: Oppsummering

Funksjoner møter lydkvalitet

En receiver med god funksjonalitet paret med lydkvalitet og kraft nok til å drive selv ganske tungdrevne høyttalere, er fullt oppnåelig med 10.000 kroner i lommeboka.
Annonse
Annonse
forfatter

Det er ingen tvil om at lydopplevelsene løftes et godt hakk når du dobler prisen fra 4-5.000 kroner for en surroundreceiver. De rimelige receiverne vi testet i forrige nummer ga god hjemmeunderholdning såfremt høyttalerne ikke var for tungdrevne, og selvsagt måtte man se litt imellom fingrene på detaljer og fundament i lydbildet. Utstyrsnivået var interessant nok ganske likt med dyrere saker.

Receiverne i denne testen har imidlertid mer av alt, og parer utstyr med lydkvalitet på en ganske annen måte. Plutselig får man et skikkelig fundament i bassregisteret, og en evne til å trekke selv store høyttalere uten å gispe etter pust. Og endelig får vi utsøkte lydopplevelser i stereo så vel som surround. Slår vi sammen lydkvalitet, utstyr og brukervennlighet, er det Onkyo TX-NR809 som trekker det lengste strået, så vidt foran Pioneer VSX-2021 og Yamaha RX-A2010. Den har heller ikke AirPlay, og det er heller ingen planer fra Yamaha om å støtte det, så vidt vi vet. Derimot har den mye annet snacks å by på, og både nettverksstrømming og internettradio er på plass. Og lydmessig parer den oppløsning med kraft på en utsøkt måte.

Pioneer og Yamaha står ganske likt, med hver sine styrker og svakheter. Pioneer har godt med kraft og gir et stabilt og nøytralt lydbilde. Den har AirPlay innebygd og en meget fornøyelig fjernkontrollapp for Apple og Android mobilenheter. Yamaha har en varmere klang og mer oppløste overtoner, men litt mindre kontroll når den tynes. Den har ikke AirPlay og det er heller ingen planer fra Yamaha om å støtte det.

Den som ikke bryr seg så mye om utstyret, men ønsker en lydmessig drøm i to og sju kanaler, trår ikke feil med Anthem MRX 300. Den låter så bra både på musikk og film, og romkorreksjonen er den beste vi har hørt. Subwooferen integreres perfekt i lydbildet! Det eneste man kanskje kan ønske seg mer av, i tillegg til mer funksjoner og tilkoblinger, er kraft. Derfor vil vi snart komme tilbake med en test av MRX 500 eller 700.

Denon AVR-3312 og Harman/Kardon AVR 365 er begge gode receivere på hver sin måte. Denon låter veloppløst og har en innbydende og varm klangsignatur. Den har også AirPlay innebygd og har etter vår oppfatning den beste fjernkontroll-appen til smartmobil. Velutstyrt og praktisk, med andre ord! Den mangler bare litt kraft. H/K har på sin side absolutt kraft nok. Den kan nå et godt lydtrykk med flott basskontroll, og det til en hyggelig pris. Den er bare ikke like oppløst i tonene som resten. H/K har ennå ikke utviklet noen fjernkontrollapp, men nettverksstrømming og internettradio er integrert, og mulighet for AirPlay som tilleggsutstyr.

Annonse

Også i denne testen:

Onkyo TX-NR809

Jernhanske fra Onkyo

Med kraft og eleganse holder denne receiveren høyttalerne i en jernhanske, mens den samtidig byr på flere fine funksjoner.

Meget god lyd Godt med kraft Nettverksstrømming
Mangler direkteknapper på fjernkontroll

Anthem MRX 300

Kaprer lydtronen

Den som bryr seg lite om alskens funksjoner, men er ute etter en surroundreceiver med best mulig lyd, kan stoppe letingen her.

Nydelig lyd Ekstremt presis romkorreksjon
Ikke nettverkstilkobling

Harman/kardon AVR 365

Rimelig kraftverk

Harman/Kardon stiller med den rimeligste receiveren. Dette er et rent hjemmekinokraftverk, uten særlige tilleggsfunksjoner. Litt vel juicy og rund i bassen, som er mer gøy enn korrekt.

Kraft og bass Stort sett enkel i bruk Prisgunstig
Mangler litt oppløsning Mangler pre out

Yamaha RX-A2010

Varm velklang i alle kanaler

Yamahas receiver har en varm og fyldig klangbalanse, som fungerer fint både til film og musikk. Her er det nok kraft, og utstyr er det bra med.

Varm, fin klang Fjernstyringsapp for iPhone Nettverksstrømming
Ikke AirPlay Mangler litt attakk

Pioneer VSX-2021

Velutstyrt kraft

Velutstyrte Pioneer VSX-2021 har en masse innstillingsmuligheter, og er en solid og potent kar. Bare pass på å ikke skru deg bort! Heftig rock dundrer løs. Sangstemmer og strengeinstrumenter er ikke like varme og oppløste med Pioneer. Lydmessig finner du bedre produkter, men tilleggsfunksjonene er glimrende..

Kraft og detaljer Utstyr og brukervennlighet AirPlay
Mangler litt raffinement

Denon AVR-3312

Pen og behersket

Denons meget velutstyrte receiver har fått separat strømforsyning til frontkanalene for å gi mer overskudd. Likevel oppleves den som behersket og udristig.

Brukervennlig AirPlay Gjør få feil
Gjør lite ut av seg
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.