Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Ricoh WG-4 GPS

Fortsatt toppklasse

Nesten helt identisk med siste modell, men den var på den annen side utmerket.

Skrevet av / 27.06.14 - 15:28
Ricoh WG-4 GPS
Jonas Ekelund

Utover at kameraet nå heter Ricoh og ikke Pentax ser det på papiret ikke ut til å ha hendt så mye siden WG-3 modellen. Det er like tøft og fortsatt støtsikkert til 100 kg. GPS gjør at man kan se hvor bildet er tatt, og med støtte for trådløs lading risikerer man ikke å få vann inn i kameraet. GPS-modellen kan fås i svart eller blått, den billigere uten GPS i gult eller sølv. Som tilbehør finnes linseadapter, flere holdere, blant annet for montering på styre, samt en vanntett fjernkontroll.

Selv på utsiden er det til forveksling lik forgjengeren. Formatet gjør at det ligger godt i hånden, men vi savner gummidetaljer for et sikrere grep. Knappene er godt plassert og lette å finne. Det finnes mange motivprogram, men som imidlertid krever en del trykking for å bli valgt. Vil man ha mer kontroll finnes programautomatikk, samt nå også blenderautomatikk og brukerinnstillinger for å lagre favorittinnstillinger. Det har også en kul ”mikroskopfunksjon” med 1 cm nærgrense og fiffige fotolamper rundt linsen.

ricoh-wg4_back__pic

Takket være den lyssterke optikken ser bilder tatt i dårlige lysforhold meget bra ut i skjermoppløsning. Detaljgransker man dem ser man imidlertid en del fargestøy, men det er likevel imponerende. Selv om hvitbalansen glipper iblant er fargegjengivelsen bra. Da det har mekanisk bildestabilisering blir det betydelig lettere å få skarpe bilder på båtturen eller i skibakken. Derimot er det en viss ventetid før man kan skyte neste bilde.

Konklusjon
Selv om WG-4 er et meget bra vanntett kamera, kan vi ikke la vær å bli skuffet over at det i prinsippet er identisk med WG-3. Den eneste forskjellen er på programsiden hvor man har fått en innstilling med blenderautomatikk og en mulighet for å lagre favorittinnstillinger. Samt at det nå finnes et stort tilbud av tilbehør. Med det sagt så har det bra funksjoner som GPS, ekstreme nærbilder og trådløs lading. Samt at bildekvaliteten er blant de bedre av årets nye modeller.

Lyd & Bilde mener

Praktiske finesser som GPS og trådløs lading. God bildekvalitet. Unik makroinnstilling med hjelpebelysning. Marginal forskjell fra siste års WG-3. Har lite zoomområde og er ikke spesielt kjapt.

Også i denne testen:

5 allværskameraer

Olympus Tough TG-850

Praktisk og lett å bruke

Bedre optikk og smart vinklingsbar skjerm gjør Olympuskameraet attraktivt til tross for færre finesser.

Gode kontroller og vinklingsbar skjerm gjør det lett å bruke i alle situasjoner. Generell god bildekvalitet i de fleste situasjoner.
Ingen finesser som stikker seg ut. Kjemper fortsatt i dårlig belysning.
Les hele testen

Nikon Coolpix AW120

Kongen under vannet

AW-serien går fremover med stormskritt og har blitt forbedret på alle tenkelige måter.

GPS med kart direkte på skjermen. Kan overføre bilder og styres fra en smartmobil. Utmerket bildekvalitet, selv i dårlige lysforhold.
Få muligheter til egne innstillinger. Det kreves mange knappetrykk for å endre bildemodus.
Les hele testen

Fujifilm Finepix XP70

Trådløst og kjapt

Mer robust og flere finesser til samme pris som før, men dessverre er bildekvaliteten middelmådig.

Betydelig billigere enn de øvrige kameraene i testen. Enkelt å ta kjappe bildeserier. Bildene kan overføres via Wifi til datamaskin eller smartmobil.
Bildekvaliteten holder ikke mål, spesielt i dårlige lysforhold. Krever mange knappetrykk for å endre innstillinger. Dårlig batterikapasitet.
Les hele testen

Canon Powershot D30

Dypdykkende, men foreldet

En ny design kan ikke skjule det faktum at det ikke har hendt mye siden D20-modellen.

Setter ny rekord for hvor langt ned man kan dykke. GPS-funksjon for at man skal kunne se hvor bildene ble tatt. Godt med tilbehør.
I prinsipp samme kamera på innsiden som 2012-modellen. Dårligst bildekvalitet i dårlig lys, som for eksempel under vann.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Parkerer konkurrentenes kameraer

Fullformatkamera på sparebluss

Fenomenalt anvendelig kameradrone

Et perfekt kompromiss

Ellevill vidvinkel

En ulv i fåreklær

Nikons Z8 oppfyller manges drømmer

Den beste skjermkalibreringen?

Tar opp 6K direkte til disk

Helt rått hvor skarpe bildene blir

Sonys råeste kamera

Kule bilder på direkten

Lyd & Bilde
Scroll to Top