McIntosh MC452

Fjellstø kraftpakke

Dette er en massiv forsterker, i beste McIntosh-ånd. Tørrvekten er 50 kilo, mye på grunn av store transformatorer, to av dem til utgangene.
Lyd & Bilde mener
Driver det meste av høyttalere Bunnsolid kvalitet
Ingen ting
Spesifikasjoner
  • Stereo effektforsterker
  • 2 x 450 W 8 Ohm
  • Fullbalansert kretsløp
forfatter

For MC452 bruker McIntosh noe de kaller Autoformer. Hensikten bak autoformeren er å skape et beskyttet og stabilt elektrisk miljø for utgangstrinnet. Teorien er at ulik impedans mellom forsterker og høyttaler, kan skape forvrengning og tap av effekt. Derfor er det en utgangstrafo på hver kanal, som i sin tur ender i kabelterminaler for 2, 4 og 8 Ohm høyttalerbelastninger. Alt er med andre ord klassisk McIntosh. Fra glassplaten på fronten med to wattmetere som viser effekten forsterkeren leverer til en hver tid, til en bunnsolid kvalitet akkurat som man forventer fra McIntosh. Høyttalerterminalene på baksiden er solide forgylte messingkontakter med fjærbelastning og skrubart spenn som holder de stiveste kabler på plass. Forsterkeren er dessuten balansert, altså at signalveien går fra inngangene til høyttalerterminalene med separat jord.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Konklusjon

De gamle er eldst

Med C50 og MC452 tar McIntosh et stort skritt i retning nyere forsterkeres transparens og dynamiske kontrast, men uten å helle babyen ut med badevannet.

McIntosh C50

Forforsterker med digitalkonverter

Forforsterkeren ser også ut som en klassisk McIntosh-forsterker. Med sortlakkerte glassplater og turkise desibelmetere.

Klangfull og åpen lyd Glimrende digitalkonverter Meget velutstyrt
Litt kompleks konfigurering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.