Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Pioneer SC-LX56

Fjerner sløret

Pioneer slår hardt fra første filmsnutt, og slipper oss tett innpå musikken med en nøytral og uforvrengt lyd. AirPlay, musikkstrømming kommer også godt med.

Skrevet av / 20.12.12 - 06:54
Pioneer SC-LX56
Geir Gråbein Nordby

SC-LX56 er en velutstyrt receiver. AirPlay er innebygd, slik at du kan strømme trådløst fra iPhone og iPad hvor du også kan spille fra musikktjenester som Wimp og Spotify. Ønsker du i stedet å bruke kabel til din Apple-bærbare, er det bare å plugge den rett i fronten av receiveren med USB-kabel. Fjernkontroll-appen du skal bruke til din mobil eller nettbrett (iOS eller Android) heter iControlAV2012 og gir bedre oversikt enn med den medfølgende fjernkontrollen. Nettverksstrømming gjøres via kablet eller trådløs DLNA (trådløs adapter følger med), noe som enklest gjøres via fjernkontroll-appen.

Oppsettet av receiveren går enkelt, men autokalibreringen av høyttalerne tar en god stund. Dette fordi det foretas både korreksjon av fase og stående lydbølger. Det kan være lurt å forlate rommet mens den holder på, for ikke å dø av kjedsomhet.

Fjernkontroll-appen kommer også i en versjon spesiallaget for iPad. Denne er mer oversiktlig enn den for en liten telefon. Her er det aller meste av innstillinger tilgjengelig direkte, men grensesnittet synes litt mer som et leketøy enn et verktøy. Inntil man finner knappen som presenterer alle funksjoner i et oversiktlig listesystem. Da blir det andre boller!

Lydkvalitet
At transistoren brummer litt når receiveren står på kan være litt plagsomt når det er stille i rommet ellers. Dessuten høres det ut som om en liten vifte inni receiveren går vekselvis av og på. Dette er ikke hørbart med litt musikk eller film på, men jeg foretrekker det helt tyst.

Film i surround låter stort og imponerende. Med høydekanalene i front kan man trekke dialogen opp over senterhøyttalerens fysiske plassering, svært praktisk. I vårt symmetriske og akustisk dempede rom låter det litt renere og heftigere med fasekontroll og korreksjon av stående lydbølger deaktivert, men det er slett ikke sikkert i en vanlig stue.

Det er heftige filmopplevelser vi blir servert. ”Battleship” på Blu-ray bråker bra i bassen når utenomjordingene ypper til seg en sjøkrig, og dialogene er store og rene. Jeg foretrekker å bruke høydehøyttalerne, selv om de ikke alltid glir like sømløst inn i lydbildet.

Musikk i stereo låter absolutt best i Pure Direct-modus, med god rytmisk snert og oppløsning. Rytmene på Lucy Swanns album ”La Petite Mort” sparker bra, og det er godt rom i lydbildet. Lyden later å være dønn nøytral. Ikke varm, ikke kald. Bare ærlig.

Konklusjon
Pioneer SC-LX56 er en sprek surroundreceiver som gjør svært mye riktig, inkludert det å sparke løs med harde rytmer uten at det går nevneverdig utover oppløsningen oppover i registeret. Dette gagner både musikk og film, og fungerer ypperlig uansett sjanger. Med fjernkontroll-appen iControlAV2012 for Android og iOS får man ekstra bra oversikt over innstillingene. Spesielt den som er laget for iPad!

Receiveren har litt trafostøy når den er påslått, noe som er litt plagsomt helt til man setter på musikk eller film og dermed ikke hører det lenger.

Lyd & Bilde mener

Kraft og detaljer Utstyr og brukervennlighet Litt trafobrum Ikke platespillerinngang

Også i denne testen:

5 3D klare surroundreceivere

Onkyo TX-NR818

Heftig og begeistret

Med kontroll i bassen og dynamikk til tusen tar Onkyo hjemmekinojobben på alvor! Musikkelskeren bes merke seg innebygd Spotify - det vil si musikk via nettet.

Stor og kraftig lyd Godt utstyrt Platespillerinngang
Diskantområdet kunne vært enda mer finkornet
Les hele testen

Yamaha RX-A1020

Hjemmekinokongen

Yamaha RX-A1020 er en avansert receiver med smarte funksjoner som løfter lydopplevelsen til nye høyder. Den har ikke nyansene i overtonene til en likepriset stereoforsterker. Men den har definitivt kraften. Og summen av det hele gjør den til kongen i hjemmekinoen!

Heftig lyd Glimrende høydekanaler Overlegen fjernkontroll-app til mobile enheter Platespillerinngang
Ikke de mest finmaskete overtoner
Les hele testen

Denon AVR-3313

Varme toner

Dette er receiveren for deg som vil konsentrere deg om å lytte fremfor å stille inn og skru. Med musikkstrømming via AirPlay og Spotify blir den en naturlig motor i stueanlegget.

Oppløst og varm lyd Lett å bruke Platespillerinngang
Mangler litt trøkk Mangelfull fjernkontroll-app
Les hele testen

Marantz SR6007

Pen i tøyet

En enkel receiver uten de mest avanserte innstillingsmulighetene, men som derimot er meget enkel å bruke. Receiveren låter fint, og AirPlay og Spotify er kjekt. Marantz-receiveren er en god musikkformidler, men mangler litt trøkk til hjemmekino.

Oppløst lydbilde Lett å bruke Platespillerinngang
Mangler litt trøkk Mangelfull fjernkontroll-app
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Platespiller med startknapp

Har du sett på maken

Hegel slutter ikke å overraske

Det enkleste er det beste

Verdensklasse!

dCS Network-DAC 2.0: Har du råd, har du lov!

Boksåpneren

Prisgunstig inngangsbillett

Klassens beste kjøp

Spiller med glødende engasjement

Moderne nostalgi

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Scroll to Top