Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Ricoh G700

Proffkameraet

Et kamera for redningspersonale og som til tross for oppdaterte finesser ikke passer vanlige folk.
Lyd & Bilde mener
Lett å bruke Høyoppløst skjerm Bra batteri
Dyr Mangler HDMI
Spesifikasjoner
  • Oppløsning: 12,1 Mp
  • Zoom: 5x (28-140 mm)
  • Blenderåpning: f3.5-5.5
  • Video: 720p
  • Skjerm: 3” 0,92 Mp
  • Finesser: Tåler kjemikalier
  • Vanntett: 5 m
  • Støtsikker: 2 m
  • Temperatur: -10 grader
  • Batteri: 360 bilder

Det er nå to år siden vi testet G600, og nå er det dags for den oppdaterte G700-modellen.  Liksom sin forgjenger er det her et arbeidsverktøy som er bygd for å gjøre jobben heller enn å se pen ut.  På utsiden har det altså ikke hendt mye, og ser vi på spesifikasjonene så ser optikken stort sett identisk ut.  Derimot har det fått en større skjerm med betydelig bedre oppløsning.  Selv sensoren har fått høyere oppløsning, og han har lagt til HD-filming i 720p.  Det finnes også en SE-modell med Bluetooth og WLAN samt støtte for GPS og strekkodeleser.

Kvalitetsfølelsen er like bra som tidligere, og takket være det minst sagt reelle formatet så får man også et meget bra grep på det.  To luker i bunnen skjuler dels USB- og AV-utgangen, dels batteri og SD-kortplass.  En velkommen bonus er at man kan kjøre med AAA-batterier om det oppladbare batteriet tar slutt.  Lukene er godt sikret, men vi er litt tvilsomme til at pakningene sitter så langt inne.  Et stort pluss i proffsammenheng er en riktig blitssko samt gjenger for filter og den vidvinkellinsen som finnes som tilbehør.  Foruten de øvrige beskyttelsene tåler det kjemikalier og kan eksempelvis desinfiseres.

Bruk
Man merker at dette kameraet er bygd for å være funksjonelt, for alle knappene sitter bra til og er store nok til å kunne brukes med hansker på. På baksiden kan vi derimot notere at man har flyttet på play-knappen til et riktignok mer symmetrisk sted, men også vel nære zoomreguleringen.  Menyene består av litt vel lange tekstmenyer som det kan ta tid å lære seg å finne frem i.  Hvitbalansen, eksponeringskompensasjonen og ISO er derimot lett tilgjengelige.

Alle de vanlige finessene og fancy automatiske funksjoner kan man glemme.  Det finnes sceneinnstillinger, men de er så uvanlige som å dokumentere tekst og brenner eller kompensere for perspektiv.  Her skyter man i autoinnstilling, for ingen har tid til å fomle med innstillinger når man kjapt må dokumentere noe.  Det finnes imidlertid ganske mange manuelle innstillinger, og her legger man lettvint til sine to favorittinnstillinger.

Bildekvalitet
Bristen på avanserte funksjoner synes dessverre også å ha påvirket automatikken som det er så avhengig av.  Av og til blir hvitbalansen feil, og man får bleke og kalde bilder.  Det er også vanskelig å fokusere på nært hold iblant.  Men fremfor alt blir det ofte støy på bildene, selv i dagslys.  Fargegjengivelsen er imidlertid bra.  Den store overraskelsen var at undervannsbildene ble helt ok, til tross for at det ikke finnes noen spesiell sceneinnstilling for det.

Annonse

Konklusjon
For å sammenligne med mobiltelefoner er dette her ingen moderne smarttelefon.  Det er en gammel hederlig GSM-telefon med store knapper og bra batteritid som man trenger få å jobbe, ikke leke.  Det er klumpete, men kan brukes med hansker.  Det er ingen smarte finesser og bildene blir ikke særlig bra, men på den andre siden overlever det slag og ulykker i årevis. Derfor er dette ikke noe kamera for privatpersoner, men for folk som trenger dokumentasjon i felten.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Sony Cybershot DSC-TX10

Partykameraet

Om ferien innebærer ville fester fremfor eventyr vil TX10 sikkert komme hjem i bedre form enn du.

Høyoppløst skjerm 3D-bilder Lommevennlig format
Pekeskjerm fungerer ikke under vann Minst zoom

Pentax Optio WG-1

Når ikke fram

I jakten på lavere pris og imponerende spesifikasjoner er det i blant feil saker som prioriteres.

Kul mikroskopfunksjon Meget holdbart
Bare digital stabilisering Dårlig plasserte knapper Middelmådig bildekvalitet

Panasonic Lumix DMC-FT3

Fortsatt en triumf

Flere finesser og lavere pris, men samme gode bildekvalitet. Det er bare å takke og ta imot.

Bra bildekvalitet Ekstra holdbart GPS og 3D
Knappene

Olympus Tough TG-610

Vellykket kompromiss

Med bra bildekvalitet til en lav pris kan man leve med at ikke alt er perfekt.

Høyoppløst skjerm 3D-foto
Irriterende knapper Ingen lader

Fujifilm FinePix XP30

Et steg frem

Et holdbart kamera med luksusfinesser til lav pris, men bildekvaliteten har dessverre ikke blitt oppgradert.

Rimelig GPS Enkel opplasting til nettet
Batteriet Middelmådig bildekvalitet
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.