: Philips ORT7500

Digital retroradio

Philips-radioens tiltalende design og klare lyd klarer ikke å skjule manglene.
Lyd & Bilde mener
Fyldig bass og god radiomottaker med svært god lyd på tale.
Slank mellomtone. Ingen tonekontroller.
Spesifikasjoner
  • Bluetooth
  • FM/DAB+ radio
  • USB-lading
  • 3,5 mm analog lydinngang
  • 20 W effekt
Annonse
Annonse
forfatter

Dokkingen er borte og erstattet av Bluetooth, slik at man i stedet kan strømme musikken trådløst til Philips-radioen. Som er støpt i samme ånd som den originale Philetta-radioen fra 50-tallet. Med et tiltalende retrodesign pakket rundt digitalradio og strømming.

Den dokkløse utgaven har ikke helt den samme kvalitetsutførelsen som trekabinettet i OED7300, som vi testet for et par år siden. Men så er denne utgaven, ORT7500, også billigere, tross at Philips har beholdt den perforerte bakplaten i aluminium.

Den røde lakken gir inntrykk av at kabinettet er støpt i plast, og utførelsen på knapper, ratt og betjeningspanelet over skjermen, trekker ned kvalitetsinntrykket et hakk. Sammenlignet med den forrige utgaven.

Radioen er enkel å betjene straks man har fått lagret alle 30 stasjonene. En prosess som gjøres manuelt, men etter det er det plankekjøring. Det skal finnes en app til radioen, men den var ikke klar da testen ble gjort.

Med både FM- og DAB+-radio, kan man velge selv hva som passer best. Mottakskvaliteten er upåklagelig, og bordradioen plukket lett radiostasjoner på FM og DAB+, uten sus, bobling eller drop i signalstyrke. Den skal jo stå på samme sted hele tiden, så uansett vil den aldri bli særlig utfordret.

Når man blir lei av å høre på radio, er det bare å koble til mobilen og bruke den som en trådløs høyttaler. Bluetooth-paringen tar tre sekunder første gangen man kobler opp, siden finner mobilen Philips-en hver gang man dreier inngangsvelgeren på radioen til Bluetooth.

 

Ubalansert klarhet

Ved første gangs lytting, lyder radioen klokkeklart med tydelig gjengivelse av tale. Radioprogrammer med mye snakking, eller nyheter, sport og debatter, er lekende lett å følge fordi mellomtonen er klar og tydelig.

Men den er også slank. Det merkes ikke så godt på tale, men klassisk musikk lyder litt rørete, med litt for spiss gjengivelse av strykere og kvinnelig vokal. Siden det ikke finnes noen tonekontroller eller equalizer her, er det ikke mulig å kompensere for ubalansen i mellomtonen heller.

Bassen er slett ikke verst, med god kontroll så lenge man ikke spiller høyt, men den har ikke den samme fylden som en Audio Pro T9, eller Revo-radio. Den slanke mellomtonen fører også til at diskanten kan lyde spist. På jazz og gamle soulinnspillinger var dette ikke så fremtredende, men ønsker man å spille pianokonserter, Kygo eller Avicii litt høyt en fredagskveld, blir lydbildet skingrende skarpt.

Med en svært god radiomottaker, er Philips-radioen et bra kjøp for pengene, men den faller litt gjennom på musikk. Særlig når den fungerer som strømmehøyttaler for mobilen eller nettbrettet.

Prøv før du kjøper.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
JBL feirer 75 år med jubileumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retroforsterkeren SA750. We wanna rock!
Nå finnes det endelig en Hegel-forsterker for vinylentusiaster

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.