Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Revo SuperSystem

Skinnet bedrar

Trådløst anlegg med lyd som langt overgår dets ringe størrelse.

Skrevet av / 04.12.15 - 06:00
Revo SuperSystem
Lasse Svendsen

Hvis du tenker på å anskaffe et mikroanlegg, men er redd for at lyden blir for puslete, kan det være smart å vurdere skotske Revos nye SuperSystem. Som faktisk er et anlegg. Bare med høyttalerne innebygget.

Det prisbelønte designet har vi sett før. Revos digitalradioer som den lille SuperSignal og den større SuperConnect, glir lett inn i et moderne hjem og kan leveres i flere farger. Det kan også det mye større, men fremdeles kompakte SuperSystem.

Et alt-i-ett anlegg med strømming, digitalradio og Spotify Connect. I stereo.

Som ikke tar mer plass enn et tradisjonelt mikroanlegg, men spiller tøffere og klarere enn de fleste av dem. Det er forresten varemerket til Revo. Det stilrene designet skjuler nemlig en rå forsterker og påkostede høyttalerelementer, som i høy grad bidrar til oppsiktsvekkende god lyd.

De nærmeste konkurrentene til Revo SuperSystem, er Geneva Model M og Tivoli Audio Music System+. Alle med digitalradio, strømming og flere høyttalerelementer for fyldigere lyd.

 

Trådløs multiromslyd

Revo-anlegget må ikke forveksles med en alminnelig bordradio. Anlegget er ikke så mye større enn for eksempel en Amadeus Lacuna Large, men er langt mer påkostet.

Det er også mye mer enn en radio med FM, DAB og musikkstrømming fra mobil eller nettbrett.

SuperSystem kombinerer alt dette med nettradio og det er også mulig å strømme til anlegget over hjemmets Wifi-nettverk. Da setter man opp laptopen som musikkserver, en relativt enkel operasjon som krever 20 minutter innsats, så kan man strømme musikk til SuperSystem. Det krever gjerne installasjon av en app som for eksempel EyeConnect på datamaskinen.

Da kan man selv velge om man vil bruke det lokale musikkbiblioteket, eller spille av trådløst fra Spotify, Apple Music eller Tidal.

Man kan også koble sammen flere enheter som støtter multiromslyd, med SuperSystem som en del av multiromsopplegget.

Men alt dette er ingen ting verdt uten skikkelig lyd.

Derfor har Revo-anlegget ikke bare ett høyttalerelement, men to flate 3,5 tommers BMR-elementer og en subwoofer på undersiden. De flate BMR-elementene er fulltoneelementer med høy virkningsgrad, som når de pares med en subwoofer, leverer forbausende fyldig og klar lyd. Balanced-Mode-Radiator-elementer har vi gode erfaringer med i Revos mindre modeller, og i Naims Ovator-høyttalere.

SuperSystem leveres i sort, hvitt eller valnøtt, med grå eller sort front.
SuperSystem leveres i sort, hvitt eller valnøtt, med grå eller sort front.

 

Klassens beste lyd

Når man har pakket anlegget opp og koblet til strøm, tar oppsettet med søking etter radiokanaler og tilkobling av mobilen til Bluetooth, bare få minutter. Deretter er det bare å spille. Enten rett fra mobilen, eller fra FM, DAB+ eller en tilkoblet enhet. For eksempel TV-en. For SuperSystem fungerer fint som TV-høyttaler, og lyden går de fleste TV-er en høy gang.

Det gjør den forresten om man sammenligner med det meste vi har testet av tilsvarende anlegg. Mikroanlegg, alt-i-ett anlegg og bordradioer, får en svett jobb med å overgå lyden fra Revo SuperSystem.

En 80 W kraftig forsterker driver BMR-elementene og subwooferen. Det gir anlegget et stort, fyldig, klokkerent, klart og tydelig lydbilde, som du sjelden hører fra så små anlegg.

Det spiller ingen rolle om du hører på dialoger på radio, eller strømmer musikk via Bluetooth, lyden er gnistrende god uansett. Men det lyder bedre på nettradio enn FM, og kobler man SuperSystem til en musikkserver via hjemmenettverket, har man et fullverdig stereoanlegg som ikke har problemer med å fylle en middels stor stue med lyd.

Den undermonterte subwooferen hjelper veldig på opplevelsen av skala, og selvsagt bass. For den er stram og kontrollert, og selv om den ikke går særlig dypt, legger den et lavfrekvent fundament som gir balansen i lydbildet mye større klangfylde.

Den spiller høyt nok for de fleste, men har ikke krefter nok til å spille murpussen av veggene, dersom man inviterer til party. Da trenger man større anlegg enn dette. Men som et hverdagsanlegg, enten i stuen, eller som et nummer to-anlegg i hjemmet, er SuperSystem fantastisk.

 

Ingen AirPlay

Revo-anlegget ser bra ut, spiller steinbra og er enkelt å bruke. Det mangler heller ingen ting vesentlig. Med et mulig unntak for strømming via AirPlay, som gir bedre lyd når man strømmer fra en Apple-enhet. Muligheten for multiromslyd, valgfritt radionett – FM, DAB+ eller nettradio, og et beskjedent fotavtrykk som tar lite plass, gjør SuperSystem til vår nye favoritt blant alt-i-ett anlegg.

Lyd & Bilde mener

Knallgod lyd uansett lydkilde med trådløs strømming og lekker kvalitet. Mangler AirPlay.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Moderne nostalgi

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Sensasjonelt god nettverksspiller

Meget godt kjøp

Silkemyk og organisk lyd

Med lupe i rillene

Fremtidssikker rørforsterker

En fantastisk musikkstrømmer – men den koster!

Til stereoanlegg eller hjemmekino?

En CD-spiller for evigheten

Den beste budsjettstrømmeren blir bedre

En helt spesiell opplevelse

Lyd & Bilde
Scroll to Top