TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Nikon Coolpix AW120

Kongen under vannet

AW-serien går fremover med stormskritt og har blitt forbedret på alle tenkelige måter.

forfatter
Publisert 27.06.14 - 15:27
L&B menerskew
pluss GPS med kart direkte på skjermen. Kan overføre bilder og styres fra en smartmobil. Utmerket bildekvalitet, selv i dårlige lysforhold.
minus Få muligheter til egne innstillinger. Det kreves mange knappetrykk for å endre bildemodus.
Veil. pris 2800 Produktside
Spesifikasjoner
  • Oppløsning: 16 Mp 1/2,3” BSI CMOS
  • Optikk: 5x (24-120 mm) F2,8-4,9
  • Video: 1080p 30 fps
  • Skjerm: 3,0” 0,92 Mp OLED
  • Finesser: GPS, Wifi, smartmobil-app
  • Vanntett: 18 m
  • Støtsikkert: 2 m
  • Temperatur: -10 grader
  • Batteri: 350 bilder

Etter siste års oppgradering er Nikons kamera et av de mest robuste. Det har også praktiske funksjoner som GPS med innebygd kart slik at man kan se hvor man er. Det påvirker imidlertid batteritiden, men heldigvis har Nikon nå puttet i et kraftigere batteri. Det har også innebygd Wifi slik at det kan styres fra en smartmobilapp. Låseanordningen for batteriluken er pålitelig, men likevel lett å bruke. Det finnes i oransje, svart, blått og kamuflasje og ekstern batterilader finnes som tilbehør.

Knappene sitter på samme sted som på forrige modell, men har blitt avrundet og gjort lettere å finne med fingeren og lettere å trykke inn. Vi liker også at zoomreguleringen er en vippebryter i stedet for knapper. Derimot ble vi aldri kloke på riste-modusen hvor man kan håndtere kameraet med hansker. Foruten to autoinnstillinger og en mengde med motivprogram og effekter finnes panorama og portrettmodus. Dessverre kreves det mange knappetrykk for å velge bildemodus, og vi savner muligheten til egne innstillinger.

Nikon-AW120_OR_back

Liksom tidligere hender det at kameraet kjemper med å finne fokus. Men når det vel er gjort får man utmerkede, veleksponerte bilder med god fargegjengivelse. Bildestabiliseringen er til stor hjelp for å få skapere bilder og video i fartsfylte situasjoner. Men fremfor alt gjør den nye lyssterke optikken at AW120 tar betydelig bedre bilder i dårlige lysforhold og det lyktes best under vann i testen. Det har en bra avveining mellom støyredusering og det å beholde detaljene i bildene.

Konklusjon
Sist år fikk Nikons vanntette AW-modell interessante finesser, som å kunne se et kart over hvor man er på skjermen samt det å kunne styre det fra smartmobilen. I år har det fått oppgradert optikk og bedre batteritid. Dermed har også bildekvaliteten kommet opp i klasse med de beste undervannskameraene. Det har noen småproblemer med håndteringen, men de rikholdige funksjonene i kombinasjon med virkelig gode bilder gjør at det ikke kan bli annet enn en gullmedalje.

Også i denne testen:

Olympus Tough TG-850

Praktisk og lett å bruke

Bedre optikk og smart vinklingsbar skjerm gjør Olympuskameraet attraktivt til tross for færre finesser.

Gode kontroller og vinklingsbar skjerm gjør det lett å bruke i alle situasjoner. Generell god bildekvalitet i de fleste situasjoner.
Ingen finesser som stikker seg ut. Kjemper fortsatt i dårlig belysning.

Ricoh WG-4 GPS

Fortsatt toppklasse

Nesten helt identisk med siste modell, men den var på den annen side utmerket.

Praktiske finesser som GPS og trådløs lading. God bildekvalitet. Unik makroinnstilling med hjelpebelysning.
Marginal forskjell fra siste års WG-3. Har lite zoomområde og er ikke spesielt kjapt.

Fujifilm Finepix XP70

Trådløst og kjapt

Mer robust og flere finesser til samme pris som før, men dessverre er bildekvaliteten middelmådig.

Betydelig billigere enn de øvrige kameraene i testen. Enkelt å ta kjappe bildeserier. Bildene kan overføres via Wifi til datamaskin eller smartmobil.
Bildekvaliteten holder ikke mål, spesielt i dårlige lysforhold. Krever mange knappetrykk for å endre innstillinger. Dårlig batterikapasitet.

Canon Powershot D30

Dypdykkende, men foreldet

En ny design kan ikke skjule det faktum at det ikke har hendt mye siden D20-modellen.

Setter ny rekord for hvor langt ned man kan dykke. GPS-funksjon for at man skal kunne se hvor bildene ble tatt. Godt med tilbehør.
I prinsipp samme kamera på innsiden som 2012-modellen. Dårligst bildekvalitet i dårlig lys, som for eksempel under vann.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Ta opp god lyd i marka DJI Mic lover kabelfri studiolyd i knapphulsmikrofoner.
lbpluss
En helt spesiell zoom Sonys nye normalzoom er uvanlig.
lbpluss
Råeste zoomen vi har sett 10x ultra-telezoom for fullformat.
lbpluss
Lumix S5II og S5IIX: Kompakte fullformatkameraer vi sikler etter Panasonics kompakte fullformatkamera Lumix S5II kan endelig filme med fasebasert autofokus. S5IIX gir ytterligere heftige videofunksjoner.
Følg Lyd & Bilde