Philips HTS9520 vs Harman/Kardon BDS 800

Blu-ray-hjemmekino med alt-i-ett

God lyd trenger ikke ta stor plass i TV-stua. Men det forutsetter et godt lydanlegg, og gjerne med innebygd Blu-ray-spiller.
forfatter

De aller fleste har i dag høyoppløst TV-skjerm (HD), og da skal man selvsagt også fôre den med HD-materiale. Er du blant de som ennå ikke har fått finger’n ut og kjøpt Blu-ray-spiller, og du fortsatt ser TV og film med den innebygde lyden i TV-en, er det på tide å gjøre noe med det. Et lydanlegg gir mye bedre opplevelser, og utvalget er stort blant surroundanlegg med innebygd Blu-ray-spiller. Det vil si, stort når prisen er under 5.000 kroner.

Vi ønsker derimot å finne ut hva man får av kvalitet for rundt 10.000 kroner, med det kriteriet at høyttalerne skal være små og kompakte og aller helst kunne monteres på veggen. Utvalget er ikke lenger stort i denne klassen. Prisklassen som for flere år siden var oversvømt av alt-i-ett-anlegg er nå bare en skygge av seg selv. I stedet ligger tyngden i markedet rundt 3-5.000 kroner. De fleste av slike anlegg har imidlertid kabinetter av billig og dårlig plast og kjipe komponenter innvendig, og er ikke noe vi uforbeholdent kan anbefale. Går du opp til 8-10.000 kroner, er det anlegg med gulvstående høyttalere som regjerer, altså økt kvantitet, men ikke nødvendigvis økt kvalitet.

Duell til ti tusen
Går du i butikken og spør etter et kompakt surroundanlegg med Blu-ray til ti tusen kroner, er sjansene derfor store for at du blir presentert for ett av disse to anleggene.

3D-kompatible Philips HTS9520 er moderne utstyrt, og lar deg se videosnutter over internett via Philips Net TV. Hver høyttaler består av to kubekabinetter plassert oppå hverandre, hvor det nederste sprer lyden 180 grader relativt til den øverste. Dette for å skape et større holografisk lydbilde. Som ekstrautstyr finnes veggbraketter eller stativer til høyttalerne, mulighet for trådløs lydoverføring til bakhøyttalerne, iPod-dokking, samt trådløs internettilkobling.
Harman/Kardon BDS 800 er derimot ikke like moderne. Det støtter ikke 3D-film, og her finnes ingen mulighet for trådløs lyd til bakhøyttalerne eller trådløs internettilkobling. Derimot tilbys også her en separat iPod-dokk, og veggbraketter er inkludert i esken.

Produkter i testen

Philips HTS9520

Velutstyrt, men middelmådig

Anlegget fra Philips har tilsynelatende alt man trenger av moderne finesser og funksjoner. Dessverre er ikke lyden bra nok.

3D-støtte Fremtidsrettet
Mangler HDMI inn Middelmådig lyd

Harman/Kardon BDS 800

Gode lydopplevelser

Harman/Kardon satser på best mulig lyd fra sitt anlegg. Det er enkelt i bruk, men mangler blant annet 3D-støtte.

God lyd Kraft
Ikke 3D-støtte Mangler HDMI inn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.