Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Sony CMT-X7CDB

Trådløs stereo med CD-spiller og DAB

Man får ikke i pose og sekk, i Sonys anlegg, men trenger man CD-spiller er det ikke mange alternativer å velge blant.
Lyd & Bilde mener
Med DAB-radio, strømming og CD-spiller, får man mye for pengene i dette minimale stereoanlegget.
Kjedelig og uengasjerende lyd trekker ned et ellers lovende konsept.
Spesifikasjoner
  • Bluetooth og Wi-fi
  • DAB+ radio
  • USB og analog lydinngang
  • CD-spiller

For det er et anlegg. Et nokså komplett et, faktisk. Sony har pakket det meste man behøver, inn i et 8 cm slankt anlegg som bare er 38,5 cm bredt, og får plass nesten overalt. Anlegget er ikke batteridrevet. Det er snarere rettet mot de som ønsker et lite anlegg hjemme, som de kan spille CD-ene sine på.

For CD-spilleren forsvinner fra nye anlegg, og erstattes av Bluetooth slik at man i stedet kan strømme musikken fra mobilen, til anlegget. For mange er derfor CD-spilleren overflødig. Men for de av oss som ikke har kastet CD-ene, er det av og til kjekt å kunne stappe inn en plate, og det kan man med Sony CMT-X7CDB.

Som egentlig ser ut som en stilren, trådløs høyttaler, når man bare ser det forfra. Men på toppen ser man at det er en spalte til lading av CD, og en marginal skjerm som viser valgt lydkilde. De er det mange av i X7CDB. Her får du både FM og DAB+ radio, slik at du er sikret å høre radio også når FM-nettet slukkes.

Men du får også Bluetooth, og WiFi slik at du kan strømme musikk til anlegget, uansett mobil eller nettbrett. Med BT kan du strømme fra alle håndholdte enheter, også en laptop, mens WiFi brukes av Apple-brukere som kan benytte AirPlay til trådløs strømming av lyd.

CMT-X7CD-von-Sony_weiss_02

Annonse

Lydkvalitet
Innvendig sitter fire høyttalerelementer som danner stereopar. En fulltone- og et passivt basselement for hver kanal, drives av Sonys egen S-Master digitalforsterker, som skal kunne skuffe ut opp til 65 W effekt, uten at vi vet noe om hvordan Sony kom frem til det tallet.

For anlegget lyder ikke særlig potent. Radiolyden uansett om det er FM eller DAB, er flat og lite dynamisk. Det blir mer liv med strømming, da får du mer trøkk i bassen, men det tar aldri av. Selv ikke når du dytter inn en CD. Det blir riktignok klarere lydbilde, med strammere bass når man spiller CD-er, men lydbildet er fremdeles flatt og kjedelig. Detaljer finnes, men ikke akkurat i rikt monn, og kvinnevokal, symbaler og strykere, er slikt som lider under at det ikke er noe særlig informasjon øverst i diskanten.

Annonse

Plasserer man Sony-anlegget inntil bakveggen, forsterkes bassen, og mellomtonen blir ullen, så for best lydbalanse, anbefales det at man setter anlegget fremst på hyllen eller benken. I god avstand til bakveggen.

Den velkjente Sony-kvaliteten er ikke like overbevisende her, med tydelige skjøter i plasten, og en pistrete radioantenne i form av en syltynn ledning, som man plugger i bak. Hvis man trenger CD-spiller og vil ha et lite, relativt rimelig trådløst anlegg med DAB, er Sony CMT-X7CDB et brukbart alternativ, men heller ikke mer.

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.