TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Philips ORT7500

Digital retroradio

Philips-radioens tiltalende design og klare lyd klarer ikke å skjule manglene.

forfatter
Publisert 03.09.15 - 06:00
L&B mener
Fyldig bass og god radiomottaker med svært god lyd på tale.
Slank mellomtone. Ingen tonekontroller.
Spesifikasjoner
 • Bluetooth
 • FM/DAB+ radio
 • USB-lading
 • 3,5 mm analog lydinngang
 • 20 W effekt

Dokkingen er borte og erstattet av Bluetooth, slik at man i stedet kan strømme musikken trådløst til Philips-radioen. Som er støpt i samme ånd som den originale Philetta-radioen fra 50-tallet. Med et tiltalende retrodesign pakket rundt digitalradio og strømming.

Den dokkløse utgaven har ikke helt den samme kvalitetsutførelsen som trekabinettet i OED7300, som vi testet for et par år siden. Men så er denne utgaven, ORT7500, også billigere, tross at Philips har beholdt den perforerte bakplaten i aluminium.

Den røde lakken gir inntrykk av at kabinettet er støpt i plast, og utførelsen på knapper, ratt og betjeningspanelet over skjermen, trekker ned kvalitetsinntrykket et hakk. Sammenlignet med den forrige utgaven.

Radioen er enkel å betjene straks man har fått lagret alle 30 stasjonene. En prosess som gjøres manuelt, men etter det er det plankekjøring. Det skal finnes en app til radioen, men den var ikke klar da testen ble gjort.

Med både FM- og DAB+-radio, kan man velge selv hva som passer best. Mottakskvaliteten er upåklagelig, og bordradioen plukket lett radiostasjoner på FM og DAB+, uten sus, bobling eller drop i signalstyrke. Den skal jo stå på samme sted hele tiden, så uansett vil den aldri bli særlig utfordret.

Når man blir lei av å høre på radio, er det bare å koble til mobilen og bruke den som en trådløs høyttaler. Bluetooth-paringen tar tre sekunder første gangen man kobler opp, siden finner mobilen Philips-en hver gang man dreier inngangsvelgeren på radioen til Bluetooth.

 

Ubalansert klarhet

Ved første gangs lytting, lyder radioen klokkeklart med tydelig gjengivelse av tale. Radioprogrammer med mye snakking, eller nyheter, sport og debatter, er lekende lett å følge fordi mellomtonen er klar og tydelig.

Men den er også slank. Det merkes ikke så godt på tale, men klassisk musikk lyder litt rørete, med litt for spiss gjengivelse av strykere og kvinnelig vokal. Siden det ikke finnes noen tonekontroller eller equalizer her, er det ikke mulig å kompensere for ubalansen i mellomtonen heller.

Bassen er slett ikke verst, med god kontroll så lenge man ikke spiller høyt, men den har ikke den samme fylden som en Audio Pro T9, eller Revo-radio. Den slanke mellomtonen fører også til at diskanten kan lyde spist. På jazz og gamle soulinnspillinger var dette ikke så fremtredende, men ønsker man å spille pianokonserter, Kygo eller Avicii litt høyt en fredagskveld, blir lydbildet skingrende skarpt.

Med en svært god radiomottaker, er Philips-radioen et bra kjøp for pengene, men den faller litt gjennom på musikk. Særlig når den fungerer som strømmehøyttaler for mobilen eller nettbrettet.

Prøv før du kjøper.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
Radio for spesielt interesserte Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.
Se! En platespiller fra Ikea! Ikea setter musikken i høysetet med Obegränsad platespiller, arbeidspult og hvilestol. I samarbeid med Swedish House Mafia
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend