Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Canon Powershot D30

Dypdykkende, men foreldet

En ny design kan ikke skjule det faktum at det ikke har hendt mye siden D20-modellen.
Lyd & Bilde mener
Setter ny rekord for hvor langt ned man kan dykke. GPS-funksjon for at man skal kunne se hvor bildene ble tatt. Godt med tilbehør.
I prinsipp samme kamera på innsiden som 2012-modellen. Dårligst bildekvalitet i dårlig lys, som for eksempel under vann.
Spesifikasjoner
  • Oppløsning: 12,1 Mp 1/2,3” BSI CMOS
  • Optikk: 5x (28-140 mm) F3,9-4,8
  • Video: 1080p 24 fps
  • Skjerm: 3,0” 0,46 Mp LCD
  • Finesser: GPS
  • Vanntett: 25 m
  • Støtsikkert: 2 m
  • Temperatur: -10 grader
  • Batteri: 300 bilder

Det drøyer lenge mellom de vanntette modellene fra Canon. Den første utnevnte vi til beste kjøp, men oppfølgeren vi testet i 2012 hadde ikke forbedret seg tilstrekkelig mye. D30 har fått en ny form med et betydelig bedre gummiert grep og setter ny rekord for hvor dypt ned det kan gå. Derimot har det fortsatt ikke like bra sperrer som konkurrentene for å forhindre at man ved en feil åpner lukene. Det finnes kun i blått, og som tilbehør finnes blant annet etui, silikonhylster og en flytebøye.

Knappene har fått ny plassering, og forandringen er til det bedre. De sitter nå der man forventer at de skal være og med tilstrekkelig avstand for at man skal unngå feiltrykk. Foruten automatisk motivprogram og programautomatikk finnes et flertall av motivprogram og effekter. Derimot finnes ingen spesiell knapp for motivprogrammene, man må bla i menyene. Heldigvis har undervanns- og snøfotografering egne knappevalg.

Canon-PowerShot-D30-BLUE-BCK

Kjedelig nok virker det ikke som om det har hendt spesielt mye siden D20 på innsiden. Spesifikasjonene er identiske og bildekvaliteten er meget lik. I 2012 var vi riktignok ganske fornøyde, men problemet er at konkurrentene har oppgradert sine modeller to ganger siden det. Man får ikke samme skarphet, det tenderer til å overeksponere bildene og hvitbalansen blir ofte feil, spesielt under vann. Og med en relativt dårlig lysstyrke blir bildene i dårlig lys både detaljfattige og med støy.

Konklusjon
Med tanke på at det er to år siden den forrige modellen er D30 noe av en skuffelse. Det har sant nok blitt litt lettere å bruke og vannmotstanden har nådd et nytt rekordnivå. Men på innsiden har det ikke hendt mye. Det innebærer at det har blitt hengende etter konkurrentene når det gjelder bildekvalitet. Spesielt når det gjelder dårlige lysforhold, og det er akkurat det et undervannskamera trenger å være god til. Derfor havner totalkarakteren et hakk ned fra forrige modell.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Olympus Tough TG-850

Praktisk og lett å bruke

Bedre optikk og smart vinklingsbar skjerm gjør Olympuskameraet attraktivt til tross for færre finesser.

Gode kontroller og vinklingsbar skjerm gjør det lett å bruke i alle situasjoner. Generell god bildekvalitet i de fleste situasjoner.
Ingen finesser som stikker seg ut. Kjemper fortsatt i dårlig belysning.

Ricoh WG-4 GPS

Fortsatt toppklasse

Nesten helt identisk med siste modell, men den var på den annen side utmerket.

Praktiske finesser som GPS og trådløs lading. God bildekvalitet. Unik makroinnstilling med hjelpebelysning.
Marginal forskjell fra siste års WG-3. Har lite zoomområde og er ikke spesielt kjapt.

Nikon Coolpix AW120

Kongen under vannet

AW-serien går fremover med stormskritt og har blitt forbedret på alle tenkelige måter.

GPS med kart direkte på skjermen. Kan overføre bilder og styres fra en smartmobil. Utmerket bildekvalitet, selv i dårlige lysforhold.
Få muligheter til egne innstillinger. Det kreves mange knappetrykk for å endre bildemodus.

Fujifilm Finepix XP70

Trådløst og kjapt

Mer robust og flere finesser til samme pris som før, men dessverre er bildekvaliteten middelmådig.

Betydelig billigere enn de øvrige kameraene i testen. Enkelt å ta kjappe bildeserier. Bildene kan overføres via Wifi til datamaskin eller smartmobil.
Bildekvaliteten holder ikke mål, spesielt i dårlige lysforhold. Krever mange knappetrykk for å endre innstillinger. Dårlig batterikapasitet.
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.