: Denon AVR-3312

Pen og behersket

Denons meget velutstyrte receiver har fått separat strømforsyning til frontkanalene for å gi mer overskudd. Likevel oppleves den som behersket og udristig.
Lyd & Bilde mener
Brukervennlig AirPlay Gjør få feil
Gjør lite ut av seg
Spesifikasjoner
  • 7 x HDMI inn, 2 x HDMI ut
  • 3D-støtte og lydretur (ARC)
  • 7 x 125W (8 ohm)
  • Audyssey MultEQ XT høyttalerkalibrering
  • Nettverkstrømming og internettradio
  • AirPlay og iPod via USB
Annonse
Annonse
forfatter

Denon har utstyrt AVR-3312 med separate strømforsyning til frontkanalene, slik at det skal være nok overskudd til disse uavhengig av hvor mye de øvrige lydkanalene får å gjøre når lydsporet blir intenst. Jitterkorreksjon på HDMI-inngangene sørger dessuten for et renere lydsignal. HDMI-innganger er det for øvrig sju av, hvorav en sitter i front til videokamera.

Internettradio og nettverksstrømming er på plass, det samme er innebygd støtte for Apple AirPlay. Dermed slipper du å gå frem og tilbake til den fysiske platesamlinga. AirPlay er dessuten den mest praktiske av nye funksjoner etter min mening. Skru på iPod-en, sett på en spilleliste og la den ligge i lomma eller på bordet. Musikken strømmes direkte til receiveren uten tap av lydkvalitet. Tro meg, har du først prøvd det, vil du ikke tilbake!

Denon har også sin egen fjernkontrollapp til både Apple iOs og Android. Vi har testet Apple-versjonen, og konstaterer her og nå at den er den mest brukervennlige vi hittil har testet av sitt slag. Receiveren er lett i bruk, til tross for at den er spekket med funksjoner.

Høyttalerkalibrering skjer via velprøvde Audyssey MultEQ XT, som måler rommet fra inntil åtte punkter og korrigerer for akustiske skjevheter. Dette tar sin tid, så smør deg med tålmodighet.

Lydkvaliteten
Denon-receiveren låter fint, spesielt i mellomtonen. Sangstemmer og strengeinstrumenter klinger nyansert og finkornet, med et fint perspektiv i stereo. Den særegne stemmen til Tori Amos, for eksempel, gjengis med mye luft samtidig som det er god fylde i pianoet. Vi kunne dog ønske oss litt mer snert i pianoanslagene, som blir litt forsiktige.

Annonse

På film setter vi pris på det store, omsluttende lydbildet som aldri blir aggressivt eller plagsomt. Det svever fint rundt oss, og dialogene fra senterhøyttaleren er velplassert i midten. Det vi derimot savner hos Denon-receiveren, er pågangsmot og attakk. For, selv om den spiller høyt nok, mangler den gnist og brunst når vi nærmer oss kinolydnivå, og lydbildet flater ut. Det samme gjelder musikk av det hardtslående slaget i stereo. Fokuset vakler litt og hvert bassanslag stjeler fokus fra resten av det som foregår i lydbildet.

Til tross for at Denon altså har fôret receiveren med dobbel strømforsyning, mangler attakket og drivet som gjør at spenningsfilmene og festmusikken får oss til å hoppe i setet.
Vi gjentar likevel at receiveren har nettverksstrømming og AirPlay som standard og at den er enkel i bruk, i tillegg til at den er blant de tre rimeligste i testen.

Også i denne testen:

Oppsummering

Funksjoner møter lydkvalitet

En receiver med god funksjonalitet paret med lydkvalitet og kraft nok til å drive selv ganske tungdrevne høyttalere, er fullt oppnåelig med 10.000 kroner i lommeboka.

Onkyo TX-NR809

Jernhanske fra Onkyo

Med kraft og eleganse holder denne receiveren høyttalerne i en jernhanske, mens den samtidig byr på flere fine funksjoner.

Meget god lyd Godt med kraft Nettverksstrømming
Mangler direkteknapper på fjernkontroll

Anthem MRX 300

Kaprer lydtronen

Den som bryr seg lite om alskens funksjoner, men er ute etter en surroundreceiver med best mulig lyd, kan stoppe letingen her.

Nydelig lyd Ekstremt presis romkorreksjon
Ikke nettverkstilkobling

Harman/kardon AVR 365

Rimelig kraftverk

Harman/Kardon stiller med den rimeligste receiveren. Dette er et rent hjemmekinokraftverk, uten særlige tilleggsfunksjoner. Litt vel juicy og rund i bassen, som er mer gøy enn korrekt.

Kraft og bass Stort sett enkel i bruk Prisgunstig
Mangler litt oppløsning Mangler pre out

Yamaha RX-A2010

Varm velklang i alle kanaler

Yamahas receiver har en varm og fyldig klangbalanse, som fungerer fint både til film og musikk. Her er det nok kraft, og utstyr er det bra med.

Varm, fin klang Fjernstyringsapp for iPhone Nettverksstrømming
Ikke AirPlay Mangler litt attakk

Pioneer VSX-2021

Velutstyrt kraft

Velutstyrte Pioneer VSX-2021 har en masse innstillingsmuligheter, og er en solid og potent kar. Bare pass på å ikke skru deg bort! Heftig rock dundrer løs. Sangstemmer og strengeinstrumenter er ikke like varme og oppløste med Pioneer. Lydmessig finner du bedre produkter, men tilleggsfunksjonene er glimrende..

Kraft og detaljer Utstyr og brukervennlighet AirPlay
Mangler litt raffinement
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.