: McIntosh MC275

Klassikeren som aldri blir umoderne

Den har vært en levende legende like lenge som Porsche 911. Her er den nyeste versjonen av McIntosh MC275.
Lyd & Bilde mener
Nydelig klang Gjennomsiktig lydbilde Silkeglatt lyd
Begrenset effekt
Spesifikasjoner
  • McIntosh MC275
  • Stereo røreffektforsterker
  • 2 x 75 W 8 ohm
  • 1 x 150 W 8 ohm brokoblet
  • Balanserte innganger
Annonse
Annonse
forfatter

Rørforsterkeren fremstår som rene anakronismen i den digital tidsalderen. Likevel nekter den å dø. Faktisk lages det nye forsterkere med de karakteristiske, glødende vakuumrørene, til et henført publikum, som knapt kan tenke seg noe bedre å lytte til musikk gjennom.

Få forsterkere er et tydeligere bevis på det, enn denne, den siste utgaven av McIntosh legendariske 75 W stereo effektforsterker. MC275 så dagens lys i 1962, et år før Porsche 911 (901 opprinnelig), og med unntak av et opphold, har den vært produsert siden den gang. Denne versjonen kalles MC275 VI, og er en sjette i rekken siden 1962, hvis vi holder unna noen sjeldne jubileumsmodeller. Prinsippet er det samme. Fire store utgangsrør og små driverrør på rekke, foran strømtrafo og utgangstransformatorer. Designen har heller ikke endret seg.

Beste hittil
Men teknikken er kraftig forbedret, og purister hevder at det bare er driftsprinsippet og designen som ligner originalen. Akkurat som med 911…

Forsterkeren har fått mye kraftigere og bedre kabelterminaler, som virkelig kan spenne fast kablene slik at du omtrent kan løfte den 30 kg tunge forsterkeren etter kablene. Både de balanserte og de ubalanserte inngangene, er flyttet ned slik at ikke kablene peker 45 grader, og inngang for strømkontroll via en 3,5 mm minijack er endelig på plass. Da slukker og tennes forsterkeren når man slår på eller av en tilkoblet McIntosh forforsterker. Som D100, C2500 eller C48 og C50.

Teknisk sett er den lik den siste jubileumsversjonen, med lysdioder som tennes i rekkefølge, og lyser opp driverrørene, når man slår på forsterkeren. Oppstår en feil med et rør, tennes en rød lysdiode der feilen har oppstått. Forsterkeren lyder identisk med den dyrere jubileumsversjonen. Lydbildet er stort, musikken får et nydelig strøk av varme, og den sparker godt i fra i bassen. Den dynamiske kontrasten er lynrask, og med et åpent og luftig lydbilde, stiller den det meste av musikk i et ekstra godt lys.Helt nøytral er den ikke, men hvem bryr seg? Med den sprudlende spillegleden man opplever med en MC275, blir det aldri kjedelig å spille musikk. Og trenger man mer kraft, er det bare å kjøpe en til, brokoble begge med en bryter, og nyte musklene til 2 x 150 W. Dobbelt så gøy!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
JBL feirer 75 år med jubileumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retroforsterkeren SA750. We wanna rock!
Nå finnes det endelig en Hegel-forsterker for vinylentusiaster

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.