TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Philips HTS9520

Velutstyrt, men middelmådig

Anlegget fra Philips har tilsynelatende alt man trenger av moderne finesser og funksjoner. Dessverre er ikke lyden bra nok.

forfatter
Publisert 11.03.11 - 16:07
L&B mener
3D-støtte Fremtidsrettet
Mangler HDMI inn Middelmådig lyd
Spesifikasjoner
 • 3D-kompatibel
 • Lydreturkanal (ARC)
 • HDMI ut, ikke inn
 • USB inn
 • iPod/iPhone-dokk (ekstrautstyr)
 • Trådløse bakkanaler (ekstrautstyr)
 • Vekkbraketter (ekstrautstyr)
Veil. pris 10000Pr. 11.03.11 Produktside

Philips HTS9520 har kubeformete høyttalere som med høyttalerelementer montert både foran og på sidene sprer lyden nesten 180 grader. Dette for å skape et større lydbilde. Man kan velge om man vil aktivere den såkalte 360-funksjonen eller ikke.

Anlegget støtter 3D fra Blu-ray, og koblet til internett med kabel gir det tilgang til ekstrafunksjoner via BD Live, oppdateringer av programvaren samt Philips Net TV som blant annet gir adgang til direkte filmleie på TV-en. Trådløs internettilkobling er tilleggsutstyr.

Høyttalerne, som er bekledd med et tynt lag aluminium, kan i utgangspunktet plasseres i bokhylla eller på TV-bordet. Stativer eller veggbraketter kan derimot kjøpes separat. Ønsker du å slippe kabler tvers over gulvet til bakhøyttalerne, kan en trådløs høyttalermodul kjøpes ved siden av. Det vi savner er HDMI-innganger. Skal du koble til en dekoderboks eller spillkonsoll, må du bruke optisk kabel.

Brukervennlighet
Menysystemet er enkelt og oversiktlig, og det snakker norsk. Derimot har den lille fjernkontrollen få knapper med ikoner som ikke er helt intuitive. Vi liker heller ikke at anlegget mangler en nøytral lydinnstilling. Brukeren må velge for eksempel Rock, Pop og Klassisk på musikk fra CD, mens det går i Drama, Action og lignende for Blu-ray og DVD. I mine ører låter det best i Klassisk på CD og Drama på DVD og Blu-ray.

Videre er subwooferen av typen passiv, noe som gjør at brukeren må inn i anleggets skjermmeny for å justere dens lydnivå. Det kan være vrient å finne den riktige balansen, så man må innom menyen opptil flere ganger. Vi fant at det beste kompromisset var å sette denne til -3 dB.

Lydkvaliteten
Musikk i stereo gjør seg best med 360-effekten av. Ellers blir det for diffust, med druknende sangstemmer og et generelt udefinert lydbilde.

Men selv i vanlig stereomodus er dette temmelig diffuse greier. Bassen er treg og lite nyansert, og det er en svulst i øvre bassområde som maskerer for høyttalerne. Spesielt mannlige sangstemmer er tilslørt nedover, med en hul klang. Lysere kvinnestemmer ligger stort sett over dette området, men man kan høre fargingen her og. Overtoneområdet kommer på sin side godt frem og skaper luft. Men lyden er totalt sett lite sammenhengende, og det låter flatt og uten dynamiske kontraster. Film i surround låter interessant nok også best uten 360-lydeffekt. 360-funksjonen gjør nemlig at lydbildet er fullt av fasefeil. Dialogene blir tynne, pistolsalver er lave når de fyres av nærme sentrum av lydbildet, mens de er meget høylydte når de fyres av langt utpå sidene. Med 360-effekten av, er lyden bedre fokusert. Men likevel er stemmen til Milla Jovovich i den siste Resident Evil-filmen noe hermetisk. Det mangler futt i bassen, dermed blir ikke lydsporet energisk og spennende nok. Det låter i det hele tatt temmelig flatt. Philips-anlegget låter selvsagt bedre enn en TV, men det er ikke i våre ører verdt prisen. Faktisk mener vi Philips HTS5560 til halve prisen låter bedre.

Konklusjon
Philips HTS9520 er et moderne anlegg som appellerer til øyet. Philips lover omsluttende 360-lyd, og med 3D-kompatibilitet er det klart for fremtiden.

Dessverre faller anlegget igjennom på lydkvalitet. Vi hadde håpet på bedre til denne prisen, men sannheten er at Philips har et anlegg til halve prisen som låter minst like bra. Om du er frelst av utseendet og ingenting annet passer i stua di, kan du vurdere det. Hvis ikke, får du både billigere og bedre alternativer andre steder.

Rimeligere alternativ

Ingen av de to anleggene til 10.000 kroner og vel så det kan få vår uforbeholdne anbefaling. Philips HTS9520 er klart for fremtiden, men låter for dårlig. Harman/Kardon BDS 800 låter på sin side fortreffelig, men vi har litt problemer med å anbefale et Blu-ray-anlegg i 2011 som ikke støtter 3D-video. Mange TV-skjermer som lanseres i dag er 3D-klare, og vi kommer til å se stadig flere 3D-filmer på markedet i fremtiden. Har du en PS3 spillkonsoll med siste programvare, er denne 3D-kompatibel og kan både spille film og spill med 3D. Hadde anleggene hatt minst én HDMI-inngang, kunne man koblet PS3 til denne. I stedet må denne nå kobles til en optisk digitalinngang, og da får man ikke utnyttet HD-lydsporet, men er begrenset til komprimert lyd.

Vi kan alternativt anbefale Samsung HT-C5900 som både har 3D-avspilling og dessuten to HDMI-innganger, og som til en pris av ca 5.000 kroner låter meget bra. Ikke like kraftig som H/K-anlegget, men i hvert fall bedre enn Philips HTS9520.

Samsung HT-C5900

Ønsker du et Philips-anlegg fordi du for eksempel har en Philips-TV og ønsker å kun bruke én fjernkontroll, kan vi i stedet anbefale Philips HTS5560. Dette er også 3D-kompatibelt, og vi vil påstå at det låter like bra som HTS9520. I enkelte nettbutikker kan du faktisk få dette anlegget for under 4.000 kroner!

Philips HTS5560

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Harman/Kardon BDS 800

Gode lydopplevelser

Harman/Kardon satser på best mulig lyd fra sitt anlegg. Det er enkelt i bruk, men mangler blant annet 3D-støtte.

God lyd Kraft
Ikke 3D-støtte Mangler HDMI inn
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dundrer løs i hjemmekinoen Musical Fidelity M6x 250.7 er en "superstille" 7-kanals forsterker, med nok gamp til å mørkbanke enhver stakkar.
Sonos Sub Mini: Er den verdt ventetiden? Er den nye mini-subwooferen fra Sonos rett og slett for dyr? Audun fra Lyd & Bilde-redaksjonen deler sine betraktninger.
Kanskje den heftigste i sitt slag Senterhøyttalere er ikke som denne.
Så billig får du ikke 150 tommer Epsons laserprojektor kan stå i stuen.
Yamaha: Stor lyd fra liten lydplanke? Yamaha lover full lyd fra liten plass, med SR-C30A.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Følg Lyd & Bilde