Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Geneva Model L DAB+

Anlegget for moderne hjem

Hvis det skal være trådløst og bekvemt, er dette anlegget du skal se etter. Det har til og med CD-spiller og DAB-radio.
Lyd & Bilde mener
Geneva L kan stå på en hylle, eller et gulvstativ, og kan godt erstatte et aldrende stereoanlegg. Lyden er formidabel for en så liten kasse, og med DAB og CD-spiller i kombinasjon med trådløs overføring, dekker det de fleste behov.
Apple-brukere vil ikke kunne bruke AirPlay trådløst, og 2.000 for gulvstativet synes vi er i overkant dyrt.
Spesifikasjoner
  • FM og DAB+ radio
  • Bluetooth strømming
  • CD-spiller
  • Ekstra lydinngang

Du slipper masse ledninger og høyttalere som skjemmer stuen, med Geneva Large, eller bare L. For dette er et komplett anlegg, hvor alt er samlet på et sted. Som vanlig for Geneva er kvalitetsfølelsen høy, det samme kan man si om lydkvaliteten. Som virkelig kan gi naboen hakeslepp.
Geneva har nemlig frisket opp modell L som denne kalles, med ny teknikk innvendig, og lagt til DAB og DAB+ radio. Det siste er kanskje mest interessant for oss nordboere som har nesten full DAB-dekning, men anlegget har selvsagt FM-radio også. Med andre ord kan man stadig høre på FM, og velge DAB når man må ty til digitalradio for å høre programmer som ikke finnes på FM.

Modell L kan godt være TV-høyttaler, hvis man ikke vil ha en lydplanke. Dersom TV-en har en analog lydutgang vel og merke. For det finnes ingen digital optisk lydinngang på anlegget.

For de fleste er det nok viktigere at man kan strømme musikken trådløst til Geneva-anlegget. Som bruker Bluetooth-overføring. Det gjør at så å si alle trådløse enheter – nettbrett, mobiler uansett operativsystem, iPod-er og så videre, vil fungere med anlegget.

De gamle CD-ene behøver du forresten ikke kaste. Anlegget har nemlig en CD-spalte på toppen. Bare slipp platen nedi, så starter den å spille etter få sekunder.

Da starter moroa. Med røslige 125 W effekt rådighet, sparker det godt i gang når man skrur opp lyden. Hvis man stiller anlegget helt opp mot veggen, kan det være nødvendig å dempe bassen litt, for dette anlegget røsker virkelig opp i potteplanter og små husdyr. Det dundrer bra i bassen når man drar på, og du kjenner det godt i magen. Samtidig er lyden ganske godt balansert, det stikker tidvis litt i diskanten hvis man spiller litt for høyt. Men resten av tiden er det mye glede å hente fra Geneva L.

Annonse

Også når man bytter fra CD til BT. Da er ikke lydkvaliteten fullt så frisk og skarpt fokusert lengre, men det skyldes snarer filkvaliteten på Spotify et al, og BT-overføringen, og ikke anlegget.

Konklusjon
Geneva L er et av de morsomste små alt-i-ett-anleggene vi vet om. Den nye versjonen med Bluetooth og DAB-radio er enda bedre, og et av de beste valgene i denne klassen. Man kan velge mellom sort, hvitt eller rødt, og uansett hvilken farge man velger, får man et fenomenalt velspillende og kompakt anlegg. Som passer perfekt i moderne hjem.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.