Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Denon AVR-3313

Varme toner

Dette er receiveren for deg som vil konsentrere deg om å lytte fremfor å stille inn og skru. Med musikkstrømming via AirPlay og Spotify blir den en naturlig motor i stueanlegget.
Lyd & Bilde mener
Oppløst og varm lyd Lett å bruke Platespillerinngang
Mangler litt trøkk Mangelfull fjernkontroll-app
Spesifikasjoner
  • 6 x HDMI inn, 2 x HDMI ut
  • 3D og 4K oppskalering
  • 7 x 125W (8 ohm)
  • Audyssey MultEQ XT høyttalerkalibrering
  • Nettverkstrømming + AirPlay
  • Fjernkontrollapp for iOS og Android

For å presentere denne receiveren, hadde det egentlig bare vært å trykke copy/paste  fra teksten om Marantz SR6007. De ser ikke like ut på fronten, men det gjør de derimot bak. Fjernkontrollene har også nøyaktig de samme funksjonene, og skjermmenyene er identiske. Laster du ned Denons fjernkontroll-app for smartmobil, vil du også se at de også er helt like.

Nysgjerrigheten tok overhånd, og undertegnede skrudde opp begge receiverne for å titte inni. Identiske. Samme kretskort, samme chipset, samme innmat. I det hele tatt samme receiver.

Men for å summere opp: Innstillingsmuligheter som avansert justering av klangkarakter, fasekorreksjon og stående bølger finner du ikke her. Likevel kan du gjøre alt du i utgangspunktet kunne tenke deg, og det finnes en del ulike surround- og stereolydmodi som kan velges. Fjernkontroll-appen er derimot begrenset til å kun få velge lydkilde og stille lydnivå, i tillegg til å bla i musikkbiblioteket fra PC eller Spotify.

Lydkvalitet
I likhet med Marantz gjengir Denon-receiveren lydbildet luftig og stort. Ved bruk av høydekanaler i front presenteres lydbildet i tre dimensjoner. I likhet med både Pioneer og Onkyo oppleves det innimellom som noe tilfeldig hvilken del av lydbildet som kommer i høyden. Men det funker bra nok til å tilføre en ekstra dimensjon.

Selv om receiverne er identiske på innsiden, låter de derimot ikke helt likt. Marantz og Denon har nemlig litt ulikt klangideal på produktene sine, og har tunet produktene deretter i sluttfasen. Der hvor Marantz SR6007 har mer energi i overtonene, låter Denon litt mer nedtonet her og har i stedet en enda fyldigere mellomtonegjengivelse. Dette gjør dialogene på film fyldigere, og jeg innbiller meg at Denon har en litt mektigere og fyldigere gjengivelse når man spiller lavt. Men forskjellene er naturlig nok små.

Annonse

Sett på noen skikkelige actionscener eller heftig rock, så er det klart at heller ikke Denon-receiveren er en utpreget kraftkar, sett i forhold til Onkyo, Pioneer og Yamaha. Den mangler litt raskhet og futt og fart til å virkelig hevde seg i toppen. Men bevares, den låter bra, med et lydbilde som er lett å like.

Konklusjon
Denon AVR-3313 er tvillingbror med Marantz SR6007. De er like på innsiden så vel som i menysystem og brukervennlighet for øvrig. Det betyr at Denon-receiveren ikke har de mest avanserte funksjonene, men til gjengjeld er meget enkel i bruk.

Annonse

Lyden er varm og fyldig, med en stor mellomtonegjengivelse og saftig bass. Dette er egenskaper som gjør at det låter bra også når man spiller lavt. Film har stort lydbilde med rene dialoger, og akustisk musikk låter oppløst og fint. Det mangler noe attakk, fraspark og muskler, men ellers er dette meget likandes.

Med AirPlay og innebygd Spotify er det lett å strømme musikk. Alternativt kan man strømme fra nettverks-PC, men det er litt tungvint.

Vi savner en mer utvidet fjernkontroll-app til smartmobil og helst en egen til nettbrett.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Onkyo TX-NR818

Heftig og begeistret

Med kontroll i bassen og dynamikk til tusen tar Onkyo hjemmekinojobben på alvor! Musikkelskeren bes merke seg innebygd Spotify - det vil si musikk via nettet.

Stor og kraftig lyd Godt utstyrt Platespillerinngang
Diskantområdet kunne vært enda mer finkornet

Pioneer SC-LX56

Fjerner sløret

Pioneer slår hardt fra første filmsnutt, og slipper oss tett innpå musikken med en nøytral og uforvrengt lyd. AirPlay, musikkstrømming kommer også godt med.

Kraft og detaljer Utstyr og brukervennlighet
Litt trafobrum Ikke platespillerinngang

Yamaha RX-A1020

Hjemmekinokongen

Yamaha RX-A1020 er en avansert receiver med smarte funksjoner som løfter lydopplevelsen til nye høyder. Den har ikke nyansene i overtonene til en likepriset stereoforsterker. Men den har definitivt kraften. Og summen av det hele gjør den til kongen i hjemmekinoen!

Heftig lyd Glimrende høydekanaler Overlegen fjernkontroll-app til mobile enheter Platespillerinngang
Ikke de mest finmaskete overtoner

Marantz SR6007

Pen i tøyet

En enkel receiver uten de mest avanserte innstillingsmulighetene, men som derimot er meget enkel å bruke. Receiveren låter fint, og AirPlay og Spotify er kjekt. Marantz-receiveren er en god musikkformidler, men mangler litt trøkk til hjemmekino.

Oppløst lydbilde Lett å bruke Platespillerinngang
Mangler litt trøkk Mangelfull fjernkontroll-app
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.