Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Tivoli Audio Music System Home

Anvendelig bokhylleanlegg

Tivoli Audio har oppdatert bordanlegget, men glemt noe vesentlig.

Skrevet av / 24.11.21 - 10:00
Tivoli Audio Music System Home
Lasse Svendsen

De små bordradioene er fine å ha på kjøkkenet eller nattbordet, men i stuen trenger man noe som gir mer og bedre lyd. Som det stilrene og retroinspirerte bordanlegget fra Tivoli Audio.

Et anlegg vi faktisk har testet tidligere, men nå er andre generasjon av Music System Home her, men noen viktige oppgraderinger.

Anlegget, som minner om en miniutgave av svundne tiders radiokabinetter, med skråstilte føtter i art deco-stil, har fått både AirPlay 2 og Chromecast.

Det betyr at man enkelt kan strømme musikk over wi-fi-nettet hjemme, fra en iPhone, iPad eller en Android-mobil, enten direkte eller via appen.

Musikkanlegget har også FM-, AM- og DAB+radio, selvsagt også Bluetooth – og anlegget finnes i en versjon med CD-spiller, men den har ikke AirPlay 2 eller Chromecast innebygget, og styres fra den gamle Tivoli Audio Wireless appen.

Tivoli Audio Music System Home fyller lett en stue med nok lyd.
Foto: Lasse Svendsen

Denne utgaven, som er andre generasjon Music System Home, støtter som nevnt strømming fra Spotify, Tidal, Apple Music eller andre strømmetjenester, og naturligvis TuneIN nettradio.

Med AirPlay 2 og Chromecast innebygget, kan bordanlegget kobles sammen med flere enheter i hjemmet, enten man har Apple eller Googles multiromsløsning, og da kan man enkelt strømme musikk til flere enheter i huset..

Brukervennlighet og lyd

Tivoli Audio-anlegget leveres men en billig fjernkontroll i kjip plast, men kan fint betjenes fra fronten hvor man har kildevalg, avspilling.- og stasjonsvalg, volumjustering og de enkleste innstillingsvalgene tilgjengelig. Som å sette på alarmen.

Den runde rammen rundt skjermen fungerer som et trykkbart innstillingshjul.
Foto: Lasse Svendsen

Da kan man bytte fra radio til Bluetooth med et lett trykk å inngangvelgeren, men det er med mobilen man får utnyttet anlegget skikkelig. I appen kan man nemlig velge musikk fra sin foretrukne strømmetjeneste, strømme over wi-fi som gir bedre lyd, og velge hvilke tilkoblede enheter som skal spille.

Med både analog og optisk digitalinngang på baksiden, kan den tilkobles eksterne lydkilder – som en platespiller, og fungere som høyttaler for tv-en istedet for en lydplanke. Eller tv-ens innebyggede høyttalere. Ethernet-kontakten brukes for å koble til nettverket hjemme via kabel.

De fleste inngangene man trenger, men ikke HDMI.
Foto: Lasse Svendsen

Tivoli-anlegget kan også kobles trådløst til Tivolis Model Sub, en flat og kompakt subwoofer som kan gjemmes under sofaen.

Det er mye bra man kan trekke fram med anlegget fra Tivoli. For mange er det et anlegg som dekker alle behovene man har, hvis det er et kompakt bordanlegg man er ute etter. Lyden er heller ikke verst, det vil si, den er først og fremst fyldig og kraftfull. Anlegget fyller en stue ubesværet med mer enn nok lyd for de fleste. Det er til og med mulig å få glede av lyden på film eller tv-serier, med Tivoli-anlegget.

To 3,5-tommers basselementer med 20 w effekt, og to 0,75-tommers diskantelementer, gjør så godt de kan. Men det skorter en del på raffinement og finesse. Det mangler en del detaljer i lydbildet, og de to diskantene virker ikke særlig levende, i det som fremstår som et mørkt. litt ullent og ufokusert lydbilde.

Instrumenter og vokaler mangler klang, og selv om det er godt med driv i bassen her, mangler det en del på dynamisk kontrast i lydbildet. Sammenlignet med Pinell Supersound 701, i samme prisklasse, savner vi luft og fokus i lydbildet.

Mens anlegget virkelig ser bra ut, er fjernkontrollen en trist affære.
Foto: Lasse Svendsen

Konklusjon

Tivolis Audip Music System Home, er blitt langt mer anvendelig enn forgjengeren. Med AirPlay 2 og Chromecast innebygget, er det blitt enda mer anvendelig for flere. Det kan fungere både som stereoanlegg og tv-høyttaler, og så kan man strømme favorittmusikken fra mobilen, eller bytte til radio når man ønsker. Anlegget tar seg bra ut på hyllen, og er såpass kompakt at det er lett å finne plass til.

Les også Pinell Supersound 701 Det kompakte anlegget fra Pinell er best i sin klasse.
Karakter
Tivoli Audio Music System Home
Premium

Lyd & Bilde mener

Stor og fyldig lyd. Inngang for tv-lyd og strømming over wi-fi, AirPlay2 og Chromecast innebygget. Mørkt lydbilde med litt ullen klang. Kjip fjernkontroll.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil ikke tro hvor svært forsterkerne låter

Referanselyd i premium-klassen

Finn CD-samlingen frem igjen

Sensasjonelt godt kjøp

Sjarmerende kassettspiller

Lydkortet pensjonerer din high-end DAC

Spiller best uten

Bordanlegget som har alt

Et uvanlig godt kjøp

Platespiller med startknapp

Har du sett på maken

Hegel slutter ikke å overraske

Lyd & Bilde
Scroll to Top