TEST: EchoWell EchoStream – Komplett stereoanlegg med rør
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST EchoWell EchoStream

Komplett stereoanlegg med rør

Anlegget til EchoWell fortjener oppmerksomhet fordi de tør å være annerledes.

forfatter
Publisert 20.06.21 - 10:00
Karakter
EchoWell EchoStream
L&B mener
Pent utført trekabinett og godt utstyrt anlegg, med rør, CD, DAB, nettradio og streaming.
Begrenset lydtrykk og dynamikk, ullen bass og mørk klang.
Spesifikasjoner

Radio: DAB+/FM
Trådløst: Wi-fi, Bluetooth
Strømmetjenester: Spotify Connect, nettradio
CD-spiller: Ja
Tilkoblinger: Ethernet, USB, AUX-analog inn/ut
Hodetelefonutgang: Ja
Forhåndsinnstillinger: Ja
Skjerm: LCD
Appstyring: Undok
Fjernkontroll: Ja
Mål: 42 x 17,1 x 32 cm
Vekt: 8 kg
Annet: Trekabinett, EL84 og 12AX7B vakuurmrør.
Web: veibel.no

Veil. pris 9.990Pr. 20.06.21 Produktside

At noen våger å tenke litt utenfor boksen, er befriende og spennende på samme tid. Dette alti-i-ett-anlegget går sine egne veier, med en fiffig løsning vi aldri har sett i et sånt anlegg.

Taiwanske EchoWell, er ikke like kjent som Pure Audio, Tivoli Audio eller Sony, ikke i det hele tatt. De har drevet med komponentproduksjon, men for noen år siden begynte de å utvikl lydprodukter. Et av dem er et anlegg vi ikke har sett maken til, og som vi syntes var så interessant, at vi takket ja til en test.

Sett forfra er anlegget, som heter EchoStream, temmelig likt et hvilket som helst bordanlegg. To 10 cm høyttalerelementer, i stereo, flankerer knapper, en volumkontroll, og en CD-skuff med en LCD-skjerm over. Det hele er pent pakket inn i et trekabinett av solid kvalitet, men snur man anlegget dukker overraskelsen opp:

Vakuumrør!

Under et plastgitter har man plassert to vakuumrør for hver kanal. Det minste er et 12AX7B og det største et EL34, som leverer rundt regnet tre watt nominelt, per kanal. Det er mildt sagt uvanlig, all den stund de fleste anlegg av denne typen, har en billig klasse D-krets på kanskje 10 w, som driver høyttalerelementene.

Det er ikke ofte man ser vakuumrør i denne prisklassen.
Foto: Lasse Svendsen

Rørene kan byttes ut med tilsvarende fra ulike produsenter, skulle man føle trang til å eksperimentere med lyden fra rør. Hvilket jeg tviler på at noen gidder.

Streaming

Da er det nok viktigere at anlegget kan spille alt fra CD-er, til radiosendinger (FM eller DAB+), strømming over Bluetooth med aptX HD, eller Wi-Fi og ethernet, og at det kan styres med fjernkontroll. Eller Undok-appen på mobilen.

Det er også mulig å koble til en ekstern analog lydkilde til minijackutgangen bak. Der sitter dessverre også hodetelefonutgangen, som selvsagt burde være på fronten. I stedet er den USB-inngang for minnepinner foran, hvor man også finner LCD-skjermen og knappene man betjener anlegget med.

CD-spiller, men EchoWell lager også en versjon uten CD-spiller.
Foto: Lasse Svendsen

Som alle radioer med Frontier-prosessor, er det en lengre prosess å navigere i de antikvariske skjermmenyene, for å få herligheten på nett og finne radiostasjoner man kan lagre for senere bruk. Men det går, og når man omsider er ferdig, er det bare å nyte musikken.

Pent utført trekabinett, som tar seg godt ut i stuen.
Foto: Lasse Svendsen

Varm og fyldig lyd

De to 10 cm høyttalerelementene, får ikke noe hjelp av diskanter eller en subwoofer, og må ta seg av hele frekvensområdet selv. Det går fint mesteparten av tiden, men det er ikke til å komme fra at lyden har mangler.

Lydbildet er relativt stort, lyden er fyldig og klangen varm og behagelig. Men hvis man ikke bruker enten equaliseren eller stiller bass og diskant selv, lyder anlegget ganske flatt og mørkt. Det spruter ikke akkurat av dynamikken her, men trim bass og diskant,og finn noen nettradiostasjoner med høyoppløst lyd, så merker man at anlegget faktisk ikke spiller så verst.

De to høyttalerelementene gjør så godt de kan.
Foto: Lasse Svendsen

Aller best er det ikke uventet på CD, som får DAB-sendinger til å høres steindødt og grått ut, men det tar ikke helt av da heller.

Den varme klangen legger en klam hånd over nyansene i musikken, og selv om bassen er tydelig til stede, er den litt ullen, og instrumenter og vokaler klinger ikke skikkelig ut i rommet. Forskjellen er stor om man sammenligner med Technics SC-C70 MK2, eller bordradioen Revo Supersystem.

De kan spille mye høyere og fyller lett en normal stue med lyd. Hvis man prøver det samme med EchoStream, merker man fort at det er begrenset med krefter til stede. Lydbildet vokser med økt volum, og det er lett å like den behagelige klangen, men man merker også forvrengningen når man faller for fristelsen til å spille høyt.

Så noe partyanlegg er det ikke, men det er mye godt å si om måten anlegget får lyden ut i rommet på, og, den fyldige lyden er lett å like. Den er bare ikke så lett å la seg engasjere av.

Konklusjon

Det burde deles ut ekstrapoeng for å tørre å bruke rør i et anlegg som dette. EhcoWell EchoStream er kanskje ikke det anlegget i denne klassen som gir deg den aller beste lyden, men det spiller bra nok i massevis for de flestes formål, og det er meget godt utstyrt. Legg til det fine valnøttkabinettet og bonusen med CD-avspilling, så er anlegget verdt å vurdere, men det er altså ikke her man får den beste lyden for pengene.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kraftig forsterker med strømming Kan leveres med strømmemodul og phono-trinn.
Nye og bedre musikkstrømmere fra Auralic Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1 får oppdatert estetikk, bedre isolasjon og vibrasjonsdemping, og støtter endelig AirPlay 2.
Nå kan du designe din egen Burmester-stereo Det er lov å drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv sette sammen et anlegg og teste plasseringen i eget hjem.
Rimelig inngangsbillett til høyoppløst lyd Strømming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en enkel måte å strømme høyoppløst på.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Prisbelønnet RIAA i ny utgave Verteres platespillerforsterker har kommet i en oppdatert utgave, kalt Phono-1 MKII L
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend