Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Denon AVR-3312

Pen og behersket

Denons meget velutstyrte receiver har fått separat strømforsyning til frontkanalene for å gi mer overskudd. Likevel oppleves den som behersket og udristig.

Skrevet av / 29.09.11 - 10:46
Denon AVR-3312
Geir Gråbein Nordby

Denon har utstyrt AVR-3312 med separate strømforsyning til frontkanalene, slik at det skal være nok overskudd til disse uavhengig av hvor mye de øvrige lydkanalene får å gjøre når lydsporet blir intenst. Jitterkorreksjon på HDMI-inngangene sørger dessuten for et renere lydsignal. HDMI-innganger er det for øvrig sju av, hvorav en sitter i front til videokamera.

Internettradio og nettverksstrømming er på plass, det samme er innebygd støtte for Apple AirPlay. Dermed slipper du å gå frem og tilbake til den fysiske platesamlinga. AirPlay er dessuten den mest praktiske av nye funksjoner etter min mening. Skru på iPod-en, sett på en spilleliste og la den ligge i lomma eller på bordet. Musikken strømmes direkte til receiveren uten tap av lydkvalitet. Tro meg, har du først prøvd det, vil du ikke tilbake!

Denon har også sin egen fjernkontrollapp til både Apple iOs og Android. Vi har testet Apple-versjonen, og konstaterer her og nå at den er den mest brukervennlige vi hittil har testet av sitt slag. Receiveren er lett i bruk, til tross for at den er spekket med funksjoner.

Høyttalerkalibrering skjer via velprøvde Audyssey MultEQ XT, som måler rommet fra inntil åtte punkter og korrigerer for akustiske skjevheter. Dette tar sin tid, så smør deg med tålmodighet.

Lydkvaliteten
Denon-receiveren låter fint, spesielt i mellomtonen. Sangstemmer og strengeinstrumenter klinger nyansert og finkornet, med et fint perspektiv i stereo. Den særegne stemmen til Tori Amos, for eksempel, gjengis med mye luft samtidig som det er god fylde i pianoet. Vi kunne dog ønske oss litt mer snert i pianoanslagene, som blir litt forsiktige.

På film setter vi pris på det store, omsluttende lydbildet som aldri blir aggressivt eller plagsomt. Det svever fint rundt oss, og dialogene fra senterhøyttaleren er velplassert i midten. Det vi derimot savner hos Denon-receiveren, er pågangsmot og attakk. For, selv om den spiller høyt nok, mangler den gnist og brunst når vi nærmer oss kinolydnivå, og lydbildet flater ut. Det samme gjelder musikk av det hardtslående slaget i stereo. Fokuset vakler litt og hvert bassanslag stjeler fokus fra resten av det som foregår i lydbildet.

Til tross for at Denon altså har fôret receiveren med dobbel strømforsyning, mangler attakket og drivet som gjør at spenningsfilmene og festmusikken får oss til å hoppe i setet.
Vi gjentar likevel at receiveren har nettverksstrømming og AirPlay som standard og at den er enkel i bruk, i tillegg til at den er blant de tre rimeligste i testen.

Lyd & Bilde mener

Brukervennlig AirPlay Gjør få feil Gjør lite ut av seg

Også i denne testen:

6 3D-klare surroundreceivere

Oppsummering

Funksjoner møter lydkvalitet

En receiver med god funksjonalitet paret med lydkvalitet og kraft nok til å drive selv ganske tungdrevne høyttalere, er fullt oppnåelig med 10.000 kroner i lommeboka.

Les hele testen

Onkyo TX-NR809

Jernhanske fra Onkyo

Med kraft og eleganse holder denne receiveren høyttalerne i en jernhanske, mens den samtidig byr på flere fine funksjoner.

Meget god lyd Godt med kraft Nettverksstrømming
Mangler direkteknapper på fjernkontroll
Les hele testen

Anthem MRX 300

Kaprer lydtronen

Den som bryr seg lite om alskens funksjoner, men er ute etter en surroundreceiver med best mulig lyd, kan stoppe letingen her.

Nydelig lyd Ekstremt presis romkorreksjon
Ikke nettverkstilkobling
Les hele testen

Harman/kardon AVR 365

Rimelig kraftverk

Harman/Kardon stiller med den rimeligste receiveren. Dette er et rent hjemmekinokraftverk, uten særlige tilleggsfunksjoner. Litt vel juicy og rund i bassen, som er mer gøy enn korrekt.

Kraft og bass Stort sett enkel i bruk Prisgunstig
Mangler litt oppløsning Mangler pre out
Les hele testen

Yamaha RX-A2010

Varm velklang i alle kanaler

Yamahas receiver har en varm og fyldig klangbalanse, som fungerer fint både til film og musikk. Her er det nok kraft, og utstyr er det bra med.

Varm, fin klang Fjernstyringsapp for iPhone Nettverksstrømming
Ikke AirPlay Mangler litt attakk
Les hele testen

Pioneer VSX-2021

Velutstyrt kraft

Velutstyrte Pioneer VSX-2021 har en masse innstillingsmuligheter, og er en solid og potent kar. Bare pass på å ikke skru deg bort! Heftig rock dundrer løs. Sangstemmer og strengeinstrumenter er ikke like varme og oppløste med Pioneer. Lydmessig finner du bedre produkter, men tilleggsfunksjonene er glimrende..

Kraft og detaljer Utstyr og brukervennlighet AirPlay
Mangler litt raffinement
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Marantz gir oss fullstendig bakoversveis

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg

Laserskarpt kinobilde

Nå får du Google TV på alle skjermer

Ta med deg bildet hvor som helst!

Glitrende hjemmekino fra svindyr projektor

Sony HT-A9: For en surroundlyd!

Hvor bra er Sonys beste lydplanke?

Ny Blu-ray spiller for de kresne

Lyd & Bilde
Scroll to Top