Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Denon AVR-3313

Varme toner

Dette er receiveren for deg som vil konsentrere deg om å lytte fremfor å stille inn og skru. Med musikkstrømming via AirPlay og Spotify blir den en naturlig motor i stueanlegget.

Skrevet av / 20.12.12 - 06:06
Denon AVR-3313
Geir Gråbein Nordby

For å presentere denne receiveren, hadde det egentlig bare vært å trykke copy/paste  fra teksten om Marantz SR6007. De ser ikke like ut på fronten, men det gjør de derimot bak. Fjernkontrollene har også nøyaktig de samme funksjonene, og skjermmenyene er identiske. Laster du ned Denons fjernkontroll-app for smartmobil, vil du også se at de også er helt like.

Nysgjerrigheten tok overhånd, og undertegnede skrudde opp begge receiverne for å titte inni. Identiske. Samme kretskort, samme chipset, samme innmat. I det hele tatt samme receiver.

Men for å summere opp: Innstillingsmuligheter som avansert justering av klangkarakter, fasekorreksjon og stående bølger finner du ikke her. Likevel kan du gjøre alt du i utgangspunktet kunne tenke deg, og det finnes en del ulike surround- og stereolydmodi som kan velges. Fjernkontroll-appen er derimot begrenset til å kun få velge lydkilde og stille lydnivå, i tillegg til å bla i musikkbiblioteket fra PC eller Spotify.

Lydkvalitet
I likhet med Marantz gjengir Denon-receiveren lydbildet luftig og stort. Ved bruk av høydekanaler i front presenteres lydbildet i tre dimensjoner. I likhet med både Pioneer og Onkyo oppleves det innimellom som noe tilfeldig hvilken del av lydbildet som kommer i høyden. Men det funker bra nok til å tilføre en ekstra dimensjon.

Selv om receiverne er identiske på innsiden, låter de derimot ikke helt likt. Marantz og Denon har nemlig litt ulikt klangideal på produktene sine, og har tunet produktene deretter i sluttfasen. Der hvor Marantz SR6007 har mer energi i overtonene, låter Denon litt mer nedtonet her og har i stedet en enda fyldigere mellomtonegjengivelse. Dette gjør dialogene på film fyldigere, og jeg innbiller meg at Denon har en litt mektigere og fyldigere gjengivelse når man spiller lavt. Men forskjellene er naturlig nok små.

Sett på noen skikkelige actionscener eller heftig rock, så er det klart at heller ikke Denon-receiveren er en utpreget kraftkar, sett i forhold til Onkyo, Pioneer og Yamaha. Den mangler litt raskhet og futt og fart til å virkelig hevde seg i toppen. Men bevares, den låter bra, med et lydbilde som er lett å like.

Konklusjon
Denon AVR-3313 er tvillingbror med Marantz SR6007. De er like på innsiden så vel som i menysystem og brukervennlighet for øvrig. Det betyr at Denon-receiveren ikke har de mest avanserte funksjonene, men til gjengjeld er meget enkel i bruk.

Lyden er varm og fyldig, med en stor mellomtonegjengivelse og saftig bass. Dette er egenskaper som gjør at det låter bra også når man spiller lavt. Film har stort lydbilde med rene dialoger, og akustisk musikk låter oppløst og fint. Det mangler noe attakk, fraspark og muskler, men ellers er dette meget likandes.

Med AirPlay og innebygd Spotify er det lett å strømme musikk. Alternativt kan man strømme fra nettverks-PC, men det er litt tungvint.

Vi savner en mer utvidet fjernkontroll-app til smartmobil og helst en egen til nettbrett.

Lyd & Bilde mener

Oppløst og varm lyd Lett å bruke Platespillerinngang Mangler litt trøkk Mangelfull fjernkontroll-app

Også i denne testen:

5 3D klare surroundreceivere

Onkyo TX-NR818

Heftig og begeistret

Med kontroll i bassen og dynamikk til tusen tar Onkyo hjemmekinojobben på alvor! Musikkelskeren bes merke seg innebygd Spotify - det vil si musikk via nettet.

Stor og kraftig lyd Godt utstyrt Platespillerinngang
Diskantområdet kunne vært enda mer finkornet
Les hele testen

Pioneer SC-LX56

Fjerner sløret

Pioneer slår hardt fra første filmsnutt, og slipper oss tett innpå musikken med en nøytral og uforvrengt lyd. AirPlay, musikkstrømming kommer også godt med.

Kraft og detaljer Utstyr og brukervennlighet
Litt trafobrum Ikke platespillerinngang
Les hele testen

Yamaha RX-A1020

Hjemmekinokongen

Yamaha RX-A1020 er en avansert receiver med smarte funksjoner som løfter lydopplevelsen til nye høyder. Den har ikke nyansene i overtonene til en likepriset stereoforsterker. Men den har definitivt kraften. Og summen av det hele gjør den til kongen i hjemmekinoen!

Heftig lyd Glimrende høydekanaler Overlegen fjernkontroll-app til mobile enheter Platespillerinngang
Ikke de mest finmaskete overtoner
Les hele testen

Marantz SR6007

Pen i tøyet

En enkel receiver uten de mest avanserte innstillingsmulighetene, men som derimot er meget enkel å bruke. Receiveren låter fint, og AirPlay og Spotify er kjekt. Marantz-receiveren er en god musikkformidler, men mangler litt trøkk til hjemmekino.

Oppløst lydbilde Lett å bruke Platespillerinngang
Mangler litt trøkk Mangelfull fjernkontroll-app
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Sensasjonelt god nettverksspiller

Meget godt kjøp

Silkemyk og organisk lyd

Med lupe i rillene

Fremtidssikker rørforsterker

En fantastisk musikkstrømmer – men den koster!

Til stereoanlegg eller hjemmekino?

En CD-spiller for evigheten

Den beste budsjettstrømmeren blir bedre

En helt spesiell opplevelse

Verdt hver krone

Lyd & Bilde
Scroll to Top