TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Olympus Tough TG-850

Praktisk og lett å bruke

Bedre optikk og smart vinklingsbar skjerm gjør Olympuskameraet attraktivt til tross for færre finesser.

forfatter
Publisert 27.06.14 - 15:36
L&B menerskew
pluss Gode kontroller og vinklingsbar skjerm gjør det lett å bruke i alle situasjoner. Generell god bildekvalitet i de fleste situasjoner.
minus Ingen finesser som stikker seg ut. Kjemper fortsatt i dårlig belysning.
Veil. pris 2800 Produktside
Spesifikasjoner
  • Oppløsning: 16 Mp 1/2,3” BSI CMOS
  • Optikk: 5x (21-105 mm) F3,5-5,7
  • Video: 1080p 60 fps
  • Skjerm: 3,0” 0,46 Mp LCD
  • Finesser: vinklingsbar skjerm
  • Vanntett: 10 m
  • Støtsikkert: 2,1 m
  • Temperatur: -10 grader
  • Batteri: 330 bilder

Olympus endrer mye på finessene på de forskjellige modellene. I år har GPS-funksjonen forsvunnet igjen. På den annen side har vi fått en vinklingsbar skjerm for å ta ”selfies” eller holde kameraet lavt. Det finnes programvare for å dele bilder, men det kreves et FlashAir minnekort for å få Wifi. Gjennomsnittlig robust, med unntak av at det faktisk også klarer 100 kg trykk. Det kan fås i hvitt, svart eller sølv, og som tilbehør finnes en silikonveske, nakkestropp og en flytende håndrem.

Baksiden er relativ lik seg, men filmknappen har byttet plass som zoominnstillingen som dessuten har blitt bedre. Det har gitt plass for et tommelgrep, som vi setter pris på. Olympus er de eneste som har et ordentlig funksjonsratt som gjør det mye enklere og kjappere å velge bildeinnstilling. Merkelig nok finnes imidlertid ikke hurtigvalg for snø- og undervanninnstilling. Derimot velger man kjapt makro, panorama og mørke-modus. Alternativt automatisk motivprogram, programautomatikk, fotofilter eller noen av motivprogrammene.

Olympus-DI_TG-850_black__ProductAdd_003_v2

Med den forrige modellens økede oppløsning ble det mer støy på bildene. Men denne gangen har man også satt i en bedre vidvinkel og mer lysfølsom optikk. I dårlig belysning blir det fortsatt ganske mye støy og bildebehandlingen er litt vel aggressiv. Man får likevel et tiltalende bilde i skjermoppløsning og fargegjengivelsen er god. Hvitbalansen er vellykket og det tok virkelig bra bilder under vann. Den nye optikken gir en viss forvrengning i vidvinkel, med fordelene er flere enn ulempene.

Konklusjon
Dette er det første vanntette kamera vi har sett med vinklingsbar skjerm, noe som er praktisk om man vil stikke det ned i vannet og ta et bilde. Det veier opp for at GPS-funksjonen har forsvunnet. Takket være funksjonsrattet er brukervennligheten best av alle kameraene i testen. Og den nye optikken gir både bedre vidvinkel og lysfølsomhet. I dårlig lys er det fortsatt ikke best, men generelt sett tar det meget bra bilder. I kombinasjon med den tiltalende prislappen er det helt klart å anbefale

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Ricoh WG-4 GPS

Fortsatt toppklasse

Nesten helt identisk med siste modell, men den var på den annen side utmerket.

Praktiske finesser som GPS og trådløs lading. God bildekvalitet. Unik makroinnstilling med hjelpebelysning.
Marginal forskjell fra siste års WG-3. Har lite zoomområde og er ikke spesielt kjapt.

Nikon Coolpix AW120

Kongen under vannet

AW-serien går fremover med stormskritt og har blitt forbedret på alle tenkelige måter.

GPS med kart direkte på skjermen. Kan overføre bilder og styres fra en smartmobil. Utmerket bildekvalitet, selv i dårlige lysforhold.
Få muligheter til egne innstillinger. Det kreves mange knappetrykk for å endre bildemodus.

Fujifilm Finepix XP70

Trådløst og kjapt

Mer robust og flere finesser til samme pris som før, men dessverre er bildekvaliteten middelmådig.

Betydelig billigere enn de øvrige kameraene i testen. Enkelt å ta kjappe bildeserier. Bildene kan overføres via Wifi til datamaskin eller smartmobil.
Bildekvaliteten holder ikke mål, spesielt i dårlige lysforhold. Krever mange knappetrykk for å endre innstillinger. Dårlig batterikapasitet.

Canon Powershot D30

Dypdykkende, men foreldet

En ny design kan ikke skjule det faktum at det ikke har hendt mye siden D20-modellen.

Setter ny rekord for hvor langt ned man kan dykke. GPS-funksjon for at man skal kunne se hvor bildene ble tatt. Godt med tilbehør.
I prinsipp samme kamera på innsiden som 2012-modellen. Dårligst bildekvalitet i dårlig lys, som for eksempel under vann.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Ta opp god lyd i marka DJI Mic lover kabelfri studiolyd i knapphulsmikrofoner.
lbpluss
En helt spesiell zoom Sonys nye normalzoom er uvanlig.
lbpluss
Råeste zoomen vi har sett 10x ultra-telezoom for fullformat.
lbpluss
Lumix S5II og S5IIX: Kompakte fullformatkameraer vi sikler etter Panasonics kompakte fullformatkamera Lumix S5II kan endelig filme med fasebasert autofokus. S5IIX gir ytterligere heftige videofunksjoner.
Følg Lyd & Bilde