: Pioneer VSX-2021

Velutstyrt kraft

Velutstyrte Pioneer VSX-2021 har en masse innstillingsmuligheter, og er en solid og potent kar. Bare pass på å ikke skru deg bort! Heftig rock dundrer løs. Sangstemmer og strengeinstrumenter er ikke like varme og oppløste med Pioneer. Lydmessig finner du bedre produkter, men tilleggsfunksjonene er glimrende..
Lyd & Bilde mener
Kraft og detaljer Utstyr og brukervennlighet AirPlay
Mangler litt raffinement
Spesifikasjoner
  • 7 x HDMI inn, 2 x HDMI ut
  • 3D-støtte og lydretur (ARC)
  • 7x100W i 8 ohm og MCACC
  • Nettverkstrømming og internettradio
  • AirPlay og iPod via USB
Annonse
Annonse
forfatter

Pioneers kandidat har det man forventer at en moderne surroundreceiver skal ha. Her er AirPlay innebygd, og skulle du ønske å i stedet bruke kabel til iPod-en, så gjøres dette via en medfølgende USB-kabel. Fjernkontroll-appen iControlAV2 gir deg dessuten kontroll via iPhone eller iPad, og denne er oversiktlig og fin, med et godt og solid grensesnitt. Endelig finnes denne også for Android-plattformen.

Nettverksstrømming er tilgjengelig via DLNA, og Pioneer har dessuten gjort et nummer ut av Bluetooth. For, selv om dette gir dårligere lyd, gir Pioneer her støtte for at flere kan dele sine sanger fra sin iPhone, iPad eller iPod Touch, og sette opp en felles spilleliste via receiverens skjermmeny.
Forsterkertrinnene i receiveren er oppgradert fra fjoråret, og skal nå ha mer overskudd og gi en varmere klang. Jitterkorreksjon på HDMI er tilgjengelig om du har en kompatibel Blu-ray-spiller fra Pioneer.

Oppsettet av receiveren er intuitivt og enkelt. Kalibrering tar en god stund, men her kalibreres kun for ett punkt i rommet, nemlig hovedplassen i sofaen. Det sparer man tid på kontra å måle flere steder, men så er det heller ikke sikkert du får rettet opp for alle de største problemene i rommet generelt. Uansett, her finnes både fasekorreksjon og korreksjon for stående lydbølger, i tillegg til etterklang, avstand, delefrekvens, lydnivå og tonejustering (EQ).

Lydkvalitet
Når du kalibrerer, sørg for å velge såkalt ”Symmetri”, da velger systemet å korrigere for de mest problematiske frekvensene, fremfor å prøve og gjøre det helt beint når du velger ”All channels adjust”. Sistnevnte blir bare spisst og sjelløst.

Fasekontroll kan på film med fordel settes til ”Full Band”. Det finnes også en mulighet for såkalt ”Virtual height speaker”, som kan brukes om du ikke fysisk har et par høyttalere i høyden. Dette øker faktisk lydbildets størrelse noe. Prøv deg frem, for det er ikke lett å bestemme seg for hva som låter best.

Annonse

Det som ble klart var at i vårt testrom låter musikk i stereo mest naturlig i Pure Direct-modus. Men bruker du subwoofer sammen med hovedhøyttalerne, må du velge ”Stereo”. Da mister mellomtonen noe varme, til fordel for at du får med bunndraget i dypbassen fra subwooferen.

Lyden blir aldri den mest finkornete i testen, men til gjengjeld er det masse attakk i lyden. Her smeller det til i alle kanaler, og heftig rock dundrer løs. Men Onkyo TX-NR809 har en noe mer delikat håndtering av mellomtonen, for sangstemmer og strengeinstrumenter er ikke like varme og oppløste med Pioneer. Derimot liker vi Pioneer bedre i bruk, spesielt med fjernkontroll-appen til mobiltelefon, og også at den har AirPlay innebygd og er mer oversiktlig som nettverksstrømmer skal belønnes.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Oppsummering

Funksjoner møter lydkvalitet

En receiver med god funksjonalitet paret med lydkvalitet og kraft nok til å drive selv ganske tungdrevne høyttalere, er fullt oppnåelig med 10.000 kroner i lommeboka.

Onkyo TX-NR809

Jernhanske fra Onkyo

Med kraft og eleganse holder denne receiveren høyttalerne i en jernhanske, mens den samtidig byr på flere fine funksjoner.

Meget god lyd Godt med kraft Nettverksstrømming
Mangler direkteknapper på fjernkontroll

Anthem MRX 300

Kaprer lydtronen

Den som bryr seg lite om alskens funksjoner, men er ute etter en surroundreceiver med best mulig lyd, kan stoppe letingen her.

Nydelig lyd Ekstremt presis romkorreksjon
Ikke nettverkstilkobling

Harman/kardon AVR 365

Rimelig kraftverk

Harman/Kardon stiller med den rimeligste receiveren. Dette er et rent hjemmekinokraftverk, uten særlige tilleggsfunksjoner. Litt vel juicy og rund i bassen, som er mer gøy enn korrekt.

Kraft og bass Stort sett enkel i bruk Prisgunstig
Mangler litt oppløsning Mangler pre out

Yamaha RX-A2010

Varm velklang i alle kanaler

Yamahas receiver har en varm og fyldig klangbalanse, som fungerer fint både til film og musikk. Her er det nok kraft, og utstyr er det bra med.

Varm, fin klang Fjernstyringsapp for iPhone Nettverksstrømming
Ikke AirPlay Mangler litt attakk

Denon AVR-3312

Pen og behersket

Denons meget velutstyrte receiver har fått separat strømforsyning til frontkanalene for å gi mer overskudd. Likevel oppleves den som behersket og udristig.

Brukervennlig AirPlay Gjør få feil
Gjør lite ut av seg
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.