Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 11Delta

TEST: Hall WiFi Streamer

Digital alt-i-en

Hall WiFi Streamer kan både gi deg tapsfri musikkstrømming og TV-lyd på din analoge forsterker, til en pris man bare må like.

Skrevet av / 16.12.21 - 12:25
Hall WiFi Streamer
John Hvidlykke

Danske Hall Audio er en ekte grasrotsprodusent. Men siden vi i 2016 testet deres superbillige trådløse 2x8W forsterker, har antallet produkter fra det lille fynske selskapet vokst. De settes imidlertid fortsatt sammen av direktøren selv, hjemme på privatadressen.

Hall WiFi Streamer er først og fremst en trådløs strømmemottaker som kan gi en klassisk stereoforsterker adgang til nettets musikalske lykksaligheter. Den har også et par andre triks i ermet.

Enheten er en liten firkantet boks med avrundede kanter. Den har så godt som samme dimensjoner som Apple TV, men forveksling er umulig, da plastboksen er i en kvalitet som føles veldig billig når man få den i hånden. Og vekten på 155 gram øker ikke kvalitetsinntrykket.

Dessverre kan ikke enheten gjemmes helt bort, da fjernkontrollen er infrarød. Men Hall får plusspoeng for i det hele tatt å ha en fjernkontroll.

Hjemmelaget adapter

Da Hall WiFi Streamer er veldig liten, er den optiske digitalutgangen plassert på siden. På baksiden finner man en HDMI-inngang og en RJ-45 (Ethernet)-port.

Det følger med en adapterkabel som man spesifiserer ved kjøpet. Man kan velge mellom RCA-kontakt, minijack, RJ-45 og Bang & Olufsen PowerLink. Det er en smart idé, og strømmeren kan dessuten sende et triggersignal til å slå på B&O-høyttalere. Det hjemmelagde kabinettet er imidlertid dessverre av temmelig ydmyk kvalitet. Selv for et billig produkt.

Da enheten er veldig liten, er den optiske digitalutgangen plassert på siden. På baksiden finner man en HDMI-inngang og en RJ-45 (Ethernet)-port. (Foto: Hall Audio)

Å ta den i bruk er litt forvirrende. Manualen består av en liten lapp med en webadresse til WiFi Streamer-ens produktside. Her beskrives i forkortet form hvordan man forbinder enheten til anlegget, henter appen til iOS og Android, og setter den opp. Beskrivelsen er litt stakkato, og indikatoren består av en enkelt, svak lysdiode med litt ugjennomsiktige sekvenser av farger og blink.

Når alt kommer til alt, fungerer det, og man vil nok til slutt få strømmeren til å virke. Men prosessen er langt fra så strømlinjeformet som på Argon Audio Solo.

Hall WiFi Streamer kan brukes til tapsfri strømming fra mobilen med Apple AirPlay 2 og DLNA. Det er selvfølgelig også innebygd Bluetooth – med de bekvemmeligheter og lydmessige begrensninger som det innebærer.

Tidal og Spotify innebygget

Mer interessant er det at Hall WiFi Streamer har både Spotify Connect og Tidal Connect innebygd. Det betyr at avspillingen kjører uavhengig av mobilen, og uten å belaste dennes batteri og det trådløse nettverket. Spotify Connect er vi vant til å se innebygd, men Tidal Connect, som gir mulighet for strømming i hi-fi-kvalitet, er mer sjelden. Spesielt i dette prissjiktet.

Folk som kjøper en strømmemottaker, har av gode grunner ofte en forsterker helt uten digitalinnganger. I den sammenhengen er HDMI-inngangen nærmest en gave, da den gir mulighet for å få lyden fra TV-en inn i forsterkeren. Strømmeren skifter automatisk til TV-lyd når TV-en slås på, og lydstyrken kan så styres med TV-ens fjernkontroll.

Som Argon Audio Solo, ble Hall WiFi Streamer testet over en Quad VA-One, som er en liten vellydende rørforsterker i mellomprisklassen – med digitalinngang, men uten WiFi-funksjoner.

Lydkvaliteten

Mens finishen er litt hjemmelaget, feiler ikke Hall WiFi Streamer på lydsiden. Lyden er litt mer kontant og nærværende enn hos konkurrenten Argon. Men ikke på en sjenerende måte.

Det er ganske bra trøkk i bassen, og de andre tomteområdene følger godt med. Det er litt mindre fornemmelse av bredde og dybde enn hos Argon, men med mindre du er en fanatisk dyrker av klassiske konsertopptak, vil du ikke savne noe. Og i så fall vil du nok allerede lytte til et betydelig dyrere anlegg.

Tidal-appen fant uten problem ut at det var kommet en enhet på nettverket med Tidal Connect, og Hall-strømmeren spilte musikken fint. Mindre fint gikk det når jeg ville skifte mellom låter, i stedet for å følge playlisten slavisk. Her fortsatte avspillingen noen ganger på tross av forsøkene på å styre den.

I denne prisklassen er Hall WiFi Streamer og Argon Audio Solo nærmest alene. Og begge er glimrende alternativer. Trenger du å koble TV-en til anlegget, er Hall-boksen en innlysende løsning. Og man må opp til den dobbelte prisen for å finne noe som er klart bedre – i form av Bluesound Node (N130), som har alle strømmetjenestene innebygd – og HDMI.

Hall WiFi Streamer er en fin og allsidig liten strømmemottaker til en pris det er vanskelig å ikke like. (Foto: Hall Audio)

Konklusjon

Hall WiFi Streamer er en fin og allsidig liten strømmemottaker til en pris det er vanskelig å ikke like. Og at det er snakk om et håndmontert produkt fra en dansk nisjeprodusent, er et ekstra pluss. Muligheten for å kombinere trådløs WiFi-strømming og HDMI-inngang til TV-en i en fiks og billig boks, er perfekt tenkt.

Tidal Connect er i teorien en bedre måte å strømme musikk i hi-fi-kvalitet enn via mobilen og Chromecast. Men avspillingen var litt vanskelig å styre når først enheten var satt i gang. Alt i alt er den imidlertid et produkt som gir virkelig mye for prisen.

Karakter
Hall WiFi Streamer
Basic

Lyd & Bilde mener

God lyd. Tidal Connect. Kan brukes til å få lyd fra TV-en inn i anlegget. Billig byggekvalitet. Tidal Connect er ikke særlig stabil. Er penest når den er gjemt unna.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Spiller med glødende engasjement

Moderne nostalgi

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Sensasjonelt god nettverksspiller

Meget godt kjøp

Silkemyk og organisk lyd

Med lupe i rillene

Fremtidssikker rørforsterker

En fantastisk musikkstrømmer – men den koster!

Til stereoanlegg eller hjemmekino?

En CD-spiller for evigheten

Den beste budsjettstrømmeren blir bedre

Scroll to Top