Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Geneva Model L DAB+

Anlegget for moderne hjem

Hvis det skal være trådløst og bekvemt, er dette anlegget du skal se etter. Det har til og med CD-spiller og DAB-radio.

Skrevet av / 06.01.14 - 08:47
Geneva Model L DAB+
Lasse Svendsen

Du slipper masse ledninger og høyttalere som skjemmer stuen, med Geneva Large, eller bare L. For dette er et komplett anlegg, hvor alt er samlet på et sted. Som vanlig for Geneva er kvalitetsfølelsen høy, det samme kan man si om lydkvaliteten. Som virkelig kan gi naboen hakeslepp.
Geneva har nemlig frisket opp modell L som denne kalles, med ny teknikk innvendig, og lagt til DAB og DAB+ radio. Det siste er kanskje mest interessant for oss nordboere som har nesten full DAB-dekning, men anlegget har selvsagt FM-radio også. Med andre ord kan man stadig høre på FM, og velge DAB når man må ty til digitalradio for å høre programmer som ikke finnes på FM.

Modell L kan godt være TV-høyttaler, hvis man ikke vil ha en lydplanke. Dersom TV-en har en analog lydutgang vel og merke. For det finnes ingen digital optisk lydinngang på anlegget.

For de fleste er det nok viktigere at man kan strømme musikken trådløst til Geneva-anlegget. Som bruker Bluetooth-overføring. Det gjør at så å si alle trådløse enheter – nettbrett, mobiler uansett operativsystem, iPod-er og så videre, vil fungere med anlegget.

De gamle CD-ene behøver du forresten ikke kaste. Anlegget har nemlig en CD-spalte på toppen. Bare slipp platen nedi, så starter den å spille etter få sekunder.

Da starter moroa. Med røslige 125 W effekt rådighet, sparker det godt i gang når man skrur opp lyden. Hvis man stiller anlegget helt opp mot veggen, kan det være nødvendig å dempe bassen litt, for dette anlegget røsker virkelig opp i potteplanter og små husdyr. Det dundrer bra i bassen når man drar på, og du kjenner det godt i magen. Samtidig er lyden ganske godt balansert, det stikker tidvis litt i diskanten hvis man spiller litt for høyt. Men resten av tiden er det mye glede å hente fra Geneva L.

Også når man bytter fra CD til BT. Da er ikke lydkvaliteten fullt så frisk og skarpt fokusert lengre, men det skyldes snarer filkvaliteten på Spotify et al, og BT-overføringen, og ikke anlegget.

Konklusjon
Geneva L er et av de morsomste små alt-i-ett-anleggene vi vet om. Den nye versjonen med Bluetooth og DAB-radio er enda bedre, og et av de beste valgene i denne klassen. Man kan velge mellom sort, hvitt eller rødt, og uansett hvilken farge man velger, får man et fenomenalt velspillende og kompakt anlegg. Som passer perfekt i moderne hjem.

Lyd & Bilde mener

Geneva L kan stå på en hylle, eller et gulvstativ, og kan godt erstatte et aldrende stereoanlegg. Lyden er formidabel for en så liten kasse, og med DAB og CD-spiller i kombinasjon med trådløs overføring, dekker det de fleste behov. Apple-brukere vil ikke kunne bruke AirPlay trådløst, og 2.000 for gulvstativet synes vi er i overkant dyrt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Platespiller med startknapp

Har du sett på maken

Hegel slutter ikke å overraske

Det enkleste er det beste

Verdensklasse!

dCS Network-DAC 2.0: Har du råd, har du lov!

Boksåpneren

Prisgunstig inngangsbillett

Klassens beste kjøp

Spiller med glødende engasjement

Moderne nostalgi

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Scroll to Top