TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Yamaha RX-A2010

Varm velklang i alle kanaler

Yamahas receiver har en varm og fyldig klangbalanse, som fungerer fint både til film og musikk. Her er det nok kraft, og utstyr er det bra med.

forfatter
Publisert 29.09.11 - 10:55
L&B mener
Varm, fin klang Fjernstyringsapp for iPhone Nettverksstrømming
Ikke AirPlay Mangler litt attakk
Spesifikasjoner
 • 8 x HDMI inn, 2 x HDMI ut
 • 3D-støtte og lydretur (ARC)
 • 9 x 140 W (8 Ohm)
 • YPAO høyttalerkalibrering
 • Nettverkstrømming og internettradio
 • iPod via USB
Veil. pris 11290Pr. 29.09.11 Produktside

Yamaha RX-A2010 korrigerer for jitter i digitalsignalet og er den eneste av testens receivere som har ni kanaler pluss to uavhengige subwoofere. Så har du i hvert fall muligheten til å fylle stua med høyttalere.
Yamahas autokalibrering kan enten korrigere kun for hovedplassen i sofaen, eller for inntil åtte sitteplasser totalt. Dette må du velge på forhånd i oppsettmenyen.

Åtte HDMI-innganger er mer enn nok, alle med 3D-gjennomstrømming og lydretur. iPod-en kobles til USB-inngangen i front av receiveren. Her finnes ikke AirPlay, men Yamaha sverger til det de kaller AirWired, som er trådløs overføring fra en fysisk dokk for iPod eller iPhone. Fordelen er helt ukomprimert overføring, hvor AirPlay komprimerer alt til Apple Lossless før det sendes videre gjennom luften. Ulempen er at du er avhengig av en dokk.

Brukervennligheten til Yamaha-receiveren er meget god, og vi er godt fornøyd med fjernkontroll-appen AV Controller som er tilgjengelig for iPhone. Den er godt oversiktlig, med fine ikoner for ulike lydmodi og er i det hele tatt meget enkel i bruk. Oppsett og kalibrering må du imidlertid gjøre via den medfølgende fjernkontrollen.

Lydkvaliteten
Romkorreksjonen i vårt rom kan gjøres flat, altså receiveren prøver å lage en helt flat frekvenskurve, du kan velge å justere senter og bak ut fra frontenes opprinnelige klang, eller velg ”Natural” for hva Yamaha mener er den mest naturlige klangen. Vi synes ”Flat” blir litt i overkant klangfattig, mens ”Natural” kan dempe litt for mye diskant – avhengig av høyttalerne. I vårt oppsett funket det best å la Dynaudio-høyttalerne stå for klangen, altså ”Front”. Vær likevel oppmerksom på at ”Natural” kan gjøre det mer behagelig hvis du vil spille opp til lydnivået du får på kino.

Musikk i stereo låter best i mellomtonen i Pure Direct-modus. Samtidig setter vi pris på hjelp i bassen av en subwoofer, da er ”2 ch stereo” et bedre valg.

Vi liker oppløsningen i Yamahas overtoner. Lydbildet fra musikken brer seg godt utover, og på film oppnår vi en god, omringende klang. Dialoger og sangstemmer er naturlige og behagelige, dette er i det hele tatt meget god lyd. Og det er mer kraft og dynamikk enn med Denon.

Mellomtonen er litt slankere hos Yamaha enn med Onkyo, som har mer kjøtt på beinet og har et mer stødig og direkte stereoperspektiv på musikk. Yamaha later heller ikke til å være fullt så kraftig, og virker litt mer anstrengt når man spiller høyt.

Vi tar forbehold om at eksemplaret til test var en preproduksjon, da ferdig produkt ikke var tilgjengelig i skrivende stund.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Oppsummering

Funksjoner møter lydkvalitet

En receiver med god funksjonalitet paret med lydkvalitet og kraft nok til å drive selv ganske tungdrevne høyttalere, er fullt oppnåelig med 10.000 kroner i lommeboka.

Onkyo TX-NR809

Jernhanske fra Onkyo

Med kraft og eleganse holder denne receiveren høyttalerne i en jernhanske, mens den samtidig byr på flere fine funksjoner.

Meget god lyd Godt med kraft Nettverksstrømming
Mangler direkteknapper på fjernkontroll

Anthem MRX 300

Kaprer lydtronen

Den som bryr seg lite om alskens funksjoner, men er ute etter en surroundreceiver med best mulig lyd, kan stoppe letingen her.

Nydelig lyd Ekstremt presis romkorreksjon
Ikke nettverkstilkobling

Harman/kardon AVR 365

Rimelig kraftverk

Harman/Kardon stiller med den rimeligste receiveren. Dette er et rent hjemmekinokraftverk, uten særlige tilleggsfunksjoner. Litt vel juicy og rund i bassen, som er mer gøy enn korrekt.

Kraft og bass Stort sett enkel i bruk Prisgunstig
Mangler litt oppløsning Mangler pre out

Pioneer VSX-2021

Velutstyrt kraft

Velutstyrte Pioneer VSX-2021 har en masse innstillingsmuligheter, og er en solid og potent kar. Bare pass på å ikke skru deg bort! Heftig rock dundrer løs. Sangstemmer og strengeinstrumenter er ikke like varme og oppløste med Pioneer. Lydmessig finner du bedre produkter, men tilleggsfunksjonene er glimrende..

Kraft og detaljer Utstyr og brukervennlighet AirPlay
Mangler litt raffinement

Denon AVR-3312

Pen og behersket

Denons meget velutstyrte receiver har fått separat strømforsyning til frontkanalene for å gi mer overskudd. Likevel oppleves den som behersket og udristig.

Brukervennlig AirPlay Gjør få feil
Gjør lite ut av seg
Annonse
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye Apple TV er en kraftplugg Tredje generasjon Apple TV 4K er en lynrask enhet med kraftig ytelse, en sømløs brukeropplevelse og lekker bilde- og lydkvalitet. Bare plugg den inn, og ta frem popcornet!
Lyd på ingen plass Innbyggingshøyttalerne DALI Phantom K-60 LP krever nesten ingen innbyggingsplass i dybden.
Her er nye Apple TV 4K En ny versjon av Apples populære TV-boks slippes 4. november – med en gladnyhet for eiere av Samsung TV!
Marantz Cinema: Friskere utseende - heftigere lyd? Marantz Cinema-serien består av nye integrerte surroundforsterkere i tillegg til separat prosessor og 16-kanals effektforsterker. Med et utseende man ikke ønsker å gjemme bort.
Comeback for Sonys beste surroundhøyttalere Sonys populære surroundhøyttalere har vært vanskelige å slå kloa i, men nå har de fått ny forhandler.
Laserskarpt kinobilde Markedets rimeligste laserprojektor med ekte 4K-oppløsning er nøyaktig så fantastisk som det høres ut.
Følg Lyd & Bilde