Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: BMW Theatre Screen

Den mest komfortable kinoopplevelsen

BMWs hjemmekino er en spesiell opplevelse for baksetepassasjerene, men har sine begrensninger.

Skrevet av / 29.05.24 - 12:00
BMW Theatre Screen
Lasse Svendsen

De rike har det godt heter det, og et gjelder spesielt de som blir kjørt rundt i baksetet på BMWs elektriske i7. Hvertfall hvis de har husket å krysse av for det kuleste tilbehøret til den 5,4 meter lange bilen i limo-størrelse: BMW Theatre Screen.

Det er en 31,3-tommers 8K-skjerm i bredformat, som svinger ned fra taket over baksetene, og gir passasjerene en helt enestående kinoopplevelse. Skjermen kan kombineres med Executive Lounge Seating, et VIP-sete med elektrisk justering av fotskammel, bakseterygg, massasje, og ventilasjon. Noe som gjør det ekstremt behagelig å slappe av med en episode av favorittserien på vei til neste styremøte.

Hvis man i tillegg har valgt Bowers & Wilkins 4D Diamond Surround Sound System, et lydanlegg med svimlende 1965 W effekt fordelt på 35 høyttalere, får man bedre lyd og bilde i en i7, enn de fleste har hjemme. 

Foto: Lasse Svendsen

Den store skjermen og B&W-anlegget er også tilgjengelig i bensinutgaven av 7-eren, men vår testbil var den elektriske i7 xDrive60. Som leveres med et 101,7 kWt batteri og en teoretisk rekkevidde opp til 625 km. Med elektromotorer på til sammen 544 hk med 745 Nm dreiemoment, gjør bilen null til hundre på 4,7 sekunder, i tilnærmet total stillhet. Perfekte forhold altså, for et virkelig godt lydanlegg.

Les også Sjuende himmel BMW i7 er moderne luksus på sitt aller beste, og den kjører som forventet.

Business Class

Selve anlegget styres fra pekeskjermen foran, men passasjerene i baksetet kan også styre anlegget fra 5,5-tommers pekeskjermer i dørene. Der kan man også stille inn massasje, varme, kjøling og klima bak. 

Bilens lange akselavstand gir svært god benplass i de individuelt justerbare setene bak seter. Det høyre baksetet kan leveres som et lounge-sete med elektrisk justerbar lårstøtte og fotskammel, og seteryggen kan legges bakover business class-style. Trykk på skjermen i dørene og velg lounge-sete. Da skyves passasjersetet foran helt fram mot dashbordet, og en liten fotskammel vippes opp til å hvile føttene på.

Foto: Lasse Svendsen

Theatre Screen

Den 31,3 tommer store skjermen i taket, vippes sakte ned når man velger Theatre Screen, enten fra en knapp i taket, på skjermen foran, eller på skjermene i dørene. Men bare hvis forsetene er skjøvet litt fram for å gi plass når skjermen beveger seg. Det kan med andre ord bli litt vanskelig å få ned skjermen hvis bilen kjører. Det beste er å aktivere den før turen starter, for forsetene kan stå i normal posisjon straks skjermen er på plass. 

Foto: Lasse Svendsen

Samtidig med at skjermen senkes, dras de motoriserte gardinene over sideruter og bakruten. En gardin stenger lyset ute fra glasstaket med LED-striper, og så er det bare å trykke play.

Eller, vent litt. 

Foto: Lasse Svendsen

For å få sett noe som helst på skjermen, må man enten koble til en ekstern kilde via HDMI, et nettbrett for eksempel, eller velge å bruke Fire TV som er integrert i skjermen. Med Amazon Fire TV for man tilgang blant annet til Amazon Prime, bare logg inn så er du inne. Men man kan ikke bruke CarPlay eller Android Auto som kilde til skjermen. Det er egentlig ikke en mangel som sådan, men det ville gjort alt så mye enklere om man bare kunne logge inn på de strømmetjenestene man abonnerer på fra mobilen, og caste til skjermen.

Foto: Lasse Svendsen

Som er sylskarp. Og veeeldig bred. Det ekstreme breddeformat gir passasjerene tre valg. Hvis man godtar litt beskjæring, kan video vises i hele skjermbredden, eller man kan beholde det opprinnelige formatet og velge om visningen skal være til venstre, høyre, eller midt på skjermen.

Det er kun justering av lysstyrke når man har slått ned skjermen, ingen muligheter for å justere farger eller kontrast. Det gjør egentlig ingen ting, for bildekvaliteten er oppsiktsvekkende god. Med 8K oppløsning er det ingen ting å utsette på skarpheten. Det er det ikke på lyden heller.

Foto: Lasse Svendsen

Surround Sound

En i7 kan utstyres med et lydanlegg som har høyttalere plassert rundt i hele kupeen, eller den kan utstyres med et heftig Bowers & Wilkins 4D Diamond Surround Sound System. Da har man hele 1965 watt fordelt på 35 høyttalere i hele bilen. For skikkelig surroundeffekt, er flere av dem plassert i taket, og kraftige subwoofere med rumperistere i setene, gir nesten den samme 4D-opplevelsen som du kan få i en kino med 4D-lyd.  

BMW theatre screen 7 BMW theatre screen 8 BMW theatre screen 5
<
>
Foto: Lasse Svendsen

Man merker godt når bassen forplanter seg i kroppen, og lyden ruller over en mens en actionscene utspiller seg på den brede skjermen. Lydbildet er stort, klart og kraftfullt, og man kan spille høyt uten at det skjærer i ørene. For de i forsetene er det kanskje ikke like kult med all lyden fra baksetet, men da kan man koble til et par Bluetooth hodetelefoner, eller ørepropper.

Å sitte i baksetet mens for eksempel Dune ruller over skjermen, er en opplevelse man ikke får i noen annen bil enn en BMW i7. Noen vil finne sittestillingen litt for skrå siden skjermen henger i taket, og ikke kan senkes ned foran ansiktet. Men den kan vinkles og skyves frem og tilbake til man finner en behagelig vinkel og avstand.

Foto: Lasse Svendsen

Konklusjon

Lyden er i høyeste grad med på å løfte kinoopplevelsen, men man kan også koble til Bluetooth-hodetelefoner, hvis man vil se på film uten å forstyrre sjåføren. Men det er helt klart med B&W-anlegget på fullt og en skikkelig god film på skjermen, at man får de helt store opplevelsene. Helt gratis er det dog ikke. Man må starte med en i7, og så legge til skjermen og 4D-anlegget fra B&W, i tillegg til alt annet utstyr man ønsker. Det gir en ganske frisk totalpris, men prisen for å legge til Theatre Screen alene, er slett ikke ublu. Tilbringer barna eller en selv mange timer i baksetet, er det helt klart verdt de ekstra pengene. Om ikke annet rekker du å se en episode av favorittserien din mens batteriet lader.

Foto: Lasse Svendsen

Karakter
BMW Theatre Screen
High End

Lyd & Bilde mener

Skikkelig kinoopplevelse med sylskarp skjerm og kraftfull lyd. VIP-sete for ekstra komfort. Kan ikke koble til Apple CarPlay eller Android Auto. Begrenset med appstøtte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Ta med deg skjermen hvor som helst!

Marantz-flaggskipet er testet

Presisjon til fingerspissene

Hjemmekino: - vasker gulvet med lydplanker

Marantz gir oss fullstendig bakoversveis

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg

Laserskarpt kinobilde

Nå får du Google TV på alle skjermer

Ta med deg bildet hvor som helst!

Scroll to Top