: Sony CMT-X7CDB

Trådløs stereo med CD-spiller og DAB

Man får ikke i pose og sekk, i Sonys anlegg, men trenger man CD-spiller er det ikke mange alternativer å velge blant.
Lyd & Bilde mener
Med DAB-radio, strømming og CD-spiller, får man mye for pengene i dette minimale stereoanlegget.
Kjedelig og uengasjerende lyd trekker ned et ellers lovende konsept.
Spesifikasjoner
  • Bluetooth og Wi-fi
  • DAB+ radio
  • USB og analog lydinngang
  • CD-spiller
Annonse
Annonse
forfatter

For det er et anlegg. Et nokså komplett et, faktisk. Sony har pakket det meste man behøver, inn i et 8 cm slankt anlegg som bare er 38,5 cm bredt, og får plass nesten overalt. Anlegget er ikke batteridrevet. Det er snarere rettet mot de som ønsker et lite anlegg hjemme, som de kan spille CD-ene sine på.

For CD-spilleren forsvinner fra nye anlegg, og erstattes av Bluetooth slik at man i stedet kan strømme musikken fra mobilen, til anlegget. For mange er derfor CD-spilleren overflødig. Men for de av oss som ikke har kastet CD-ene, er det av og til kjekt å kunne stappe inn en plate, og det kan man med Sony CMT-X7CDB.

Som egentlig ser ut som en stilren, trådløs høyttaler, når man bare ser det forfra. Men på toppen ser man at det er en spalte til lading av CD, og en marginal skjerm som viser valgt lydkilde. De er det mange av i X7CDB. Her får du både FM og DAB+ radio, slik at du er sikret å høre radio også når FM-nettet slukkes.

Men du får også Bluetooth, og WiFi slik at du kan strømme musikk til anlegget, uansett mobil eller nettbrett. Med BT kan du strømme fra alle håndholdte enheter, også en laptop, mens WiFi brukes av Apple-brukere som kan benytte AirPlay til trådløs strømming av lyd.

CMT-X7CD-von-Sony_weiss_02

Lydkvalitet
Innvendig sitter fire høyttalerelementer som danner stereopar. En fulltone- og et passivt basselement for hver kanal, drives av Sonys egen S-Master digitalforsterker, som skal kunne skuffe ut opp til 65 W effekt, uten at vi vet noe om hvordan Sony kom frem til det tallet.

For anlegget lyder ikke særlig potent. Radiolyden uansett om det er FM eller DAB, er flat og lite dynamisk. Det blir mer liv med strømming, da får du mer trøkk i bassen, men det tar aldri av. Selv ikke når du dytter inn en CD. Det blir riktignok klarere lydbilde, med strammere bass når man spiller CD-er, men lydbildet er fremdeles flatt og kjedelig. Detaljer finnes, men ikke akkurat i rikt monn, og kvinnevokal, symbaler og strykere, er slikt som lider under at det ikke er noe særlig informasjon øverst i diskanten.

Plasserer man Sony-anlegget inntil bakveggen, forsterkes bassen, og mellomtonen blir ullen, så for best lydbalanse, anbefales det at man setter anlegget fremst på hyllen eller benken. I god avstand til bakveggen.

Den velkjente Sony-kvaliteten er ikke like overbevisende her, med tydelige skjøter i plasten, og en pistrete radioantenne i form av en syltynn ledning, som man plugger i bak. Hvis man trenger CD-spiller og vil ha et lite, relativt rimelig trådløst anlegg med DAB, er Sony CMT-X7CDB et brukbart alternativ, men heller ikke mer.

Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!