Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Grace Design m903

Proffenes verktøy

Denne konverteren fra Grace er i tillegg både analog forforsterker og hodetelefonforsterker, noe som er uunnværlig i studiosammenheng.
Lyd & Bilde mener
Høy oppløsning Forforsterker Analoginnganger
Litt å sette seg inn i Forsvarer ikke prisen som DAC alene
Spesifikasjoner
  • Digital inn: USB, optisk, koaksial og AES
  • Analog inn: RCA og XLR
  • RCA og balansert 1/4” jack ut
  • 2 x hodetelefonutganger
  • 24-bit/192kHz
  • Fjernkontroll (tilleggsutstyr)

Grace Design m903 er en DAC for proffene. Av digitalinnganger har den både koaksial, optisk, AES/EBU og asynkron USB. I tillegg har den både ubalansert RCA og balansert XLR analoginngang, og er i så måte også en forforsterker. En lydtekniker vil ikke kunne gjøre jobben fullt ut uten hodetelefoner, derfor har DAC-en også to hodetelefonutganger med tilhørende forsterkning. Lydnivå kan stilles individuelt på alle utganger, slik at nivåene kan tilpasses ulike høyttalere og hodetelefoner som er koblet til samtidig. Dette er egentlig bare nødvendig for lydteknikere. Det samme er muligheten for å svitsje til monolyd, for å høre at det ikke er noen rare fasefeil i miksen. Men det kan være moro å leke seg med de ulike funksjonene.

Dette er en av få DAC-er som støtter opptil 192 kHz på USB. For å få til dette, må du gå inn i oppsettmenyen og sette den til USB Class 2. Mac støtter dette uten videre, men har du PC med Windows, må du laste ned en gratis driver fra Grace sin hjemmeside.

Lydkvaliteten
Lyden fra USB er bra, de fleste detaljene kommer frem og det er ikke stort å sette fingeren på. Det mangler litt på romfølelsen med normale 16-bit lydfiler, her skiller ikke Grace seg veldig fra Chord Chordette. I hvert fall ikke med ubalansert RCA ut. Med balansert jack blir det noe bedre. Likevel er det ikke før vi fôrer DAC-en med 24-bit/96kHz lydfiler at den våkner til liv, med stort rom og fin oppløsning. Vi testet ikke med 192kHz i testperioden.

Med CD-spiller tilkoblet koaksialinngangen blir det vesentlig bedre. CD låter faktisk bedre enn 24-bit lydfiler gjennom USB. Konverteren låter i våre ører et lite hakk hvassere enn Musical Fidelity sin, som ikke har fullt samme oppløsningen i overtonene. Men det er ikke mye som skiller de to, og lydkvaliteten alene er ikke nok til å velge Grace fremfor Musical Fidelity.

Det som gjør Grace Design m903 til en særdeles spennende konverter, er muligheten for også å tilkoble analoge kilder og bruke den til forforsterker og hodetelefonforsterker. Dette gjør bruksområdene mye større, og gjør at den kan plugges rett i en effektforsterker eller et par aktive høyttalere. Dette kan man spare penger på. Ulempen er at balanserte utganger ikke er gjennom XLR, men ukurant jack. På hi-fi-markedet finnes knapt balansert jack-til-XLR-kabler, oddsen er dermed stor for at et par må spesialbestilles.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Hegel HD20

En ny milepæl

Hegel HD20 er blant de beste DAC-ene vi hittil har hørt. Uansett pris.

Ekstremt veloppløst Volumkontroll
Pass på fjernkontrollen!

Musical Fidelity M1 DAC

Budsjettbomben

Musical Fidelitys beste DAC koster 5.000 kroner og utfordrer vesentlig dyrere konvertere. En bedre konverter til prisen har vi faktisk aldri hørt.

Lyden av high-end
Vi ønsker volumkontroll og fjernstyring

Wadia 151 PowerDAC mini

Wadia 151PowerDAC mini

High-end-produsent Wadia kan også lage virkelig gode produkter til en rimelig penge, som denne kombinerte forsterkeren/digitalkonverteren.

Meget god lyd Komplett og enkel
Ingen analoge inn- eller utganger

Chord Chordette Gem

Kong Blåtann

Chord Chordette Gem er en USB-DAC som dessuten kan dekode trådløs lyd via Bluetooth. Bort med kablene! Eller kanskje ikke…

Praktisk med Bluetooth
Mangler litt dynamikk Stiv pris

HRT iStreamer

iPods beste venn

iStreamer fra HRT er markedets første rene iPod-DAC. I et meget kompakt format forvandler den din iPod, iPhone eller iPad til en ekte hi-fi-spiller.

God lyd Kompakt Lett å bruke
Vi fikk den ikke til å funke med iPod Classic.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.