Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Philips ORT7500

Digital retroradio

Philips-radioens tiltalende design og klare lyd klarer ikke å skjule manglene.
Lyd & Bilde mener
Fyldig bass og god radiomottaker med svært god lyd på tale.
Slank mellomtone. Ingen tonekontroller.
Spesifikasjoner
  • Bluetooth
  • FM/DAB+ radio
  • USB-lading
  • 3,5 mm analog lydinngang
  • 20 W effekt

Dokkingen er borte og erstattet av Bluetooth, slik at man i stedet kan strømme musikken trådløst til Philips-radioen. Som er støpt i samme ånd som den originale Philetta-radioen fra 50-tallet. Med et tiltalende retrodesign pakket rundt digitalradio og strømming.

Den dokkløse utgaven har ikke helt den samme kvalitetsutførelsen som trekabinettet i OED7300, som vi testet for et par år siden. Men så er denne utgaven, ORT7500, også billigere, tross at Philips har beholdt den perforerte bakplaten i aluminium.

Den røde lakken gir inntrykk av at kabinettet er støpt i plast, og utførelsen på knapper, ratt og betjeningspanelet over skjermen, trekker ned kvalitetsinntrykket et hakk. Sammenlignet med den forrige utgaven.

Radioen er enkel å betjene straks man har fått lagret alle 30 stasjonene. En prosess som gjøres manuelt, men etter det er det plankekjøring. Det skal finnes en app til radioen, men den var ikke klar da testen ble gjort.

Med både FM- og DAB+-radio, kan man velge selv hva som passer best. Mottakskvaliteten er upåklagelig, og bordradioen plukket lett radiostasjoner på FM og DAB+, uten sus, bobling eller drop i signalstyrke. Den skal jo stå på samme sted hele tiden, så uansett vil den aldri bli særlig utfordret.

Annonse

Når man blir lei av å høre på radio, er det bare å koble til mobilen og bruke den som en trådløs høyttaler. Bluetooth-paringen tar tre sekunder første gangen man kobler opp, siden finner mobilen Philips-en hver gang man dreier inngangsvelgeren på radioen til Bluetooth.

 

Annonse

Ubalansert klarhet

Ved første gangs lytting, lyder radioen klokkeklart med tydelig gjengivelse av tale. Radioprogrammer med mye snakking, eller nyheter, sport og debatter, er lekende lett å følge fordi mellomtonen er klar og tydelig.

Men den er også slank. Det merkes ikke så godt på tale, men klassisk musikk lyder litt rørete, med litt for spiss gjengivelse av strykere og kvinnelig vokal. Siden det ikke finnes noen tonekontroller eller equalizer her, er det ikke mulig å kompensere for ubalansen i mellomtonen heller.

Bassen er slett ikke verst, med god kontroll så lenge man ikke spiller høyt, men den har ikke den samme fylden som en Audio Pro T9, eller Revo-radio. Den slanke mellomtonen fører også til at diskanten kan lyde spist. På jazz og gamle soulinnspillinger var dette ikke så fremtredende, men ønsker man å spille pianokonserter, Kygo eller Avicii litt høyt en fredagskveld, blir lydbildet skingrende skarpt.

Med en svært god radiomottaker, er Philips-radioen et bra kjøp for pengene, men den faller litt gjennom på musikk. Særlig når den fungerer som strømmehøyttaler for mobilen eller nettbrettet.

Prøv før du kjøper.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.