Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Marantz SR6007

Pen i tøyet

En enkel receiver uten de mest avanserte innstillingsmulighetene, men som derimot er meget enkel å bruke. Receiveren låter fint, og AirPlay og Spotify er kjekt. Marantz-receiveren er en god musikkformidler, men mangler litt trøkk til hjemmekino.

Skrevet av / 20.12.12 - 06:02
Marantz SR6007
Geir Gråbein Nordby

Med SR6007 satser Marantz enkelt og minimalistisk. Fronten er meget pen, med så godt som alle knapper gjemt bak frontdekselet.

Bortsett fra fronten, er Marantz SR6007 nærmest identisk med Denon AVR-3313. Brukermessig, men også på innsiden sitter nøyaktig de samme komponentene. Vi har skrudd opp og sjekket. At Marantz har oppgitt SR6007 til 7 x 110 watt mens Denon har valgt å si 7 x 125 watt tar vi derfor med en stor klype salt.

Alskens innstillingsmuligheter og knappefunksjoner er kastet over bord, som gjør det meget enkelt å bruke receiveren. Det meste av relevante funksjoner kan gjøres som med Yamaha, Pioneer og Onkyo, men de mest fancy mulighetene er fjernet (alskens justering av klangbildet, fasekorreksjon, stående bølger…) hvilket gjør det enkelt å holde tunga rett i munnen når man bruker den.

Receiveren har både AirPlay og Spotify innebygd, og vinylentusiaster kan koble til platespilleren (kun MM).

Når det gjelder fjernkontroll-app for smarttelefonen er denne ganske begrenset. Man får kun valgt lydkilde og justere lydnivå, i tillegg til å bla i musikkbiblioteket når man strømmer musikk fra PC. Vil man for eksempel gå fra stereo til surround, må dette gjøres med den medfølgende fjernkontrollen. Spotify kan imidlertid med fordel styres med appen, men vi savner mulighet for å forandre på spillelistene.

Lydkvalitet
Lyden av Marantz er delikat, varm og oppløst. Film i surround gjengis meget detaljert og luftig, med en meget klar gjengivelse av dialogene, mens vindpust brer seg rundt oss i alle kanaler. Vi legger merke til alle detaljene på lydsporet til ”Avatar”, lyder fra skogen gjengis mer nyansert enn både Pioneer og Onkyo. Derimot mangler det litt krutt her. Når det braker løs i krigsscener i filmen ”Battleship”, er det med mindre trøkk enn de øvrige. Det blir høyt nok, og gjør man ikke sammenlikningen, er lyden tøff nok. Men Marantz når ikke opp til eksplosiviteten til Onkyo og Pioneer. Bassen oppleves som litt seigere, og Marantz er generelt litt mindre med i svingene enn de øvrige.

Mye musikk har godt av denne lyden. Trondheimsolistenes ”Souvenir” på Blu-ray brer seg rundt i alle kanaler, med luftige strykere og mye rom. Heftig rock og partymusikk blir derimot litt forsiktig.

Konklusjon
Marantz SR6007 er lett å bruke, fordi den ikke har spesielt mange funksjoner man kan rote seg bort i. Likevel har Marantz fått på plass både strømming, innebygget Spotify og AirPlay, samt oppskalering av video til 4K. Vi savner imidlertid en skikkelig fjernkontroll-app for smartmobiler. Man kan nesten ikke gjøre noen ting med den som finnes, annet enn å skru lydnivå opp og ned og velge kilde, i tillegg til å bla i Spotify.

Lyden er meget ren og pen, med mye luft i overtonene. Musikkinstrumenter låter varmt og fyldig, med godt med rom rundt seg. Dialoger på film er meget rene, mens lydsporet for øvrig svever rundt oss. Det blir bare litt forsiktig i forhold til de aller beste.

Lyd & Bilde mener

Oppløst lydbilde Lett å bruke Platespillerinngang Mangler litt trøkk Mangelfull fjernkontroll-app

Også i denne testen:

5 3D klare surroundreceivere

Onkyo TX-NR818

Heftig og begeistret

Med kontroll i bassen og dynamikk til tusen tar Onkyo hjemmekinojobben på alvor! Musikkelskeren bes merke seg innebygd Spotify - det vil si musikk via nettet.

Stor og kraftig lyd Godt utstyrt Platespillerinngang
Diskantområdet kunne vært enda mer finkornet
Les hele testen

Pioneer SC-LX56

Fjerner sløret

Pioneer slår hardt fra første filmsnutt, og slipper oss tett innpå musikken med en nøytral og uforvrengt lyd. AirPlay, musikkstrømming kommer også godt med.

Kraft og detaljer Utstyr og brukervennlighet
Litt trafobrum Ikke platespillerinngang
Les hele testen

Yamaha RX-A1020

Hjemmekinokongen

Yamaha RX-A1020 er en avansert receiver med smarte funksjoner som løfter lydopplevelsen til nye høyder. Den har ikke nyansene i overtonene til en likepriset stereoforsterker. Men den har definitivt kraften. Og summen av det hele gjør den til kongen i hjemmekinoen!

Heftig lyd Glimrende høydekanaler Overlegen fjernkontroll-app til mobile enheter Platespillerinngang
Ikke de mest finmaskete overtoner
Les hele testen

Denon AVR-3313

Varme toner

Dette er receiveren for deg som vil konsentrere deg om å lytte fremfor å stille inn og skru. Med musikkstrømming via AirPlay og Spotify blir den en naturlig motor i stueanlegget.

Oppløst og varm lyd Lett å bruke Platespillerinngang
Mangler litt trøkk Mangelfull fjernkontroll-app
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Sonos-killeren

Trådløs kraftpakke

Har aldri vært bedre

Kompakt sportscoupé

Klasse D låter som klasse A

Ekstremt vellydende (og litt sær) musikkstreamer

Du vil ikke tro hvor svært forsterkerne låter

Referanselyd i premium-klassen

Finn CD-samlingen frem igjen

Sensasjonelt godt kjøp

Sjarmerende kassettspiller

Lydkortet pensjonerer din high-end DAC

Scroll to Top