TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Pioneer SC-LX56

Fjerner sløret

Pioneer slår hardt fra første filmsnutt, og slipper oss tett innpå musikken med en nøytral og uforvrengt lyd. AirPlay, musikkstrømming kommer også godt med.

forfatter
Publisert 20.12.12 - 06:54
L&B mener
Kraft og detaljer Utstyr og brukervennlighet
Litt trafobrum Ikke platespillerinngang
Spesifikasjoner
 • 8 x HDMI inn, 2 x HDMI ut
 • 3D og 4K passthrough
 • 7 x 130W (8 ohm)
 • MCACC høyttalerkalibrering
 • Nettverkstrømming + AirPlay
 • Fjernkontrollapp for iOS og Android
Veil. pris 11998Pr. 20.12.12 Produktside

SC-LX56 er en velutstyrt receiver. AirPlay er innebygd, slik at du kan strømme trådløst fra iPhone og iPad hvor du også kan spille fra musikktjenester som Wimp og Spotify. Ønsker du i stedet å bruke kabel til din Apple-bærbare, er det bare å plugge den rett i fronten av receiveren med USB-kabel. Fjernkontroll-appen du skal bruke til din mobil eller nettbrett (iOS eller Android) heter iControlAV2012 og gir bedre oversikt enn med den medfølgende fjernkontrollen. Nettverksstrømming gjøres via kablet eller trådløs DLNA (trådløs adapter følger med), noe som enklest gjøres via fjernkontroll-appen.

Oppsettet av receiveren går enkelt, men autokalibreringen av høyttalerne tar en god stund. Dette fordi det foretas både korreksjon av fase og stående lydbølger. Det kan være lurt å forlate rommet mens den holder på, for ikke å dø av kjedsomhet.

Fjernkontroll-appen kommer også i en versjon spesiallaget for iPad. Denne er mer oversiktlig enn den for en liten telefon. Her er det aller meste av innstillinger tilgjengelig direkte, men grensesnittet synes litt mer som et leketøy enn et verktøy. Inntil man finner knappen som presenterer alle funksjoner i et oversiktlig listesystem. Da blir det andre boller!

Lydkvalitet
At transistoren brummer litt når receiveren står på kan være litt plagsomt når det er stille i rommet ellers. Dessuten høres det ut som om en liten vifte inni receiveren går vekselvis av og på. Dette er ikke hørbart med litt musikk eller film på, men jeg foretrekker det helt tyst.

Film i surround låter stort og imponerende. Med høydekanalene i front kan man trekke dialogen opp over senterhøyttalerens fysiske plassering, svært praktisk. I vårt symmetriske og akustisk dempede rom låter det litt renere og heftigere med fasekontroll og korreksjon av stående lydbølger deaktivert, men det er slett ikke sikkert i en vanlig stue.

Det er heftige filmopplevelser vi blir servert. ”Battleship” på Blu-ray bråker bra i bassen når utenomjordingene ypper til seg en sjøkrig, og dialogene er store og rene. Jeg foretrekker å bruke høydehøyttalerne, selv om de ikke alltid glir like sømløst inn i lydbildet.

Musikk i stereo låter absolutt best i Pure Direct-modus, med god rytmisk snert og oppløsning. Rytmene på Lucy Swanns album ”La Petite Mort” sparker bra, og det er godt rom i lydbildet. Lyden later å være dønn nøytral. Ikke varm, ikke kald. Bare ærlig.

Konklusjon
Pioneer SC-LX56 er en sprek surroundreceiver som gjør svært mye riktig, inkludert det å sparke løs med harde rytmer uten at det går nevneverdig utover oppløsningen oppover i registeret. Dette gagner både musikk og film, og fungerer ypperlig uansett sjanger. Med fjernkontroll-appen iControlAV2012 for Android og iOS får man ekstra bra oversikt over innstillingene. Spesielt den som er laget for iPad!

Receiveren har litt trafostøy når den er påslått, noe som er litt plagsomt helt til man setter på musikk eller film og dermed ikke hører det lenger.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Onkyo TX-NR818

Heftig og begeistret

Med kontroll i bassen og dynamikk til tusen tar Onkyo hjemmekinojobben på alvor! Musikkelskeren bes merke seg innebygd Spotify - det vil si musikk via nettet.

Stor og kraftig lyd Godt utstyrt Platespillerinngang
Diskantområdet kunne vært enda mer finkornet

Yamaha RX-A1020

Hjemmekinokongen

Yamaha RX-A1020 er en avansert receiver med smarte funksjoner som løfter lydopplevelsen til nye høyder. Den har ikke nyansene i overtonene til en likepriset stereoforsterker. Men den har definitivt kraften. Og summen av det hele gjør den til kongen i hjemmekinoen!

Heftig lyd Glimrende høydekanaler Overlegen fjernkontroll-app til mobile enheter Platespillerinngang
Ikke de mest finmaskete overtoner

Denon AVR-3313

Varme toner

Dette er receiveren for deg som vil konsentrere deg om å lytte fremfor å stille inn og skru. Med musikkstrømming via AirPlay og Spotify blir den en naturlig motor i stueanlegget.

Oppløst og varm lyd Lett å bruke Platespillerinngang
Mangler litt trøkk Mangelfull fjernkontroll-app

Marantz SR6007

Pen i tøyet

En enkel receiver uten de mest avanserte innstillingsmulighetene, men som derimot er meget enkel å bruke. Receiveren låter fint, og AirPlay og Spotify er kjekt. Marantz-receiveren er en god musikkformidler, men mangler litt trøkk til hjemmekino.

Oppløst lydbilde Lett å bruke Platespillerinngang
Mangler litt trøkk Mangelfull fjernkontroll-app
Annonse
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig platespiller med bedre lyd Leveres med 2M Red MM-pickup og innebygget phonotrinn.
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombinert digitalkonverter, forforsterker og hodetelefonforsterker.
Ny dansk high end-serie Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen
Rega-forsterkeren har blitt "digital" Rega har tviholdt på analoge innganger på sine forsterkere. Men nå har de endelig tatt steget inn i den moderne hverdagen.
Ny toppserie fra Audiolab Britiske Audiolab lanserer en helt ny forsterker - og faktisk en CD-transport også!
Budsjettvennlige forsterkere med Bluetooth En enkel og en avansert integrert forsterker.
Følg Lyd & Bilde