TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

NAD C356BEE

Et skikkelig krafttak

NADs har med den nye C356BEE konstruert en fleksibel forsterker med mye kraft. NAD-forsterkeren er meget energisk i bassgjengivelsen. Selv når forsterkeren presses, holder den kontrollen. Er du ute etter en partyfikser av en forsterker, så er dette et klart spennende valg!

forfatter
Publisert 14.03.11 - 13:50
L&B menerskew
pluss Kraftig For- og effektforsterkertilkoblinger
minus Detaljer Dempet i toppen
Veil. pris 5000 Produktside
Spesifikasjoner
  • 2x80 W (8 Ohm)
  • 7 RCA inn (inkl 2 tape)
  • Platespillerinngang kan ettermonteres
  • Forforsterkerutgang
  • Effektforsterkerinngang
  • Hodetelefonutgang

C356BEE er oppgitt til å yte 2 x 80 watt. Den bygger på sin forgjenger C355BEE, men med en oppgradert strømforsyning for å gi en høyere dynamisk effekt og strammere bassgjengivelse. Layouten på kretskortene er også ny, for å gi denne forsterkeren en lydkvalitet som skal krype tett opptil storebror C375BEE. Dessuten har den nye forsterkeren fått mulighet til å ettermontere platespillerinngang (RIAA-modul), for et tillegg i prisen.

I tillegg til forforsterkerutgang for bi-amping har denne forsterkeren også mulighet for å brukes som effektforsterker, for eksempel til fronthøyttalerne i et surroundoppsett.

Lydkvalitet
NAD-forsterkeren er meget energisk i bassgjengivelsen. Bassgitaren er stødig og stor, og det er masse trøkk i basstromma og tammene. Selv når forsterkeren presses, holder den kontrollen. Og har du til hensikt å presse den lenger enn den ønsker, så finnes det en såkalt Soft Clipping-funksjon som gjør at forsterkeren komprimerer mykt i stedet for å gå i stygg forvrengning. Er du ute etter en partyfikser av en forsterker, så er dette et klart spennende valg!

Er du derimot mer interessert i akustisk musikk av det lavmælte slaget, så har ikke NAD den åpne og detaljerte mellomtone- og overtonegjengivelsen til Cambridge og Rotel. Kvinnevokal er ikke like velpolert og magisk luftig, instrumentene låter generelt litt sløvere, og stereoperspektivet er mindre åpent. Nei, denne forsterkeren er først og fremst for deg som ønsker kraft. Cambridge-forsterkeren oppleves ikke noe mindre kraftig, men skal du spille høyt, kan det være en fordel med NAD sin rundere spillestil.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Marantz PM7004

Har kontroll over tonene

Marantz lover som vanlig høy lydkvalitet fra sin nye forsterker, som etter sigende har optimal toneinnstilling av bass, mellomtone og diskant.

Varm og behagelig lyd
Begrenset kraftoverskudd

Cambridge Audio Azur 740A

En yndig kraftpakke

Cambridge Audio 740A er på papiret testens kraftigste forsterker. Den støtter multiromtilkobling, men aller viktigst: Den låter fantastisk!

Klokkeklart lydbilde Klangnøytral Dynamikk
Ikke platespillerinngang

Magnat MA 400

Forsterker med rørklang

Dette er den eneste forsterkeren i testen som har forforsterkertrinn med rør, for å gi varmere og glattere lyd.

Låter pent og pyntelig
Mangler krefter

Onkyo A-9377

Oppløst men tam

Onkyo har den beste digitalforsterkeren vi vet om til 5.000 kroner. Den analoge A-9377 låter fint, men mangler brorens spreke fremtoning.

Fin tonegjengivelse
Mangler dynamikk og kraft

Rotel RA-06SE

Med kraft og kontroll

Vi blir sjelden skuffet av en Rotel-forsterker, og RA06SE føyer seg inn i rekken. Selv på nøyaktig samme volum som Onkyo og Yamaha hører man lett at gitaren får større klang, og en mer fyldig karakter. Det låter stort, og presist på samme tid. RA06SE fungerer svært bra på akustisk og klassisk musikk, men går ikke av veien for å rocke heller. Anbefales!

Nøytral og naturtro klang Rå mellomtone
Kunne hatt enda mer muskler

Yamaha A-S500

Behagelig musikk

Yamahas nyeste tilskudd er testens billigste forsterker. Til litt over 4.000 kroner viser den seg som en meget habil konkurrent. Forsterkeren låter engasjerende og tøft på rock og rytmisk musikk med mye bruk av basstromme, på grunn av sin fyldige bassgjengivelse. Kontrollen avtar når man spiller høyt, og forsterkeren er ikke spesielt begeistret for de mest dynamiske svingningene.

Stor klang Fyldig bass
Litt ”rund i kantene”

Oppsummering - Test av 7 stereoforsterkere

Oppsummering

Forskjellen i lydkvalitet mellom de sju forsterkerne ligger i at noen er kraftigere, mens noen låter finere. De beste kombinerer kraft med lydkvalitet.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støy Den ene strømforsyningen kan du koble seks enheter til.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
lbpluss
Endelig får Hegels forsterkere AirPlay 2 Hegels forsterkere får bedre strømmefunksjon med AirPlay 2, og dermed også bedre smarthjemstøtte.
Følg Lyd & Bilde