Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 10Delta

: Sony CMT-X7CDB

Trådløs stereo med CD-spiller og DAB

Man får ikke i pose og sekk, i Sonys anlegg, men trenger man CD-spiller er det ikke mange alternativer å velge blant.

Skrevet av / 11.06.14 - 16:46
Sony CMT-X7CDB
Lasse Svendsen

For det er et anlegg. Et nokså komplett et, faktisk. Sony har pakket det meste man behøver, inn i et 8 cm slankt anlegg som bare er 38,5 cm bredt, og får plass nesten overalt. Anlegget er ikke batteridrevet. Det er snarere rettet mot de som ønsker et lite anlegg hjemme, som de kan spille CD-ene sine på.

For CD-spilleren forsvinner fra nye anlegg, og erstattes av Bluetooth slik at man i stedet kan strømme musikken fra mobilen, til anlegget. For mange er derfor CD-spilleren overflødig. Men for de av oss som ikke har kastet CD-ene, er det av og til kjekt å kunne stappe inn en plate, og det kan man med Sony CMT-X7CDB.

Som egentlig ser ut som en stilren, trådløs høyttaler, når man bare ser det forfra. Men på toppen ser man at det er en spalte til lading av CD, og en marginal skjerm som viser valgt lydkilde. De er det mange av i X7CDB. Her får du både FM og DAB+ radio, slik at du er sikret å høre radio også når FM-nettet slukkes.

Men du får også Bluetooth, og WiFi slik at du kan strømme musikk til anlegget, uansett mobil eller nettbrett. Med BT kan du strømme fra alle håndholdte enheter, også en laptop, mens WiFi brukes av Apple-brukere som kan benytte AirPlay til trådløs strømming av lyd.

CMT-X7CD-von-Sony_weiss_02

Lydkvalitet
Innvendig sitter fire høyttalerelementer som danner stereopar. En fulltone- og et passivt basselement for hver kanal, drives av Sonys egen S-Master digitalforsterker, som skal kunne skuffe ut opp til 65 W effekt, uten at vi vet noe om hvordan Sony kom frem til det tallet.

For anlegget lyder ikke særlig potent. Radiolyden uansett om det er FM eller DAB, er flat og lite dynamisk. Det blir mer liv med strømming, da får du mer trøkk i bassen, men det tar aldri av. Selv ikke når du dytter inn en CD. Det blir riktignok klarere lydbilde, med strammere bass når man spiller CD-er, men lydbildet er fremdeles flatt og kjedelig. Detaljer finnes, men ikke akkurat i rikt monn, og kvinnevokal, symbaler og strykere, er slikt som lider under at det ikke er noe særlig informasjon øverst i diskanten.

Plasserer man Sony-anlegget inntil bakveggen, forsterkes bassen, og mellomtonen blir ullen, så for best lydbalanse, anbefales det at man setter anlegget fremst på hyllen eller benken. I god avstand til bakveggen.

Den velkjente Sony-kvaliteten er ikke like overbevisende her, med tydelige skjøter i plasten, og en pistrete radioantenne i form av en syltynn ledning, som man plugger i bak. Hvis man trenger CD-spiller og vil ha et lite, relativt rimelig trådløst anlegg med DAB, er Sony CMT-X7CDB et brukbart alternativ, men heller ikke mer.

Lyd & Bilde mener

Med DAB-radio, strømming og CD-spiller, får man mye for pengene i dette minimale stereoanlegget. Kjedelig og uengasjerende lyd trekker ned et ellers lovende konsept.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Spiller med glødende engasjement

Moderne nostalgi

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Sensasjonelt god nettverksspiller

Meget godt kjøp

Silkemyk og organisk lyd

Med lupe i rillene

Fremtidssikker rørforsterker

En fantastisk musikkstrømmer – men den koster!

Til stereoanlegg eller hjemmekino?

En CD-spiller for evigheten

Den beste budsjettstrømmeren blir bedre

Scroll to Top