TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Pinell North

Bedre får du ikke

Pinell er tilbake med en ny reiseradio, som overbeviser på alle, unntatt ett område.

forfatter
Publisert 10.07.21 - 11:00
Karakter
Pinell North
L&B menerskew
pluss Den beste lyden blant de små reiseradioene. Bra batteritid og flere kildevalg tilgjengelig. Virker solid skrudd sammen.
minus Man ser ingenting på skjermen i sollys. Ikke sprutsikker.
Spesifikasjoner

Radio: DAB+/FM/nettradio
Trådløst: Bluetooth 5.0, Wi-Fi

Strømmetjenester: Spotify Connect, Podcasts
Hodetelefonutgang: Ja
Forhåndsinnstillinger: Ja
Skjerm: Ja
Appstyring: Undok
Batteritid: 15 timer
Fjernkontroll: Nei
Mål: 95 x 90 x 160 mm
Vekt: 0,8 kg
Annet: Børstet alu med rødt, hvitt, sort eller blått.
Web: pinell.com

Veil. pris 2990 Produktside

De sier at det egentlig er en Bluetooth-høyttaler med innebygget radio, og det har Pinell rett i. Men det er også mulig å kalle den en reiseradio. Av det hendige slaget. For med en batteritid på 15 timer, kan Pinell north fint være med på reisen.

Enten den bare er ut på balkongen, eller ned til stranda.

Der kan man bruke den som en Bluetooth-høyttaler, eller slå på radio for å følge med på sport, nyheter, eller bare høre musikk. Akkurat som på en reiseradio.

North er Pinells første reiseradio siden den prisvinnende Go-modellen forsvant fra markedet i 2015, og de som husker den, vil nok dra kjensel på noen av designgrepene på den nye North-radioen.

For eksempel at den har en OLED-skjerm og betjeningen på toppen. Men også at den kan leveres i farger. Arctic blue, sunset red, ice white, eller night black, slik vårt testeksemplar var utstyrt.

Ja, north er også en Bluetooth-høyttaler.
Foto: Lasse Svendsen

Podcasts

Den nye Pinell-radioen er mer avansert enn de fleste bærbare radioene vi har testet. Det vanligste er at radioen har Bluetooth-tilkobling og FM/DAB+ radio, og det er dét. Men north har også Wi-Fi sånn at man kan koble seg til internett, og lytte til nettradio.

En annen ting som mange nok vil like, er den innebyggede podcast-spilleren, som man navigerer i med skrollehjulet på toppen. Den kan også styres fra mobilen via Undok-appen, hvor man også kan strømme fra Spotify til radioens Bluetooth-mottaker.

Radiostasjoner og podcasts kan lagres på tvers av kilder, og hentes fram fra fire forhåndsprogrammerte knapper på toppen av radioen. Eller i menyen for 10 forhåndsinnstillinger i Undok-appen.

Klarere lyd fra flere elementer

Pinell north er 16 cm høy, og større enn forgjengeren Go, og har plass til fire høyttalerelementer. Det vanlige på så små radioer, er ett element. Men her er det to 4,5 cm store fulltoneelementer, og to passiver bassradiatorer – 6,6 x 3,5 cm, som leverer et uvanlig klangrikt og fyldig lydbilde.

Det ga musikken i jazz-podcasten jeg lyttet til, et større lydbilde enn hva som er vanlig fra små reiseradioer. Å følge rytmen i musikken var ingen sak, jeg bare justerte litt på bass og diskant i appen, til jeg fikk den balansen i lyden som jeg syntes passet til akustisk jazz.

To aktive høyttalerelementer, en på hver side, og to passive basser.
Foto: Lasse Svendsen

Eq-innstillingene følger forresten alle kildevalgene, også Bluetooth, så om man liker en annen balanse når man strømmer, eller for eksempel plasserer radioen i et hjørne og synes det blir for mye bass, må man endre eq-innstillingene. Det kan også gjøres i innstillingsmenyen, som finnes på alle nordiske språk.

Det er forresten en hodetelefonutgang på baksiden, like under der teleskopantennen befinner seg når man pakker opp radioen fra den fargerike emballasjen.

IMG_6904 IMG_6905
<
>

Men det er lyden som er det mest overbevisende med radioen. Pinell har lenge vært litt flinkere enn de fleste konkurrentene, til å få god lyd ut av radioene sine, og denne er ikke noe unntak. Pinell north spiller ikke like høyt og tøft som Bluetooth-høyttaleren KEF Muo, eller en JBL Charge, men den spiller bedre enn de små reiseradioene vi har testet så langt.

De to aktive elementene klarer å få fram detaljer i lydbildet, og til og med diskantnivået er godt rett ut av boksen, mens de passive basselementene bidrar til litt tyngde og fylde i bassen. Det normale for så små radioer, er nemlig fint lite bass, nesten ingenting diskant, og et ganske ullent lydbilde.

Slik er det definitivt ikke her, og north tar tilbake tronen til Pinell, som den beste småradioen på markedet i dag.

Hodetelefonutgang og kontakt for den medfølgende laderen.
Foto: Lasse Svendsen

Konklusjon

Malurten i begeret er den mørke skjermen, som er godt lesbar også fra avstand, men bare innendørs. Ute på terrassen viskes all informasjon på skjermen bort, av sollyset. Så hvis du vil se hva du spiller eller bytte lydkilde, må du åpne appen. Men lyden er knallbra, kvaliteten er overbevisende, og Pinell north fungerer faktisk utmerket både som Bluetooth-høyttaler – og reiseradio.

6 kommentarer om “Pinell North”

  1. Vanskelig å skru av, syns ikke menyknappen er særlig god, hopper lett mellom de ulike valgene

    Svar
  2. Pinell gjentar tabben fra Go-modellen. Her var det også plett umulig å se informasjon på skjermen i normalt utelys. Jeg tok da kontakt med Pinell for å høre om det ville komme en software-oppdatering som ville hjelpe på problemet. Fikk beskjed om at skjermen var laget slik for maksimal batteritid. Det mer logiske ville vært å gi brukerne mulighet til å velge selv – og endre lysstyrken etter behov, og heller velge bort en times batteritid. Tabbe, Pinell.

    Svar
    • Pinell kommer med en oppgradering på dette i løpet av 2022

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Kuleste platespilleren vi har testet Det eneste problemet med Audio-Technica jubileumspiller, er at du ikke får tak i den.
Fantastisk velspillende strømmereceiver Receiveren fra Yamaha kan alt, ser ut som en million, og lyder fenomenalt godt.
lbpluss
Musikkstreameren som spiller alt, og driver dine hodetelefoner FiiO R7 er en stasjonær musikkstreamer, som kan omtrent alt. Takket være Android operativsystem.
lbpluss
Fjerner knitringen fra platene dine Vinylsamlere trenger en platevasker. Her er to.
lbpluss
Det beste av begge verdener CD-streamere er den opplagte måten å kombinere CD-samlingen med strømming på.
Følg Lyd & Bilde