Radionette Menuett

Radionette Menuett

Med denne får man inn tusenvis av radiostasjoner, uansett hvor man er.
Lyd & Bilde mener
Enkel og oversiktlig å bruke.
Hermetisk klang og farget lydbilde.
Spesifikasjoner

Radionette Menuett
Bluetooth-strømming
FM/DAB+ radio
Internettradio
30 forhåndsinnstillinger
Fargeskjerm
Fjernkontroll

forfatter

Navnet kunne knapt vært mer passende. Radionette tar deg nemlig jorden rundt, til et verdensomspennende nett av radiostasjoner. Det spiller nesten ingen rolle hvor er. Er dekningen dårlig, bytter du bare fra DAB+ eller FM til nettradio. Eller, du kan strømme radio eller musikk fra mobilen, via Bluetooth-funksjonen.

Den lille Menuett-radioen er nemlig utstyrt med FM, DAB+ radio, Bluetooth og internettradio over Wifi, Slik at du alltid kan finne et radioprogram du liker. Når du har gjort det, kan du lagre favorittstasjonene dine, i opptil 30 forhåndsinnstillinger. Det er også mulig å koble til en lydkilde med ledning, og den har hodetelefonutgang. Begge på baksiden.

Der er det også en USB-kontakt for lading av mobilen.

Radioen har ikke batteridrift, og må være tilkoblet strøm. De eneste batteriene du finner, der de som skal i den medfølgende fjernkontrollen. Det vises kanskje ikke så godt på bildet, men radioen kan også betjenes med knapper og ratt på toppen. Den har forresten vekkerklokke, som du enkelt kan stoppe med et klask på volumhjulet på toppen.

Det kuleste med Menuett-radioen, er den åtte cm store fargeskjermen. Som ikke bare viser kildevalgene, men også albumcovere og bilder. Den har også plass til informasjon om programmet man lytter på, artister og mye annet. Alt avhengig av hva tilbyderen velger å sende ut.

Denne utgaven er den minste i en serie på tre. Det finnes en større Menuett-modell med knappene på fronten, og en enda større bordmodell med stereohøyttalere. De har alle fargeskjerm, et pent kabinett i trefarget vinyl, og en kremfarget front.

Lyden
Dessverre er det ikke mye krem over lyden. Radioen faller fort igjennom etter som man får hørt musikk fra forskjellige lydkilder. I en sammenligning med Jensen Buddy Lite og Pinell GO+, var lyden skuffende. Det hjelper å gå inn i menyene og endre equaliser-innstillingene. Da får man løftet bass og diskant litt, men det får aldri lyden til å skinne.

Bassen blir bedre med equaliseren, og den lyder tydeligere med mer diskant, men trommene høres ut som de er laget av papp. Stemmen til nyhetsopplesere lyder hult, metallisk og kunstig. Vokaler på kjente låter, lyder farget, og klikker du deg innom en klassisk kanal, kan du vente deg strykere som høres ut som de er spilt av en syntesizer.

Det er ikke lett å bli glad i Menuett-radioen, som ellers har mye å by på. Bare ikke lydkvalitet. Det er skuffende prisen tatt i betraktning. Den ser bra ut, har nyttige funksjoner, enkel betjening og er godt utstyrt, men vi anbefaler heller Buddy, Pinell eller den mye bedre Solist-modellen fra Radionette. Hvert fall til de som er opptatt av god lyd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.