Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Yamaha RX-A2010

Varm velklang i alle kanaler

Yamahas receiver har en varm og fyldig klangbalanse, som fungerer fint både til film og musikk. Her er det nok kraft, og utstyr er det bra med.

Skrevet av / 29.09.11 - 10:55
Yamaha RX-A2010
Geir Gråbein Nordby

Yamaha RX-A2010 korrigerer for jitter i digitalsignalet og er den eneste av testens receivere som har ni kanaler pluss to uavhengige subwoofere. Så har du i hvert fall muligheten til å fylle stua med høyttalere.
Yamahas autokalibrering kan enten korrigere kun for hovedplassen i sofaen, eller for inntil åtte sitteplasser totalt. Dette må du velge på forhånd i oppsettmenyen.

Åtte HDMI-innganger er mer enn nok, alle med 3D-gjennomstrømming og lydretur. iPod-en kobles til USB-inngangen i front av receiveren. Her finnes ikke AirPlay, men Yamaha sverger til det de kaller AirWired, som er trådløs overføring fra en fysisk dokk for iPod eller iPhone. Fordelen er helt ukomprimert overføring, hvor AirPlay komprimerer alt til Apple Lossless før det sendes videre gjennom luften. Ulempen er at du er avhengig av en dokk.

Brukervennligheten til Yamaha-receiveren er meget god, og vi er godt fornøyd med fjernkontroll-appen AV Controller som er tilgjengelig for iPhone. Den er godt oversiktlig, med fine ikoner for ulike lydmodi og er i det hele tatt meget enkel i bruk. Oppsett og kalibrering må du imidlertid gjøre via den medfølgende fjernkontrollen.

Lydkvaliteten
Romkorreksjonen i vårt rom kan gjøres flat, altså receiveren prøver å lage en helt flat frekvenskurve, du kan velge å justere senter og bak ut fra frontenes opprinnelige klang, eller velg ”Natural” for hva Yamaha mener er den mest naturlige klangen. Vi synes ”Flat” blir litt i overkant klangfattig, mens ”Natural” kan dempe litt for mye diskant – avhengig av høyttalerne. I vårt oppsett funket det best å la Dynaudio-høyttalerne stå for klangen, altså ”Front”. Vær likevel oppmerksom på at ”Natural” kan gjøre det mer behagelig hvis du vil spille opp til lydnivået du får på kino.

Musikk i stereo låter best i mellomtonen i Pure Direct-modus. Samtidig setter vi pris på hjelp i bassen av en subwoofer, da er ”2 ch stereo” et bedre valg.

Vi liker oppløsningen i Yamahas overtoner. Lydbildet fra musikken brer seg godt utover, og på film oppnår vi en god, omringende klang. Dialoger og sangstemmer er naturlige og behagelige, dette er i det hele tatt meget god lyd. Og det er mer kraft og dynamikk enn med Denon.

Mellomtonen er litt slankere hos Yamaha enn med Onkyo, som har mer kjøtt på beinet og har et mer stødig og direkte stereoperspektiv på musikk. Yamaha later heller ikke til å være fullt så kraftig, og virker litt mer anstrengt når man spiller høyt.

Vi tar forbehold om at eksemplaret til test var en preproduksjon, da ferdig produkt ikke var tilgjengelig i skrivende stund.

Lyd & Bilde mener

Varm, fin klang Fjernstyringsapp for iPhone Nettverksstrømming Ikke AirPlay Mangler litt attakk

Også i denne testen:

6 3D-klare surroundreceivere

Oppsummering

Funksjoner møter lydkvalitet

En receiver med god funksjonalitet paret med lydkvalitet og kraft nok til å drive selv ganske tungdrevne høyttalere, er fullt oppnåelig med 10.000 kroner i lommeboka.

Les hele testen

Onkyo TX-NR809

Jernhanske fra Onkyo

Med kraft og eleganse holder denne receiveren høyttalerne i en jernhanske, mens den samtidig byr på flere fine funksjoner.

Meget god lyd Godt med kraft Nettverksstrømming
Mangler direkteknapper på fjernkontroll
Les hele testen

Anthem MRX 300

Kaprer lydtronen

Den som bryr seg lite om alskens funksjoner, men er ute etter en surroundreceiver med best mulig lyd, kan stoppe letingen her.

Nydelig lyd Ekstremt presis romkorreksjon
Ikke nettverkstilkobling
Les hele testen

Harman/kardon AVR 365

Rimelig kraftverk

Harman/Kardon stiller med den rimeligste receiveren. Dette er et rent hjemmekinokraftverk, uten særlige tilleggsfunksjoner. Litt vel juicy og rund i bassen, som er mer gøy enn korrekt.

Kraft og bass Stort sett enkel i bruk Prisgunstig
Mangler litt oppløsning Mangler pre out
Les hele testen

Pioneer VSX-2021

Velutstyrt kraft

Velutstyrte Pioneer VSX-2021 har en masse innstillingsmuligheter, og er en solid og potent kar. Bare pass på å ikke skru deg bort! Heftig rock dundrer løs. Sangstemmer og strengeinstrumenter er ikke like varme og oppløste med Pioneer. Lydmessig finner du bedre produkter, men tilleggsfunksjonene er glimrende..

Kraft og detaljer Utstyr og brukervennlighet AirPlay
Mangler litt raffinement
Les hele testen

Denon AVR-3312

Pen og behersket

Denons meget velutstyrte receiver har fått separat strømforsyning til frontkanalene for å gi mer overskudd. Likevel oppleves den som behersket og udristig.

Brukervennlig AirPlay Gjør få feil
Gjør lite ut av seg
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Marantz gir oss fullstendig bakoversveis

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg

Laserskarpt kinobilde

Nå får du Google TV på alle skjermer

Ta med deg bildet hvor som helst!

Glitrende hjemmekino fra svindyr projektor

Sony HT-A9: For en surroundlyd!

Hvor bra er Sonys beste lydplanke?

Ny Blu-ray spiller for de kresne

Lyd & Bilde
Scroll to Top