Onkyo A-9377

Oppløst men tam

Onkyo har den beste digitalforsterkeren vi vet om til 5.000 kroner. Den analoge A-9377 låter fint, men mangler brorens spreke fremtoning.
Lyd & Bilde mener
Fin tonegjengivelse
Mangler dynamikk og kraft
Spesifikasjoner
  • 2x80 W (8 Ohm, dynamisk effekt)
  • 5 RCA inn (inkl 1 tape)
  • Platespillerinngang (MM)
  • Forforsterkerutgang
  • Hodetelefonutgang
  • 2x220 V ut
forfatter

A-9377 er Onkyos analoge forsterkeralibi og koster det samme som digitalforsterkeren A-5VL, kåret av oss til 2010s beste budsjettforsterker. 9377 har et større kabinett og nødvendigvis ingen digitalinnganger. Når prisen da er den samme, forventer vi at lyden er minst like god som hos sin digitale bror.

Forsterkeren har både platespillerinngang og forforsterkerutgang, og i tillegg har den to 220 V strømuttak på baksiden, som kan gi strøm til CD-spilleren og radioen.

Forsterkeren er oppgitt til å yte 80 watt pr. kanal i 8 Ohm, men det er dynamisk effekt. Mer moderat RMS-effekt ligger nok nærmere 60 watt pr. kanal.

Lydkvalitet
Onkyo-forsterkeren har et godt fokus i mellomtoneområdet, slik at instrumenter og sangstemmer kommer ut i et stort lydbilde, og med luftige overtoner. Klassisk gitar og kvinnevokal låter meget fint, og rent tonalt står ikke forsterkeren noe tilbake fra Rotel og Cambridge. Bassområdet har også godt av de åpne overtonene, det får bassgitaren til å låte større. Forsterkeren låter også oppløst og detaljert nedover i bassregisteret. Alt er tilsynelatende på plass. Men det blir straks klart at forsterkeren har lite kontroll på de dynamiske kontrastene i musikken. Det er ikke særlig spenst i musikken, det låter litt flatt.

Dette blir ytterligere understreket når lydnivået går opp. Forsterkeren er vesentlig svakere enn de fra Rotel, Cambridge, NAD og Yamaha, med det resultat at lydbildet grøtes til. Det er rett og slett for lite strømresurser hos Onkyo-forsterkeren. Litt rart, for den digitale broren A-5VL har markant bedre dynamikk og er derfor en mer komplett forsterker til samme pris – og da får du digitalinnganger på kjøpet. Kjøp heller A-5VL.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Marantz PM7004

Har kontroll over tonene

Marantz lover som vanlig høy lydkvalitet fra sin nye forsterker, som etter sigende har optimal toneinnstilling av bass, mellomtone og diskant.

Varm og behagelig lyd
Begrenset kraftoverskudd

Cambridge Audio Azur 740A

En yndig kraftpakke

Cambridge Audio 740A er på papiret testens kraftigste forsterker. Den støtter multiromtilkobling, men aller viktigst: Den låter fantastisk!

Klokkeklart lydbilde Klangnøytral Dynamikk
Ikke platespillerinngang

NAD C356BEE

Et skikkelig krafttak

NADs har med den nye C356BEE konstruert en fleksibel forsterker med mye kraft. NAD-forsterkeren er meget energisk i bassgjengivelsen. Selv når forsterkeren presses, holder den kontrollen. Er du ute etter en partyfikser av en forsterker, så er dette et klart spennende valg!

Kraftig For- og effektforsterkertilkoblinger
Detaljer Dempet i toppen

Magnat MA 400

Forsterker med rørklang

Dette er den eneste forsterkeren i testen som har forforsterkertrinn med rør, for å gi varmere og glattere lyd.

Låter pent og pyntelig
Mangler krefter

Rotel RA-06SE

Med kraft og kontroll

Vi blir sjelden skuffet av en Rotel-forsterker, og RA06SE føyer seg inn i rekken. Selv på nøyaktig samme volum som Onkyo og Yamaha hører man lett at gitaren får større klang, og en mer fyldig karakter. Det låter stort, og presist på samme tid. RA06SE fungerer svært bra på akustisk og klassisk musikk, men går ikke av veien for å rocke heller. Anbefales!

Nøytral og naturtro klang Rå mellomtone
Kunne hatt enda mer muskler

Yamaha A-S500

Behagelig musikk

Yamahas nyeste tilskudd er testens billigste forsterker. Til litt over 4.000 kroner viser den seg som en meget habil konkurrent. Forsterkeren låter engasjerende og tøft på rock og rytmisk musikk med mye bruk av basstromme, på grunn av sin fyldige bassgjengivelse. Kontrollen avtar når man spiller høyt, og forsterkeren er ikke spesielt begeistret for de mest dynamiske svingningene.

Stor klang Fyldig bass
Litt ”rund i kantene”

Oppsummering - Test av 7 stereoforsterkere

Oppsummering

Forskjellen i lydkvalitet mellom de sju forsterkerne ligger i at noen er kraftigere, mens noen låter finere. De beste kombinerer kraft med lydkvalitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.