Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Oppsummering

Funksjoner møter lydkvalitet

En receiver med god funksjonalitet paret med lydkvalitet og kraft nok til å drive selv ganske tungdrevne høyttalere, er fullt oppnåelig med 10.000 kroner i lommeboka.

Skrevet av / 29.09.11 - 11:26
Oppsummering
Geir Gråbein Nordby

Det er ingen tvil om at lydopplevelsene løftes et godt hakk når du dobler prisen fra 4-5.000 kroner for en surroundreceiver. De rimelige receiverne vi testet i forrige nummer ga god hjemmeunderholdning såfremt høyttalerne ikke var for tungdrevne, og selvsagt måtte man se litt imellom fingrene på detaljer og fundament i lydbildet. Utstyrsnivået var interessant nok ganske likt med dyrere saker.

Receiverne i denne testen har imidlertid mer av alt, og parer utstyr med lydkvalitet på en ganske annen måte. Plutselig får man et skikkelig fundament i bassregisteret, og en evne til å trekke selv store høyttalere uten å gispe etter pust. Og endelig får vi utsøkte lydopplevelser i stereo så vel som surround. Slår vi sammen lydkvalitet, utstyr og brukervennlighet, er det Onkyo TX-NR809 som trekker det lengste strået, så vidt foran Pioneer VSX-2021 og Yamaha RX-A2010. Den har heller ikke AirPlay, og det er heller ingen planer fra Yamaha om å støtte det, så vidt vi vet. Derimot har den mye annet snacks å by på, og både nettverksstrømming og internettradio er på plass. Og lydmessig parer den oppløsning med kraft på en utsøkt måte.

Pioneer og Yamaha står ganske likt, med hver sine styrker og svakheter. Pioneer har godt med kraft og gir et stabilt og nøytralt lydbilde. Den har AirPlay innebygd og en meget fornøyelig fjernkontrollapp for Apple og Android mobilenheter. Yamaha har en varmere klang og mer oppløste overtoner, men litt mindre kontroll når den tynes. Den har ikke AirPlay og det er heller ingen planer fra Yamaha om å støtte det.

Den som ikke bryr seg så mye om utstyret, men ønsker en lydmessig drøm i to og sju kanaler, trår ikke feil med Anthem MRX 300. Den låter så bra både på musikk og film, og romkorreksjonen er den beste vi har hørt. Subwooferen integreres perfekt i lydbildet! Det eneste man kanskje kan ønske seg mer av, i tillegg til mer funksjoner og tilkoblinger, er kraft. Derfor vil vi snart komme tilbake med en test av MRX 500 eller 700.

Denon AVR-3312 og Harman/Kardon AVR 365 er begge gode receivere på hver sin måte. Denon låter veloppløst og har en innbydende og varm klangsignatur. Den har også AirPlay innebygd og har etter vår oppfatning den beste fjernkontroll-appen til smartmobil. Velutstyrt og praktisk, med andre ord! Den mangler bare litt kraft. H/K har på sin side absolutt kraft nok. Den kan nå et godt lydtrykk med flott basskontroll, og det til en hyggelig pris. Den er bare ikke like oppløst i tonene som resten. H/K har ennå ikke utviklet noen fjernkontrollapp, men nettverksstrømming og internettradio er integrert, og mulighet for AirPlay som tilleggsutstyr.

Også i denne testen:

6 3D-klare surroundreceivere

Onkyo TX-NR809

Jernhanske fra Onkyo

Med kraft og eleganse holder denne receiveren høyttalerne i en jernhanske, mens den samtidig byr på flere fine funksjoner.

Meget god lyd Godt med kraft Nettverksstrømming
Mangler direkteknapper på fjernkontroll
Les hele testen

Anthem MRX 300

Kaprer lydtronen

Den som bryr seg lite om alskens funksjoner, men er ute etter en surroundreceiver med best mulig lyd, kan stoppe letingen her.

Nydelig lyd Ekstremt presis romkorreksjon
Ikke nettverkstilkobling
Les hele testen

Harman/kardon AVR 365

Rimelig kraftverk

Harman/Kardon stiller med den rimeligste receiveren. Dette er et rent hjemmekinokraftverk, uten særlige tilleggsfunksjoner. Litt vel juicy og rund i bassen, som er mer gøy enn korrekt.

Kraft og bass Stort sett enkel i bruk Prisgunstig
Mangler litt oppløsning Mangler pre out
Les hele testen

Yamaha RX-A2010

Varm velklang i alle kanaler

Yamahas receiver har en varm og fyldig klangbalanse, som fungerer fint både til film og musikk. Her er det nok kraft, og utstyr er det bra med.

Varm, fin klang Fjernstyringsapp for iPhone Nettverksstrømming
Ikke AirPlay Mangler litt attakk
Les hele testen

Pioneer VSX-2021

Velutstyrt kraft

Velutstyrte Pioneer VSX-2021 har en masse innstillingsmuligheter, og er en solid og potent kar. Bare pass på å ikke skru deg bort! Heftig rock dundrer løs. Sangstemmer og strengeinstrumenter er ikke like varme og oppløste med Pioneer. Lydmessig finner du bedre produkter, men tilleggsfunksjonene er glimrende..

Kraft og detaljer Utstyr og brukervennlighet AirPlay
Mangler litt raffinement
Les hele testen

Denon AVR-3312

Pen og behersket

Denons meget velutstyrte receiver har fått separat strømforsyning til frontkanalene for å gi mer overskudd. Likevel oppleves den som behersket og udristig.

Brukervennlig AirPlay Gjør få feil
Gjør lite ut av seg
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marantz gir oss fullstendig bakoversveis

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg

Laserskarpt kinobilde

Nå får du Google TV på alle skjermer

Ta med deg bildet hvor som helst!

Glitrende hjemmekino fra svindyr projektor

Sony HT-A9: For en surroundlyd!

Hvor bra er Sonys beste lydplanke?

Ny Blu-ray spiller for de kresne

Lyd & Bilde
Scroll to Top