ikke fysisk har et par høyttalere i høyden. Dette øker faktisk lydbildets størrelse noe. Prøv deg frem, for det er ikke lett å bestemme seg for hva som låter best.

Det som ble klart var at i vårt testrom låter musikk i stereo mest naturlig i Pure Direct-modus. Men bruker du subwoofer sammen med hovedhøyttalerne, må du velge ”Stereo”. Da mister mellomtonen noe varme, til fordel for at du får med bunndraget i dypbassen fra subwooferen.

Lyden blir aldri den mest finkornete i testen, men til gjengjeld er det masse attakk i lyden. Her smeller det til i alle kanaler, og heftig rock dundrer løs. Men Onkyo TX-NR809 har en noe mer delikat håndtering av mellomtonen, for sangstemmer og strengeinstrumenter er ikke like varme og oppløste med Pioneer. Derimot liker vi Pioneer bedre i bruk, spesielt med fjernkontroll-appen til mobiltelefon, og også at den har AirPlay innebygd og er mer oversiktlig som nettverksstrømmer skal belønnes.

Lyd & Bilde mener

Kraft og detaljer Utstyr og brukervennlighet AirPlay Mangler litt raffinement

Også i denne testen:

6 3D-klare surroundreceivere

Oppsummering

Funksjoner møter lydkvalitet

En receiver med god funksjonalitet paret med lydkvalitet og kraft nok til å drive selv ganske tungdrevne høyttalere, er fullt oppnåelig med 10.000 kroner i lommeboka.

Les hele testen

Onkyo TX-NR809

Jernhanske fra Onkyo

Med kraft og eleganse holder denne receiveren høyttalerne i en jernhanske, mens den samtidig byr på flere fine funksjoner.

Meget god lyd Godt med kraft Nettverksstrømming
Mangler direkteknapper på fjernkontroll
Les hele testen

Anthem MRX 300

Kaprer lydtronen

Den som bryr seg lite om alskens funksjoner, men er ute etter en surroundreceiver med best mulig lyd, kan stoppe letingen her.

Nydelig lyd Ekstremt presis romkorreksjon
Ikke nettverkstilkobling
Les hele testen

Harman/kardon AVR 365

Rimelig kraftverk

Harman/Kardon stiller med den rimeligste receiveren. Dette er et rent hjemmekinokraftverk, uten særlige tilleggsfunksjoner. Litt vel juicy og rund i bassen, som er mer gøy enn korrekt.

Kraft og bass Stort sett enkel i bruk Prisgunstig
Mangler litt oppløsning Mangler pre out
Les hele testen

Yamaha RX-A2010

Varm velklang i alle kanaler

Yamahas receiver har en varm og fyldig klangbalanse, som fungerer fint både til film og musikk. Her er det nok kraft, og utstyr er det bra med.

Varm, fin klang Fjernstyringsapp for iPhone Nettverksstrømming
Ikke AirPlay Mangler litt attakk
Les hele testen

Denon AVR-3312

Pen og behersket

Denons meget velutstyrte receiver har fått separat strømforsyning til frontkanalene for å gi mer overskudd. Likevel oppleves den som behersket og udristig.

Brukervennlig AirPlay Gjør få feil
Gjør lite ut av seg
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Presisjon til fingerspissene

Hjemmekino: - vasker gulvet med lydplanker

Marantz gir oss fullstendig bakoversveis

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg

Laserskarpt kinobilde

Nå får du Google TV på alle skjermer

Ta med deg bildet hvor som helst!

Glitrende hjemmekino fra svindyr projektor

Sony HT-A9: For en surroundlyd!

Lyd & Bilde
Scroll to Top