Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Harman/Kardon BDS 800

Gode lydopplevelser

Harman/Kardon satser på best mulig lyd fra sitt anlegg. Det er enkelt i bruk, men mangler blant annet 3D-støtte.
Lyd & Bilde mener
God lyd Kraft
Ikke 3D-støtte Mangler HDMI inn
Spesifikasjoner
  • Ikke 3D-kompatibel
  • HDMI ut, ikke inn
  • USB inn
  • iPod/iPhone-dokk (tilleggsutstyr)
  • Veggbraketter inkludert

Høyttalerne i systemet Harman/Kardon BDS 800 er av hardplast av høy kvalitet, og en forsterkerkraft på 65 watt pr. kanal skal sørge for rikelig med hjemmekinokraft. Subwooferen er aktiv, det vil si at den har forsterker innebygd, på 200 watt i dette tilfellet.

Anlegget har internettilkobling som gir tilgang til ekstrafunksjoner gjennom BD Live, i tillegg til å tilby systemoppdatering.

Høyttalerne kan plasseres på hyller, eller du kan montere dem på veggen med de medfølgende veggbrakettene.

Anlegget støtter ikke 3D-Blu-ray, og uten HDMI-inngang kan du heller ikke koble til en ekstern 3DBD-spiller. Hvorvidt en 3D-oppgradering av programvaren kan komme siden, har vi ikke fått noe klart svar på, så vi må derfor gå ut fra at dette ikke blir mulig. Derfor må du vurdere om du trenger 3D eller ikke.

Brukervennlighet
Menysystemet hos Harman/Kardon er enklere enn hos tidligere produkter fra den kanten. I nær fremtid vil det komme en oppgradering som gjør at menyen kan snakke norsk, men i testperioden har vi måttet forholde oss til engelsk.

Annonse

Siden subwooferen er aktiv, er det enkelt å gå bort og justere lydnivået og tilpasse bassen optimalt i forhold til høyttalerne. Fjernkontrollen har små knapper med liten skrift, noe som kan bli et problem for svaksynte.

Lydkvaliteten
Mens Philips HTS9520 ikke er egnet for musikkavspilling i stereo, er det noe helt annet med Harman/Kardon-anlegget. Her henger subwooferen med i lydbildet, det er bra med dynamikk, og anlegget tåler å spille med et høyt lyttenivå uten at lydbildet faller fra hverandre.

Annonse

Det er mye kjøtt i nedre mellomtone, som gir sangstemmene en god fylde og substans. Dette gagner ikke bare mannlige sangere, selv om de enda mer understreker det enn kvinnestemmer. Men når undertonene i lyse stemmer gjengis, tilfører det en ekstra dimensjon av dybde. Også hos H/K er det en liten pukkel i øvre bass, men ikke i det hele tatt så markant som hos Philips, og vi er faktisk imponert over lydkvaliteten til H/K. Det mangler bare litt overtoner, da diskantområdet er noe tilbakeholdent. Film i surround er også klart bedre gjengitt av H/K enn Philips. Dialogene låter større og er mer direkte plassert i sentrum av lydbildet. Lydeffektene låter tøffere og fyldigere, og subwooferen henger mye bedre med og spiller med mer kraft. Den siste Resident Evil-filmen er mye mer engasjerende, og det låter ikke anstrengt når lydnivået er høyt. Dialogene sitter mer på plass, samtidig som musikken får en langt spenstigere gjengivelse, noe som gjør at vi dras mye mer inn i handlingen. Det låter rett og slett mye mer realistisk.

Konklusjon
Harman/Kardon BDS 800 er et anlegg som låter meget bra, i stereo så vel som surround. I motsetning til med Philips HTS9520, er lyden markant bedre enn hos de billigere surroundanleggene, spesielt når man skal spille litt høyt. Den kraftige, aktive subwooferen har størsteparten av fortjenesten.

Det anlegget imidlertid mangler er støtte for 3D-filmer. Det må derfor anses som gammeldags. Skal du kjøpe dette, må du derfor være fast bestemt på at du aldri har tenkt til å hoppe på 3D-bølgen. Og med stadig flere spennende 3D-utgivelser på vei, er det vanskelig å forstå hvorfor man ikke skal gjøre det.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Philips HTS9520

Velutstyrt, men middelmådig

Anlegget fra Philips har tilsynelatende alt man trenger av moderne finesser og funksjoner. Dessverre er ikke lyden bra nok.

3D-støtte Fremtidsrettet
Mangler HDMI inn Middelmådig lyd
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.