Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Harman/kardon AVR 365

Rimelig kraftverk

Harman/Kardon stiller med den rimeligste receiveren. Dette er et rent hjemmekinokraftverk, uten særlige tilleggsfunksjoner. Litt vel juicy og rund i bassen, som er mer gøy enn korrekt.
Lyd & Bilde mener
Kraft og bass Stort sett enkel i bruk Prisgunstig
Mangler litt oppløsning Mangler pre out
Spesifikasjoner
  • 6 x HDMI inn, 1 x HDMI ut
  • 3D-støtte og lydretur (ARC)
  • 7 x 100 W (8 Ohm)
  • EzSet/EQ høyttalerkalibrering
  • Internettradio og nettverksstrømming
  • iPod dokk m/AirPlay tilleggsutstyr

Harman/Kardon har alltid dreid seg om muskler. AVR 365 er intet unntak, for til en hyggeligere pris enn testens dyreste receivere byr den på like mye kraft i hjemmekinoen.

Receiveren har både nettverksstrømming via DLNA og internettradio. Vil du koble til iPhone, finnes dokken The Bridge IIIP som ekstrautstyr, og denne har da også innebygd AirPlay. Vi vil derfor anbefale å kjøpe denne.

Fordi receiveren er ganske enkel, går også oppsettet meget enkelt for seg. Høyttalerkalibreringen er testens raskeste, men virker også noe mer unøyaktig enn de øvrige. Her fant vi det nødvendig å gå inn og finjustere avstand, lydnivå og delefrekvens manuelt i etterkant. Den gode nyheten er at dette er enkelt å gjøre, via den oversiktlige skjermmenyen.

Irritasjonsmomentet med denne receiveren er at den er forhåndssatt til sin egen lydmodus Logic7, uansett hva slags lydspor den får inn. Selv en stereo lydkilde blir brettet ut i alle kanaler, og vi må fysisk inn og sette over til stereo. Dolby TrueHD og DTS HD MA likeså, man må fysisk inn i receiveren og si at man vil ha det rene signalet, uforkludret med Logic7, selv om H/K mener at dette er fantastisk.

Vi nevner også at direkte kildevalg ikke finnes på selve enheten, skulle du miste fjernkontrollen. Da må du bla deg frem og tilbake med piltaster. Dette er dessuten den eneste receiveren i testen som ikke har forforsterkerutgang (pre out), skulle du ønske å plusse på med mer kraft.

Annonse

Lydkvaliteten
Receiveren står ikke tilbake for resten på muskelkraft. Kraftsalvene fra geværene i klovneranet på ”Dark Knight” smeller skikkelig, og det uten at det blir skarpt for ørene. Klangen er nemlig nedtonet i toppen, som gjør at man kan spille opp til skikkelig lydnivå uten å bli plaget av glassaktig lyd. Dette er selvsagt også en fordel når man skal invitere til raveparty!

Vi synes nok receiveren er litt vel juicy og rund i bassen, som er mer gøy enn korrekt. Vi tviler heller ikke på at mange foretrekker dette. Man kommer likevel ikke utenom at receiveren mangler oppløsningen oppover til Onkyo og Yamaha, og spesielt Anthem. Det gjør den mindre egnet til akustisk og nedtonet musikk. På mange måter er den Denon AVR-3312 sitt motstykke. Der hvor Denon er vel pen og pyntelig i lydantrekket, har H/K tatt på seg skinnfrakk og naglebelte. Mange kan nok foretrekke det siste.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Oppsummering

Funksjoner møter lydkvalitet

En receiver med god funksjonalitet paret med lydkvalitet og kraft nok til å drive selv ganske tungdrevne høyttalere, er fullt oppnåelig med 10.000 kroner i lommeboka.

Onkyo TX-NR809

Jernhanske fra Onkyo

Med kraft og eleganse holder denne receiveren høyttalerne i en jernhanske, mens den samtidig byr på flere fine funksjoner.

Meget god lyd Godt med kraft Nettverksstrømming
Mangler direkteknapper på fjernkontroll

Anthem MRX 300

Kaprer lydtronen

Den som bryr seg lite om alskens funksjoner, men er ute etter en surroundreceiver med best mulig lyd, kan stoppe letingen her.

Nydelig lyd Ekstremt presis romkorreksjon
Ikke nettverkstilkobling

Yamaha RX-A2010

Varm velklang i alle kanaler

Yamahas receiver har en varm og fyldig klangbalanse, som fungerer fint både til film og musikk. Her er det nok kraft, og utstyr er det bra med.

Varm, fin klang Fjernstyringsapp for iPhone Nettverksstrømming
Ikke AirPlay Mangler litt attakk

Pioneer VSX-2021

Velutstyrt kraft

Velutstyrte Pioneer VSX-2021 har en masse innstillingsmuligheter, og er en solid og potent kar. Bare pass på å ikke skru deg bort! Heftig rock dundrer løs. Sangstemmer og strengeinstrumenter er ikke like varme og oppløste med Pioneer. Lydmessig finner du bedre produkter, men tilleggsfunksjonene er glimrende..

Kraft og detaljer Utstyr og brukervennlighet AirPlay
Mangler litt raffinement

Denon AVR-3312

Pen og behersket

Denons meget velutstyrte receiver har fått separat strømforsyning til frontkanalene for å gi mer overskudd. Likevel oppleves den som behersket og udristig.

Brukervennlig AirPlay Gjør få feil
Gjør lite ut av seg
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.