TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Geneva Model L DAB+

Anlegget for moderne hjem

Hvis det skal være trådløst og bekvemt, er dette anlegget du skal se etter. Det har til og med CD-spiller og DAB-radio.

forfatter
Publisert 06.01.14 - 08:47
L&B mener
Geneva L kan stå på en hylle, eller et gulvstativ, og kan godt erstatte et aldrende stereoanlegg. Lyden er formidabel for en så liten kasse, og med DAB og CD-spiller i kombinasjon med trådløs overføring, dekker det de fleste behov.
Apple-brukere vil ikke kunne bruke AirPlay trådløst, og 2.000 for gulvstativet synes vi er i overkant dyrt.
Spesifikasjoner
 • FM og DAB+ radio
 • Bluetooth strømming
 • CD-spiller
 • Ekstra lydinngang
Veil. pris 9995Pr. 06.01.14 Produktside

Du slipper masse ledninger og høyttalere som skjemmer stuen, med Geneva Large, eller bare L. For dette er et komplett anlegg, hvor alt er samlet på et sted. Som vanlig for Geneva er kvalitetsfølelsen høy, det samme kan man si om lydkvaliteten. Som virkelig kan gi naboen hakeslepp.
Geneva har nemlig frisket opp modell L som denne kalles, med ny teknikk innvendig, og lagt til DAB og DAB+ radio. Det siste er kanskje mest interessant for oss nordboere som har nesten full DAB-dekning, men anlegget har selvsagt FM-radio også. Med andre ord kan man stadig høre på FM, og velge DAB når man må ty til digitalradio for å høre programmer som ikke finnes på FM.

Modell L kan godt være TV-høyttaler, hvis man ikke vil ha en lydplanke. Dersom TV-en har en analog lydutgang vel og merke. For det finnes ingen digital optisk lydinngang på anlegget.

For de fleste er det nok viktigere at man kan strømme musikken trådløst til Geneva-anlegget. Som bruker Bluetooth-overføring. Det gjør at så å si alle trådløse enheter – nettbrett, mobiler uansett operativsystem, iPod-er og så videre, vil fungere med anlegget.

De gamle CD-ene behøver du forresten ikke kaste. Anlegget har nemlig en CD-spalte på toppen. Bare slipp platen nedi, så starter den å spille etter få sekunder.

Da starter moroa. Med røslige 125 W effekt rådighet, sparker det godt i gang når man skrur opp lyden. Hvis man stiller anlegget helt opp mot veggen, kan det være nødvendig å dempe bassen litt, for dette anlegget røsker virkelig opp i potteplanter og små husdyr. Det dundrer bra i bassen når man drar på, og du kjenner det godt i magen. Samtidig er lyden ganske godt balansert, det stikker tidvis litt i diskanten hvis man spiller litt for høyt. Men resten av tiden er det mye glede å hente fra Geneva L.

Også når man bytter fra CD til BT. Da er ikke lydkvaliteten fullt så frisk og skarpt fokusert lengre, men det skyldes snarer filkvaliteten på Spotify et al, og BT-overføringen, og ikke anlegget.

Konklusjon
Geneva L er et av de morsomste små alt-i-ett-anleggene vi vet om. Den nye versjonen med Bluetooth og DAB-radio er enda bedre, og et av de beste valgene i denne klassen. Man kan velge mellom sort, hvitt eller rødt, og uansett hvilken farge man velger, får man et fenomenalt velspillende og kompakt anlegg. Som passer perfekt i moderne hjem.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Følg Lyd & Bilde