TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Chord Chordette Gem

Kong Blåtann

Chord Chordette Gem er en USB-DAC som dessuten kan dekode trådløs lyd via Bluetooth. Bort med kablene! Eller kanskje ikke…

Lyd & Bilde mener
+Praktisk med Bluetooth
-Mangler litt dynamikk Stiv pris
Spesifikasjoner
  • USB og Bluetooth
  • 16-bit/32-48kHz
  • 2V ut
Veil. pris 5000

Chordette Gem er en liten men robust USB-DAC, som i tillegg kan dekode lyd via Bluetooth, med den nye lydkodeken Apt-X. Denne skal gi Bluetooth-lyd i CD-kvalitet.

En Bluetooth-kompatibel datamaskin eller mobiltelefon synkroniserer enkelt til konverteren, og den er like enkel å koble til USB som hvilken som helst annen DAC.

Konverteren er oppgitt til å støtte 24-bit/96kHz, men i praksis er USB-inngangen begrenset til 16-bit/44,1-48kHz.

Lydkvaliteten
Det er Bluetooth som gjør denne DAC-en spennende. Å kunne sende lyden trådløst til stereoanlegget er både kult og praktisk, og du kan lett gjemme bort lydkilden når du får besøk. Med Bluetooth mangler lyden imidlertid oppløsning, det låter temmelig flatt og livløst. Detaljene er uklare, og bassen er tam. Det er riktignok bedre enn vi tidligere har hørt av Bluetooth, uten den tradisjonelle forvrengningen, men dette er ikke noe å bruke utenom festen eller når det skal være ekstra bekvemt.

USB-inngangen låter vesentlig bedre. Her kommer klangfargene frem, og dette vekker hi-fi-interessen tilbake i oss. Lydbildet er klart, med god dynamikk. DAC-en støtter ikke 24-bit USB-signal og utnytter dermed ikke lydformater med høyere oppløsning. Det mangler også litt fylde og storhet i lydbildet sammenliknet med enda bedre DAC-er.

Også i denne testen:

Hegel HD20

En ny milepæl

Hegel HD20 er blant de beste DAC-ene vi hittil har hørt. Uansett pris.

Ekstremt veloppløst Volumkontroll
Pass på fjernkontrollen!

Grace Design m903

Proffenes verktøy

Denne konverteren fra Grace er i tillegg både analog forforsterker og hodetelefonforsterker, noe som er uunnværlig i studiosammenheng.

Høy oppløsning Forforsterker Analoginnganger
Litt å sette seg inn i Forsvarer ikke prisen som DAC alene

Musical Fidelity M1 DAC

Budsjettbomben

Musical Fidelitys beste DAC koster 5.000 kroner og utfordrer vesentlig dyrere konvertere. En bedre konverter til prisen har vi faktisk aldri hørt.

Lyden av high-end
Vi ønsker volumkontroll og fjernstyring

Wadia 151 PowerDAC mini

Wadia 151PowerDAC mini

High-end-produsent Wadia kan også lage virkelig gode produkter til en rimelig penge, som denne kombinerte forsterkeren/digitalkonverteren.

Meget god lyd Komplett og enkel
Ingen analoge inn- eller utganger

HRT iStreamer

iPods beste venn

iStreamer fra HRT er markedets første rene iPod-DAC. I et meget kompakt format forvandler den din iPod, iPhone eller iPad til en ekte hi-fi-spiller.

God lyd Kompakt Lett å bruke
Vi fikk den ikke til å funke med iPod Classic.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.