: Harman/Kardon BDS 800

Gode lydopplevelser

Harman/Kardon satser på best mulig lyd fra sitt anlegg. Det er enkelt i bruk, men mangler blant annet 3D-støtte.
Lyd & Bilde mener
God lyd Kraft
Ikke 3D-støtte Mangler HDMI inn
Spesifikasjoner
  • Ikke 3D-kompatibel
  • HDMI ut, ikke inn
  • USB inn
  • iPod/iPhone-dokk (tilleggsutstyr)
  • Veggbraketter inkludert
forfatter

Høyttalerne i systemet Harman/Kardon BDS 800 er av hardplast av høy kvalitet, og en forsterkerkraft på 65 watt pr. kanal skal sørge for rikelig med hjemmekinokraft. Subwooferen er aktiv, det vil si at den har forsterker innebygd, på 200 watt i dette tilfellet.

Anlegget har internettilkobling som gir tilgang til ekstrafunksjoner gjennom BD Live, i tillegg til å tilby systemoppdatering.

Høyttalerne kan plasseres på hyller, eller du kan montere dem på veggen med de medfølgende veggbrakettene.

Anlegget støtter ikke 3D-Blu-ray, og uten HDMI-inngang kan du heller ikke koble til en ekstern 3DBD-spiller. Hvorvidt en 3D-oppgradering av programvaren kan komme siden, har vi ikke fått noe klart svar på, så vi må derfor gå ut fra at dette ikke blir mulig. Derfor må du vurdere om du trenger 3D eller ikke.

Brukervennlighet
Menysystemet hos Harman/Kardon er enklere enn hos tidligere produkter fra den kanten. I nær fremtid vil det komme en oppgradering som gjør at menyen kan snakke norsk, men i testperioden har vi måttet forholde oss til engelsk.

Siden subwooferen er aktiv, er det enkelt å gå bort og justere lydnivået og tilpasse bassen optimalt i forhold til høyttalerne. Fjernkontrollen har små knapper med liten skrift, noe som kan bli et problem for svaksynte.

Lydkvaliteten
Mens Philips HTS9520 ikke er egnet for musikkavspilling i stereo, er det noe helt annet med Harman/Kardon-anlegget. Her henger subwooferen med i lydbildet, det er bra med dynamikk, og anlegget tåler å spille med et høyt lyttenivå uten at lydbildet faller fra hverandre.

Det er mye kjøtt i nedre mellomtone, som gir sangstemmene en god fylde og substans. Dette gagner ikke bare mannlige sangere, selv om de enda mer understreker det enn kvinnestemmer. Men når undertonene i lyse stemmer gjengis, tilfører det en ekstra dimensjon av dybde. Også hos H/K er det en liten pukkel i øvre bass, men ikke i det hele tatt så markant som hos Philips, og vi er faktisk imponert over lydkvaliteten til H/K. Det mangler bare litt overtoner, da diskantområdet er noe tilbakeholdent. Film i surround er også klart bedre gjengitt av H/K enn Philips. Dialogene låter større og er mer direkte plassert i sentrum av lydbildet. Lydeffektene låter tøffere og fyldigere, og subwooferen henger mye bedre med og spiller med mer kraft. Den siste Resident Evil-filmen er mye mer engasjerende, og det låter ikke anstrengt når lydnivået er høyt. Dialogene sitter mer på plass, samtidig som musikken får en langt spenstigere gjengivelse, noe som gjør at vi dras mye mer inn i handlingen. Det låter rett og slett mye mer realistisk.

Annonse

Konklusjon
Harman/Kardon BDS 800 er et anlegg som låter meget bra, i stereo så vel som surround. I motsetning til med Philips HTS9520, er lyden markant bedre enn hos de billigere surroundanleggene, spesielt når man skal spille litt høyt. Den kraftige, aktive subwooferen har størsteparten av fortjenesten.

Det anlegget imidlertid mangler er støtte for 3D-filmer. Det må derfor anses som gammeldags. Skal du kjøpe dette, må du derfor være fast bestemt på at du aldri har tenkt til å hoppe på 3D-bølgen. Og med stadig flere spennende 3D-utgivelser på vei, er det vanskelig å forstå hvorfor man ikke skal gjøre det.

Også i denne testen:

Philips HTS9520

Velutstyrt, men middelmådig

Anlegget fra Philips har tilsynelatende alt man trenger av moderne finesser og funksjoner. Dessverre er ikke lyden bra nok.

3D-støtte Fremtidsrettet
Mangler HDMI inn Middelmådig lyd
Har du dette produktet?
Gi din karakter.
Stemmer: 0

Samlet score:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også