TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

6 trådløse nettverkspillere

Hi-fi uten en tråd

Disse nettverkspillerne pensjonerer CD-spilleren for alltid, men bevarer lydkvaliteten.

forfatter
Publisert 30.10.15 - 06:00
Produkter i testen
 • Definitive Technology W Adapt
 • Sonos Connect
 • Pioneer N-50A
 • Cambridge CXN
 • Denon DNP-730 AE
 • Marantz NA6005
 • Mange har i dag mer eller mindre pensjonert CD-spilleren til fordel for strømming og filbaserte formater via datamaskinen. Langt mer praktisk, men det gir ikke helt den samme hi-fi-følelsen som vi husker fra gamle dager. Det finnes måter å få hi-fi-lyd fra PC-en på, for eksempel en DAC, men la oss innse det: en CD-spiller i stereomøbelet gir en ganske annen følelse.

  Si hei til den trådløse nettverkspilleren. Dette er for deg som har et stereoanlegg fra før, men vil pensjonere CD-spilleren. Den ser ut som en CD-spiller uten plateskuff. I stedet strømmer den musikk digitalt direkte fra internett, mobiltelefonen eller en harddisk tilkoblet hjemmenettverket. Uten en tråd imellom dem! Den tar sikte på å gi det beste av begge verdener – lydkvaliteten fra CD, kombinert med bekvemmeligheten av digitale lydformater og strømmetjenester. De kan alle styres med en app på smartmobilen, og noen av dem har i tillegg en medfølgende fjernkontroll, for å gi enda mer av den tradisjonelle hi-fi-følelsen.

   

  Steget opp fra Sonos

  Den kanskje mest populære nettverkspilleren på markedet er Sonos Connect. Denne er mindre, men har uovertruffen brukervennlighet, og kan dessuten bygges ut i system i flere rom. Multirom er ikke et kriterium i denne testen, men vi tar likevel med Sonos Connect som referanse. Denne er billigst i dette selskapet, og vi håper de øvrige kandidatene gir enda bedre lyd. Ikke minst fordi Sonos mangler støtte for høyoppløste lydformater.

  Vi har også tatt med en ny spiller fra Definitive Technology, nemlig W Adapt. Denne er også liten, og ligner en dekoderboks til TV-en. Denne kan også bygges ut til multirom, og siden Definitive Technology er en anerkjent hi-fi-produsent, håper vi at denne overgår Sonos på lyd.

  Deretter har vi fire spillere, som alle har standard hi-fi-bredde på 43 cm. Spillerne fra Denon, Pioneer, Marantz og Cambridge støtter høyoppløste formater, de har ganske så likt brukergrensesnitt. De har ikke multiromsstøtte, dette er rett og slett hi-fi-strømming til stua. Da forventer vi også at lydkvaliteten er på topp, ikke minst fordi prisen er høyere enn Sonos Connect. Dyrest er Cambridge CXN, en spiller som til 8.000 kroner har noen ekstra funksjoner som forforsterkerutgang og balanserte utganger. Og forhåpentligvis knallgod lyd!

   

  Slik testet vi 

  Alle spillere er testet med analogutgangene tilkoblet Parasound HINT, en integrert forsterker til 30.000 kroner. Høyttalerne har for anledningen vært Vienna Acoustics Beethoven Concert Grand til 60.000 kroner. På denne måten hører vi alt som foregår, og det er enkelt å skille lydkvaliteten fra hverandre.

  Til musikk har vi brukt Tidals abonnement med CD-kvalitet der det har vært mulig. Ellers har vi brukt Spotify Connect, og vi har dessuten sjekket med høyoppløste musikkfiler.

  Vi har styrt spillerne med tilhørende app for iPhone, og også testet med medfølgende fjernkontroll der det var aktuelt.

  Produkter i testen

  Definitive Technology W Adapt

  Når dessverre ikke opp

  Spilleren fra Definitive Technology har en gunstig pris, men er dessverre mangelfull og låter middelmådig.

  W Adapt er en prisgunstig spiller som kan bygges ut i multirom. Den er kompakt og lett å integrere, og forsvinner fint inn i miljøet.
  Lyden er bare midt på treet, det er få tilkoblinger og man er bundet til strømmetjenestene som er innebygd. Appstyringen er også temmelig grunnleggende.

  Sonos Connect

  Best på brukervennlighet

  Amerikanske Sonos er fortsatt sjef når det kommer til streaming og trådløse multiromsystemer, men har en god del å hente på lydkvaliteten.

  Sonos-spilleren er enkelt å sette opp og en meget fin fjernkontroll-app som gjør at musikkavspillingen går som en lek. Den støtter også de fleste formater og tjenester man kan tenke seg…
  …unntatt høyoppløste (hi-res) musikkfiler, hvilket vil være et stort minus for mange audiofile musikkentusiaster.

  Pioneer N-50A

  Et friskt pust fra Pioneer

  Pioneer var lenge kjent for sine glimrende CD-spillere, og nå beviser de at de heller ikke sover i timen når strømming står på menyen.

  Lyden er frisk, med masse detaljer. Spilleren støtter høyoppløst lyd, og det er bra med tilkoblinger her.
  Vi savner litt dynamikk, og appstyringen er noe begrenset. Android-brukere kan se langt etter Tidal-støtte.

  Cambridge CXN

  Velutstyrt råskinn

  Med innebygget forforsterker og mange tilkoblinger, er Cambridge CXN nesten perfekt.

  Lydbildet er stort og dynamisk og her får man masse tilkoblinger, som forforsterker-utgang, og en stor og lettlest fargeskjerm.
  Brukervennligheten er ikke den beste vi har sett, og klangen er tidvis litt for kjølig og makter ikke helt å engasjerende oss.

  Denon DNP-730 AE

  Billig inngangsbillett

  Denon-strømmeren koster bare litt mer en Sonos Connect, og har alt de fleste trenger.

  Støtter hi-res-filer og lyder klart, åpent og fint. Dessuten er den ganske prisgunstig.
  Dessverre klarer ikke lyden å engasjere oss, og den har få tilkoblinger (mangler USB-DAC), og begrenset appstyring.

  Marantz NA6005

  Klangmesteren

  Marantz NA6005 låter rett og slett fabelaktig, og legger lista for andre spillere i prisklassen.

  Marantz-spilleren er solid konstruert, og leverer en varm, fyldig og engasjerende lyd med stor romfølelse. Dessuten pluss for hodetelefonutgang.
  Fjernkontroll-applikasjonen er litt utdatert, og NA6005 mangler forforsterkerutganger.
  forfatter

  Audun Hage

  (f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

  Legg igjen en kommentar

  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
  Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
  Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
  Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
  Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
  Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
  Følg Lyd & Bilde