TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Sony CMT-X7CDB

Trådløs stereo med CD-spiller og DAB

Man får ikke i pose og sekk, i Sonys anlegg, men trenger man CD-spiller er det ikke mange alternativer å velge blant.

forfatter
Publisert 11.06.14 - 16:46
L&B mener
Med DAB-radio, strømming og CD-spiller, får man mye for pengene i dette minimale stereoanlegget.
Kjedelig og uengasjerende lyd trekker ned et ellers lovende konsept.
Spesifikasjoner
  • Bluetooth og Wi-fi
  • DAB+ radio
  • USB og analog lydinngang
  • CD-spiller
Veil. pris 3000Pr. 11.06.14 Produktside

For det er et anlegg. Et nokså komplett et, faktisk. Sony har pakket det meste man behøver, inn i et 8 cm slankt anlegg som bare er 38,5 cm bredt, og får plass nesten overalt. Anlegget er ikke batteridrevet. Det er snarere rettet mot de som ønsker et lite anlegg hjemme, som de kan spille CD-ene sine på.

For CD-spilleren forsvinner fra nye anlegg, og erstattes av Bluetooth slik at man i stedet kan strømme musikken fra mobilen, til anlegget. For mange er derfor CD-spilleren overflødig. Men for de av oss som ikke har kastet CD-ene, er det av og til kjekt å kunne stappe inn en plate, og det kan man med Sony CMT-X7CDB.

Som egentlig ser ut som en stilren, trådløs høyttaler, når man bare ser det forfra. Men på toppen ser man at det er en spalte til lading av CD, og en marginal skjerm som viser valgt lydkilde. De er det mange av i X7CDB. Her får du både FM og DAB+ radio, slik at du er sikret å høre radio også når FM-nettet slukkes.

Men du får også Bluetooth, og WiFi slik at du kan strømme musikk til anlegget, uansett mobil eller nettbrett. Med BT kan du strømme fra alle håndholdte enheter, også en laptop, mens WiFi brukes av Apple-brukere som kan benytte AirPlay til trådløs strømming av lyd.

CMT-X7CD-von-Sony_weiss_02

Lydkvalitet
Innvendig sitter fire høyttalerelementer som danner stereopar. En fulltone- og et passivt basselement for hver kanal, drives av Sonys egen S-Master digitalforsterker, som skal kunne skuffe ut opp til 65 W effekt, uten at vi vet noe om hvordan Sony kom frem til det tallet.

For anlegget lyder ikke særlig potent. Radiolyden uansett om det er FM eller DAB, er flat og lite dynamisk. Det blir mer liv med strømming, da får du mer trøkk i bassen, men det tar aldri av. Selv ikke når du dytter inn en CD. Det blir riktignok klarere lydbilde, med strammere bass når man spiller CD-er, men lydbildet er fremdeles flatt og kjedelig. Detaljer finnes, men ikke akkurat i rikt monn, og kvinnevokal, symbaler og strykere, er slikt som lider under at det ikke er noe særlig informasjon øverst i diskanten.

Plasserer man Sony-anlegget inntil bakveggen, forsterkes bassen, og mellomtonen blir ullen, så for best lydbalanse, anbefales det at man setter anlegget fremst på hyllen eller benken. I god avstand til bakveggen.

Den velkjente Sony-kvaliteten er ikke like overbevisende her, med tydelige skjøter i plasten, og en pistrete radioantenne i form av en syltynn ledning, som man plugger i bak. Hvis man trenger CD-spiller og vil ha et lite, relativt rimelig trådløst anlegg med DAB, er Sony CMT-X7CDB et brukbart alternativ, men heller ikke mer.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Følg Lyd & Bilde