Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Ricoh WG-4 GPS

Fortsatt toppklasse

Nesten helt identisk med siste modell, men den var på den annen side utmerket.
Lyd & Bilde mener
Praktiske finesser som GPS og trådløs lading. God bildekvalitet. Unik makroinnstilling med hjelpebelysning.
Marginal forskjell fra siste års WG-3. Har lite zoomområde og er ikke spesielt kjapt.
Spesifikasjoner
  • Oppløsning: 16 Mp 1/2,3” BSI CMOS
  • Optikk: 4x (25-100 mm) F2,0-4,9
  • Video: 1080p 30 fps
  • Skjerm: 3,0” 0,46 Mp LCD
  • Finesser: GPS, trådløs lading
  • Vanntett: 14 m
  • Støtsikkert: 2 m
  • Temperatur: -10 grader
  • Batteri: 240 bilder

Utover at kameraet nå heter Ricoh og ikke Pentax ser det på papiret ikke ut til å ha hendt så mye siden WG-3 modellen. Det er like tøft og fortsatt støtsikkert til 100 kg. GPS gjør at man kan se hvor bildet er tatt, og med støtte for trådløs lading risikerer man ikke å få vann inn i kameraet. GPS-modellen kan fås i svart eller blått, den billigere uten GPS i gult eller sølv. Som tilbehør finnes linseadapter, flere holdere, blant annet for montering på styre, samt en vanntett fjernkontroll.

Selv på utsiden er det til forveksling lik forgjengeren. Formatet gjør at det ligger godt i hånden, men vi savner gummidetaljer for et sikrere grep. Knappene er godt plassert og lette å finne. Det finnes mange motivprogram, men som imidlertid krever en del trykking for å bli valgt. Vil man ha mer kontroll finnes programautomatikk, samt nå også blenderautomatikk og brukerinnstillinger for å lagre favorittinnstillinger. Det har også en kul ”mikroskopfunksjon” med 1 cm nærgrense og fiffige fotolamper rundt linsen.

ricoh-wg4_back__pic

Takket være den lyssterke optikken ser bilder tatt i dårlige lysforhold meget bra ut i skjermoppløsning. Detaljgransker man dem ser man imidlertid en del fargestøy, men det er likevel imponerende. Selv om hvitbalansen glipper iblant er fargegjengivelsen bra. Da det har mekanisk bildestabilisering blir det betydelig lettere å få skarpe bilder på båtturen eller i skibakken. Derimot er det en viss ventetid før man kan skyte neste bilde.

Konklusjon
Selv om WG-4 er et meget bra vanntett kamera, kan vi ikke la vær å bli skuffet over at det i prinsippet er identisk med WG-3. Den eneste forskjellen er på programsiden hvor man har fått en innstilling med blenderautomatikk og en mulighet for å lagre favorittinnstillinger. Samt at det nå finnes et stort tilbud av tilbehør. Med det sagt så har det bra funksjoner som GPS, ekstreme nærbilder og trådløs lading. Samt at bildekvaliteten er blant de bedre av årets nye modeller.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Olympus Tough TG-850

Praktisk og lett å bruke

Bedre optikk og smart vinklingsbar skjerm gjør Olympuskameraet attraktivt til tross for færre finesser.

Gode kontroller og vinklingsbar skjerm gjør det lett å bruke i alle situasjoner. Generell god bildekvalitet i de fleste situasjoner.
Ingen finesser som stikker seg ut. Kjemper fortsatt i dårlig belysning.

Nikon Coolpix AW120

Kongen under vannet

AW-serien går fremover med stormskritt og har blitt forbedret på alle tenkelige måter.

GPS med kart direkte på skjermen. Kan overføre bilder og styres fra en smartmobil. Utmerket bildekvalitet, selv i dårlige lysforhold.
Få muligheter til egne innstillinger. Det kreves mange knappetrykk for å endre bildemodus.

Fujifilm Finepix XP70

Trådløst og kjapt

Mer robust og flere finesser til samme pris som før, men dessverre er bildekvaliteten middelmådig.

Betydelig billigere enn de øvrige kameraene i testen. Enkelt å ta kjappe bildeserier. Bildene kan overføres via Wifi til datamaskin eller smartmobil.
Bildekvaliteten holder ikke mål, spesielt i dårlige lysforhold. Krever mange knappetrykk for å endre innstillinger. Dårlig batterikapasitet.

Canon Powershot D30

Dypdykkende, men foreldet

En ny design kan ikke skjule det faktum at det ikke har hendt mye siden D20-modellen.

Setter ny rekord for hvor langt ned man kan dykke. GPS-funksjon for at man skal kunne se hvor bildene ble tatt. Godt med tilbehør.
I prinsipp samme kamera på innsiden som 2012-modellen. Dårligst bildekvalitet i dårlig lys, som for eksempel under vann.
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.