: Olympus Tough TG-610

Vellykket kompromiss

Med bra bildekvalitet til en lav pris kan man leve med at ikke alt er perfekt.
Lyd & Bilde mener
Høyoppløst skjerm 3D-foto
Irriterende knapper Ingen lader
Spesifikasjoner
  • Oppløsning: 14 Mp
  • Zoom: 5x (28-140 mm)
  • Blenderåpning: f3.9-5.9
  • Video: 720p
  • Skjerm: 3” 0,92 Mp
  • Finesser: 3D-foto
  • Vanntett: 5 m
  • Støtsikker: 1,5 m
  • Temperatur: -10 grader
  • Batteri: ikke angitt
Annonse
Annonse
forfatter

Dessverre var ikke toppmodellen TG-810 tilgjengelig da vi utførte testen.  Den har bedre holdbarhet enn TG-610 og har dessuten GPS.  Det finnes også TG-310 som er mindre holdbart og har mindre skjerm og zoom enn TG-610.  Dette betyr at vi ikke kan gjøre en direkte sammenligning med forrige års Tough 8010.  Spesifikasjonene er imidlertid relativt like med unntak av den forbedrede skjermen og nye finesser.  Det kan fås i rødt, sølv, svart og blått.

Førsteinntrykket er at det er langt fra samme panservogn i konstruksjonen, men på andre siden er TG-610 også et betydelig billigere kamera.  Den skikkelige luken som tar opp hele den ene siden skjuler batteri, SD-minnekort samt USB- og HDMI-kontakter.  Den føles ordentlig og har en tillitsvekkende sperre for at den ikke skal åpne seg ved et uhell.  Linsebeskyttelsen er fin mot fingeravtrykk, men innebærer også at vanndråper blir fanget der bak, noe som gjør at det tørker langsommere.  Batteriet lades i kameraet, noe som kan være praktisk, men det innebærer også at man ikke kan ha et reserverbatteri på lading.

Bruk
Utløserknappen er meget bra og lett å finne med fingeren.  Det er dog den eneste knappen vi synes om.  Vippebryteren for zoomen føles svampete og alle småknappene sitter altfor nære hverandre for håndtering under ubekvemme forhold.  Verst er imidlertid styrespaken for hurtigvalg og menynavigeringen som er virkelig anstrengende å bruke.  Hva som derimot er veldig bra, er at man ved å banke på kameraet kan utføre mange innstillinger og valg.  Det er suverent i skibakken.

Den mest oppsiktsvekkende av nyhetene er 3D-foto, hvor man først tar et bilde av motivet og siden flytter kameraet sideveis til man finner en passende vinkel og et nytt bilde tas da automatisk og sammenføyes til ett 3D-bilde.  Man får også vanligere funksjoner som ansiktsgjenkjenning, effekter og automatisk retusjering.  Foruten programautomatikk og en automatisk motivinnstilling finnes det 21 motivprogrammer inklusiv snø og tre undervannsmotiv.

Bildekvalitet
Dessverre har man ikke fulgt etter Panasonic og dradd ned på oppløsningen, men holder fast på 14 Mp.  Det betyr at det har samme problem med bildestøy som sist år, noe som blir ekstra tydelig i dårlig lys.  Imidlertid synes vi at skarpheten har blitt bedre og man merker ikke mye til kromatisk avvik.  Fargene er riktig bra med tydelige nyanseforskjeller.  Under vann klarer det seg bra, selv om fargene drar mot det gule.

Annonse

Konklusjon
Sammenlignet med siste års 8010-modell er dette ikke like holdbart, men vil man ha det finnes TG-810.  Det innebærer imidlertid at prisen er betydelig mer overkommelig.  Skjermen har blitt mye bedre og 3D-foto er kult å leke med.  Bildekvaliteten har også blitt riktig bra, selv om det fortsatt er problemer med bildestøy.  Det eneste vi egentlig har å klage på er den irriterende styrespaken som gjør håndteringen unødvendig vanskelig.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Sony Cybershot DSC-TX10

Partykameraet

Om ferien innebærer ville fester fremfor eventyr vil TX10 sikkert komme hjem i bedre form enn du.

Høyoppløst skjerm 3D-bilder Lommevennlig format
Pekeskjerm fungerer ikke under vann Minst zoom

Ricoh G700

Proffkameraet

Et kamera for redningspersonale og som til tross for oppdaterte finesser ikke passer vanlige folk.

Lett å bruke Høyoppløst skjerm Bra batteri
Dyr Mangler HDMI

Pentax Optio WG-1

Når ikke fram

I jakten på lavere pris og imponerende spesifikasjoner er det i blant feil saker som prioriteres.

Kul mikroskopfunksjon Meget holdbart
Bare digital stabilisering Dårlig plasserte knapper Middelmådig bildekvalitet

Panasonic Lumix DMC-FT3

Fortsatt en triumf

Flere finesser og lavere pris, men samme gode bildekvalitet. Det er bare å takke og ta imot.

Bra bildekvalitet Ekstra holdbart GPS og 3D
Knappene

Fujifilm FinePix XP30

Et steg frem

Et holdbart kamera med luksusfinesser til lav pris, men bildekvaliteten har dessverre ikke blitt oppgradert.

Rimelig GPS Enkel opplasting til nettet
Batteriet Middelmådig bildekvalitet
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.