TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Marantz SR6007

Pen i tøyet

En enkel receiver uten de mest avanserte innstillingsmulighetene, men som derimot er meget enkel å bruke. Receiveren låter fint, og AirPlay og Spotify er kjekt. Marantz-receiveren er en god musikkformidler, men mangler litt trøkk til hjemmekino.

forfatter
Publisert 20.12.12 - 06:02
L&B menerskew
pluss Oppløst lydbilde Lett å bruke Platespillerinngang
minus Mangler litt trøkk Mangelfull fjernkontroll-app
Veil. pris 9995 Produktside
Spesifikasjoner
  • 6 x HDMI inn, 2 x HDMI ut
  • 3D og 4K oppskalering
  • 7 x 110W (8 ohm)
  • Audyssey MultEQ XT høyttalerkalibrering
  • Nettverkstrømming + AirPlay
  • Fjernkontrollapp for iOS og Android

Med SR6007 satser Marantz enkelt og minimalistisk. Fronten er meget pen, med så godt som alle knapper gjemt bak frontdekselet.

Bortsett fra fronten, er Marantz SR6007 nærmest identisk med Denon AVR-3313. Brukermessig, men også på innsiden sitter nøyaktig de samme komponentene. Vi har skrudd opp og sjekket. At Marantz har oppgitt SR6007 til 7 x 110 watt mens Denon har valgt å si 7 x 125 watt tar vi derfor med en stor klype salt.

Alskens innstillingsmuligheter og knappefunksjoner er kastet over bord, som gjør det meget enkelt å bruke receiveren. Det meste av relevante funksjoner kan gjøres som med Yamaha, Pioneer og Onkyo, men de mest fancy mulighetene er fjernet (alskens justering av klangbildet, fasekorreksjon, stående bølger…) hvilket gjør det enkelt å holde tunga rett i munnen når man bruker den.

Receiveren har både AirPlay og Spotify innebygd, og vinylentusiaster kan koble til platespilleren (kun MM).

Når det gjelder fjernkontroll-app for smarttelefonen er denne ganske begrenset. Man får kun valgt lydkilde og justere lydnivå, i tillegg til å bla i musikkbiblioteket når man strømmer musikk fra PC. Vil man for eksempel gå fra stereo til surround, må dette gjøres med den medfølgende fjernkontrollen. Spotify kan imidlertid med fordel styres med appen, men vi savner mulighet for å forandre på spillelistene.

Lydkvalitet
Lyden av Marantz er delikat, varm og oppløst. Film i surround gjengis meget detaljert og luftig, med en meget klar gjengivelse av dialogene, mens vindpust brer seg rundt oss i alle kanaler. Vi legger merke til alle detaljene på lydsporet til ”Avatar”, lyder fra skogen gjengis mer nyansert enn både Pioneer og Onkyo. Derimot mangler det litt krutt her. Når det braker løs i krigsscener i filmen ”Battleship”, er det med mindre trøkk enn de øvrige. Det blir høyt nok, og gjør man ikke sammenlikningen, er lyden tøff nok. Men Marantz når ikke opp til eksplosiviteten til Onkyo og Pioneer. Bassen oppleves som litt seigere, og Marantz er generelt litt mindre med i svingene enn de øvrige.

Mye musikk har godt av denne lyden. Trondheimsolistenes ”Souvenir” på Blu-ray brer seg rundt i alle kanaler, med luftige strykere og mye rom. Heftig rock og partymusikk blir derimot litt forsiktig.

Konklusjon
Marantz SR6007 er lett å bruke, fordi den ikke har spesielt mange funksjoner man kan rote seg bort i. Likevel har Marantz fått på plass både strømming, innebygget Spotify og AirPlay, samt oppskalering av video til 4K. Vi savner imidlertid en skikkelig fjernkontroll-app for smartmobiler. Man kan nesten ikke gjøre noen ting med den som finnes, annet enn å skru lydnivå opp og ned og velge kilde, i tillegg til å bla i Spotify.

Lyden er meget ren og pen, med mye luft i overtonene. Musikkinstrumenter låter varmt og fyldig, med godt med rom rundt seg. Dialoger på film er meget rene, mens lydsporet for øvrig svever rundt oss. Det blir bare litt forsiktig i forhold til de aller beste.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Onkyo TX-NR818

Heftig og begeistret

Med kontroll i bassen og dynamikk til tusen tar Onkyo hjemmekinojobben på alvor! Musikkelskeren bes merke seg innebygd Spotify - det vil si musikk via nettet.

Stor og kraftig lyd Godt utstyrt Platespillerinngang
Diskantområdet kunne vært enda mer finkornet

Pioneer SC-LX56

Fjerner sløret

Pioneer slår hardt fra første filmsnutt, og slipper oss tett innpå musikken med en nøytral og uforvrengt lyd. AirPlay, musikkstrømming kommer også godt med.

Kraft og detaljer Utstyr og brukervennlighet
Litt trafobrum Ikke platespillerinngang

Yamaha RX-A1020

Hjemmekinokongen

Yamaha RX-A1020 er en avansert receiver med smarte funksjoner som løfter lydopplevelsen til nye høyder. Den har ikke nyansene i overtonene til en likepriset stereoforsterker. Men den har definitivt kraften. Og summen av det hele gjør den til kongen i hjemmekinoen!

Heftig lyd Glimrende høydekanaler Overlegen fjernkontroll-app til mobile enheter Platespillerinngang
Ikke de mest finmaskete overtoner

Denon AVR-3313

Varme toner

Dette er receiveren for deg som vil konsentrere deg om å lytte fremfor å stille inn og skru. Med musikkstrømming via AirPlay og Spotify blir den en naturlig motor i stueanlegget.

Oppløst og varm lyd Lett å bruke Platespillerinngang
Mangler litt trøkk Mangelfull fjernkontroll-app
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
lbpluss
Endelig får Hegels forsterkere AirPlay 2 Hegels forsterkere får bedre strømmefunksjon med AirPlay 2, og dermed også bedre smarthjemstøtte.
lbpluss
Forsterkere som bør blåse liv i hjemmekinoen Hvis en gamp på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster! Si hei til M6x 250.5 og M6x 250.11
Følg Lyd & Bilde