TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST Hall WiFi Streamer

Digital alt-i-en

Hall WiFi Streamer kan både gi deg tapsfri musikkstrømming og TV-lyd på din analoge forsterker, til en pris man bare må like.

forfatter
Publisert 16.12.21 - 12:25
Karakter
Hall WiFi Streamer
L&B mener
God lyd. Tidal Connect. Kan brukes til å få lyd fra TV-en inn i anlegget.
Billig byggekvalitet. Tidal Connect er ikke særlig stabil. Er penest når den er gjemt unna.
Spesifikasjoner
 • Type: trådløs musikkstrømmer
 • Multirom: ja
 • Trådløst: WiFi 801.11ac, Bluetooth 5.0 (AAC)
 • Strømming: Spotify Connect, Tidal Connect, AirPlay 2
 • Innganger: HDMI ARC
 • Utganger: Digital (Toslink), RJ-45 multikontakt (minijack, RCA eller PowerLink-kabel på bestilling)
 • Mål og vekt: 10,0 x 3,5 x 10,0 cm / 0,3 kg
 • Farger: sort, hvit
 • Web: hallaudio.com
Veil. pris 3.325Pr. 16.12.21 Produktside

Danske Hall Audio er en ekte grasrotsprodusent. Men siden vi i 2016 testet deres superbillige trådløse 2x8W forsterker, har antallet produkter fra det lille fynske selskapet vokst. De settes imidlertid fortsatt sammen av direktøren selv, hjemme på privatadressen.

Hall WiFi Streamer er først og fremst en trådløs strømmemottaker som kan gi en klassisk stereoforsterker adgang til nettets musikalske lykksaligheter. Den har også et par andre triks i ermet.

Enheten er en liten firkantet boks med avrundede kanter. Den har så godt som samme dimensjoner som Apple TV, men forveksling er umulig, da plastboksen er i en kvalitet som føles veldig billig når man få den i hånden. Og vekten på 155 gram øker ikke kvalitetsinntrykket.

Dessverre kan ikke enheten gjemmes helt bort, da fjernkontrollen er infrarød. Men Hall får plusspoeng for i det hele tatt å ha en fjernkontroll.

Hjemmelaget adapter

Da Hall WiFi Streamer er veldig liten, er den optiske digitalutgangen plassert på siden. På baksiden finner man en HDMI-inngang og en RJ-45 (Ethernet)-port.

Det følger med en adapterkabel som man spesifiserer ved kjøpet. Man kan velge mellom RCA-kontakt, minijack, RJ-45 og Bang & Olufsen PowerLink. Det er en smart idé, og strømmeren kan dessuten sende et triggersignal til å slå på B&O-høyttalere. Det hjemmelagde kabinettet er imidlertid dessverre av temmelig ydmyk kvalitet. Selv for et billig produkt.

Da enheten er veldig liten, er den optiske digitalutgangen plassert på siden. På baksiden finner man en HDMI-inngang og en RJ-45 (Ethernet)-port. (Foto: Hall Audio)

Å ta den i bruk er litt forvirrende. Manualen består av en liten lapp med en webadresse til WiFi Streamer-ens produktside. Her beskrives i forkortet form hvordan man forbinder enheten til anlegget, henter appen til iOS og Android, og setter den opp. Beskrivelsen er litt stakkato, og indikatoren består av en enkelt, svak lysdiode med litt ugjennomsiktige sekvenser av farger og blink.

Når alt kommer til alt, fungerer det, og man vil nok til slutt få strømmeren til å virke. Men prosessen er langt fra så strømlinjeformet som på Argon Audio Solo.

Hall WiFi Streamer kan brukes til tapsfri strømming fra mobilen med Apple AirPlay 2 og DLNA. Det er selvfølgelig også innebygd Bluetooth – med de bekvemmeligheter og lydmessige begrensninger som det innebærer.

Tidal og Spotify innebygget

Mer interessant er det at Hall WiFi Streamer har både Spotify Connect og Tidal Connect innebygd. Det betyr at avspillingen kjører uavhengig av mobilen, og uten å belaste dennes batteri og det trådløse nettverket. Spotify Connect er vi vant til å se innebygd, men Tidal Connect, som gir mulighet for strømming i hi-fi-kvalitet, er mer sjelden. Spesielt i dette prissjiktet.

Folk som kjøper en strømmemottaker, har av gode grunner ofte en forsterker helt uten digitalinnganger. I den sammenhengen er HDMI-inngangen nærmest en gave, da den gir mulighet for å få lyden fra TV-en inn i forsterkeren. Strømmeren skifter automatisk til TV-lyd når TV-en slås på, og lydstyrken kan så styres med TV-ens fjernkontroll.

Som Argon Audio Solo, ble Hall WiFi Streamer testet over en Quad VA-One, som er en liten vellydende rørforsterker i mellomprisklassen – med digitalinngang, men uten WiFi-funksjoner.

Lydkvaliteten

Mens finishen er litt hjemmelaget, feiler ikke Hall WiFi Streamer på lydsiden. Lyden er litt mer kontant og nærværende enn hos konkurrenten Argon. Men ikke på en sjenerende måte.

Det er ganske bra trøkk i bassen, og de andre tomteområdene følger godt med. Det er litt mindre fornemmelse av bredde og dybde enn hos Argon, men med mindre du er en fanatisk dyrker av klassiske konsertopptak, vil du ikke savne noe. Og i så fall vil du nok allerede lytte til et betydelig dyrere anlegg.

Tidal-appen fant uten problem ut at det var kommet en enhet på nettverket med Tidal Connect, og Hall-strømmeren spilte musikken fint. Mindre fint gikk det når jeg ville skifte mellom låter, i stedet for å følge playlisten slavisk. Her fortsatte avspillingen noen ganger på tross av forsøkene på å styre den.

I denne prisklassen er Hall WiFi Streamer og Argon Audio Solo nærmest alene. Og begge er glimrende alternativer. Trenger du å koble TV-en til anlegget, er Hall-boksen en innlysende løsning. Og man må opp til den dobbelte prisen for å finne noe som er klart bedre – i form av Bluesound Node (N130), som har alle strømmetjenestene innebygd – og HDMI.

Hall WiFi Streamer er en fin og allsidig liten strømmemottaker til en pris det er vanskelig å ikke like. (Foto: Hall Audio)

Konklusjon

Hall WiFi Streamer er en fin og allsidig liten strømmemottaker til en pris det er vanskelig å ikke like. Og at det er snakk om et håndmontert produkt fra en dansk nisjeprodusent, er et ekstra pluss. Muligheten for å kombinere trådløs WiFi-strømming og HDMI-inngang til TV-en i en fiks og billig boks, er perfekt tenkt.

Tidal Connect er i teorien en bedre måte å strømme musikk i hi-fi-kvalitet enn via mobilen og Chromecast. Men avspillingen var litt vanskelig å styre når først enheten var satt i gang. Alt i alt er den imidlertid et produkt som gir virkelig mye for prisen.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Følg Lyd & Bilde