: Grace Design m903

Proffenes verktøy

Denne konverteren fra Grace er i tillegg både analog forforsterker og hodetelefonforsterker, noe som er uunnværlig i studiosammenheng.
Lyd & Bilde mener
Høy oppløsning Forforsterker Analoginnganger
Litt å sette seg inn i Forsvarer ikke prisen som DAC alene
Spesifikasjoner
  • Digital inn: USB, optisk, koaksial og AES
  • Analog inn: RCA og XLR
  • RCA og balansert 1/4” jack ut
  • 2 x hodetelefonutganger
  • 24-bit/192kHz
  • Fjernkontroll (tilleggsutstyr)
Annonse
Annonse
forfatter

Grace Design m903 er en DAC for proffene. Av digitalinnganger har den både koaksial, optisk, AES/EBU og asynkron USB. I tillegg har den både ubalansert RCA og balansert XLR analoginngang, og er i så måte også en forforsterker. En lydtekniker vil ikke kunne gjøre jobben fullt ut uten hodetelefoner, derfor har DAC-en også to hodetelefonutganger med tilhørende forsterkning. Lydnivå kan stilles individuelt på alle utganger, slik at nivåene kan tilpasses ulike høyttalere og hodetelefoner som er koblet til samtidig. Dette er egentlig bare nødvendig for lydteknikere. Det samme er muligheten for å svitsje til monolyd, for å høre at det ikke er noen rare fasefeil i miksen. Men det kan være moro å leke seg med de ulike funksjonene.

Dette er en av få DAC-er som støtter opptil 192 kHz på USB. For å få til dette, må du gå inn i oppsettmenyen og sette den til USB Class 2. Mac støtter dette uten videre, men har du PC med Windows, må du laste ned en gratis driver fra Grace sin hjemmeside.

Lydkvaliteten
Lyden fra USB er bra, de fleste detaljene kommer frem og det er ikke stort å sette fingeren på. Det mangler litt på romfølelsen med normale 16-bit lydfiler, her skiller ikke Grace seg veldig fra Chord Chordette. I hvert fall ikke med ubalansert RCA ut. Med balansert jack blir det noe bedre. Likevel er det ikke før vi fôrer DAC-en med 24-bit/96kHz lydfiler at den våkner til liv, med stort rom og fin oppløsning. Vi testet ikke med 192kHz i testperioden.

Med CD-spiller tilkoblet koaksialinngangen blir det vesentlig bedre. CD låter faktisk bedre enn 24-bit lydfiler gjennom USB. Konverteren låter i våre ører et lite hakk hvassere enn Musical Fidelity sin, som ikke har fullt samme oppløsningen i overtonene. Men det er ikke mye som skiller de to, og lydkvaliteten alene er ikke nok til å velge Grace fremfor Musical Fidelity.

Det som gjør Grace Design m903 til en særdeles spennende konverter, er muligheten for også å tilkoble analoge kilder og bruke den til forforsterker og hodetelefonforsterker. Dette gjør bruksområdene mye større, og gjør at den kan plugges rett i en effektforsterker eller et par aktive høyttalere. Dette kan man spare penger på. Ulempen er at balanserte utganger ikke er gjennom XLR, men ukurant jack. På hi-fi-markedet finnes knapt balansert jack-til-XLR-kabler, oddsen er dermed stor for at et par må spesialbestilles.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Hegel HD20

En ny milepæl

Hegel HD20 er blant de beste DAC-ene vi hittil har hørt. Uansett pris.

Ekstremt veloppløst Volumkontroll
Pass på fjernkontrollen!

Musical Fidelity M1 DAC

Budsjettbomben

Musical Fidelitys beste DAC koster 5.000 kroner og utfordrer vesentlig dyrere konvertere. En bedre konverter til prisen har vi faktisk aldri hørt.

Lyden av high-end
Vi ønsker volumkontroll og fjernstyring

Wadia 151 PowerDAC mini

Wadia 151PowerDAC mini

High-end-produsent Wadia kan også lage virkelig gode produkter til en rimelig penge, som denne kombinerte forsterkeren/digitalkonverteren.

Meget god lyd Komplett og enkel
Ingen analoge inn- eller utganger

Chord Chordette Gem

Kong Blåtann

Chord Chordette Gem er en USB-DAC som dessuten kan dekode trådløs lyd via Bluetooth. Bort med kablene! Eller kanskje ikke…

Praktisk med Bluetooth
Mangler litt dynamikk Stiv pris

HRT iStreamer

iPods beste venn

iStreamer fra HRT er markedets første rene iPod-DAC. I et meget kompakt format forvandler den din iPod, iPhone eller iPad til en ekte hi-fi-spiller.

God lyd Kompakt Lett å bruke
Vi fikk den ikke til å funke med iPod Classic.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Den nye tilføyelsen til Surface Pro-porteføljen kommer bl.a. med innebygd LTE Advanced.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.
Nikon har lyttet til kritikken og perfeksjonert Z6 II, som med ett ble et av de beste kameraene du kan kjøpe.