: Pioneer SC-LX56

Fjerner sløret

Pioneer slår hardt fra første filmsnutt, og slipper oss tett innpå musikken med en nøytral og uforvrengt lyd. AirPlay, musikkstrømming kommer også godt med.
Lyd & Bilde mener
Kraft og detaljer Utstyr og brukervennlighet
Litt trafobrum Ikke platespillerinngang
Spesifikasjoner
  • 8 x HDMI inn, 2 x HDMI ut
  • 3D og 4K passthrough
  • 7 x 130W (8 ohm)
  • MCACC høyttalerkalibrering
  • Nettverkstrømming + AirPlay
  • Fjernkontrollapp for iOS og Android
Annonse
Annonse
forfatter

SC-LX56 er en velutstyrt receiver. AirPlay er innebygd, slik at du kan strømme trådløst fra iPhone og iPad hvor du også kan spille fra musikktjenester som Wimp og Spotify. Ønsker du i stedet å bruke kabel til din Apple-bærbare, er det bare å plugge den rett i fronten av receiveren med USB-kabel. Fjernkontroll-appen du skal bruke til din mobil eller nettbrett (iOS eller Android) heter iControlAV2012 og gir bedre oversikt enn med den medfølgende fjernkontrollen. Nettverksstrømming gjøres via kablet eller trådløs DLNA (trådløs adapter følger med), noe som enklest gjøres via fjernkontroll-appen.

Oppsettet av receiveren går enkelt, men autokalibreringen av høyttalerne tar en god stund. Dette fordi det foretas både korreksjon av fase og stående lydbølger. Det kan være lurt å forlate rommet mens den holder på, for ikke å dø av kjedsomhet.

Fjernkontroll-appen kommer også i en versjon spesiallaget for iPad. Denne er mer oversiktlig enn den for en liten telefon. Her er det aller meste av innstillinger tilgjengelig direkte, men grensesnittet synes litt mer som et leketøy enn et verktøy. Inntil man finner knappen som presenterer alle funksjoner i et oversiktlig listesystem. Da blir det andre boller!

Lydkvalitet
At transistoren brummer litt når receiveren står på kan være litt plagsomt når det er stille i rommet ellers. Dessuten høres det ut som om en liten vifte inni receiveren går vekselvis av og på. Dette er ikke hørbart med litt musikk eller film på, men jeg foretrekker det helt tyst.

Film i surround låter stort og imponerende. Med høydekanalene i front kan man trekke dialogen opp over senterhøyttalerens fysiske plassering, svært praktisk. I vårt symmetriske og akustisk dempede rom låter det litt renere og heftigere med fasekontroll og korreksjon av stående lydbølger deaktivert, men det er slett ikke sikkert i en vanlig stue.

Det er heftige filmopplevelser vi blir servert. ”Battleship” på Blu-ray bråker bra i bassen når utenomjordingene ypper til seg en sjøkrig, og dialogene er store og rene. Jeg foretrekker å bruke høydehøyttalerne, selv om de ikke alltid glir like sømløst inn i lydbildet.

Musikk i stereo låter absolutt best i Pure Direct-modus, med god rytmisk snert og oppløsning. Rytmene på Lucy Swanns album ”La Petite Mort” sparker bra, og det er godt rom i lydbildet. Lyden later å være dønn nøytral. Ikke varm, ikke kald. Bare ærlig.

Konklusjon
Pioneer SC-LX56 er en sprek surroundreceiver som gjør svært mye riktig, inkludert det å sparke løs med harde rytmer uten at det går nevneverdig utover oppløsningen oppover i registeret. Dette gagner både musikk og film, og fungerer ypperlig uansett sjanger. Med fjernkontroll-appen iControlAV2012 for Android og iOS får man ekstra bra oversikt over innstillingene. Spesielt den som er laget for iPad!

Receiveren har litt trafostøy når den er påslått, noe som er litt plagsomt helt til man setter på musikk eller film og dermed ikke hører det lenger.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Onkyo TX-NR818

Heftig og begeistret

Med kontroll i bassen og dynamikk til tusen tar Onkyo hjemmekinojobben på alvor! Musikkelskeren bes merke seg innebygd Spotify - det vil si musikk via nettet.

Stor og kraftig lyd Godt utstyrt Platespillerinngang
Diskantområdet kunne vært enda mer finkornet

Yamaha RX-A1020

Hjemmekinokongen

Yamaha RX-A1020 er en avansert receiver med smarte funksjoner som løfter lydopplevelsen til nye høyder. Den har ikke nyansene i overtonene til en likepriset stereoforsterker. Men den har definitivt kraften. Og summen av det hele gjør den til kongen i hjemmekinoen!

Heftig lyd Glimrende høydekanaler Overlegen fjernkontroll-app til mobile enheter Platespillerinngang
Ikke de mest finmaskete overtoner

Denon AVR-3313

Varme toner

Dette er receiveren for deg som vil konsentrere deg om å lytte fremfor å stille inn og skru. Med musikkstrømming via AirPlay og Spotify blir den en naturlig motor i stueanlegget.

Oppløst og varm lyd Lett å bruke Platespillerinngang
Mangler litt trøkk Mangelfull fjernkontroll-app

Marantz SR6007

Pen i tøyet

En enkel receiver uten de mest avanserte innstillingsmulighetene, men som derimot er meget enkel å bruke. Receiveren låter fint, og AirPlay og Spotify er kjekt. Marantz-receiveren er en god musikkformidler, men mangler litt trøkk til hjemmekino.

Oppløst lydbilde Lett å bruke Platespillerinngang
Mangler litt trøkk Mangelfull fjernkontroll-app
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Den nye tilføyelsen til Surface Pro-porteføljen kommer bl.a. med innebygd LTE Advanced.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.
Nikon har lyttet til kritikken og perfeksjonert Z6 II, som med ett ble et av de beste kameraene du kan kjøpe.