: Geneva Model L DAB+

Anlegget for moderne hjem

Hvis det skal være trådløst og bekvemt, er dette anlegget du skal se etter. Det har til og med CD-spiller og DAB-radio.
Lyd & Bilde mener
Geneva L kan stå på en hylle, eller et gulvstativ, og kan godt erstatte et aldrende stereoanlegg. Lyden er formidabel for en så liten kasse, og med DAB og CD-spiller i kombinasjon med trådløs overføring, dekker det de fleste behov.
Apple-brukere vil ikke kunne bruke AirPlay trådløst, og 2.000 for gulvstativet synes vi er i overkant dyrt.
Spesifikasjoner
  • FM og DAB+ radio
  • Bluetooth strømming
  • CD-spiller
  • Ekstra lydinngang
Annonse
Annonse
forfatter

Du slipper masse ledninger og høyttalere som skjemmer stuen, med Geneva Large, eller bare L. For dette er et komplett anlegg, hvor alt er samlet på et sted. Som vanlig for Geneva er kvalitetsfølelsen høy, det samme kan man si om lydkvaliteten. Som virkelig kan gi naboen hakeslepp.
Geneva har nemlig frisket opp modell L som denne kalles, med ny teknikk innvendig, og lagt til DAB og DAB+ radio. Det siste er kanskje mest interessant for oss nordboere som har nesten full DAB-dekning, men anlegget har selvsagt FM-radio også. Med andre ord kan man stadig høre på FM, og velge DAB når man må ty til digitalradio for å høre programmer som ikke finnes på FM.

Modell L kan godt være TV-høyttaler, hvis man ikke vil ha en lydplanke. Dersom TV-en har en analog lydutgang vel og merke. For det finnes ingen digital optisk lydinngang på anlegget.

For de fleste er det nok viktigere at man kan strømme musikken trådløst til Geneva-anlegget. Som bruker Bluetooth-overføring. Det gjør at så å si alle trådløse enheter – nettbrett, mobiler uansett operativsystem, iPod-er og så videre, vil fungere med anlegget.

De gamle CD-ene behøver du forresten ikke kaste. Anlegget har nemlig en CD-spalte på toppen. Bare slipp platen nedi, så starter den å spille etter få sekunder.

Da starter moroa. Med røslige 125 W effekt rådighet, sparker det godt i gang når man skrur opp lyden. Hvis man stiller anlegget helt opp mot veggen, kan det være nødvendig å dempe bassen litt, for dette anlegget røsker virkelig opp i potteplanter og små husdyr. Det dundrer bra i bassen når man drar på, og du kjenner det godt i magen. Samtidig er lyden ganske godt balansert, det stikker tidvis litt i diskanten hvis man spiller litt for høyt. Men resten av tiden er det mye glede å hente fra Geneva L.

Også når man bytter fra CD til BT. Da er ikke lydkvaliteten fullt så frisk og skarpt fokusert lengre, men det skyldes snarer filkvaliteten på Spotify et al, og BT-overføringen, og ikke anlegget.

Konklusjon
Geneva L er et av de morsomste små alt-i-ett-anleggene vi vet om. Den nye versjonen med Bluetooth og DAB-radio er enda bedre, og et av de beste valgene i denne klassen. Man kan velge mellom sort, hvitt eller rødt, og uansett hvilken farge man velger, får man et fenomenalt velspillende og kompakt anlegg. Som passer perfekt i moderne hjem.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
JBL feirer 75 år med jubileumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retroforsterkeren SA750. We wanna rock!
Nå finnes det endelig en Hegel-forsterker for vinylentusiaster

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.