: Pioneer VSX-2021

Velutstyrt kraft

Velutstyrte Pioneer VSX-2021 har en masse innstillingsmuligheter, og er en solid og potent kar. Bare pass på å ikke skru deg bort! Heftig rock dundrer løs. Sangstemmer og strengeinstrumenter er ikke like varme og oppløste med Pioneer. Lydmessig finner du bedre produkter, men tilleggsfunksjonene er glimrende..
Lyd & Bilde mener
Kraft og detaljer Utstyr og brukervennlighet AirPlay
Mangler litt raffinement
Spesifikasjoner
  • 7 x HDMI inn, 2 x HDMI ut
  • 3D-støtte og lydretur (ARC)
  • 7x100W i 8 ohm og MCACC
  • Nettverkstrømming og internettradio
  • AirPlay og iPod via USB
Annonse
Annonse
forfatter

Pioneers kandidat har det man forventer at en moderne surroundreceiver skal ha. Her er AirPlay innebygd, og skulle du ønske å i stedet bruke kabel til iPod-en, så gjøres dette via en medfølgende USB-kabel. Fjernkontroll-appen iControlAV2 gir deg dessuten kontroll via iPhone eller iPad, og denne er oversiktlig og fin, med et godt og solid grensesnitt. Endelig finnes denne også for Android-plattformen.

Nettverksstrømming er tilgjengelig via DLNA, og Pioneer har dessuten gjort et nummer ut av Bluetooth. For, selv om dette gir dårligere lyd, gir Pioneer her støtte for at flere kan dele sine sanger fra sin iPhone, iPad eller iPod Touch, og sette opp en felles spilleliste via receiverens skjermmeny.
Forsterkertrinnene i receiveren er oppgradert fra fjoråret, og skal nå ha mer overskudd og gi en varmere klang. Jitterkorreksjon på HDMI er tilgjengelig om du har en kompatibel Blu-ray-spiller fra Pioneer.

Oppsettet av receiveren er intuitivt og enkelt. Kalibrering tar en god stund, men her kalibreres kun for ett punkt i rommet, nemlig hovedplassen i sofaen. Det sparer man tid på kontra å måle flere steder, men så er det heller ikke sikkert du får rettet opp for alle de største problemene i rommet generelt. Uansett, her finnes både fasekorreksjon og korreksjon for stående lydbølger, i tillegg til etterklang, avstand, delefrekvens, lydnivå og tonejustering (EQ).

Lydkvalitet
Når du kalibrerer, sørg for å velge såkalt ”Symmetri”, da velger systemet å korrigere for de mest problematiske frekvensene, fremfor å prøve og gjøre det helt beint når du velger ”All channels adjust”. Sistnevnte blir bare spisst og sjelløst.

Fasekontroll kan på film med fordel settes til ”Full Band”. Det finnes også en mulighet for såkalt ”Virtual height speaker”, som kan brukes om du ikke fysisk har et par høyttalere i høyden. Dette øker faktisk lydbildets størrelse noe. Prøv deg frem, for det er ikke lett å bestemme seg for hva som låter best.

Det som ble klart var at i vårt testrom låter musikk i stereo mest naturlig i Pure Direct-modus. Men bruker du subwoofer sammen med hovedhøyttalerne, må du velge ”Stereo”. Da mister mellomtonen noe varme, til fordel for at du får med bunndraget i dypbassen fra subwooferen.

Lyden blir aldri den mest finkornete i testen, men til gjengjeld er det masse attakk i lyden. Her smeller det til i alle kanaler, og heftig rock dundrer løs. Men Onkyo TX-NR809 har en noe mer delikat håndtering av mellomtonen, for sangstemmer og strengeinstrumenter er ikke like varme og oppløste med Pioneer. Derimot liker vi Pioneer bedre i bruk, spesielt med fjernkontroll-appen til mobiltelefon, og også at den har AirPlay innebygd og er mer oversiktlig som nettverksstrømmer skal belønnes.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Oppsummering

Funksjoner møter lydkvalitet

En receiver med god funksjonalitet paret med lydkvalitet og kraft nok til å drive selv ganske tungdrevne høyttalere, er fullt oppnåelig med 10.000 kroner i lommeboka.

Onkyo TX-NR809

Jernhanske fra Onkyo

Med kraft og eleganse holder denne receiveren høyttalerne i en jernhanske, mens den samtidig byr på flere fine funksjoner.

Meget god lyd Godt med kraft Nettverksstrømming
Mangler direkteknapper på fjernkontroll

Anthem MRX 300

Kaprer lydtronen

Den som bryr seg lite om alskens funksjoner, men er ute etter en surroundreceiver med best mulig lyd, kan stoppe letingen her.

Nydelig lyd Ekstremt presis romkorreksjon
Ikke nettverkstilkobling

Harman/kardon AVR 365

Rimelig kraftverk

Harman/Kardon stiller med den rimeligste receiveren. Dette er et rent hjemmekinokraftverk, uten særlige tilleggsfunksjoner. Litt vel juicy og rund i bassen, som er mer gøy enn korrekt.

Kraft og bass Stort sett enkel i bruk Prisgunstig
Mangler litt oppløsning Mangler pre out

Yamaha RX-A2010

Varm velklang i alle kanaler

Yamahas receiver har en varm og fyldig klangbalanse, som fungerer fint både til film og musikk. Her er det nok kraft, og utstyr er det bra med.

Varm, fin klang Fjernstyringsapp for iPhone Nettverksstrømming
Ikke AirPlay Mangler litt attakk

Denon AVR-3312

Pen og behersket

Denons meget velutstyrte receiver har fått separat strømforsyning til frontkanalene for å gi mer overskudd. Likevel oppleves den som behersket og udristig.

Brukervennlig AirPlay Gjør få feil
Gjør lite ut av seg
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Den nye tilføyelsen til Surface Pro-porteføljen kommer bl.a. med innebygd LTE Advanced.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.