Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Pioneer SC-LX56

Fjerner sløret

Pioneer slår hardt fra første filmsnutt, og slipper oss tett innpå musikken med en nøytral og uforvrengt lyd. AirPlay, musikkstrømming kommer også godt med.
Lyd & Bilde mener
Kraft og detaljer Utstyr og brukervennlighet
Litt trafobrum Ikke platespillerinngang
Spesifikasjoner
  • 8 x HDMI inn, 2 x HDMI ut
  • 3D og 4K passthrough
  • 7 x 130W (8 ohm)
  • MCACC høyttalerkalibrering
  • Nettverkstrømming + AirPlay
  • Fjernkontrollapp for iOS og Android

SC-LX56 er en velutstyrt receiver. AirPlay er innebygd, slik at du kan strømme trådløst fra iPhone og iPad hvor du også kan spille fra musikktjenester som Wimp og Spotify. Ønsker du i stedet å bruke kabel til din Apple-bærbare, er det bare å plugge den rett i fronten av receiveren med USB-kabel. Fjernkontroll-appen du skal bruke til din mobil eller nettbrett (iOS eller Android) heter iControlAV2012 og gir bedre oversikt enn med den medfølgende fjernkontrollen. Nettverksstrømming gjøres via kablet eller trådløs DLNA (trådløs adapter følger med), noe som enklest gjøres via fjernkontroll-appen.

Oppsettet av receiveren går enkelt, men autokalibreringen av høyttalerne tar en god stund. Dette fordi det foretas både korreksjon av fase og stående lydbølger. Det kan være lurt å forlate rommet mens den holder på, for ikke å dø av kjedsomhet.

Fjernkontroll-appen kommer også i en versjon spesiallaget for iPad. Denne er mer oversiktlig enn den for en liten telefon. Her er det aller meste av innstillinger tilgjengelig direkte, men grensesnittet synes litt mer som et leketøy enn et verktøy. Inntil man finner knappen som presenterer alle funksjoner i et oversiktlig listesystem. Da blir det andre boller!

Lydkvalitet
At transistoren brummer litt når receiveren står på kan være litt plagsomt når det er stille i rommet ellers. Dessuten høres det ut som om en liten vifte inni receiveren går vekselvis av og på. Dette er ikke hørbart med litt musikk eller film på, men jeg foretrekker det helt tyst.

Film i surround låter stort og imponerende. Med høydekanalene i front kan man trekke dialogen opp over senterhøyttalerens fysiske plassering, svært praktisk. I vårt symmetriske og akustisk dempede rom låter det litt renere og heftigere med fasekontroll og korreksjon av stående lydbølger deaktivert, men det er slett ikke sikkert i en vanlig stue.

Annonse

Det er heftige filmopplevelser vi blir servert. ”Battleship” på Blu-ray bråker bra i bassen når utenomjordingene ypper til seg en sjøkrig, og dialogene er store og rene. Jeg foretrekker å bruke høydehøyttalerne, selv om de ikke alltid glir like sømløst inn i lydbildet.

Musikk i stereo låter absolutt best i Pure Direct-modus, med god rytmisk snert og oppløsning. Rytmene på Lucy Swanns album ”La Petite Mort” sparker bra, og det er godt rom i lydbildet. Lyden later å være dønn nøytral. Ikke varm, ikke kald. Bare ærlig.

Annonse

Konklusjon
Pioneer SC-LX56 er en sprek surroundreceiver som gjør svært mye riktig, inkludert det å sparke løs med harde rytmer uten at det går nevneverdig utover oppløsningen oppover i registeret. Dette gagner både musikk og film, og fungerer ypperlig uansett sjanger. Med fjernkontroll-appen iControlAV2012 for Android og iOS får man ekstra bra oversikt over innstillingene. Spesielt den som er laget for iPad!

Receiveren har litt trafostøy når den er påslått, noe som er litt plagsomt helt til man setter på musikk eller film og dermed ikke hører det lenger.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Onkyo TX-NR818

Heftig og begeistret

Med kontroll i bassen og dynamikk til tusen tar Onkyo hjemmekinojobben på alvor! Musikkelskeren bes merke seg innebygd Spotify - det vil si musikk via nettet.

Stor og kraftig lyd Godt utstyrt Platespillerinngang
Diskantområdet kunne vært enda mer finkornet

Yamaha RX-A1020

Hjemmekinokongen

Yamaha RX-A1020 er en avansert receiver med smarte funksjoner som løfter lydopplevelsen til nye høyder. Den har ikke nyansene i overtonene til en likepriset stereoforsterker. Men den har definitivt kraften. Og summen av det hele gjør den til kongen i hjemmekinoen!

Heftig lyd Glimrende høydekanaler Overlegen fjernkontroll-app til mobile enheter Platespillerinngang
Ikke de mest finmaskete overtoner

Denon AVR-3313

Varme toner

Dette er receiveren for deg som vil konsentrere deg om å lytte fremfor å stille inn og skru. Med musikkstrømming via AirPlay og Spotify blir den en naturlig motor i stueanlegget.

Oppløst og varm lyd Lett å bruke Platespillerinngang
Mangler litt trøkk Mangelfull fjernkontroll-app

Marantz SR6007

Pen i tøyet

En enkel receiver uten de mest avanserte innstillingsmulighetene, men som derimot er meget enkel å bruke. Receiveren låter fint, og AirPlay og Spotify er kjekt. Marantz-receiveren er en god musikkformidler, men mangler litt trøkk til hjemmekino.

Oppløst lydbilde Lett å bruke Platespillerinngang
Mangler litt trøkk Mangelfull fjernkontroll-app
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.