Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Radionette Menuett

Radionette Menuett

Med denne får man inn tusenvis av radiostasjoner, uansett hvor man er.
Lyd & Bilde mener
Enkel og oversiktlig å bruke.
Hermetisk klang og farget lydbilde.
Spesifikasjoner

Radionette Menuett
Bluetooth-strømming
FM/DAB+ radio
Internettradio
30 forhåndsinnstillinger
Fargeskjerm
Fjernkontroll

Navnet kunne knapt vært mer passende. Radionette tar deg nemlig jorden rundt, til et verdensomspennende nett av radiostasjoner. Det spiller nesten ingen rolle hvor er. Er dekningen dårlig, bytter du bare fra DAB+ eller FM til nettradio. Eller, du kan strømme radio eller musikk fra mobilen, via Bluetooth-funksjonen.

Den lille Menuett-radioen er nemlig utstyrt med FM, DAB+ radio, Bluetooth og internettradio over Wifi, Slik at du alltid kan finne et radioprogram du liker. Når du har gjort det, kan du lagre favorittstasjonene dine, i opptil 30 forhåndsinnstillinger. Det er også mulig å koble til en lydkilde med ledning, og den har hodetelefonutgang. Begge på baksiden.

Der er det også en USB-kontakt for lading av mobilen.

Radioen har ikke batteridrift, og må være tilkoblet strøm. De eneste batteriene du finner, der de som skal i den medfølgende fjernkontrollen. Det vises kanskje ikke så godt på bildet, men radioen kan også betjenes med knapper og ratt på toppen. Den har forresten vekkerklokke, som du enkelt kan stoppe med et klask på volumhjulet på toppen.

Det kuleste med Menuett-radioen, er den åtte cm store fargeskjermen. Som ikke bare viser kildevalgene, men også albumcovere og bilder. Den har også plass til informasjon om programmet man lytter på, artister og mye annet. Alt avhengig av hva tilbyderen velger å sende ut.

Denne utgaven er den minste i en serie på tre. Det finnes en større Menuett-modell med knappene på fronten, og en enda større bordmodell med stereohøyttalere. De har alle fargeskjerm, et pent kabinett i trefarget vinyl, og en kremfarget front.

Lyden
Dessverre er det ikke mye krem over lyden. Radioen faller fort igjennom etter som man får hørt musikk fra forskjellige lydkilder. I en sammenligning med Jensen Buddy Lite og Pinell GO+, var lyden skuffende. Det hjelper å gå inn i menyene og endre equaliser-innstillingene. Da får man løftet bass og diskant litt, men det får aldri lyden til å skinne.

Bassen blir bedre med equaliseren, og den lyder tydeligere med mer diskant, men trommene høres ut som de er laget av papp. Stemmen til nyhetsopplesere lyder hult, metallisk og kunstig. Vokaler på kjente låter, lyder farget, og klikker du deg innom en klassisk kanal, kan du vente deg strykere som høres ut som de er spilt av en syntesizer.

Annonse

Det er ikke lett å bli glad i Menuett-radioen, som ellers har mye å by på. Bare ikke lydkvalitet. Det er skuffende prisen tatt i betraktning. Den ser bra ut, har nyttige funksjoner, enkel betjening og er godt utstyrt, men vi anbefaler heller Buddy, Pinell eller den mye bedre Solist-modellen fra Radionette. Hvert fall til de som er opptatt av god lyd.

forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Sony Xperia 1 III
TEST
Mobil & Nettbrett

Tredje gang lykkes Sony

Sony Xperia 1 III er kanskje den beste mobilen fra Sony til dato. Alle dydene fra forgjengerne bevares, mens det forbedres der det gjelder.

Les også

Med denne får man inn tusenvis av radiostasjoner, uansett hvor man er.

Med denne får man inn tusenvis av radiostasjoner, uansett hvor man er.

Med denne får man inn tusenvis av radiostasjoner, uansett hvor man er.

Med denne får man inn tusenvis av radiostasjoner, uansett hvor man er.

Med denne får man inn tusenvis av radiostasjoner, uansett hvor man er.

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Med denne får man inn tusenvis av radiostasjoner, uansett hvor man er.

Med denne får man inn tusenvis av radiostasjoner, uansett hvor man er.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.